menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Wat beweegt jou?
Wat beweegt jou?

Maartje van der Wees · alles van deze auteur 

€ 16.00

Er is 'een wonder dat euritmie heet' - voor de mensen die het ervaren hebben. Maar juist die ervaring is bijna niet onder woorden te brengen: wat is euritmie nou eigenlijk?

Maartje van der Wees, die tientallen jaren ervaring heeft met de verschillende vormen van euritmie, schreef er dit sprankelende boekje over dat een herkenning is voor ieder die het wonder al kent, en een stimulans om het wonder te leren kennen voor alle anderen.

(Dit boekje verscheen eerder onder auspiciën van de Nederlandse Bond van Euritmisten, is voor deze nieuwe druk herzien en smaakvol geïllustreerd door Mariëtte van Est).

(Paperback, 70p)

De techniek
De techniek
Onheilspellend of een zegen?

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 15.00

Nooit eerder was de techniek in het leven van de mens zo bepalend als in onze tijd. En zoals alles heeft dat een mooie en een minder mooie kant: in het dagelijks leven maakt de techniek, thuis en in de samenleving, heel veel mogelijk. Aan de andere kant is er een groeiende afhankelijkheid van de mens van de techniek en stimuleert de techniek de mens tot een ontwikkeling waarin het werkelijke 'mens-zijn' op de achtergrond raakt.

In deze uitgave twee voordrachten plus zes fragmenten waarin Rudolf Steiner vanuit verschillende gezichtspunten de techniek belicht.

(paperback, 90p.)

Sternen- und Planetenkalender 2022
Sternen- und Planetenkalender 2022

Liesbeth Bisterbosch · alles van deze auteur 

€ 22.00    ‹  geen verzendkosten!   

De bekende sterren- en planetenkalender voor het jaar 2022. Met bijzondere aandacht voor de maan, die in de komende jaren hogere en langere hemelbogen volgt dan de zon in juni doet. Met extra aandacht voor historische waarnemingen uit de Soemerische, Babylonische en Griekse culturen.

(Teksten in het Duits)

Een intense reis
Een intense reis

Marije Hofland · alles van deze auteur 

€ 24.90    ‹  geen verzendkosten!   

- Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma -

Een 'ervaringsverhaal' van de moeder van een hoogbegaafd kind, maar meer dan alleen dat. In haar zoektocht naar passend onderwijs voor haar kind, deed zij veel ervaring en kennis op, die voor anderen (ouders van hoogbegaafde kinderen, leerkrachten) ook relevant zijn. Zo komen veel aspecten van (omgaan met) hoogbegaafdheid aan bod en bevat het boek veel tips om in de praktijk mee te werken.

(paperback, 160p)

Driegonaal
Driegonaal
(september 2021, jrg.37, nummer 4)

€ 6.00

In dit nummer onder andere:

- Harrie Salman: Is eigendom diefstal?

- Een gesprek met Wouter en Kathinka Kamphuis van 't Leeuweriksveld: goede grond behoeft geen eigenaar

- John Hogervorst: Houden we toezicht,... of doen we ook wat?

- Ingrid Busink over gedragen besluitvorming en sociale driegeleding

- Anne van Ginkel in gesprek met Oebele van der Lei

en meer...

De grote Robin
De grote Robin

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bundel met korte voorleesverhalen over Robin, bevat Robin en Suze (Zilveren Griffel); Robin en God (Gouden Griffel) en Robin is verliefd. Verhalen over de komst van een klein zusje; verhalen over een ster waarin God woont; en verhalen waarin Robin verliefd is (op de juf, op mama, op een oud omaatje, ...) . Fijnzinnig geschreven, grappig, ontroerend en herkenbaar.

(Gebonden met stofomslag, 229p, met vele illustraties in kleur) Kleuterleeftijd (en ook veel ouder...)

Met de wind mee
Met de wind mee

Mireille Geus & Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 14.99

Het is tijd voor de grote winterslaap... maar Beertje kan niet slapen door het geluid van de wind. De andere beren slapen allemaal. Beertje wil eens kijken hoe het er buiten uitziet. De harde wind neem hem mee! - Dat is een beetje spannend maar hij beleeft ook hele fijne avonturen! En uiteindelijk... belandt hij gelukkig weer in het berenhol waar iedereen nog lekker ligt te slapen.

(Gebonden, 32p) Kleuterleeftijd