menu
 winkelmandje 

Adembeweging

Verlicht klachten, ziekte en stagnatie in je lichaam

Rita Beintema

Zelden of nooit staan we stil bij de invloed van ziekte, stressvolle, vervelende of droevige omstandigheden op onze ademhaling. De ademhaling stagneert dan en het kan nodig zijn om er bewust mee te gaan werken. Wij zijn niet gewend om het inwendige van het lichaam regelmatig goed te observeren en de verschillen te voelen. Oefeningen voor de adembewegingen zijn geen gewone ademhalingsoefeningen zoals wij gewend zijn. Het zijn wél bewegingen die door middel van een uitgebreide ademhaling op allerlei plaatsen in het lichaam gedaan kunnen worden. Naast de gewone ademhalingsoefeningen zijn er allerlei oefeningen voor de adembewegingen die, mits de gewone ademhaling goed uitgevoerd wordt, gedaan kunnen worden. Heb je de adembewegingen eenmaal onder controle, dan zal het lichaam zijn dankbaarheid laten blijken door fit te zijn.

Adembewegingen in het hele lichaam houden het lichaam gezond, want waar stagnatie in het lichaam ontstaat is de kans op ziekte aanwezig
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 2e druk 2013]

NBD Biblion bespreking
Handleiding voor het optimaliseren van de adembeweging, d.i. 'een vloeiende inademende beweging door het lichaam naar de plaats waar deze nodig is'. Waar stagnatie ontstaat, is de kans op ziekte aanwezig. Door oefeningen voor adembewegingen te doen kan met blokkades opheffen en genezing bevorderen. Het boekje staat vol met praktische tips en oefeningen die een ieder direct kan uitvoeren. Bovendien wordt deze praktische kant duidelijk onderbouwd met een heldere theorie.
In deel 1 komen de verschillende soorten ademhalingen aan bod. In deel 2 wordt uitgelegd hoe verschillende delen van het lichaam positief beinvloed kunnen worden door een specifieke ademhaling. Afgesloten wordt met een persoonlijk verhaal van de partner van een kankerpatiente en de invloed van de ademhaling. Het boek spreekt aan door zijn eenvoud en kracht.

Adembeweging

Verlicht klachten, ziekte en stagnatie in je lichaam

Rita Beintema · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789020205152