menu
 winkelmandje 

Sprookjesbundels

Sprookjes

28 boeken op deze pagina
 sortering
Verhalen van de Fladdertak
Verhalen van de Fladdertak
Sprookjes, mythen en legenden over betoverde bomen en wonderlijke bossen

Margaretha van Andel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Op een dag krijgt Generaal Sherman een bericht uit Nederland, van een treurwilg die zijn leven niet zeker is. Het enige wat hem kan redden, zijn verhalen. Verhalen van bomen uit de hele wereld. Bomen uit IJsland, Ierland, Zweden, Rusland, Roemenië, Kenia, India, Bangladesh en nog veel meer plekken, sturen hun mooiste verhaal naar de treurwilg in Nederland. De fijne illustraties van Marieke Nelissen maken deze bijzondere verhalenbundel helemaal af.

(gebonden, 256p) Vanaf 8 jaar

Een schat aan verhalen
Een schat aan verhalen
Voor kinderen vanaf 4

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!

(gebonden, 96p)

Sindbad de Zeeman
Sindbad de Zeeman

Tiny Fisscher · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een 'hertaling' van een klassiek verhaal, in een mooi nieuw jasje gestoken. Dit oeroude Arabische verhaal was eigenlijk bedoeld voor volwassenen, maar is door de eeuwen heen ook een kostelijke vertelstof voor kinderen geworden. De zeven reisverhalen van Sindbad zijn ieder door een andere illustrator geïllustreerd, en vormen samen een schitterend geheel.

(gebonden, 104p) Vanaf 9 jaar

Op zoek naar het land van de regenboog
Op zoek naar het land van de regenboog

Bert Voorhoeve · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Verhalen en sprookjes rond de levensweg -

Een bundel verhalen en sprookjes; sommigen voor kinderen, anderen voor volwassenen. Met een aantal (eerder gepubliceerde) verhalen over bomen - en verhalen over levenswegen en omwegen, met beelden die een nieuw licht kunnen werpen op levenservaringen.

(paperback, 157p)

De dieren van de mooiste sprookjes
De dieren van de mooiste sprookjes

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 14.99

Elf sprookjes van Grimm met een hoofdrol voor de dieren , waaronder De wolf en de zeven geitjes, De Bremer stadsmuzikanten en De haas en de egel. De sprookjes zijn bewerkt door de schrijver; in kleur geïllustreerd door Susan Varley en geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

(hardcover, 85p)

Groot Biegel Sprookjesboek
Groot Biegel Sprookjesboek

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 23.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is echt genieten: een bundel met 30 sprookjesachtige verhalen van meesterverteller Paul Biegel, in sfeer geïllustreerd door Charlotte Dematons. Verhalen vol fantasie en sfeer, over kinderen, dieren, een magisch hobbelpaard, een jongetje dat zijn lievelingsbeer terug vindt, een tovertrompet, een zoute goudvis of een boom die wou lopen - de verhalen zijn een feest voor jong en oud.

(hardcover, genaaid, met leeslint, 183p)

Sprookjes van Andersen
Sprookjes van Andersen

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtige sprookjesbundel met 13 sprookjes van Andersen, naverteld en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Met bekende en minderbekende sprookjes als Het lelijke jonge eendje, De prinses op de erwt, De varkenshoeder en Grote Klaas en Kleine Klaas.

(hardcover, genaaid, 136p) Geschikt: vanaf ca 6 jaar

Russische sprookjes
Russische sprookjes

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 19.99

Deze mooi geïllustreerde uitgave bevat 14 Russische sprookjes, enkele bekende - zoals Baba Jaga - maar ook onbekende sprookjes, zoals De goesli-speler; De duif in het bos en De koopmansdochter. Daarmee komen een aantal vertrouwde, maar ook nieuwe sprookjesthema's aan bod - in Russische sfeer. Vlot en levendig verteld.

(hardcover, genaaid, 167p) Leeftijd: vanaf 8 jaar

Arabische sprookjes
Arabische sprookjes

Rodaan Al Galidi · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een verzameling van 20 Arabische sprookjes; levendig, met vaart en humor naverteld door Rodaan Al Galidi. De sprookjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ca 6 jaar (maar hebben ook oudere lezers veel te bieden). Een mooie verzorgde uitgave, met linnen versierde band en sfeervol geïllustreerd.

(Hardcover, genaaid, met leeslint, 132p)

Noorse mythen
Noorse mythen
Over Odin, Thor en Loki

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Prachtige uitgave waarin de Noorse mythen op meesterlijke wijze worden naverteld en origineel geïllustreerd. Verhalen over mensen, reuzen, goden en godinnen - over strijd en moed, liefde en wraak.

