menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - het is rond en vol kleur

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 2 september 2021

Er is er weer een:
Dick Bruin maakte ook dit jaar een kleurrijke jaarcirkel waarop het hele schooljaar, vakanties en feestdagen zijn aangegeven. Zolang de voorraad strekt delen wij deze jaarcirkel uit: gratis bij elke bestelling!

En hier ander werk van Dick Bruin:

Kleuren
Dick Bruin

Ontdek de wereld van de kleuren, door er actief in te stappen. Deze brochure neemt je mee in de wereld van Goethe’s kleurenleer, niet door uitleg of achtergronden maar door een serie van oefeningen die je zelf, al schilderend, kunt doen. Aan de hand van werk van vele kunstenaars worden de verschillende kwaliteiten van de kleuren getoond; aan de hand van de oefeningen kan je zelf gaan ervaren wat kleuren je vertellen.
(brochure, 28 pagina’s)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Vormtekenen
Dick Bruin

Een enthousiasmerend boek met korte instructies en heel veel voorbeelden om direct aan de slag te gaan met vormtekenen. Met een veelheid aan motieven of thema's die eenvoudig of gecompliceerd uitgevoerd kunnen worden zoals rechte en kromme lijnen, spiralen, harten, Keltische en Arabische motieven, bladeren, gespiegelde lijnen en nog veel meer. Een uitgave die jong en oud uitnodigt tot creativiteit.
(paperback, 134p, oblong formaat)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Schilderen op school
Een werkboek
Dick Bruin en Attie Lichthart

’Kleuren bewegen het hart van de mens. Zij raken ons. Door het schilderen kunnen we ons innerlijk in beweging en flexibel houden.’
’Een schilderende klas gonst. Ik verheug me altijd in de levenslust die uit kinderschilderingen spreekt.’
Deze uitgave is zonder twijfel hét basiswerk voor de leerkracht die met de klas schilderen wil. Het geeft pedagogische en didactische gezichtspunten, beschrijft de verschillende technieken en materialen, gaat in op kleur en kleurenleer, geeft oefeningen voor de leerkracht en geeft vervolgens, per klas, aan hoe op basisschool en in middelbaar onderwijs in een doorlopende lijn gewerkt kan worden. Met vele oefeningen, kleurenillustraties e.d.
(gebonden uitgave, 303 pagina’s)
€ 36,50

klik hier voor meer informatie


HERDRUKT IN ONZE HUISUITGEVERIJ

In de afgelopen dagen verschenen er twee 'oude bekenden' uit onze uitgeverij in herdruk. Beide ongewijzigd, de titel van Arjen Nijeboer kreeg een nieuwe omslag.

Voor deze twee titels geldt (tot en met maandag 6 september):
UW BESTELLING ZONDER VERZENDKOSTEN THUISGESTUURD
indien u een van deze titels bestelt
(voor onze klanten in het buitenland: u ontvangt € 2,00 korting op de verzendkosten).

Vrijheid, gelijkheid, broederschap
Grondslagen voor de maatschappij van morgen
Arjen Nijeboer

De drie idealen van de Franse Revolutie leven bewust of onbewust in ieder mens, als oerbeelden voor het sociale leven. In de sociale driegeleding hebben deze drie idealen elk hun eigen gebied: vrijheid in het geestesleven, gelijkheid in het rechtsleven, broederschap in de economie. In deze uitgave wordt de sociale driegeleding helder beschreven en worden vervolgens verschillende actuele vraagstukken vanuit het perspectief van de sociale driegeleding behandeld.
(paperback, 106p) [ongewijzigde tweede druk, met nieuw omslag]
€ 14,00

klik hier voor meer informatie

Visjes horen in het water
De scholing van het etherlichaam voor opvoeders van kleine kinderen
Cornelis Boogerd

In het opvoeden van kleine kinderen (tot circa zeven jaar) speelt het etherlichaam een belangrijke rol. Anders gezegd: het kleine kind ontwikkelt zich door het leven in nabootsing, ritme, herhaling, gewoonte. Opvoeders die hier weet van hebben, kunnen hier weer aan werken door het eigen etherlichaam te scholen. En daarvoor vinden zij in dit boek belangrijke hulp, onder andere in de vorm van bewegingsoefeningen.
(paperback, 172 pagina’s)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere pedagogische titels van Cornelis Boogerd


De kinderen weer naar school?

