menu
 winkelmandje 

Sprookjesbundels

Sprookjes

32 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2
 sortering

 « 12 » 

Er was ook eens...
Er was ook eens...

Milouska Meulens & Djenné Fila · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een prachtige bundel met zeven bijzondere sprookjes van over de hele wereld. Reis mee naar Watramama, de moeder van alle moeder die in de zee leeft, de Regenboogslang die uit de lucht valt, een ongelukkige, steenrijke prins en meer. Met prachtige, betoverende illustraties van Djenné Fila.

(hardcover, 141p) Vanaf 7 jaar

Van maansteen tot morgenster
Van maansteen tot morgenster
Verhalen van de sterrenhemel

Claire Cock-Starkey & Hannah Bess Ross · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige bundel over de hemel, de maan, de zon en de sterren, de planeten en de kosmos. Met oude verhalen uit onder andere Nigeria, de Filipijnse Visayas-eilanden en de Indiase Santalstam. Ieder hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna weetjes, oude geloven, mythen en wijsheden aan bod komen. Een genot voor jong en oud!

(hardcover, 77p) Vanaf 9 jaar

De drie bruiloftsgaven
De drie bruiloftsgaven

Ineke Verschuren · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Verhalen voor de herfsttijd: Michaël - Sint Maarten - Sint Nicolaas

Ruim 40 sprookjes, verhalen en legenden: zij bieden rijke, mooie en sfeervolle vertel- en voorleesstof om de gang door het jaar en de jaarfeesten mee te beleven. In deze uitgave verhalen voor de periode van het Michaëlsfeest tot en met Sinterklaas. In de inhoudsopgave wordt vermeld voor welke leeftijd de verhalen geschikt zijn (en dat varieert van 6 tot 13 jaar). (paperback, 230 pagina’s)

Het sprookje van de twaalf maanden
Het sprookje van de twaalf maanden
& De Lange, de Brede en de Scherpzinnige

€ 3.00

Deze brochure bevat twee weinig bekende sprookjes uit Slowakije.

In Het sprookje van de twaalf maanden krijgt de arme Matroesjka door haar stiefzusje en stiefmoeder onmogelijke opgaven toebedeeld. Gelukkig wordt ze geholpen door de kring van de twaalf maanden!

En in De Lange, de Brede en de Scherpzinnige trekt de prins er op uit om een prinses uit de ban van een tovenaar te bevrijden. De hulp van zijn drie metgezellen komt daarbij uitstekend van pas!

(brochure, 32p)

Verhalen van de Fladdertak
Verhalen van de Fladdertak
Sprookjes, mythen en legenden over betoverde bomen en wonderlijke bossen

Margaretha van Andel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Op een dag krijgt Generaal Sherman een bericht uit Nederland, van een treurwilg die zijn leven niet zeker is. Het enige wat hem kan redden, zijn verhalen. Verhalen van bomen uit de hele wereld. Bomen uit IJsland, Ierland, Zweden, Rusland, Roemenië, Kenia, India, Bangladesh en nog veel meer plekken, sturen hun mooiste verhaal naar de treurwilg in Nederland. De fijne illustraties van Marieke Nelissen maken deze bijzondere verhalenbundel helemaal af.

(gebonden, 256p) Vanaf 8 jaar

Een schat aan verhalen
Een schat aan verhalen
Voor kinderen vanaf 4

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!

(gebonden, 96p)

Sindbad de Zeeman
Sindbad de Zeeman

Tiny Fisscher · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een 'hertaling' van een klassiek verhaal, in een mooi nieuw jasje gestoken. Dit oeroude Arabische verhaal was eigenlijk bedoeld voor volwassenen, maar is door de eeuwen heen ook een kostelijke vertelstof voor kinderen geworden. De zeven reisverhalen van Sindbad zijn ieder door een andere illustrator geïllustreerd, en vormen samen een schitterend geheel.

(gebonden, 104p) Vanaf 9 jaar

Op zoek naar het land van de regenboog
Op zoek naar het land van de regenboog

Bert Voorhoeve · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Verhalen en sprookjes rond de levensweg -

Een bundel verhalen en sprookjes; sommigen voor kinderen, anderen voor volwassenen. Met een aantal (eerder gepubliceerde) verhalen over bomen - en verhalen over levenswegen en omwegen, met beelden die een nieuw licht kunnen werpen op levenservaringen.

(paperback, 157p)

De dieren van de mooiste sprookjes
De dieren van de mooiste sprookjes

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 15.99

Elf sprookjes van Grimm met een hoofdrol voor de dieren , waaronder De wolf en de zeven geitjes, De Bremer stadsmuzikanten en De haas en de egel. De sprookjes zijn bewerkt door de schrijver; in kleur geïllustreerd door Susan Varley en geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

(hardcover, 85p)

Groot Biegel Sprookjesboek
Groot Biegel Sprookjesboek

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is echt genieten: een bundel met 30 sprookjesachtige verhalen van meesterverteller Paul Biegel, in sfeer geïllustreerd door Charlotte Dematons. Verhalen vol fantasie en sfeer, over kinderen, dieren, een magisch hobbelpaard, een jongetje dat zijn lievelingsbeer terug vindt, een tovertrompet, een zoute goudvis of een boom die wou lopen - de verhalen zijn een feest voor jong en oud.