(Genaaid, hardcover met stofomslag, 238p, groot formaat) Leeftijd: 11 jaar en ouder

De Bernadette Watts collectie
De Bernadette Watts collectie
Sprookjes en verhalen

Bernadette Watts · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een sprookjes- en verhalenboek zoals het moet zijn: met zorg uitgegeven, met honderden prachtige illustraties in de geheel eigen stijl van Bernadette Watts in een kleurrijke, zachte stijl die aansluit bij de sprookjes. Circa 40 sprookjes van o.a. Grimm en Andersen, aangevuld met enkele kerstverhalen van Bernadette Watts. Een boek om levenslang bij je te houden.

Voorlezen voor kinderen vanaf ca 8 jaar.

(hardcover met leeslint, genaaid, groot formaat, 316p)

Boven in de groene linde zat een moddervette haan
Boven in de groene linde zat een moddervette haan

Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een ruime verzameling van 75 fabels die op rijm zijn gezet. De plot van de fabels is gehandhaafd, het taalgebruik is modern en origineel.

Teksten van Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen, illustraties van Sieb Posthuma. "Een magnifiek uitgave", aldus de NBD Biblionbespreking. Voorlezen voor kinderen van ca 7 jaar, zelf lezen vanaf ca 9 jaar.

Groot formaat, hardcover, genaaid, 157p,

De sprookjesverteller
De sprookjesverteller
De dertig mooiste verhalen

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een keuze uit de klassieke sprookjesliteratuur: Thé Tjong King koos 30 sprookjes die hij navertelt en illustreert. Een sfeervolle uitgave met veel illustraties, de sprookjes zijn op een toegankelijke manier naverteld.

Voor kinderen vanaf 4 jaar

(Hardcover, genaaid, met leeslint, 295p)

Bakersprookjes
Bakersprookjes

Loïs Eijgenraam · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Bakersprookjes, sprookjes die geschikt zijn voor peuters en kleuters, zijn niet alleen heerlijk om naar te luisteren, én heerlijk om voor te lezen of te vertellen, maar vormen voor de ontwikkeling van het kind ook een kostbare schat. Bakersprookjes zijn waardevol in de ontwikkeling van de zintuigen en de taalontwikkeling en spreken het kind dáár aan waar het op dat moment in zijn ontwikkeling is. Naast zo'n 50 sprookjes en versjes, vindt u in deze uitgave ook informatie over de achtergronden van bakersprookjes en over de manier waarop zij thuis of op school tot leven gewekt kunnen worden.

(hardcover, 174p)

De Hitopadesha
De Hitopadesha
Indiase fabels uit het Sanskriet

Wijnand Callewaert (red.) · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een bundel met 42 fabels uit het oude India: dierenverhalen bedoeld als 'nuttige raadgevingen'. Nog steeds kunnen de fabels ons iets leren. Zij zijn toegankelijk vertaald en geordend in vier hoofdstukken: over vriendschap sluiten; vriendschap verbreken, oorlog voeren en vrede sluiten.

(Paperback, 252p, met afb. in kleur) Van 17,95 voor 7,90

En toen, Sheherazade, en toen?
En toen, Sheherazade, en toen?
Uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht

Imme Dros · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een keuze uit de verhalen van 1001 nacht, herverteld door Imme Dros en geïllustreerd door Annemarie van Haeringen.

De meeslepende verhalen zorgden van Sheherazade zorgden er niet alleen voor dat de koning haar steeds liet leven, omdat het verhaal nog niet af was, maar boeien jong en oud nog steeds. Een prachtige uitgave op groot formaat, met leeslint en kleur op snee - eigenlijk geschikt voor iedereen die ouder is dan acht jaar.

(hardcover, genaaid, 185p, met vele afb., in kleur) Zilveren Penseel 2018

De held Amiran
De held Amiran
Georgische sprookjes

Hanneke Walraven (samensteller) · alles van deze auteur 

€ 25.50    ‹  geen verzendkosten!   

Dertig Georgische sprookjes, samengesteld en vertaald door Hanneke Walraven, met zwartwit illustraties van Lilian van der Stap. Een feest voor iedereen die van mooie verhalen houdt en daarmee geschikt voor alle leeftijden.

(gebonden, 231 pagina’s)

Het angsthaasje
Het angsthaasje
Een Jakata-verhaal uit India

Jan Thornhill · alles van deze auteur 

€ 14.75

Een verhaal over angst. De moedige leeuw leert het haasje en alle andere dieren om te gaan met de vele dingen in het woud waarvoor je angst zou kunnen hebben. Uit de oud-Indiase Jakata, met kleurrijke, beeldende illustraties.

(Gebonden, 32 pagina

Wijsheid in Russische Sprookjes en Vrouwe Sofia
Wijsheid in Russische Sprookjes en Vrouwe Sofia

Alice Woutersen-van Weerden · alles van deze auteur 

€ 25.50    ‹  geen verzendkosten!   

Vrouwe Sofia...

Sofia betekent Wijsheid. Wat kan Vrouwe Sofia betekenen voor de mens van de 21e eeuw? Sprookjes zijn in hun beeldentaal een soort reisbeschrijving van een innerlijke ontwikkelingsreis. De schrijfster vertelt 9 Russische sprookjes in rijke beeldende taal, die vervolgens worden uitgewerkt, als voedsel voor de ziel.

