menu
 winkelmandje 

Moffel en Piertje vieren Sinterklaas

En: Moffel en Piertje vieren Kerst

Lieneke Dijkzeul

Een omkeerboek voor de feestdagen van de helden uit Koekeloere

Iedere kleuter kent Moffel en Piertje: het wekelijks hoogtepunt van SchoolTV. De impulsieve,
nieuwsgierige mol en zijn hartsvriendinnetje, de nuchtere regenworm, zijn al jaren te bewonderen
op de televisie en in twee populaire Moffel en Piertje-verhalenbundels. Nu komt er een nieuwe aanwinst: het omkeerboek voor de feestdagen. Aan de ene kant zijn de avonturen te lezen die Moffel, Piertje en Arie beleven rond sinterklaas, aan de andere kant begin je voor de kerstverhalen.

Dus Sinterklaas, als u dit leest: zodra de kleuterschoen mag worden gezet, kunt u dit boek er maar beter in stoppen, zodat de blije ontvangers er tijdens de feestmaanden lekker lang van kunnen genieten.

info van de uitgever
[Lemniscaat, 2012]

NBD Biblion bespreking
Korte en langere getitelde voorleesverhalen over de spontane en nieuwsgierige mol Moffel en zijn nuchter hartsvriendinnetje regenworm Piertje, bekend van twee eerdere verhalenbundels en jarenlang te bewonderen op school-tv. Sfeervol omkeerboek voor de feestdagen; de ene helft bevat sinterklaasverhalen, draai je het boek om dan vindt je kerstverhalen. Lieve, grappige, sociaal voelende en inleefbare verhaaltjes geschreven in vooral enkelvoudige zinnetjes, met veel levendige dialoog. Prettig leesbaar schreefloos lettertype en een rustige bladspiegel. Fraaie duidelijke paginagrote illustraties in warme tinten en gemengde technieken completeren de tekst, gedrukt op stevig matglanzend wit papier. Aantrekkelijke gebonden uitgave met frisse binnenplatten en zowel een knus sinterklaasomslag als – na omdraaien – een winters kersttafereel. Fijn voorleesboek voor groep een en twee en voor huiselijk gebruik, vanaf ca. 4 jaar.

Moffel en Piertje vieren Sinterklaas

En: Moffel en Piertje vieren Kerst

Lieneke Dijkzeul · alles van deze auteur 

€ 16.95

ISBN 9789047705079