menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - het denken in de lucht

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 24 januari 2022

Zo aan het begin van het nieuwe jaar, als het vooruitkijken niet alleen bij kijken kan blijven maar als er ook 'actie' moet volgen, wordt het gemis aan een agenda nog vaak goedgemaakt. Sinds wij, heel beperkt, enkele agenda's in onze winkel hebben, zijn wij steeds weer verbaasd dat die in januari nog gretig weggaan. Nu valt dat dit jaar niet helemaal mee. 

Maria Thun's Zaaikalender 2022 is helaas uitverkocht, net zoals de Urachhaus agenda.
Nog wel leverbaar is:

Koester jouw tijd
2022
Manon Berendse (samensteller)

Een agenda/bulletjournal met inspirerende spreuken en informatie over de natuur en de seizoenen; lezen, schrijven, tekenen en tuinieren.
Met een dubbele pagina voor elke week, 4 extra pagina's voor elke maand; met ruimte voor je eigen bespiegelingen.
(softcover met elastiek en leeslinten, 21 x 14,8 cm (LxB))
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

En... bij wijze van verrassing (want de Werkagenda zou zoals het er naar uitzag niet meer verschijnen) is toch nog, in elk geval voor wie graag tuiniert, de Werkagenda 2022 verschenen. Misschien een beetje laat? - Maar hoe dan ook, toch nog op het juiste moment:

VERSCHENEN (en nog beperkt leverbaar):

Het juiste moment 2022
Werkagenda voor het land en de tuin
Geïnspireerd door Guurtje Kieft

Agenda om voor het werken op het land of in de tuin 'het juiste moment' te gebruiken. - en in overeenstemming te werken met de stand van sterren en planeten. Met een inleiding en toelichting en nadere informatie over onder meer de groeibewegingen van de plant; tabellen met de momenten voor het bewerken van voedingsgewassen en kruiden; preparaten; bijen en ongewenste diersoorten.
Agendadeel met 2 pagina's per week, met aanwijzingen voor wat er in deze week gedaan kan worden.
(Formaat ca 14 X 21 cm, ringband met omslag van karton)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie


Met de blik op nieuwe titels van antroposofische uitgevers, lijkt het alsof 'het denken' in de lucht zit. 'Het denken', een nieuwe manier van denken, een levend denken - een denken dat de werkelijkheid bevrucht in plaats van verarmt, ja, daar bestaat wel behoefte aan.
Hieronder: twee nieuwe titels en een herdruk: 

NIEUW:

Leer Denken!
Mieke Mosmuller

Leren denken? Ja, datgene waarmee we in het alledaagse leven vaak bezig zijn, is niet het 'echte denken'. Die manier van denken moet je leren - en daarvoor is dit boekje een stimulerende 'handleiding'. Twaalf helder en prettig beschreven oefeningen helpen je goed op weg, om te komen tot een denken dat het ware en het onware kan onderscheiden.
(paperback, 111p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

NIEUW:

Wetenschapsmetamorfose
de antroposofische onderzoeksmethode
Rudolf Steiner, Peter Selg en Wilbert Lambrechts

Om de samenleving en de richting waarin deze zich ontwikkelt te veranderen, is het nodig dat wij anders denken, anders onderzoeken, tot andere inzichten komen. dat betekent ook dat wetenschap en techniek zullen (moeten) veranderen. In het werk van Rudolf Steiner is een methode beschreven om tot die andere wijze van onderzoeken te komen. Daarover handelt deze bundel, met teksten van Rudolf Steiner, Peter Selg en Wilbert Lambrechts.
(paperback, 136p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

HERDRUK:

De filosofie van Thomas van Aquino
Rudolf Steiner

- De weg van het denken naar de realiteit -
Deze uitgave bevat drie voordrachten waarin Rudolf Steiner spreekt over het werk van Thomas van Aquino. Thomas ontwikkelde zijn filosofie in een 'spannende tijd', waarin een geestesstrijd gaande was tussen het denken van Thomas van Aquino (en anderen, die in deze voordrachten ook aan bod komen) en een ander, meer abstract denken dat Europa binnendrong.
Met een nawoord van Maurits In 't Veld.
(hardcover, 152p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie


Bij uitgeverij Christofoor verscheen een nieuw deeltje in de gestaag groeiende reeks met eigentijdse opvoedingsthema's die op een leesbare manier vanuit de antroposofie worden beschreven. 
De samenwerking van deze twee auteurs staat borg voor kwaliteit!

