menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - gezwind

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 24 november 2021

Die korte dagen..., lijken ook wel steeds sneller te gaan. De Sint doorkruist het land, met gezwinde spoed op weg naar 5 december.
Wij bereiden ons voor op de drukste periode van het jaar. De winkel is goed gevuld en we gaan ons best doen om uw bestelling snel en goed af te handelen. 


In onze huisuitgeverij is een eindspurt ingezet om dit kalenderjaar nog een paar mooie nieuwe titels te laten verschijnen.
Zoals deze:

Odilia
en de toekomst van Europa
Jac Net

De heilige Odilia, blind geboren en later door een wonder ziende geworden, richtte in de zevende eeuw het eerste hospitaal in Europa op en werkte in stilte vanuit een authentiek christelijke impuls. - In dit boek wordt het leven van Odilia beschreven, maar ook - op basis van uitspraken van Rudolf Steiner - haar voortwerkende impuls in volgende levens, samen met zielen met wie zij diep verwant was en die met haar een streven in dienst van een geestelijke impuls voor de Europese cultuur gemeen hadden.
(paperback, 161p, met afb. in kleur)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

TER INTRODUCTIE:
Wanneer u deze titel bestelt ontvangt u uw bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd.
(Geldt voor verzending binnen Nederland; onze klanten buiten Nederland ontvangen € 2,00 korting op de te berekenen verzendkosten.)
Geldig tot en met vrijdag 26 november a.s.


5 DECEMBER - S I N T E R K L A A S

Daar is Sinterklaas!
Vivian den Hollander

Tijs, drie jaar, beleeft het Sinterklaasfeest voor de eerste keer. Zijn zusje Hanna van vijf heeft het al eerder meegemaakt. Samen beleven zij de aankomst van de Sint; mogen ze thuis hun schoentjes zetten; en zo wordt het pakjesavond. Deze uitgave voor kinderen van drie tot ca vijf jaar bevat vijf huiselijke voorleesverhalen (op de linkerpagina) en vrolijke en herkenbare illustraties.
(hardcover, 32p)
€ 9,99

klik hier voor meer informatie

Sint Nicolaas /  Christel Holl /  € 1,20

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer boeken over Sinterklaas

KLIK HIER voor meer kaarten met Sint Nicolaas


En nog een paar mooie nieuwe titels:

In het midden de mens
De bronnen van goed onderwijs
Rudolf Steiner

Een samenstelling (door Christoph Wiechert) bestaande uit voordrachten, fragmenten van voordrachten en artikelen van Rudolf Steiner waarin de essentie van de vrijeschoolonderwijs wordt beschreven; aangevuld met teksten van de samensteller die ingaat op het huidige vrijeschoolonderwijs en de vraag of het vrijeschoolonderwijs zijn volle potentie waarmaakt.
(paperback met flappen, 182p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Antroposofie en rechtsextremisme
Rudolf Steiner, de antroposofen en het nationaalsocialisme
Peter Selg

Bevat de antroposofie racistische, antisemitische of rechtsextremistische elementen?
Peter Selg beschrijft wat er in het werk van Rudolf Steiner in dit verband te vinden is; geeft inzicht in hoe antroposofen zich opstelden ten opzichte van het nationaalsocialisme in de periode 1933-1945 en verbindt de hiermee verbonden thema's ook met de actuele situatie.
(paperback, 84p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Voeding vanuit de antroposofie
Jan Saal

Voeding vanuit de antroposofie beschouwd gaat over de bijzondere kwaliteiten van onze voeding (bijvoorbeeld: van wortel, blad en vrucht bij de plant) in relatie tot de drieledige mens. Aan de orde komen onder meer: de relatie tussen voeding en de wezensdelen van de mens; voeding en leeftijdsfasen; de stofwisseling; vlees, alcohol aardappelen en granen.
(brochure, 21p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Pandemische chaos
Het coronabeleid onder de loep
Dick Bijl (red.)

Een bundel met bijdragen van verschillende wetenschappers. Samen proberen ze een antwoord te geven op de vraag hoe wetenschappelijk onderbouwd de maatrelen (lockdown, mondkapje e.d.) waren; op de vraag of de maatregelen in verhouding stonden tot de ernst van de situatie en op de vraag of het gevoerde beleid voortgezet kan worden.
Dick Bijl is huisarts, epidemioloog en was 20 jaar lang hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin. - Een uitgave voor wie het gevoerde beleid eens rustig op een rijtje wil zetten.
(paperback, 303p)
€ 24,99

klik hier voor meer informatie


Twee nieuwe titels van uitgeverij Christofoor: 

Klein bosdierenboek
Loes Botman

Een kartonboekje met prachtige kleurrijke illustraties met dieren uit het bos, zoals de ree, de vos, het wild zwijn en de fazant. Om eindeloos in te kijken.
(kartonboekje, 12p) Peuterleeftijd
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere kartonboekjes van Loes Botman

