menu
 winkelmandje 

Liedjes en versjes

Diversen

26 boeken op deze pagina
 sortering
Dichter bij de seizoenen
Dichter bij de seizoenen

Bette Westera en Henriette Boerendans · alles van deze auteur 

€ 18.99

'Dichter bij de seizoenen' is een bijzondere samenwerking tussen prijswinnend auteur Bette Westera en topillustrator Henriette Boerendans. Samen maakten zij deze sfeervolle uitgave met gedichten (een gedicht per maand plus een haiku per seizoen) die de loop van het jaar volgen en prachtig geïllustreerd zijn met de houtsneden van Henriëtte Boerendans. Aan het einde van het boek worden de verschillende versvormen (er worden naast de haiku nog 13 versvormen gebruikt) besproken.

Hardcover, 47p, 9 jaar en ouder

Papa, ik mis je
Papa, ik mis je

Mireille Geus & Evy van Guyse · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een prachtige bundel gedichten van Mireille Geus, geschreven vanuit een kind dat geconfronteerd wordt met het verlies van een ouder. Het boek is opgedeeld in meerdere delen, elk gericht op een gevoel of emotie die aan bod kan komen in een rouwproces (ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en aanvaarding). Met fijne illustraties van Evy van Guyse.

(hardcover, 60p) Vanaf 10 jaar

Ga maar lekker slapen
Ga maar lekker slapen
Elke dag een slaapliedje

Suzanne Plugge & Esther Bennink · alles van deze auteur 

€ 16.95

Lennon wordt door zijn moeder lekker naar bed gebracht, maar eerst lezen ze nog even in zijn lievelingsboek over al zijn dierenvriendjes. Mama zingt nog een slaapliedje en dan... stapt Lennon in zijn boek. Hij ontmoet al zijn vriendjes, en samen spelen ze heerlijk in het bos. Totdat alle dierenvriendjes door hun ouders worden geroepen: bedtijd! Lennon gaat stiekem even kijken bij alle dieren, en hoort daar de prachtige liedjes die voor hen gezongen worden. Een lief prentenboek voor het slapen gaan. Met een link naar de slaapliedjes die de auteur heeft geschreven en gezongen.

(hardcover, 32p) Vanaf 3 jaar

Heel de wereld wordt wakker
Heel de wereld wordt wakker
Het beste van de moderne kinderpoëzie in 333 gedichten

Jaap Robben · alles van deze auteur 

€ 39.99    ‹  geen verzendkosten!   

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Een bijzondere, omvangrijke bloemlezing met 333 gedichten, samengesteld door Jaap Robben. Het boek is opgedeeld in vier delen, in elk deel begint een nieuwe fase. Dit boek groeit zeker een kindertijd, maar waarschijnlijk nog veel langer met je mee. Geïllustreerd door Sebastiaan van Doninck.

(gebonden, 368p) Vanaf 6 jaar

Zo voelt dat
Zo voelt dat

Bette Westera & Sylvia Weve · alles van deze auteur 

€ 23.99    ‹  geen verzendkosten!   

Hoe is het om een kabouter te zijn, of een traphekje, een lantaarnpaal of een waterval? Bette Westera schreef veertig gedichten over de wereld van emoties die achter alledaagse dingen schuilgaat. Met pagina-vullende, expressieve illustraties van Sylvia Weve.

(gebonden, 88p) Vanaf 9 jaar

Daar buiten loopt een schaap
Daar buiten loopt een schaap
Kinderliedjes

Mies van Hout · alles van deze auteur 

€ 12.99

Een kartonboek met een verzameling van twaalf bekende peuterliedjes, zoals ’Slaap kindje slaap’, ’Het regent, het zegent’, ’Alle eendjes...’ die elk op een dubbele pagina aan bod komen in tekst en kleurrijke illustratie.

(24p) Voor peuters en kleuters

Op een grote paddenstoel
Op een grote paddenstoel
Kinderliedjes

Mies van Hout · alles van deze auteur 

€ 12.99

Een lekker stevig kartonboekje met 12 bekende kinderliedjes. Ze zijn sfeervol geïllustreerd: de tekst van ieder liedje (geen notenschrift) staat op twee pagina’s - bij het zingen of opzeggen van het liedje valt er voor het kind heerlijk veel te ontdekken. Met o.a.: Op een grote paddenstoel; Ik zag twee beren; In de maneschijn en De wielen van de bus.

(Kartonboekje, 24p.) Voor peuters en kleuters.

Sinterklaasje, kom maar binnen
Sinterklaasje, kom maar binnen
Sinterklaasliedjes van nu

Paul Passchier en Thedo Keizer · alles van deze auteur 

€ 12.99

25 Bekende sinterklaasliedjes, maar dan nét even anders. De twee auteurs hebben de bekendste Sinterklaasliedjes, waar nodig, herschreven. Geen verwijzingen meer naar zwarte pieten, maar niet zó gemoderniseerd dat er over smartphones wordt gezongen. Vrolijk geïllustreerd, en met behoud van het magische en ouderwetse van Sinterklaas (hij komt immers nog steeds met de boot, niet met het vliegtuig...).

(gebonden, 41p) Vanaf 3 jaar

Pak 'm bij zijn staart!
Pak 'm bij zijn staart!
25 voorleesversjes

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een verrassend boek met 25 voorleesversjes van Paul Biegel, met voor elk versje een twee-pagina's-vullende illustratie van Jeska Verstegen. Over dieren en dansen, over monsters die met een aai getemd kunnen worden en over krekelsteden in het gras. Deze grappige, mooie versjes zijn door hun verscheidenheid een plezier voor jong en oud.

(gebonden, 56p)

Slaap kindje slaap
Slaap kindje slaap

Marijke ten Cate · alles van deze auteur 

€ 14.99

Gewoon fijn: een heerlijk prentenboek met een dubbele pagina met een vrolijke illustratie en de tekst van een bekend kinderliedje. Om samen te kijken en te zingen. Eindeloos...

(hardcover, 28p) Voor peuters en kleuters

Zing zing - zing de wereld rond
Zing zing - zing de wereld rond
Met verhalen van Jef Aerts

Marieke van Ditshuizen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een verzameling van 12 liedjes van over de hele wereld, met de (korte) tekst in de betreffende taal. Daarbij 12 verhaaltjes van Fef Aerts die mooi aansluiten bij de liedjes. Mooi en sfeervol geïllustreerd en de liedjes zijn op internet te beluisteren via een code in het boek.

Voor de leeftijd van ca 5 tot 7 jaar.

(hardcover, genaaid, 56p)

Liefje, liefje, hartediefje
Liefje, liefje, hartediefje

Jutta Bauer · alles van deze auteur 

€ 9.25

Een klein prentenboekje, zo groot als een ansichtkaart, over verliefdheid tussen onwaarschijnlijke 'dierenstellen'. Met kleine grappige en vertederende dierenversjes.

(hardcover, gebonden, 26p.)

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar

Sint Maarten - Suntermeerten
Sint Maarten - Suntermeerten
150 liedjes

Wim Faber · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een verzameling van 150 Sint-Maartenliedjes uit alle streken van Nederland - waarvan ca 40 uit de provincie Groningen. De liedjes zijn voorzien van muzieknotatie en gerangschikt naar plaats of streek.

(hardcover met stofomslag, oblong formaat, 187p, met afb. in ZW) Van 25,00 voor 9,90

Joepie Joepie
Joepie Joepie
Liedjes en spelletjes voor de kleinsten

Marike ten Cate · alles van deze auteur 

€ 9.99

Een kartonboekje met vrolijke illustraties en een aantal bekende liedjes om in de kring te doen en te klappen en te spelen. Met een CD met alle liedjes.

(30 pagina's) Voor peuters en jonge kleuters

Jij en ik
Jij en ik
En mijn rode fiets

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een keuze uit versjes van de in Zweden veelgelezen schrijfster Jujja Wieslander. Korte versjes over dagelijkse onderwerpen - maar steeds met een verrassende draai of invalshoek. Sfeervol in een heldere Scandinavische sfeer geïllustreerd.

(hardcover, gebonden, 58p) Voor oudere kleuters

Bakersprookjes
Bakersprookjes

Loïs Eijgenraam · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Bakersprookjes, sprookjes die geschikt zijn voor peuters en kleuters, zijn niet alleen heerlijk om naar te luisteren, én heerlijk om voor te lezen of te vertellen, maar vormen voor de ontwikkeling van het kind ook een kostbare schat. Bakersprookjes zijn waardevol in de ontwikkeling van de zintuigen en de taalontwikkeling en spreken het kind dáár aan waar het op dat moment in zijn ontwikkeling is. Naast zo'n 50 sprookjes en versjes, vindt u in deze uitgave ook informatie over de achtergronden van bakersprookjes en over de manier waarop zij thuis of op school tot leven gewekt kunnen worden.

(hardcover, 174p)

Het Kerstconcert
Het Kerstconcert

Anke Apitz (arrangementen) · alles van deze auteur 

€ 17.50

Tien kerstliedjes, in bewerking voor quatre-mains, met een eenvoudige en een moeilijkere partij. Met afbeeldingen in ZW en de tekst van alle liedjes nog eens extra afgedrukt op een dubbele pagina.