NIEUW: 

Zichtlijnen voor opvoeding
en ouderschap
Edmond Schoorel en Ruth Keller

Het geldt altijd: ouders en opvoeders hebben het beste voor met de betrokken kinderen - maar soms loop je vast. In die situatie is het fijn om weer zicht te krijgen, op je situatie en de praktische stappen om die te veranderen. - Op basis van hun langjarige ervaring met de begeleiding van kinderen en ouders reiken de auteurs in dit boekje een schat aan inzichten, ervaringen én voorbeelden aan, die perspectief bieden en de 'beste wil' weer naar boven halen.
(paperback, 128p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie
 

Enkele andere deeltjes uit deze reeks:

Ontspannen kinderen
Lorraine E. Murray

- Help kinderen goed in hun vel door mindfulness activiteiten -
Door allerlei factoren hebben kinderen in onze tijd steeds meer te maken met spanningen, die kunnen leiden tot problemen met stress of gedrag. In dit boek wordt beschreven hoe opvoeders, nauw aansluitend bij de dagelijkse gang van zaken op school of thuis, kleine oefeningen kunnen doen die in veel gevallen direct baat hebben.
(paperback, 190p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Bewegen
Eerst je lijf in, dan de wereld in
Evelien van Dort

Bewegen: is essentieel in de ontwikkeling van het kind. Het draagt er aan bij dat het kind zich ’lekker in zijn lijf’ voelt - en dat is een gezonde basis voor het leven en de toekomst. In dit boekje gaat het over het ontwikkelen van het bewegen, de relatie met de zintuigen, het belang van het spelen en de relatie met het leren. Vervolgens komen er nog een aantal belangrijke vragen aan bod (in verband met overactieve kinderen, computerspelletjes, weerbaarheid en meer).
Paperback, 110 pagina’s
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om alle deeltjes uit deze treeks te bekijken


In onze kaartenafdeling...
... vindt u héél veel kaarten. Om alles te bekijken moet u er wel een dagje voor uittrekken. Daarom zetten we hier af en toe wat kaarten in de etalage.
recent aan het assortiment toegevoegd: een aantal dubbele kaarten met envelop, met illustraties van Mies van Hout en met de tekst van een kinderliedje of - rijmpje.

Zo gaat de molen
Mies van Hout

Een dubbele kaart met envelop, met de tekst van het gelijknamige kinderliedje
€ 3,95

klik hier voor meer informatie

'Slaap kindje slaap'
Mies van Hout

Dubbele kaart met envelop, met de tekst van het kinderliedje
€ 3,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere kaarten in deze uitvoeringHERDRUKT:

Het vijfde evangelie
Het leven van Jezus van Nazareth
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die voornamelijk het leven van Jezus beschrijven zoals dat in de evangeliën niet of nauwelijks ter sprake komt. De inhoud van deze voordrachten werd door Rudolf Steiner geput uit de Akashakroniek en vertelt voornamelijk over de gebeurtenissen tot aan de doop in de Jordaan. Daarin komt ook het geheim van de twee Jezuskinderen ter sprake.
(hardcover, 192p)
€ 27,00

klik hier voor meer informatie

De val van de geesten van de duisternis
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die Rudolf Steiner hield in 1917, tijdens de eerste wereldoorlog. In deze voordrachten beschrijft hij de spirituele achtergronden van de oorlog. Hij vertelt over de strijd die in de 19e eeuw in de spirituele wereld plaatsvond tussen Michaël en ahrimanische wezens; hoe deze ahrimanische wezens door Michaël uit de spirituele wereld naar de aarde zijn 'verjaagd' en hoe zij daar nu proberen hun doelen te bereiken - daarbij de mensheid in zware omstandigheden brengend, en tegelijkertijd stimuleren tot het pntwikkeling van inzicht en vrijheid.
(hardcover, met een nawoord van Frans Lutters, 196p)
€ 28,00

klik hier voor meer informatie


NIEUW:

Driegonaal
(jrg.37, nr.6) Januari 2022
 

Actueel én verdiepend. In dit nummer onder andere:
- áls vaccineren het enige en echte middel tegen corona is, waarom is een groot deel van de wereldbevolking dan uitgesloten van vaccinatie?
- Corona en het vrije geestesleven
- Lex Bos over arbeid: Wat ga ik doen - wat is er nodig?
- Brandpunt Oekraïne: om de toekomst van de Russische cultuurkiem
- Samen anders ondernemen - een interview met een beginnende en een ervaren ondernemer: Anna Boswijk en Ben Gevonden
(32p.)
€ 6,00

klik hier voor meer informatie


NIEUW:

Geschiedenis van de westerse esoterie
Jacob Slavenburg & John van Schaik

Een indrukwekkende 'geschiedenis' van de esoterie. Beginnend bij de 'bronnen' (religie, magie, alchemie, kosmologie) uit een ver verleden volgen vele hoofdstukken over de ontwikkeling van het esoterisch gedachtengoed, esoterische stromingen en richtingbepalende persoonlijkheden. Van het oude Egypte en Perzië, via Griekenland, Mozes, het christendom, ketterse bewegingen, kerkvaders, middeleeuwse mystici, Dante, Ficino, Paracelsus, Rozenkruisers, vrijmetselarij, theosofie, antroposofie en nog nieuwe stromingen.
(gebonden met leeslint, 713p)
€ 44,99

klik hier voor meer informatie


AFGEPRIJSD:

