menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Mysteriën rond de Druïdenvallei
Mysteriën rond de Druïdenvallei
Een vergeten geschiedenis van de Kelten

Rob ter Steege · alles van deze auteur 

€ 19.50

In de Vogezen in noordoost Frankrijk ligt de 'Druïdenvallei', waar nog vele sporen te vinden zijn van de oude Keltische cultuur die hier zijn middelpunt vond. De schrijver, die veel onderzoek deed in dit gebied, beschrijft in deze rijk geïllustreerde uitgave allerlei aspecten van deze oude Keltische cultuur en van het Keltisch christendom.

(paperback, 103p)

De dynamische tuin
De dynamische tuin
Een praktische weg naar bewustwording

Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het werken in je tuin, met de aarde en de planten, is een weg waarlangs je je bewust kan worden van het grote geheel, inclusief de niet-aardse, spirituele wereld, waarvan de mens deel uitmaakt. Dit boek zet alles dat in de tuin gebeurt in een breder perspectief, en is tegelijkertijd heel praktisch: met de voeten op de grond. Het laat je ook zien hoe je composteert, een moestuin beheert, fruit of kruiden teelt - en meer. Een inspirerende uitgave!

(groot formaat, hardcover, genaaid, met vele kleurenfoto's en register)

(gebonden, 143p)

Euritmie
Euritmie
Inleiding in de nieuwe bewegingskunst

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 18.00

Een samenstelling van acht inleidingen die Rudolf Steiner hield bij euritmievoorstellingen - en die een antwoord willen zijn op de vraag 'wat is euritmie?' In de volgende teksten spreekt hij over de verbinding van de euritmie als kunst met therapie en pedagogie; in de laatste teksten over de vraag hoe de euritmie kan worden opgenomen.

(paperback, 62p)

Plant & cosmetica
Plant & cosmetica
Voor huid, haar en huis

Leoniek Bontje · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Zelf de producten maken waarmee je je verzorgt? Een voordeel is dat je dan weet wat erin zit. Met een aantal basisingrediëntenkun je aan de slag. In dit boek vind je een aantal basisbereidingen en vervolgens een heleboel recepten voor van alles: gezichtsverzorging, shampo's en conditioners, tandpasta, deodorant, zeep, wondverzoring - en veel meer. Met vele afb. in kleur.

(hardcover, 222p)

Vogel doe boek
Vogel doe boek
Herken, teken, noteer

Dick de Vos · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een boek dat wil inspireren om vogels te leren herkennen, te tekenen en om te noteren welke vogel je waar en wanneer hebt gezien. Enkele tientallen vogels worden getoond en beschreven - geordend naar het landschap waarin ze voorkomen. Met beknopte informatie over allerlei

specifieke thema's, zoals het fotograferen van vogels; verrekijkers; vogelaarsjargon en meer.

(hardcover, met vele afb. in kleur, 160p)

Wetenschap als nieuwe religie
Wetenschap als nieuwe religie
Hoe corona de spirituele schaarste in de samenleving blootlegde

Ronald Meester · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een opmerkelijk geluid: in onze tijd, waarin voor velen een spirituele leegte heerst, heeft 'de wetenschap' het karakter van een religie aangenomen. Wie de wetenschap kritisch bevraagt dreigt geëxcommuniceerd te worden. Maar zo blijven de grote vragen onbeantwoord, terwijl de wetenschap op geen enkele manier tot een meer menswaardige samenleving voert. - Leerzame lessen uit de coronacrisis!

(paperback, 221p)

Stilte vinden
Stilte vinden

Amber Hatch · alles van deze auteur 

€ 6.90

Stilte vinden; innerlijke rust scheppen. De schrijfster beschrijft vanuit drie perspectieven hoe je stilte kunt vinden: in de ruimte om je heen en in je tijdsbesteding; in je relaties, en in jezelf. Met oefeningen en tips.

Van 15,00 voor 6,90

(hardcover, 156p)

De goudsmid en de meesterdief
De goudsmid en de meesterdief

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijkt als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar die is anders dan hij. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden. Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden? Daarover zijn vele verhalen te vertellen!

(gebonden, met afb. in ZW, 352p) Leeftijd: vanaf 10 jaar

NB: Eerder ook verschenen onder de titel: Verhalen van de tweelingbroers

De kinderen van Bolderburen
De kinderen van Bolderburen

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

De avonturen van de kinderen van Bolderburen; het kleine gehuchtje in Zweden waar zes kinderen leven die heerlijke kinderavonturen beleven op het Zweedse platteland. Sfeervolle vrolijke verhalen over de verjaardag van opa, sleetje rijden in de winter, een schat zoeken, de kersenoogst, een losse tand - en alles wat in een kinderleven gebeuren kan.

Deze bundel bevat de drie afzonderlijke boeken over Bolderburen. Heerlijk om voor te lezen vanaf ca 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.

(gebonden, met fb. in ZW, 304p)