De Toverfluit
Jessica Courtney-Tickle

Een bijzonder prentenboek: het verhaal (Mozarts' Zauberflöte) van prins Tamino die allerlei avonturen beleeft terwijl hij op zoek is naar prinses Pamina.
Als je op de muzieknoten drukt, hoor je fragmenten uit de opera.
(hardcover, 24p) Leeftijd: vanaf 5 jaar
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere prentenboeken waar muziek in zit


A F G E P R IJ S D

Vingerpoppetjes haken
Sprookjesfiguren om mee te spelen
Annemarie Arts

Maak zelf een aantal sprookjesfiguren als vingerpopje. Met een inleiding en beschrijving van technieken, en vervolgens werkbeschrijvingen, met foto's voor de sprookjesfiguren.
(Paperback, 47p, met kleurenfoto's) Van 9,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

India - goden als mensen
Winand Callewaert

De Indiase cultuur is mysterieus en wonderlijk. Deze cultuur berust op een traditie die duizenden jaren teruggaat - waarin de godenwereld en spirituele inhouden ook in de moderne tijd nog een grote rol spelen. De auteur is kenner bij uitstek en schetst een veelomvattend beeld van de Indiaase cultuur.
(paperback, met afb. in kleur,190p) Van 17,25 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Troostboek
voor lichaam en ziel
Anselm Grün

Wat doet jou goed in moeilijke tijden? Anselm Grün vond bij Thomas van Aquino zeven vormen van troost: lust, tranen, medelijden, waarheid, slaap, baden, gebed - en voegt er zelf nog tien vormen van troost aan toe.
Een fijn boekje om bij te rade te gaan als je jezelf wilt helpen.
(hardcover met stofomslag, 176p) Van 17,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De vier gelukszoekers
Barbara Rzepa

Schildpad is helemaal alleen en trekt de wereld in op zoek naar het Geluk. Op reis komt ze een egel een mol en een haas tegen die allemaal met haar meetrekken. Na een verre reis en veel belevenissen vinden ze een grote kist; zou daar dan het geluk in zitten?
Een ’wijs’ verhaal met originele illustraties, voor oudere kleuters.
(gebonden 26 pagina’s)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie


Tips om dóór te zoeken:

S p r o o k j e s -  Verzamelde sprookjesbundels vindt u HIER
Bijvoorbeeld:

De sprookjesverteller
De dertig mooiste verhalen
Thé Tjong-Khing

Een keuze uit de klassieke sprookjesliteratuur: Thé Tjong King koos 30 sprookjes die hij navertelt en illustreert. Een sfeervolle uitgave met veel illustraties, de sprookjes zijn op een toegankelijke manier naverteld.
Voor kinderen vanaf 4 jaar
(Hardcover, genaaid, met leeslint, 295p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie


P r e n t e n b o e k e n - Prentenboeken (een heleboel) vindt u HIER
Bijvoorbeeld:

 

Er lag een trommeltje in het gras
Edward van de Vendel

In het gras ligt een trommeltje, dat wordt gevonden door Sebas. Het is net alsof hij een oude schat vindt. Maar hij raakt het trommeltje ook weer kwijt. Maar wat gebeurde er eigenlijk met dat trommetje vóórdat hij het in het gras zag liggen, en wat gebeurt er nádat hij het weer kwijt raakte? Het koffertje blijft het koffertje maar maakt een reis door verschillende mensenlevens. (hardcover, 36p) Voor oudere kleuters
Bekroond met een Zilveren Griffel 2021
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Een K l e i n cadeautje voor G r o t e mensen, KLIK HIER
Bijvoorbeeld:

Over Liefde
Rudolf Steiner

"Liefde is voor de wereld wat de zon voor de natuur is. Wanneer er in de wereld geen liefde zou zijn, zouden mensenzielen er niet meer kunnen gedijen. De liefde is de morele zon van de wereld."
Een verzameling van bijna 50 uitspraken van Rudolf Steiner over de liefde, in een kleine maar mooi verzorgde brochure (geniet) met kleurenillustraties.
(ABC minibrochure, 24 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Een G r o o t  cadeau voor G r o t e  mensen, KLIK HIER
Bijvoorbeeld:

Antroposofie voor jonge mensen
Rudolf Steiner

Jonge mensen streven naar waarachtigheid: zij willen leven vanuit hun mens-zijn, in een directe en levende verhouding tot spiritualiteit, de andere mens en de dagelijkse praktijk. In de samenleving werken echter ook andere krachten, die zich neerslaan in schijn, routine en gewoonte. Hoe kun je als mens trouw blijven aan wat in essentie in je leeft?
(13 voordrachten, met inleiding en twee nawoorden, Serie Rudolf Steiner Werken en Voordrachten, gebonden uitgave, 256 pagina’s) (GA 217)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie


Adventskalenders
BEKIJK HIER welke nog voorradig zijn

Bijvoorbeeld:

Kerst met de dwergen
Dorothea Schmidt

Adventskalender, A5-formaat, dubbele kaart met envelop
€ 7,95

klik hier voor meer informatie