(gebonden, 245 pagina’s, zwart-wit illustraties van Lilian van der Stap)

Sprookjes en verhalen
Sprookjes en verhalen

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 29.95    ‹  geen verzendkosten!   

Prachtige nieuwe uitgave van 102 sprookjes van Andersen, waarin naast bekende sprookjes als De Chinese nachtegaal, Het meisje met de zwavelstokjes, De prinses op de erwt en De rode schoentjes héél veel andere sprookjes - voor veel voorleesplezier. De nieuwe, vuistdikke en gebonden uitgave met stofomslag staat bol van de illustraties van Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte.

(Gebonden, groot formaat, 629 pagina’s)

Ongrijpbaar is de Ganges
Ongrijpbaar is de Ganges
Wedergeboorte van de Boeddha

Jataka · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een bijzondere verzameling van vroeg-boeddhistische vehalen, meest dierenfabels, waarvan wordt aangenomen dat ze door de Boeddha werden verteld aan zijn leerlingen. Het zijn verhalen waarin de weg van de Boeddha naar volmaktheid wordt beschreven. Met een samenvatting van de kern van het boeddhisme.

(verzorgde gebonden uitgave, 271p) Van € 29,90 voor € 9,90

Van € 29,95 voor € 9,90

Geluksperen, roverballetjes & paradijskoekjes
Geluksperen, roverballetjes & paradijskoekjes
Het HC Andersen sprookjeskookboek

Edith Koenders · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een kookboek voor kinderen, geïnspireerd door de sprookjes van Andersen. De schrijfster heeft recepten bedacht voor gerechten die in de sprookjes voorkomen, bijvoorbeeld Brandendhete brandnetelsoep, IJspaleis, Groeitoetje, Droomcake en Luchtig Zwanenomelet. De sprookjes waaruit de recepten voortkomen worden kort samengevat en de recepten zijn met vrolijke tekeningen geïllustreerd. Leeftijd: ca 10 jaar en ouder

(gebonden uitgave, 77 pagina’s) Van 16,75 voor 6,90.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...
Sprookjes voor jonge kinderen

Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 19.95

28 bekende sprookjes, van Grimm, Andersen en Perrault, extra eenvoudig naverteld en soms ingekort. Sfeervol geïllustreerd in kleur.

(Gebonden, groot formaat, 156 pagina’s)

Vanaf 5 jaar.

Verhalen en sprookjes rond de geboorte
Verhalen en sprookjes rond de geboorte

Bert Voorhoeve · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een bundel met ruim 70 sprookjes en legenden uit diverse landen en verhalen uit de mythologie, de bijbel, (kinder)boeken en biografieën, onderverdeeld naar drie thema’s:

- op weg naar de aarde

- geboorte

- de wereld in.

(gebonden, 354 pagina’s)

Laat mij het levenswater zoeken
Laat mij het levenswater zoeken
Verhalen voor Pasen, Pinksteren en Sint-Jan

Ineke Verschuren · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een verzameling van 40 sprookjes, verhalen en legenden voor de periode van de lente tot in de zomer. De verhalen zijn gegroepeerd per jaarfeest en voor ieder verhaal is aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is. Leeftijd: van 5 tot 14 jaar

Gebonden, 264 pagina’s.

Volledige uitgave
Volledige uitgave
Van de 200 sprookjes verzameld door de gebroeders Grimm

Gebroeders Grimm · alles van deze auteur 

€ 39.99    ‹  geen verzendkosten!   

In een nieuwe vertaling van Ria van Hengel, overvloedig in kleur geïllustreerd door Charlotte Dematons.

Gebonden uitgave, 558 pagina’s.

Leeftijd varieert, afhankelijk van het sprookje. Vanaf 4 jaar.

Sprookjes
Sprookjes
Van draken en zeemeerminnen, reuzen en dwergen, heksen en tovenaars

Ruth Manning-Sanders · alles van deze auteur 

€ 19.90

Verzamelde sprookjes uit allerlei landen waarin sprookjeswezens een grote rol spelen. De hoofdfiguren moeten in de sprookjes een proef doorstaan en draken, zeemeerminnen, reuzen en dwergen kunnen hen daarbij helpen - of juist niet.

(gebonden, 308 pagina’s).

Voorlezen: vanaf ca 8 jr / zelf lezen: vanaf ca 10 jaar.

Onze wereld is bont
Onze wereld is bont
Ontdek de kleuren door verhalen, versjes en spelletjes

Susanne Stöcklin-Meier · alles van deze auteur 

€ 6.90

Sprookjes, verhalen en spelletjes om de kleuren van de regenboog te ontdekken en beleven. Met vele ideeën voor de leeftijd van 4 tot 8 jaar. (144 pagina’s, gebonden, in kleur geïllustreerd)

Van 18,50 voor 6,90