menu
 winkelmandje 

Animus en anima

Emma Jung

In iedere vrouw schuilt iets mannelijks, in iedere man iets vrouwelijks. Deze aspecten krijgen echter in het functioneren van het individu vaak geen ruimte, omdat ze zijn of haar uiterlijke aanpassing, of het ideaalbeeld dat iemand van zichzelf heeft, verstoren.

Carl G. Jung was de eerste die aan dit verschijnsel als psycholoog uitgebreid aandacht besteedde. Hij noemde het mannelijke aspect in de vrouw de animus en het vrouwelijke aspect in de man de anima. In dit boek van zijn vrouw worden deze onderbelichte kanten van de psych beschreven, op basis van voordrachten van Carl G. Jung.
[Lemniscaat, 4e druk 1999]

NBD|Biblion recensie
Herdruk van twee artikelen door de vrouw van Jung in 1934 respectievelijk 1955 geschreven, en aangevuld met een korte verhandeling 'Over het onbewuste'. Jung was de eerste psycholoog die aan het verschijnsel van de mannelijke trekken in de vrouw en de vrouwelijke in de man aandacht besteedde. Deze voordrachten voor het Carl Jung Instituut te Zürich zijn voor een breed publiek bestemd. In bevattelijke taal kan het kennisnemen van deze complementaire opbouw van de psyche, die tot gezond gedrag voert als de man in zijn leven ruimte laat voor gevoelsmatige krachten en de vrouw de moed opbrengt daadkracht en rationaliteit niet uit de weg te gaan. Deze theorie bestendigt echter wel de mythe van de daadkrachtige man en de receptieve vrouwelijke natuur.

Animus en anima

Emma Jung · alles van deze auteur 

€ 16.99

ISBN 9789056372439