menu
 winkelmandje 

Informatieve boeken

Diversen

81 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Overal zijn reptielen
Overal zijn reptielen

Britta Teckentrup & Camilla de la Bedoyere · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een informatief boek over de reptielen die op onze wereld te vinden zijn! Lees samen over woestijnreptielen, regenwoudreptielen, varanen en krokdillen, eet- en leefgewoontes, en nog veel meer.

(hardcover, 32p) vanaf 6 jaar

VAN 17.99 VOOR 7.90

Kalm aan...
Kalm aan...
Hier en nu

Laura Brand & Freya Hartas · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een fijne bundel uit de 'Kalm aan...' reeks. 21 Verhalen over de wonderen die dagelijks om ons heen in de natuur te vinden zijn. Lees samen over gloeiende vuurvliegjes, bloemen die bloeien in de nacht, ontpoppende lieveheersbeestjes, rupsjes, sneeuwvlokken en nog veel meer.

(gebonden, 47p) Vanaf 4 jaar

Onze tijd op aarde
Onze tijd op aarde
Zo lang leven dieren: van de eendagsvlieg tot de onsterfelijke kwal

Lily Murray & Jesse Hodgson · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een prachtig prentenboek voor de jonge dieren- en natuurliefhebber. Dit boek vertelt over de levensduur en levenswijze van 28 dieren, van de eendagsvlieg naar de axolotl en van de Afrikaanse olifant tot de onsterfelijke kwal. Je leest hoe de verschillende dieren leven, wat voor invloed hun levensduur op hun leefwijze heeft, en wat voor invloed hun leefomgeving op hun levensduur heeft... Met prachtige warme illustraties van Jesse Hodgson.

(hardcover, 64p) Vanaf ongeveer 11 jaar

Kalm aan... - En kijk om je heen
Kalm aan... - En kijk om je heen
40 natuurverwonderverhalen

Carl Wilkinson · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzondere bundel met 40 natuurverhalen die uitnodigen om stil te staan bij de wonderlijke wereld om ons heen. Samen lees je bijvoorbeeld over het noorderlicht, walvissengezang, het groeien van grotkristallen, de stroming van de zee, fossielen en nog veel meer. Een leerzame, mooie bundel over de wonderen van de natuur.

(gebonden, 96 pagina's) Vanaf 4 jaar

Wie zit er in het ei?
Wie zit er in het ei?

Alexandra Milton · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een lief prentenboek over allerlei dieren die uit een ei komen. Zoals... De dwergpapegaai en de struisvogel, maar ook de alligator en het vogelbekdier. Met korte teksten, een klein weetje over elk dier en prachtige illustraties. Een fijn boek om samen te lezen!

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

Kom erbij, in mijn wei!
Kom erbij, in mijn wei!
Maak kennis met de weidevogels

Vera de Backker & Rob Buiter · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een vrolijk boek over acht weidevogels die je in Nederland tegen kan komen. Samen lees je over de verschillende soorten vogels en wat ze allemaal doen in de wei. Per vogel lees je een kort verhaaltje en een informatief tekstje over die vogel. Een leerzaam boek met fijne, warme illustraties.

(hardcover, 32p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Kalm aan - Rust in een drukke wereld
Kalm aan - Rust in een drukke wereld
50 natuurverwonderverhalen

Rachel Williams · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtige verhalenbundel met 50 verhalen over de natuur om ons heen, waar voor wie goed kijkt steeds wonderen te zien en beleven zijn. Samen lees je over de vogels die zingen als de zon opkomt, een vosje dat geniet van heerlijke bramen, een zonnebloem die naar de zon groeit, het hol van de mol, uitrollende varenkrullen en nog veel meer.

(gebonden, 121p) Vanaf 4 jaar

Van albatros tot zebra
Van albatros tot zebra
Dierenencyclopedie

Jules Howard · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een heerlijk dikke encyclopedie voor alle jonge dierenliefhebbers. Je leert over reptielen, vogels, vissen, amfibieën en meer. Met mooie illustraties, Latijnse namen en leuke en bijzondere weetjes over 300 dieren. Een boek waar je niet snel op uitgekeken bent!

(hardcover, 192p) vanaf 6 jaar

VAN 25,00 VOOR 9,90

Het Verhalen Orkest
Het Verhalen Orkest
Ik speel piano

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een uitgave waarmee je acht kleine melodieën uit klassieke meesterwerken kunt spelen. Met 9, met kleur aangegeven toetsen, en met duidelijke aanwijzingen hoe deze stukjes te spelen.

(hardcover, groot formaat, 24p) Vanaf 5 jaar

De bodemschat
De bodemschat

Judith van der Stelt · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een mooi verhaal over Jannes en Fien, wiens zoektocht naar de familie van een gevonden meloenkwal hen naar allerlei schatten van het wad brengt. Ze vinden een haring, sliertjes wier, zien allerlei vogels voorbij vliegen en in de verte zien ze zeehondjes terwijl de krabben langs hun voeten schieten.

Een vrolijk verhaal met prachtige waterverfillustraties van Martijn van der Linden.

(hardcover, 107p) Vanaf 7 jaar

Paniek op het slagveld
Paniek op het slagveld
De strijd van Jacoba van Beieren

Sunny J. Jansen · alles van deze auteur 

€ 6.90

Uit de serie Historische Helden: het verhaal van Jacoba van Beieren. Jacoba mag van haar neef niet regeren, maar bij dit onrecht legt ze zich niet zomaar neer... Jacoba gaat de strijd aan, tegen de stroom in. Een spannend, leerzaam verhaal over een dappere dame.

Met historische achtergrondinformatie en kleurenillustraties.

(hardcover, 62p) Vanaf 10 jaar

Van 14,90 voor 6,90

Twaalf maanden in het bos
Twaalf maanden in het bos

Emilia Dziubak · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een groot formaat prentenboek met kartonnen pagina's. Op elke dubbele pagina is hetzelfde landschap te zien, steeds in een van de twaalf maanden. Zo zie je wat de dieren in die tijd van het jaar doen.

In elk van de twaalf maanden valt heel veel te ontdekken.

(Hardcover, 24p) Leeftijd: van ca 4 tot 7 jaar

Dit is míjn tuin!
Dit is míjn tuin!
- Maak kennis met vogels in je tuin -

Vera de Backker & Rob Buiter · alles van deze auteur 

€ 15.50

Robin Roodborst meent dat hij een eigen tuin heeft. In die prachtige tuin komen echter ook andere vogels. En dat vindt de roodborst niet leuk! 'Dit is míjn tuin!'.

Er komen wel tien andere (veel voorkomende) vogels op bezoek.

Een vrolijk en fijn geïllustreerd prentenboek voor kleuters.

(hardcover, 32p)

Veertien wolven
Veertien wolven
De natuur herstelt

Catherine Barr · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een fascinerend, prachtig verteld en geïllustreerd waargebeurd verhaal: in de jaren '30 verdwenen de laatste wolven uit Yellowstone Park in de VS. Door het verdwijnen van de wolf raakte het ecosysteem uit balans; er kwam een overvloed aan elanden, er groeiden geen bomen meer, allerlei planten- en dierensoorten verdwenen. In 1995 werden veertien wolven in het park uitgezet, en sindsdien heeft de natuur zich geleidelijk weer hersteld.

In deze uitgave wordt dit verhaal verteld, inclusief het verhaal van de eerste uitgezette wolven (die door wetenschappers elektronisch gevolgd werden).

Hardcover, groot formaat, met vele illustraties, 11 jaar en ouder, informatief

Het vleermuizenboek
Het vleermuizenboek

Charlotte Milner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een informatief boek over vleermuizen: waar leven zij; hoe zien zij eruit; waarom hangen zij ondersteboven; wat is hun betekenis voor het groeien van planten en in ecosystemen; waarom neemt het aantal vleermuizen af en wat kunnen we doen om te voorkomen dat zij uitsterven.

Met korte, duidelijke teksten en heel veel illustraties.

(gebonden, 48p.) Vanaf 10 jaar

Groene planeet
Groene planeet

Leisa Stewart-Sharpe · alles van deze auteur 

€ 16.99

Prachtig geïllustreerde uitgave die zicht geeft op de betekenis van de natuur en bewustzijn wekt voor de manier waarop de natuur onder druk staat en wat de mens daaraan kan doen.

Met beschrijvingen van de verschillende gebieden (tropische wouden, woestijn, poolgebieden etc), de rol van insecten en andere dieren in alles wat er groeit, invloeden van de mens - en veel meer.

(hardcover, 64p) Leeftijd: 10+

Briljante planten
Briljante planten

Geert-Jan Roebers · alles van deze auteur 

€ 19.99

- over knappe koppen, boze bollen & ander geniaal groen -

Van de dierenwereld weten wij: er zijn heel veel, en heel veel verschillende soorten. Zo is het ook in de plantenwereld. En er zijn planten die heel speciale eigenschappen hebben: ze bewegen zich voort; ze reizen over de wereld; ze houden dieren voor de gek; ze verdedigen zich; ze klimmen tot grote hoogte; ze werken samen...

In deze prachtig verzorgde uitgave spat de belangstelling voor bijzondere planten en hun bijzondere eigenschappen er vanaf.

(hardcover, 144p, rijk geïllustreerd) Vanaf ca 11 jaar

Gloei
Gloei
Interviews en gedichten

Edward van de Vendel · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een bundel met interviews met 21 jongeren met een bijzondere geaardheid of gender. Zij vertellen openhartig over hun leven en over hoe zij omgaan met hun geaardheid. Elk interview wordt voorafgegaan door een getekend portret en een gedicht. "Intieme, persoonlijke interviews, die worden aangevuld met wonderschone gedichten" ((Juryrapport Griffeljury 2021)

(paperback met flappen, 496p) Leeftijd: vanaf ca 14 jaar

Zilveren Griffel én Zilveren Penseel 2021

Onze maan!
Onze maan!
Haar reis om de aarde

Jung Chang-Hoon · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een informatief prentenboek over de maan. Het verhaal gaat over de zon, de aarde en de maan. De Zon en de aarde veranderen nooit van vorm: ze worden niet groter of kleiner, maar de maan wel. Die is soms zo rond als een grote bal, en soms niet meer dan een randje, een sikkel. Ook zijn er soms dagen, of nachten waarop je de maan helemaal niet ziet... Hoe kan dat?

(prentenboek met fijne, 'zachtzinnige illustraties, 40p.) Leeftijd: 7+

Addergebroed
Addergebroed
Over ringslang, zandhagedis en andere gladde kruipers

Geert-Jan Roebers & Stefan Halewijn · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een mooie en interessante uitgave over reptielen die in Nederland voorkomen: de adder, de ringslang en de hazelworm, en enkele hagedissoorten. Met informatie over elke soort, hun gewoonten of eigenaardigheden, de plaats waar je ze zou kunnen zien enzovoort. Met mooie kleurenfoto's.

(hardcover, genaaid 71p) Van 17,95 voor 6,90

Leeftijd: vanaf ca 9 jaar

 « 12345 »