menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Beelden van gene zijde
Beelden van gene zijde
In zestien taferelen

Ivar Römer · alles van deze auteur 

€ 16.00

De auteur beschrijft, op een heel eigen kunstzinnig-dichterlijke wijze de belevingen van een aantal gestorven zielen. Het gaat om mensen die hij gekend heeft, waaronder verschillende familieleden, met wie hij na hun sterven verbonden bleef. In de gesprekken en beschrijvingen klinkt iets door van de weg die zij gaan door het leven aan gene zijde.

(paperback, 157p)

De kerstgedachte en het geheim van het Ik
De kerstgedachte en het geheim van het Ik

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 13.50

Fijn om (samen) te lezen in de Kersttijd: een voordracht plus een fragment van een voordracht, beide uit 1915. In deze oorlogstijd sprak Rudolf Steiner over het belang van het beleven van het kerstfeest, niet op de traditionele manier maar op een nieuwe, bewuste manier. Met oog voor spirituele verbanden tussen kerst, Adam en Eva, de boom van goed en kwaad en het mysterie van Golgotha.

(paperback, 56p)

Natuur met pastelkrijt
Natuur met pastelkrijt

Loes Botman · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Werken met pastelkrijt met inspirerende onderwerpen uit de natuur, 'aan de hand' van kunstenares Loes Botman. De kunstenares is ook bekend van de kartonboekjes voor peuters en kleurrijke kaarten met haar werk (natuurlijk ook ion onze winkel te vinden). Bloemen, landschappen, dieren in prachtige kleuren getroffen: dat leer je in dit boek aan de hand van projecten met stap-voor-stap instructies en you tube-filmpjes. Natuurlijk ook met aandacht voor materiaal en techniek.

(hardcover, 126p, met vele afb. in kleur)

Verwachting nr 101
Verwachting nr 101
Jrg 26, december 2021

€ 5.95

In dit nummer van 68p onder meer:

Hans Stolp: Corona en de aartsengel Orifiël

Hans Stolp: De nacht der nachten: de heilige nacht

Willemijn Soer: Wat is biografiek?

Wilma Mulder: Het Johannesdrieluik van Hans Memling

Margarete van den Brink: Erfzonde en genade

Hans Stolp: De glasvensters van het Goetheanum

Odilia
Odilia
En de toekomst van Europa

Jac Net · alles van deze auteur 

€ 19.50

De heilige Odilia, blind geboren en later door een wonder ziende geworden, richtte in de zevende eeuw het eerste hospitaal in Europa op en werkte in stilte vanuit een authentiek christelijke impuls. - In dit boek wordt het leven van Odilia beschreven, maar ook - op basis van uitspraken van Rudolf Steiner - haar voortwerkende impuls in volgende levens, samen met zielen met wie zij diep verwant was en die met haar een streven in dienst van een geestelijke impuls voor de Europese cultuur gemeen hadden.

(paperback, 161p, met afb. in kleur)

Klaas de kat
Klaas de kat
En het raadsel van Sinterklaas

Barend Last & Anouk Overman · alles van deze auteur 

€ 14.95

Klaas de kat begrijpt het niet goed: zijn vriendjes Mila en Max hebben steeds minder aandacht voor hem. Heeft hij iets verkeerd gedaan? Kan hij maar beter weglopen? - Wat is er toch aan de hand?

Gelukkig, juist als hij besluit om te vertrekken...

(Prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd

De Pieto-toets
De Pieto-toets

Hans Hagen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een boek om in de weken vóór 5 december (thuis, in de klas of op de kinderopvang) voor te lezen. Er is een tekort aan Pieten, zo weet juf. Daarom moeten er nieuwe Pietjes worden opgeleid, en dat kan door alle oefeningen uit de Pieto-Toets te doen. Die oefeningen, het verhaal van juf en de vorderingen van de klas, én nieuwe liedjes (via een QR code op youtube te beluisteren), vormen samen de inhoud van dit vrolijke Sinterklaasboek.

(hardcover, 80p, met illustraties van Marieke van Ditshuizen) Kleuterleeftijd