menu
 winkelmandje 

Ademloos

Een dubbele biografie

Christine Rats

Christine Rats beschrijft in deze biografie op een indringende, integere en oprechte wijze hoe zij zich in dit leven bewust is geworden van haar vorige leven als joods meisje dat in Birkenau bij Auschwitz is vergast.

Om die reden is dit boek een dubbele biografie. Christine vertelt hoe haar huidige leven zich heeft afgespeeld en hoe zij na drie weken intense lichtervaringen rond haar 21e levensjaar – die werden afgesloten met een voor haar schokkende duisterniservaring –, langzamerhand herinneringen en herbelevingen kreeg van haar vorige leven als joods meisje. In een aangrijpend hoofdstuk beschrijft zij het leven en de laatste levensdagen van dit joodse meisje.

Ze ervaart opnieuw de opeenstapeling van traumatische gebeurtenissen en haar vergassing met het zyklon b-gas. Ze herbeleeft de vernietigende werking van dit gas, maar heeft ook de grandioze ervaring dat zij, in de kwaliteit van haar wezen, niet te vernietigen is. Het is onder andere deze ervaring die haar de kracht heeft gegeven om de verschrikkingen uit haar vorige leven in dit leven een plaats te geven en te verwerken.

Met een voorwoord van Dr. Roland van Vliet.

Info van de uitgever
[Cichorei, 2015]

Recensie
”Het is adembenemend.
Stukken las ik terwijl de tranen over mijn wangen rolden. Het voelt als de kern-zoektocht van onze tijd. Het is zo menselijk dichtbij en tegelijkertijd zo immens groot! Zo bemoedigend. En zonder een oproep te zijn is het een appèl aan het hart, aan het Christusbewustzijn.
Voor wie leeft met vragen over onverklaarbare aspecten van zijn leven of op zoek is naar de zin en betekenis van moeilijkheden en lijden in het leven is dit boek een absolute aanrader!”

Ademloos

Een dubbele biografie

Christine Rats · alles van deze auteur 

€ 17.45

ISBN 9789491748349