(A4-formaat, brochure, 30p)

Het Sint Nicolaas Concert
Het Sint Nicolaas Concert

Anke Apitz (arrangementen) · alles van deze auteur 

€ 17.50

Elf Sinterklaasliedjes, die alleen of quatre-mains gespeeld kunnen worden, waaronder één in het Papiaments. Met een inleiding over de historische wortels van het Sinterklaasfeest, afbeeldingen in ZW en de teksten van alle liedjes nog eens extra afgedrukt.

(brochure, 30p)

Kabouter kinderversjes
Kabouter kinderversjes

Rien Poortvliet · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een verzameling van 45 bekende en traditionele rijmpjes en liedjes voor kinderen (bijvoorbeeld: Onder moeders paraplu, Klein klein kleutertje, Papagaaitje leef je nog?). Elk rijmpje of liedje staat op een dubele pagina, de liedjes met muzieknotatie, en passend geïllustreerd met vele afbeeldingen van kabouters, dieren enzovoort, van Rien Poortvliet.

(A4-formaat, paperback, 111p) Van 14,99 voor 7,90

Leeftijd: ca van 3 tot 6 jaar

Niets liever dan jij
Niets liever dan jij

Elle van Lieshout en Erik van Os · alles van deze auteur 

€ 15.99

Versjes over de wereld - vanuit het perspectief van een kind. Ontroerend en grappig, over dingen en gebeurtenissen die heel dichtbij zijn maar die je ook heel anders kunt bekijken.

(Hardcover, 48 pagina's) Voor peuters en kleuters.

Jij bent de liefste
Jij bent de liefste

Hans & Monique Hagen · alles van deze auteur 

€ 8.99

Deze klassieker, een heerlijk prentenboek met korte gedichtjes voor kinderen van ca 5 en ouder, nu in een kleine uitvoering. 23 gedichten over gevoelens en gebeurtenissen die voor veel jonge kinderen heel herkenbaar zullen zijn. Prachtig taalgebruik en smakelijke illustraties!

(prentenboek, klein formaat, 48 pagina’s)

Nooit denk ik aan niets
Nooit denk ik aan niets

Hans & Monique Hagen · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Prachtige gedichten die kinderen aan het denken zetten, blij maken, op ideeën brengen.

Soms heel herkenbaar, soms werpen ze nieuw licht op de manier waarop we naar de wereld kijken.

Op elke dubbele pagina een gedicht met een spetterende illustratie van Charlotte Dematons.

(Hardcover, genaaid, 56 pagina’s)

Leeftijd: 4 tot 8 jaar

Het schrijvertje
Het schrijvertje
En andere versjes

Sieb Posthuma & Ted van Lieshout · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een prachtige uitgave die drie eerder verschenen ’poëzieprentenboeken’ bevat: Van Ansjovis tot Zwijntje, Koekjes en Spin op sokken.

Met versjes en gedichten van Ted van Lieshout en prikkelende illustraties van Siep Posthuma. Leeftijd: vanaf 5 jaar

(grote uitgave, gebonden met linnen rug, in kleur geïllustreerd)

Timpetuis, ben je thuis?
Timpetuis, ben je thuis?
Met CD

Hennie de Gans-Wiggermans · alles van deze auteur 

€ 23.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een praktisch werkboek over het zingen en opzeggen van versjes, waarin de nadruk ligt op het bewegen. Van grote naar kleine gebaren, dus geschikt om te doen met kinderen van 0 - 7 jaar. Met tips over het belang van de diverse spelletjes en hoe ze thuis of met een groep gedaan kunnen worden. Nieuwe uitgave, inclusief CD.

(in ringband, 100 pagina’s)

Een wereld van gebeden
Een wereld van gebeden

Elena Gomez en Jeremy Brooks · alles van deze auteur 

€ 7.90

Prentenboek met verzameling van gebeden (ochtendgebeden, maaltijdgebeden, avondgebeden) uit de hele wereld. (gebonden, 34 pagina’s)

Van 13,90 voor 7,90

Leeftijd: ca 8 jaar

Spreuken, gedichten en liedjes
Spreuken, gedichten en liedjes
Voor kinderen

Diverse auteurs · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

Spreuken voor bij de maaltijden, bij het slapen gaan etc. Spreuken, gedichten en liedjes voor bijzondere gelegenheden, feesten, seizoenen. Thematisch geordend en daarom goed toegankelijk.

Paperback, 286 pagina