(hardcover, genaaid, met leeslint, 183p)

Sprookjes van overal
Sprookjes van overal

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

13 Sprookjes uit verschillende landen en streken, naverteld en smaakvol geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. De hervertelling maakt ze geschikt voor jonge(re) kinderen, vanaf circa 6 jaar. Bevat onder andere: Jaap en de bonenstaak; De drie slimme dieven; Prinses Hase; Joris en de draak en Zout op de ekster.

(hardcover, genaaid met leeslint, 165p)

Sprookjes van Andersen
Sprookjes van Andersen

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtige sprookjesbundel met 13 sprookjes van Andersen, naverteld en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Met bekende en minderbekende sprookjes als Het lelijke jonge eendje, De prinses op de erwt, De varkenshoeder en Grote Klaas en Kleine Klaas.

(hardcover, genaaid, 136p) Geschikt: vanaf ca 6 jaar

Russische sprookjes
Russische sprookjes

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze mooi geïllustreerde uitgave bevat 14 Russische sprookjes, enkele bekende - zoals Baba Jaga - maar ook onbekende sprookjes, zoals De goesli-speler; De duif in het bos en De koopmansdochter. Daarmee komen een aantal vertrouwde, maar ook nieuwe sprookjesthema's aan bod - in Russische sfeer. Vlot en levendig verteld.

(hardcover, genaaid, 167p) Leeftijd: vanaf 8 jaar

Arabische sprookjes
Arabische sprookjes

Rodaan Al Galidi · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een verzameling van 20 Arabische sprookjes; levendig, met vaart en humor naverteld door Rodaan Al Galidi. De sprookjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ca 6 jaar (maar hebben ook oudere lezers veel te bieden). Een mooie verzorgde uitgave, met linnen versierde band en sfeervol geïllustreerd.

(Hardcover, genaaid, met leeslint, 132p)

Noorse mythen
Noorse mythen
Over Odin, Thor en Loki

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Prachtige uitgave waarin de Noorse mythen op meesterlijke wijze worden naverteld en origineel geïllustreerd. Verhalen over mensen, reuzen, goden en godinnen - over strijd en moed, liefde en wraak.

(Genaaid, hardcover met stofomslag, 238p, groot formaat) Leeftijd: 11 jaar en ouder

De Bernadette Watts collectie
De Bernadette Watts collectie
Sprookjes en verhalen

Bernadette Watts · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een sprookjes- en verhalenboek zoals het moet zijn: met zorg uitgegeven, met honderden prachtige illustraties in de geheel eigen stijl van Bernadette Watts in een kleurrijke, zachte stijl die aansluit bij de sprookjes. Circa 40 sprookjes van o.a. Grimm en Andersen, aangevuld met enkele kerstverhalen van Bernadette Watts. Een boek om levenslang bij je te houden.

Voorlezen voor kinderen vanaf ca 8 jaar.

(hardcover met leeslint, genaaid, groot formaat, 316p)

Boven in de groene linde zat een moddervette haan
Boven in de groene linde zat een moddervette haan

Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een ruime verzameling van 75 fabels die op rijm zijn gezet. De plot van de fabels is gehandhaafd, het taalgebruik is modern en origineel.

Teksten van Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen, illustraties van Sieb Posthuma. "Een magnifiek uitgave", aldus de NBD Biblionbespreking. Voorlezen voor kinderen van ca 7 jaar, zelf lezen vanaf ca 9 jaar.

Groot formaat, hardcover, genaaid, 157p,

De sprookjesverteller
De sprookjesverteller
De dertig mooiste verhalen

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een keuze uit de klassieke sprookjesliteratuur: Thé Tjong King koos 30 sprookjes die hij navertelt en illustreert. Een sfeervolle uitgave met veel illustraties, de sprookjes zijn op een toegankelijke manier naverteld.

Voor kinderen vanaf 4 jaar

(Hardcover, genaaid, met leeslint, 295p)

Bakersprookjes
Bakersprookjes

Loïs Eijgenraam · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Bakersprookjes, sprookjes die geschikt zijn voor peuters en kleuters, zijn niet alleen heerlijk om naar te luisteren, én heerlijk om voor te lezen of te vertellen, maar vormen voor de ontwikkeling van het kind ook een kostbare schat. Bakersprookjes zijn waardevol in de ontwikkeling van de zintuigen en de taalontwikkeling en spreken het kind dáár aan waar het op dat moment in zijn ontwikkeling is. Naast zo'n 50 sprookjes en versjes, vindt u in deze uitgave ook informatie over de achtergronden van bakersprookjes en over de manier waarop zij thuis of op school tot leven gewekt kunnen worden.

(hardcover, 174p)

De Hitopadesha
De Hitopadesha
Indiase fabels uit het Sanskriet

Wijnand Callewaert (red.) · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een bundel met 42 fabels uit het oude India: dierenverhalen bedoeld als 'nuttige raadgevingen'. Nog steeds kunnen de fabels ons iets leren. Zij zijn toegankelijk vertaald en geordend in vier hoofdstukken: over vriendschap sluiten; vriendschap verbreken, oorlog voeren en vrede sluiten.

(Paperback, 252p, met afb. in kleur) Van 17,95 voor 7,90

 « 12 »