Slaap lekker!
7 sprookjes om bij weg te dromen
Hans Christian Andersen

Een prentenboek, geïllustreerd in 'knipkunst-stijl', met zeven sprookjes van Andersen; verhaaltjes van Klaas Vaak voor het slapen gaan. Bevat een lampion die zonder knippen of plakken in elkaar gezet kan worden.
(prentenboek, hardcover, 47p) Kleuterleeftijd
Van 17,90 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

In een blauwgeruite kiel
liedjes over varen en de zee
Mies van Hout

Prentenboek met op elke dubbele pagina een liedje over varen, of over de zee. Met bijvoorbeeld: Schipper mag ik overvaren, Alles in de wind, varen varen over de baren.
Met QRcode om de liedjes op spotify te kunnen luisteren.
(hardcover, 28p) Peuter en kleuterleeftijd
Laatste exemplaren: VAN 14,95 VOOR 7,50

klik hier voor meer informatie

Drie kleine aapjes
Quentin Blake

Mevrouw Elvira, een beetje een dame, heeft in haar grote huis drie kleine aapjes. Heel gezellig! Maar elke keer als zij de deur uitgaat, beginnen de aapjes zich te vervelen. Gelukkig zijn ze levendig en vol energie - maar ze maken er wel een rommel van! Elvira is ten einde raad...
Een humoristisch prentenboek voor kleuters.
(hardcover, 36p) Van 14,99 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Het geheim van de zwarte koning
Wieke van Oordt

De schaakclub van Bik moet sluiten. Bik bedenkt samen met zijn vrienden een plan om dat te voorkomen. Een nieuwe schaakvriend helpt ook, maar er verschijnt ook een geheimzinnige man en Bik weet zeker dat hij achtervolgd wordt.
(hardcover, 84p) Van 13,99 voor 5,00 / Leeftijd: vanaf 8 jaar
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Boerderijdieren van vilt
Rotraud Reinhard

Dit bijzondere boek bestaat uit een verhaal dat voorgelezen en bekeken kan worden, gevolgd door beschrijvingen en aanwijzingen voor het vilten. Het verhaal speelt zich af op de boerderij en de viltwerkstukjes zijn de dieren, planten en alles wat er op de boerderij te vinden is. Daarbij is er een onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en moeilijkere werkstukjes. Natuurlijk met vele kleurenfoto’s, ook van de verschillende stappen in het vilten.
(Gebonden uitgave, 149 pagina’s)
VAN € 19,90 VOOR € 7,90

klik hier voor meer informatie

Het Lied Van De Liefde
Anselm Grün

Liefde is er in verschillende soorten. Dit boek begint met een beschrijving van drie vormen van liefde (eros, filia en agape) en kijkt vervolgens naar passages uit het oude en nieuwe testament die nader worden toegelicht vanuit psychologie, filosofie en huwelijkscounseling.
(gebonden uitgave, 162 pagina’s)
Van 13,75 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Ma’at
Normen, waarden, monumenten in het Oude Egypte
Frans Schobbe

Ma’at is de dochter van de Egyptische zonnegod Re. Over haar rol en betekenis is weinig bekend - maar daar brengt dit boek verandering in. De godin Ma’at was de rechtvaardigheid en de levenswijsheid die de samenleving van het Oude Egypte binnen vloeide.
In dit boek wordt deze samenleving weer tot leven gebracht en worden ook vele van de Oud-Egyptische cultuurschatten nader besproken.
Paperback, geïllustreerd met vele kleurenfoto’s, 267 pagina’s.Van 28,50 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Motivatie en kompromissen in de vrije school
Rudolf Steiner

Een voordracht waarin Rudolf Steiner spreek over de vrijeschool-bovenbouw. Hij spreekt over de motivatie van de leerlingen en de samenhang van motivatie met het beleven van dankbaarheid, liefde en plicht. En hij spreekt, naar aanleiding van een concreet vraagstuk, over het sluiten van compromissen met betrekking tot het vrijeschoolonderwijs.
Met een inleiding van Ed Taylor.
(paperback, 40p) Van 8,50 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Johannes
De Doper & De Evangelist
Loek Dullaart

Johannes de Doper en Johannes de Evangelist hebben elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet - en zijn toch diep met elkaar verbonden. In dit boek worden zij in hun verschillende incarnaties gevolgd, op zoek naar hun samenwerking in het licht van degene door wie zij verbonden zijn: de Christus.
188 pagina’s, met afbeeldingen in kleur. Van 19,50 voor 6,00
€ 6,00

klik hier voor meer informatie