menu
 winkelmandje 

Antroposofie (antiquariaat)

De weg van het ik

Wim Veltman

tweedehands boek

Aan het begin van deze eeuw ontwikkelde Rudolf Steiner de antroposofie. Wat kan deze 'geesteswetenschap' aan het eind van de eeuw voor de mensheid betekenen?
Bekend zijn de vele praktische toepassingen van de antroposofie, zoals de Vrije Scholen, de biologisch-dynamische landbouw en de antroposofische geneeskunde. Veltman laat zien wat er áchter al deze activiteiten staat: een spirituele opvatting van de mens als materieel én geestelijk wezen, en van de wereld als plaats waar ons lot of karma zich afspeelt. Voor deze wereld dragen wij als mensen meer en meer verantwoordelijkheid. De spil van die verantwoordelijkheid is de kern of het 'ik' van de mens.
Wat de antroposofie dat 'ik' - en daarmee de wereld - te bieden heeft onderzoekt Veltman aan de hand van de volgende thema's: De eeuw van de paradoxie: een tijdsbeeld. 'Het rijk van de geest is niet gesloten.' Karma en reïncarnatie: de werkelijkheid van het mensen-ik. Mensbeeld en karma. Karma en vrijheid. Christologie en antroposofie. De ontwikkeling van de wereld. Over de hemelse hiërarchieën. De scholingsweg van de antroposofie. De antroposofische beweging. De bouw van het Goetheanum. Sociale driegeleding. Mens, aarde en kosmos. Verantwoordelijkheid voor de toekomst.
Het boek sluit af met uitvoerige aantekeningen en een lijst van adressen en organisaties.

info van de uitgever
[Vrij Geestesleven, 1991]

Antroposofie (antiquariaat)

De weg van het ik

Wim Veltman · alles van deze auteur 

€ 7.50

ISBN 9060382706