menu
 winkelmandje 

Altijd prijs!

Jacqueline Wilson

Lola – Lolly voor vrienden – verdeelt haar tijd tussen twee huizen: door de week woont ze bij haar moeder en Steve, samen met haar halfbroertje; in het weekend is ze bij Charlie, haar vader, en helpt ze mee in zijn eetcafé.
Als Lola's moeder aankondigt dat zij zes maanden in Australië gaan wonen vanwege Steve's nieuwe baan, beseft Lola onmiddellijk dat ze dan niet meer naar haar vader kan. Ze moet een onmogelijke keuze maken.

Lola besluit bij haar vader te blijven, maar mist haar moeder erg. Charlies café loopt slechter en slechter. Toch doet hij zijn uiterste best er iets leuks van te maken. Hij maakt elke dag boterhammen met patat en hij neemt Lola mee naar de kermis.
Dan gaat het café failliet en moeten Charlie en Lola een nieuw huis zoeken. Lola weet zeker dat Charlie en zij een oplossing vinden. Misschien kunnen hun nieuwe vrienden op de kermis helpen?
Info van de uitgever
(De Fontein, 2010)

NBD Biblion bespreking
Na de scheiding van haar ouders woont Lola - Lolly voor vrienden - in het weekend bij haar vader en helpt ze wat mee in zijn (eet)cafe. Doordeweeks verblijft ze bij haar moeder, vriend Steve en haar halfbroertje. Maar als het gezin wegens Steves werk zes maanden in Australie gaat wonen, moet Lola beslissen of ze meegaat of niet. Moeilijk, want ze kan beide ouders niet missen! Alhoewel Lola heel wat voor haar kiezen krijgt, weet ze zich er dapper doorheen te slaan, dankzij echte vriendschap. Inlevend, met vaart en humor geschreven, breed uitgesponnen verhaal met veel levendige dialoog en zoetsappigheid (moppie, schat van me, Lollypopje, suikerspinnetje). Het boek verhaalt in de ik-vorm de onzekere gevoelens, wegens pesterijen, van een eenzaam meisje dat haar best doet erbij te horen. Met goed getroffen zwart-wittekeningetjes tussen de tekst. Inclusief lijstjes in de stijl van en met aanbeveling door Francine Oomen. Een spannend boek dat je leest met een lach en een traan. In de Engelse uitgave, getiteld 'Candyfloss'*, heet de hoofdpersoon Floss. Voor lettervreters vanaf ca. 9 jaar.

Altijd prijs!

Jacqueline Wilson · alles van deze auteur 

€ 14.50

ISBN 9789026127489