Jaarplanner 2021/2022
Leven met de seizoenen
Manon Berendse

Hij is er weer: de Jaarplanner die mooi aansluit bij het schooljaar: met veel ruimte voor afspraken en plannen; achtergronden bij de jaarfeesten, opvoedtips, knutselideeën, inspirerende uitspraken.
De Jaarplanner loopt van juli 2021 tot en met augustus 2022.
Met twee weken per blad.
€ 17,95

klik hier voor meer informatie

De grote wereld
van het kleine kind
Caroline von Heydebrand

Een prachtige tekst over de wereld van het kleine kind. De schrijfster, leerkracht op de eerste Vrije School, beschrijft hoe het kind de wereld beleeft en hoe opvoeders het kind door spel - speelgoed, en door het (laten) beleven van de wereld van de kleuren in het schilderen - een gezonde ontwikkeling kunnen bieden.
(brochure, 28p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

De vrijekleuterklas
Loïs Eijgenraam

Ben je benieuwd hoe het er in een vrijeschoolkleuterklas aan toe gaat? Dit boekje staat boordevol informatie over nagenoeg alle aspecten van het vrijeschoolkleuteronderwijs en geeft een beeld van wat er dagelijks, wekelijks en door het jaar heen gebeurt. Waarom is het spelen zo belangrijk, waarom euritmie, waarom de seizoenentafel, waarom is ritme zo belangrijk - en nog veel meer!
Een toegankelijke inleiding in de wereld van het vrijeschoolonderwijs!
(paperback, 119p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong
Sam Tomlow

Pas in de kleuterklas blijkt vaak dat een kind ten opzichte van zijn leeftijdgenootjes een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Dat vraagt om bijzondere aandacht, van de leerkracht en van de ouders. In deze uitgave wordt beschreven het kind zich ontwikkelt en hoe het kind leert . Vervolgens wordt ingegaan op de speciale situatie van kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben.
(paperback, 175p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Ruimte voor kinderen
Henning Köhler

Henning Köhler heeft een speciale manier van kijken naar kinderen. Daarbij wijst hij op het uitgangspunt van onderwijs en opvoeden: dat is erop gericht kinderen aan de samenleving aan te passen. Maar in de afgelopen eeuw is de samenleving zó veranderd dat ook een verandering van de uitgangspunten van opvoeden en onderwijzen aan de orde is: het opgroeiende kind moet ruimte krijgen voor pure, elementaire ervaringen - ter wille van een gezonde ontwikkeling. Een betrokken pleidooi voor ’ruimte’ voor de vele kinderen die nu op school of in de samenleving ’uit de boot vallen’.
(paperback, 67 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Menskunde, pedagogie en gemeenschapsvorming
Joop van Dam

Een beschrijving van de eerste drie zevenjaarsperioden van het opgroeiende kind: hoe ontwikkelt het kind zich en op welke manier kun je daar als ouder of leerkracht op in spelen? Wat gebeurt er in de verschillende vrijeschoolklassen en hoe kunnen we kinderen zó opvoeden dat zij opgroeien tot mensen die op een gezonde wijze in het leven en in de gemeenschap staan?
(paperback, 96 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Van binnen en buiten
Planeetkwaliteiten in het onderwijs
Wolter Bos

De antroposofische visie op de (zich ontwikkelende) mens biedt veel mogelijkheden om in de praktijk uitgewerkt te worden. In deze uitgave beschrijft een ervaren bovenbouw-leerkracht hoe hij in zijn werken met pubers gebruik maakte van de inzichten over de planeetkwaliteiten.
Met voorbeelden en achtergronden.
(paperback, 80 pagina's)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

VRIJ om te worden wie je bent
Rudolf Steiner

Wat beoogde Rudolf Steiner eigenlijk met de oprichting van de eerste vrije school? Niet alleen dat de kinderen zich naar hun eigen aard en wezen zouden kunnen ontwikkelen - maar ook dat de mens tot het besef zou komen dat er in de samenleving voor ieder een vrije ruimte moet bieden om zich in vrijheid te ontwikkelen.
Deze verzameling van citaten uit voordrachten van Rudolf Steiner maakt duidelijk hoe ver zijn streven met de oprichting van de school eigenlijk wilde reiken.
(Een kleurrijke en fraaie minibrochure, 32p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor titels over het vrijeschoolonderwijs


Herdrukt:

Het begint met een zaadje
Laura Knowles & Jennie Webber

Een zaadje dwarrelt met de wind mee en valt op de grond. Uit het zaadje groeit een worteltje de aarde in. Een klein stengeltje richt zich op, blaadjes vouwen zich uit. En zo groeit uit het zaadje door de tijd heen een hele grote boom, die weer plaats biedt aan vogels, insecten en andere dieren.
Dit alles wordt in kleine tekstjes beeldend beschreven, en natuurlijk in prachtige illustraties getoond.
(prentenboek, 30p) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Tijdelijk in prijs verlaagd:

Het gouden blad
Kirsten Hall

Een prachtig en sfeervol prentenboek. In het voorjaar ontdekken de dieren in het bos een gouden blad. Het glanst zo mooi dat alle dieren het willen hebben - wie zal het weten te behouden? Maar zo verkruimelt het blad in kleine stukjes die met de wind meewaaien. Zal er ooit nog eens zo'n mooi gouden blad komen?
Paginagrote illustraties van Matthew Forsythe, met korte tekst en prachtige kleuren: de verschillende soorten groen in het voorjaar, de vele tinten geel in het najaar...
Prentenboek, genaaid, 48p. Kleuterleeftijd
TIJDELIJK IN PRIJS VERLAAGD: VAN 15,95 VOOR 9,95 (tot en met 31 oktober)
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

De boze heks moet winnen
Hanna Kraan

Nog meer van die heerlijke verhalen over de boze heks. Zij krijgt haar zus op bezoek. Dat is ook een heks, die de dieren in het bos angst aanjaagt met haar toverstreken.
Er wordt een wedstrijd georganiseerd tussen de twee zussen; wie wint wordt de baas in het bos. De dieren willen graag dat de boze heks wint, en daar gaan ze hun best voor doen.
Geïllustreerd in ZW door Annemarie van Haeringen.
(hardcover met stofomslag, 128p) Vanaf 6 jaar
(€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Meer avonturen met de boze heks, KLIK HIER

Boven in de groene linde zat een moddervette haan
Maria van Donkelaar

Een ruime verzameling van 75 fabels die op rijm zijn gezet. De plot van de fabels is gehandhaafd, het taalgebruik is modern en origineel.
Teksten van Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen, illustraties van Sieb Posthuma. "Een magnifiek uitgave", aldus de NBD Biblionbespreking. Voorlezen voor kinderen van ca 7 jaar, zelf lezen vanaf ca 9 jaar.
Groot formaat, hardcover, genaaid, 157p,
€ 24,99

klik hier voor meer informatie


Van tijdschrift Verwachting verscheen het 100e nummer:

Verwachting
Nr.100 - jrg.26, september-november 2021
 

In dit nummer onder meer:
- een interview met Hans Stolp n.a.v. het 100e nr van Verwachting
- Margarete van den Brink: Wat is mijn missie? Wie ben ik?
- Hans Stolp over de strijd tussen Michaël en Ahriman
- De glasvensters van het Goetheanum (dl.3)
- Willemijn Soer over biografiek
en meer...
(68p) € 5,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om onze 'tijdschriftenafdeling te bekijken


IN ONZE VOORGAANDE MAILING startten we een kleine actie om het initiatief van een lezer, die het boekje Toekomst scheppen van John Hogervorst cadeau wilde doen aan alle leden van de Eerste en Tweede Kamer, kracht bij te zetten.
Wij stelden onze klanten in staat exemplaren van het boekje te 'sponsoren'. 
Dat heeft een verheugend resultaat opgeleverd: in de afgelopen twee weken werden er 184 exemplaren gesponsord.
Wij willen u hartelijk bedanken voor uw enthousiaste steun!
Op dinsdag 31 augustus zijn er 225 exmplaren van het boekje, vergezeld van een begeleidende brief, afgegeven bij de griffie in de Eerste en Tweede Kamer. Op de homepage van onze webwinkel vindt u een kort bericht over deze actie, met een link naar een klein interview met de initiatiefnemer van deze actie, Rolf van Velthoven.

En tot slot :>)
Plant u een carriére als toekomstig Kamerlid?
Lees dan dit boek:

Sociale driegeleding
Wat, hoe & waarom
John Hogervorst

Een bundel met 62 artikelen over sociale driegeleding. Met een aantal inleidende artikelen; artikelen die aspecten van de driegeleding uitwerken en verdiepen, en met korte artikelen die aan de hand van actuele onderwerpen laten zien hoe je vanuit het perspectief van de sociale driegeleding naar de vraagstukken van deze tijd (in economie, politiek, onderwijs e.d.) kunt kijken. Daarmee wordt geïllustreerd hoe een begrip van de sociale driegeleding vaste grond onder de voeten biedt voor wie wil begrijpen wat in deze tijd leeft.
(paperback, 243p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie