menu
 winkelmandje 

Informatieve boeken

Diversen

81 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5

 « 12345 » 

Sem’s dinosaurussen
Sem’s dinosaurussen

Eva Vidén & Jens Ahlbom · alles van deze auteur 

€ 14.50

Sem is gek op dinosaurussen; hij heeft er een heleboel om mee te spelen. natuurlijk gaat hij met zijn moeder naar het museum als er een dino-tentoonstelling is. In dit boekje wordt daar alles over verteld en getoond.

(prentenboek, middelgroot, 30 pagina’s) Kleuterleeftijd

Onze maan!
Onze maan!
Haar reis om de aarde

Jung Chang-Hoon · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een informatief prentenboek over de maan. Het verhaal gaat over de zon, de aarde en de maan. De Zon en de aarde veranderen nooit van vorm: ze worden niet groter of kleiner, maar de maan wel. Die is soms zo rond als een grote bal, en soms niet meer dan een randje, een sikkel. Ook zijn er soms dagen, of nachten waarop je de maan helemaal niet ziet... Hoe kan dat?

(prentenboek met fijne, 'zachtzinnige illustraties, 40p.) Leeftijd: 7+

Het Verhalen Orkest
Het Verhalen Orkest
Ik speel piano

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een uitgave waarmee je acht kleine melodieën uit klassieke meesterwerken spelen. Met 9, met kleur aangegeven toetsen, en met duidelijke aanwijzingen hoe deze stukjes te spelen.

(hardcover, groot formaat, 24p) Vanaf 5 jaar

Het cameraboek
Het cameraboek

John Davis · alles van deze auteur 

€ 15.50

Ontdek wat je allemaal kunt doen met een camera.

Een enthousiasmerende uitgave om kinderen van zo´n 11 jaar en ouder veel plezier met hun camera te bezorgen. Aan de hand van 70 ideeën, die helder worden uitgelegd )en natuurlijk met aanstekelijke voorbeelden geïllustreerd), leer je al doende een heleboel over fotograferen. Experimenteren met kleuren, met beweging, met licht en schaduw en veel meer.

(hardcover, 126p)

Zie zo zaai je!
Zie zo zaai je!

Annelie Johansson · alles van deze auteur 

€ 15.95

De hele kringloop: van het zaaien van een plantje tot het oogsten en verzamelen van nieuw zaad voor het volgende seizoen, wordt in deze uitgave op een toegankelijke manier verteld en getoond. Heldere korte teksten, aanstekelijke foto’s en illustraties maken dat je zin krijgt om aan de slag te gaan - in de tuin, op het balkon of in een grote pot met aarde.

Dit boek is het werk van de medewerkers van een biologisch-dynamische bezoekerstuin in Zweden en is zeer geschikt om samen met kinderen de handen uit de mouwen te steken.

(hardcover, 75p)

Zon, maan en sterren
Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen

Elisabeth Mulder · alles van deze auteur 

€ 6.90

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.

(98 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 6,90

Fruitfeest met Sophie
Fruitfeest met Sophie

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 15.95

In de vakantie logeert Sophie bij haar tante op het platteland. Daar is zij elke dag heerlijk buiten bezig met allerlei fruit en vruchten die er groeien.

Deze prachtige kleurrijke uitgave bevat kleine verhaaltjes over de belevenissen van Sophie en een heleboel wetenswaardigheden over fruit en vruchten van over de hele wereld.

Een aanstekelijk boek dat uitnodigt om met interesse naar de natuur te kijken en om zelf in de tuin aan de slag te gaan.

(Hardcover, groot formaat, 40p) Vanaf 7 jaar.

Hoera, wij hebben een tuin!
Hoera, wij hebben een tuin!

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een heerlijk prentenboek/verhaal: het huis waar Anna en Benjamin net wonen heeft een prachtige tuin. In dit verhaal maken zij, samen met de buurjongen, een jaar lang mee wat er in de tuin gebeurt. Met prachtige afbeeldingen waarop heel veel te zien is, met recepten en tips om zelf groenten of kruiden te kweken. Een inspirerend boek voor kinderen van zes jaar en ouder.

(gebonden, groot formaat, 40 pagina’s)

9 Maanden
9 Maanden

Courtney Adamo en Ester van de Paal · alles van deze auteur 

€ 15.95

Waarom was dit boek er al niet veel eerder?

Een informatieve maar speelse uitgave over hoe uit een miniem eitje een baby groeit. Van maand tot maand wordt beschreven en geïllustreerd hoe de baby zich ontwikkelt - en steeds wordt er ook verteld hoe het met mama gaat. Zo kan je in je gezin samen meeleven met de zwangerschap en vooruitkijken naar de komst van het broertje of zusje.

Hardcover, 32p, vrolijk geïllustreerd en met korte informatieve teksten. Om samen te bekijken met kinderen vanaf de kleuterleeftijd.

De wilde stad
De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 16.95

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.

Daarbij helpt dit boek!

(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het strandboek
Het strandboek

Fiona Danks & Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een aanstekelijk boek om op het strand en aan het water (meren, rivieren) van alles te doen. Daarbij kun je gebruik maken van wat er te vinden is (zand, water, schelpen, zeewier, aangespoeld hout) en natuurlijk ook van je fantasie.

Deze uitgave prikkelt de fantasie en wekt zin om heerlijk bezig te zijn en te blijven. (softcover, gebonden, 128 pagina’s, met heel veel foto’s in kleur)

Hutten bouwen
Hutten bouwen
Schuilplaatsen forten tenten

Jo Schofield & Fiona Danks · alles van deze auteur 

€ 16.95

Droom jij over hutten en bouw je ze graag? Als dat zo is, dan is dit een boek voor jou. Hutten bouwen gaat over eropuit trekken, je verbeelding gebruiken, creatief zijn, de natuur verkennen en over het maken van toverachtige schuilplaatsen om uren in door te brengen.

(gebonden in softcover, 144 pagina's en veel kleurenillustraties)

Het bijenboekje
Het bijenboekje

Jakob Streit · alles van deze auteur 

€ 14.95

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 p)

Sterren kijken voor kinderen
Sterren kijken voor kinderen

Maggie Aderin-Pocock · alles van deze auteur 

€ 15.99

Vind je weg langs de sterrenhemel! Dit boek leert hoe je bijvoorbeeld de grote en de Kleine Beer, Orion en andere sterrenstelsels aan de hemel kunt leren herkennen. Vandaar kun je de sterrenwereld stap voor stap nader leren kennen.

Deze uitgave laat je zien hoe je daarmee kunt beginnen, en geeft vervolgens, met 'hemelkaarten', routes waarlangs je je weg kunt vinden.

groot formaat, genaaid, 128p, met registeren en heel veel bijna paginagrote afbeeldingen) }

Leeftijd: vanaf 11 jaar

De strikt geheime geschiedenis van codes
De strikt geheime geschiedenis van codes
En codebreken

Roy Apps · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een boek over codes, het doorgeven van geheime boodschappen en het ontcijferen van deze codes. Met historische voorbeelden die worden uitgelegd, codes om zelf op te lossen en aanwijzingen om zelf codes te maken.

(hardcover, 32p, met illustraties) Leeftijd: 11+

Het geweldige grote vriendjes boek
Het geweldige grote vriendjes boek

Mary Hofman & Ros Asquith · alles van deze auteur 

€ 15.99

Vriendjes heb je in alle soorten en maten. Soms is een dier je vriend, of een knuffel. Een vriend is iemand met wie je dingen deelt, soms is je broertje een vriend, sommige vrienden zijn net zoals jij en andere vrienden zijn heel anders. Soms maken vrienden ruzie...

Een boek over allerlei vormen van vriendschap, met heel veel vrolijke illustraties.

(hardcover, 40p) Leeftijd: van ca 5 tot 8 jaar

De Stad
De Stad
Atrium Juniornatuurgids

Atrium Juniornatuurgids · alles van deze auteur 

€ 5.00

Is er in de stad wel natuur te vinden? Deze junior natuurgids laat het zien! Het geeft een beeld van vogels, insecten en andere dieren die in de stad leven, en natuurlijk ook van de bloemen, planten en bomen. Met vele illustraties in kleur, pagina’s om notities te maken en met stickervellen.

(gebonden met zachte kaft, sluitelastiek, 68 pagina’s)

Veertien wolven
Veertien wolven
De natuur herstelt

Catherine Barr · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een fascinerend, prachtig verteld en geïllustreerd waargebeurd verhaal: in de jaren '30 verdwenen de laatste wolven uit Yellowstone Park in de VS. Door het verdwijnen van de wolf raakte het ecosysteem uit balans; er kwam een overvloed aan elanden, er groeiden geen bomen meer, allerlei planten- en dierensoorten verdwenen. In 1995 werden veertien wolven in het park uitgezet, en sindsdien heeft de natuur zich geleidelijk weer hersteld.

In deze uitgave wordt dit verhaal verteld, inclusief het verhaal van de eerste uitgezette wolven (die door wetenschappers elektronisch gevolgd werden).

Hardcover, groot formaat, met vele illustraties, 11 jaar en ouder, informatief

Mijn eerste natuurboek
Mijn eerste natuurboek

Camilla de la Bedoyere · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig (en heel groot) boek vol kleurrijke afbeeldingen uit de natuur, met korte informatieve teksten en vier herbruikbare speurkaarten. Over bloemen, bomen, zaden; insecten, beestjes in de vijver; over vogels, eieren en kuikens; over nachtdieren, familieleven bij dieren - en veel meer.

(hardcover, genaaid, groot formaat, 64p) Leeftijd: ca 9 jaar

Maki en zijn mobieltje
Maki en zijn mobieltje

Nick Blaser · alles van deze auteur 

€ 18.95

Een boek voor kinderen en voor ouders: in het eerste deel een beeldverhaal met korte teksten, dat laat zien wat het met zich mee brengt wanneer een kind een mobieltje heeft.

In het tweede deel, voor ouders, vertelt de auteur (die psychiater is) wat de werking van een mobieltje op het kind is - en hoe ouders en kinderen hier op een zo goed mogelijke manier mee om kunnen gaan.

(hardcover, 64p, het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf ca 6 jaar)

 « 12345 »