menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - zomerwerkzaamheden

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 17 augustus 2021

Z O M E R
In de zomer is er in de webwinkel altijd een periode dat het wat rustiger is. Min of meer de periode waarin alle scholen in het hele land dicht zijn. Het weer speelt ook een rol: hoe zonniger het is, hoe minder er gewebwinkeld wordt.
Dat komt altijd goed uit: ook hier zijn er mensen die met vakantie willen. En in zo'n stillere periode kunnen we wat zaken aanpakken die anders in de drukte blijven liggen. Deze zomer hebben we het er zelfs heel druk mee. Sinds enige jaren bevindt zich een (groeiend) deel van de voorraad van collega-uitgeverij Pentagon in onze magazijnen. En in de afgelopen weken is het laatste deel van de Pentagonvoorraad dat nog in Amsterdam was, verscheept naar Assen. Dat was nog best de moeite: zo'n 200 dozen. Hier ziet u onze hal. De deur rechts in de hoek leidt naar onze werk- en kantoorruimte en naar één van onze magazijnen (we hebben er twee).

Die hal, die delen we met andere huurders in het gebouw waar we zitten... en moet zo snel mogelijk leeg! En zo proberen we dagelijks wat dozen 'weg te werken'. Dat betekent: tellen wat er in zit, ons voorraadsysteem bijwerken en dan een plekje zoeken of maken in het magazijn. - We zijn er nog even zoet mee!

In deze schermutselingen hebben we een paar titels 'gevonden' (in de zending uit Amsterdam en één in ons magazijn) waarvan gedacht werd dat de laatste exemplaren op waren. Het varieert van enkele tot enkele tientallen exemplaren per titel, hieronder de titels waar het om gaat. Ze zijn er dus weer, zolang de voorraad strekt.


O P N I E U W  O P G E D O K E N :
 

Opvoeden in de puberteit
Rudolf Steiner

Een voordracht waarin Rudolf Steiner spreekt over de puberteit en dat wat het opvoeden en begeleiden van kinderen in de puberteit van opvoeders en leerkrachten vraagt. Onder andere over het omgaan met seksualiteit en het bezig zijn met jezelf en niet met de wereld.
Aangevuld met een artikel van Hugo Pronk: veertien worden.
(paperback, 44 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Opvoeden uit inzicht
Hugo Pronk e.a.

Drie voordrachten over de antroposofische menskunde achter de opvoeding en de pedagogie, zoals deze wordt nagestreefd in de Vrije School. Enkele fundamentele, antroposofische gezichtspunten worden als bekend verondersteld. Wel wordt er voldoende beeld opgebouwd om een en ander ook voor de welwillende ’leek’ toegankelijk te maken. Het eerste hoofdstuk, dat gaat over de fase van de puberteit, is het meest vanuit een voor iedereen beleefbare praktijk geschreven. Het tweede hoofdstuk handelt over de levensfase(n) daarvoor. Voor de kenners is hier veel inspiratie uit te halen, de schrijver put uit een rijke ervaring. Hetzelfde geldt voor het laatste hoofdstuk, geschreven door een arts, over de ’embryologie van het levenslichaam’. De kracht van deze beschouwing ligt vooral in de verrassende gedegenheid, waarmee de auteur dit voor niemand eenvoudige gebied weet te ontsluiten. Het is een vlot leesbare en boeiende bundel. Ook met bijdragen van Jan Alfrink en Guus van der Bie.
(paperback, 71 pagina’s)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Christian Rosenkreutz
en het geheim van de rozenkruisers
Rudolf Steiner

Een verzameling van zeven voordrachten plus een fragment over Christian Rosenkreutz en de betekenis van de door hem geleide Rozenkruizersstroming. daarbij komen vele andere thema's aan bod, zoals de alchemie, de wederkomst van de Christus, het verhaal van Kaïn en Abel en de Steen der Wijzen.
(paperback, 106 pagina's)
€ 7,00

klik hier voor meer informatie

Over psychoanalyse, Freud en Jung
Rudolf Steiner

Welke betekenis wordt vanuit de antroposofie gegeven aan de inzichten van de psychoanalyse? In deze voordracht laat Rudolf Steiner zien dat de psychoanalyse de toegang tot een werkelijke blik op de mens en zijn geestelijke dimensie ontbeert. (50 pagina's)
Van € 7,25 voor € 4,00
€ 4,00

klik hier voor meer informatie

Ons voorland
Rudolf Steiner over het leven na dit leven
Arie Boogert

Vele facetten van het leven na de dood, zoals besproken door Rudolf Steiner, worden hier met elkaar verbonden. Daarmee wordt een beeld geschapen van de hele weg van dood naar nieuwe geboorte. (270 pagina’s)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie

De menselijke ziel
Willem Zeylmans

Basiswerk over de menselijke ziel; de krachten die daar werkzaam zijn; de ziel als bemiddelaar tussen lichaam en geest; de ziel als drager van het menselijk bewustzijn.
(paperback, 182p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatieTOEKOMST SCHEPPEN

En dan nog een boek 'met een verhaal'. Enkele weken geleden werden we benaderd door Rolf van Velthoven, die recent een boekje uit onze huisuitgeverij las dat hem erg beviel. Zozeer dat hij het plan heeft opgevat het cadeau te doen aan alle leden van de Eerste en de Tweede Kamer.
Na wat puzzelen en overleggen, is duidelijk geworden hoe dit wordt aangepakt. Eind augustus reist Rolf met 225 exemplaren van het betreffende boekje naar Den Haag (een en ander is al afgestemd met de griffie) en is er voor elk Kamerlid een envelop met het boekje plus een begeleidende brief met persoonlijke aanhef. 
Vandaag gaat de opdracht voor een herdruk naar de drukker; Nearchus levert Rolf de boeken voor de helft van de prijs en Rolf zoekt nog wat financiële ondersteuning om zijn plan waar te maken. 

We hebben daarom een 'unieke aanbieding' voor degenen die deze actie willen ondersteunen:
voor € 6,25 krijgt u géén boek - maar een Kamerlid wel.
U kunt het boek-dat-u-niet-ontvangt gewoon hier of in onze winkel bestellen - samen met Rolf van Velthoven zorgen wij ervoor dat het in Den Haag bij een Kamerlid komt.

Toekomst scheppen - in tijden van corona
John Hogervorst

Lezersactie: dit boek wordt eind augustus cadeau gegeven aan alle leden van de Eerste en Tweede Kamer. U kunt aan die actie bijdragen door een exemplaar (voor de helft van de prijs, de normale verkoopprijs is € 12,50) te bestellen. U ontvangt het boek dus niet: het wordt cadeau gedaan aan een Kamerlid.
In onze webwinkel, via onze nieuwsbrief en via www.nearchus.nl zullen we nader verslag doen van deze actie.
€ 6,25

klik hier voor meer informatie

En HIER vindt u alle titels over/rond corona, voor uw eigen oordeelsvorming...


Waarschijnlijk is er nog slechts in beperkte kring aandacht voor: het feest van 'Maria's Tenhemelopneming'. Nu gaat het niet om die feestdag op 15 augustus. Maar de figuur van Maria is wel degelijk van bijzondere betekenis. Emil Bock schreef er een mooi klein boekje over:
 

Maria - een drievoudig geheim
Emil Bock

Deze uitgave bevat de tekst van drie voordrachten die de schrijver hield over geestelijke, ziele- en lichamelijke aspecten van Maria. Daarmee onthult hij geleidelijk een drievoudig geheim waarin een fijnzinnig maar diepgaand inzicht wordt geboden over de betekenis van Maria in het esoterische christendom.
Met een nawoord van Michael Debus.
(paperback, 89p)
€ 13,25

klik hier voor meer informatie

Moeder Gods met het kind
onbekend

€ 1,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer afbeeldingen van Maria in onze kaartenwinkel te bekijkenLezen de kinderen ook nog iets?
(een kleine keuze uit onze afgeprijsde titels...)
 

Pieter Konijn - Drie babyzusjes
Beatrix Potter

Pieter Konijn krijgt maar liefst drie babyzusjes. Pieter vindt het heerlijk om met hen te spelen.
Een lief kartonboekje, voor peuters.
(16p)
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Kuiken en Muis op stap
Loek Koopmans

In het drukke kippenhok zoekt moeder Kip naar lekkere hapjes, de haan pikt naar graankorrels en Kuiken kijkt verbaasd naar het mooie gladde witte ei. Wat zou daar in zitten? Plotseling verschijnt er een muis in het kippenhok, maar als hij even later naar buiten kruipt, gaat Kuiken hem vlug achterna en gaan ze samen op stap. Wat een geluk dat Muis alles weet over de dieren die ze tegenkomen. Als ze in de schemer een poes ontmoeten rennen ze snel naar het veilige kippenhok. Daar wacht een verrassing! Uit het gladde witte ei kruipt een klein kuikentje! Een nieuw vriendje om mee op stap te gaan! De aquareltechniek van Loek Koopmans is zorgvuldig opgebouwd uit vele lagen, waardoor rijke kleuren ontstaan. Hierdoor vinden zijn prenten aansluiting bij de belevingswereld van kleine kinderen.
Vanaf 3 jaar. (Gebonden. 24 pagina’s) VAN 13,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

 

Karel Klus en Boris de hond
George Johansson

Karel Klus is een dag van huis en zijn hond Boris kan niet mee. Als Karel weg is gaat Boris opruimen. Hij wil Karel verrassen. En zo is Boris druk bezig. Met de afwas, hout halen, het bed opmaken en alles wat hij Karel altijd ziet doen. En in gedachten ziet hij al hoe blij Karel zal zijn als hij terug komt...
Maar kan een hond wel alles dat een mens kan? Zal Karel echt blij verrast zijn als hij vanmiddag terug komt?
(gebonden, 40 pagina’s) Leeftijd: 5 tot 7 jaar. Van 13,75 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Annetje Lie in het holst van de nacht
Imme Dros

Annetje Lie is door haar vader naar haar oma gebracht. Daar logeert ze, heel lang, want haar vader komt niet meer terug. ’s Nachts beleeft zij allerlei avonturen, in haar donzen deken heeft zij namelijk ’het holst van de nacht’ gevonden. Zij gaat daar op zoek naar haar eigen huis en krijgt hulp van de Maan en van de Muizenkoning. Met op iedere pagina sfeer volle tekeningen van Margriet Heymans.
Bekroond met de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en met de Gouden Penseel.
(hardcover, 118 pagina’s) Leeftijd: 9+
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Jim Knoop en de Wilde 13
Michael Ende

Een heerlijk en avontuurlijk (voor)leesboek, geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Jim Knoop trekt er, natuurlijk met zijn vriend Lucas de machinist, op uit. Hun trouwe locomotief wordt omgebouwd tot een vervoermiddel dat kan varen, vliegen, duiken en rijden, heel handig!
Zeker wanneer hun avonturen hen overal brengen en er ook nog gevaarlijke zeerovers opduiken.
(Gebonden, 263 pagina’s) Leeftijd: 9+, Van 14,90 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Een meesterlijk plan
De Friese opstand tegen de Romeinen
Joyce Pool

Een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de opstand van de Friezen tegen de Romeinen. Wanneer de Romeinen onredelijke eisen stellen, is het voor Tyr genoeg: hij komt in opstand.
Met verklaring van historische termen
In de reeks Historische Helden.
(hardcover, met kleurenafb., 73p) Leeftijd: 10+
Van 14,90 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De paarden van Heraion
Griekse verhalen
Karel Verleyen en Frank Leys

Een groepje jonge atleten, die oefenen voor de Pythische Spelen in het oude Griekenland, vertellen elkaar de oude verhalen over de wereld van de Griekse goden en halfgoden.
(Gebonden, 184 pagina’s, met illustraties in zwartwit) Voor 12 jaar en ouder. VAN 17,25 VOOR 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


Laatste ronde
Deze pedagogische titels van uitgeverij Christofoor zijn bezig met hun laatste rondje: nog beperkt voorradig:

Anders omgaan met kind en school
Vrije Schoolonderwijs voor nu en later
Maarten Ploeger

Een beschrijving van het onderwijs zoals dat op Vrije Scholen gegeven wordt, met verklaring van de achterliggende menskundige en pedagogische uitgangspunten. 
(pocket, 108 pagina’s)
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Menswaardig opvoeden
De uitdaging van onze tijd
Jeanne Meijs

Voordrachten over verschillende opvoedingsvragen, w.o. puberteit, materialisme, dyslexie, opvoeden in deze tijd.
(199 pagina's)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie

Kinderen met een raadsel
Een handreiking voor ouders en leerkrachten
Monique Terlouw e.a.

Uit de praktijk van het speciaal onderwijs: pedagogische adviezen voor kinderen met een speciaal raadsel, bijvoorbeeld kinderen met dyslexie, een leerstoornis of getraumatiseerde kinderen. (230 pagina’s)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie