menu
 winkelmandje 

Informatieve boeken

Diversen

83 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5

 « 12345 » 

Sem’s dinosaurussen
Sem’s dinosaurussen

Eva Vidén & Jens Ahlbom · alles van deze auteur 

€ 10.00

Sem is gek op dinosaurussen; hij heeft er een heleboel om mee te spelen. natuurlijk gaat hij met zijn moeder naar het museum als er een dino-tentoonstelling is. In dit boekje wordt daar alles over verteld en getoond.

(prentenboek, middelgroot, 30 pagina’s) Kleuterleeftijd

Het cameraboek
Het cameraboek

John Davis · alles van deze auteur 

€ 15.50

Ontdek wat je allemaal kunt doen met een camera.

Een enthousiasmerende uitgave om kinderen van zo´n 11 jaar en ouder veel plezier met hun camera te bezorgen. Aan de hand van 70 ideeën, die helder worden uitgelegd )en natuurlijk met aanstekelijke voorbeelden geïllustreerd), leer je al doende een heleboel over fotograferen. Experimenteren met kleuren, met beweging, met licht en schaduw en veel meer.

(hardcover, 126p)

Sterren
Sterren
Een familiegids voor de nachtelijke hemel

Adam Ford · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een kleurrijk en inspirerend boek over de sterren. Met vele wetenswaardigheden over verschillende soorten sterren, vallende sterren, sterren in de vier jaargetijden. Met een sterrenkaart, uitneembare activiteitenkaarten en meer.

Hardcover, 48 pagina’s, volledig in kleur

Leeftijd: 10+

Zie zo zaai je!
Zie zo zaai je!

Annelie Johansson · alles van deze auteur 

€ 14.95

De hele kringloop: van het zaaien van een plantje tot het oogsten en verzamelen van nieuw zaad voor het volgende seizoen, wordt in deze uitgave op een toegankelijke manier verteld en getoond. Heldere korte teksten, aanstekelijke foto’s en illustraties maken dat je zin krijgt om aan de slag te gaan - in de tuin, op het balkon of in een grote pot met aarde.

Dit boek is het werk van de medewerkers van een biologisch-dynamische bezoekerstuin in Zweden en is zeer geschikt om samen met kinderen de handen uit de mouwen te steken.

(hardcover, 75p)

Eén kers en één cheeta
Eén kers en één cheeta
Een prachtig telboek

Jackie Morris · alles van deze auteur 

€ 14.50

Een bijzonder boek, om speels te leren tellen van 1 tot 10. Met een eenvoudige tekst, en prachtige afbeeldingen (over twee pagina’s).

(Hardcover, 26 pagina’s) Voor peuters en jonge kleuters

Zon, maan en sterren
Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen

Elisabeth Mulder · alles van deze auteur 

€ 6.90

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.

(98 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 6,90

De moestuin van Sophie
De moestuin van Sophie

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een prentenboek met illustraties van Gerda Muller over (moes)tuinieren en alles wat daarbij komt kijken. Zowel de zaadjes, plantjes als ook de insecten en de seizoenen worden bij dit boek betrokken.

(Gebonden, 32 pagina’s) Leeftijd: 4+

Fruitfeest met Sophie
Fruitfeest met Sophie

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 14.95

In de vakantie logeert Sophie bij haar tante op het platteland. Daar is zij elke dag heerlijk buiten bezig met allerlei fruit en vruchten die er groeien.

Deze prachtige kleurrijke uitgave bevat kleine verhaaltjes over de belevenissen van Sophie en een heleboel wetenswaardigheden over fruit en vruchten van over de hele wereld.

Een aanstekelijk boek dat uitnodigt om met interesse naar de natuur te kijken en om zelf in de tuin aan de slag te gaan.

(Hardcover, groot formaat, 40p) Vanaf 7 jaar.

Hoera, wij hebben een tuin!
Hoera, wij hebben een tuin!

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heerlijk prentenboek/verhaal: het huis waar Anna en Benjamin net wonen heeft een prachtige tuin. In dit verhaal maken zij, samen met de buurjongen, een jaar lang mee wat er in de tuin gebeurt. Met prachtige afbeeldingen waarop heel veel te zien is, met recepten en tips om zelf groenten of kruiden te kweken. Een inspirerend boek voor kinderen van zes jaar en ouder.

(gebonden, groot formaat, 40 pagina’s)

9 Maanden
9 Maanden

Courtney Adamo en Ester van de Paal · alles van deze auteur 

€ 14.95

Waarom was dit boek er al niet veel eerder?

Een informatieve maar speelse uitgave over hoe uit een miniem eitje een baby groeit. Van maand tot maand wordt beschreven en geïllustreerd hoe de baby zich ontwikkelt - en steeds wordt er ook verteld hoe het met mama gaat. Zo kan je in je gezin samen meeleven met de zwangerschap en vooruitkijken naar de komst van het broertje of zusje.

Hardcover, 32p, vrolijk geïllustreerd en met korte informatieve teksten. Om samen te bekijken met kinderen vanaf de kleuterleeftijd.

Het grote bomenboek
Het grote bomenboek

Piotr Sacha · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een heel bijzonder (en een bijzonder groot: 38 cm hoog) boek over bomen. Over grote bomen, dikke bomen, oude bomen, boometers en boombewoners, bomen en godsdiensten, evolutie en levensbomen, wortels, jaarringen, oerbossen, houthakkers, houtsnijwerk, huizen in bomen, houten voertuigen, baobabs en reizen van bomen.

Met heel veel illustraties die blijven boeien en goede informatie.

Hardcover, gebonden, 80p. Leeftijd: vanaf 11 jaar

De wilde stad
De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.

Daarbij helpt dit boek!

(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het slecht weer boek
Het slecht weer boek

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een bonte stoet van ideeën over wat je buiten allemaal kunt, ook als het slecht weer is. Schilderen met modder, een waterbaan maken, ijsmozaïeken maken, regensilhouetten en nog veel meer.

Met ideeën voor winderige dagen, regendagen, dagen met sneeuw en dagen met ijs.

(gebonden in softcover, 128 pagina’s, met vele kleurenillustraties)

Het strandboek
Het strandboek

Fiona Danks & Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een aanstekelijk boek om op het strand en aan het water (meren, rivieren) van alles te doen. Daarbij kun je gebruik maken van wat er te vinden is (zand, water, schelpen, zeewier, aangespoeld hout) en natuurlijk ook van je fantasie.

Deze uitgave prikkelt de fantasie en wekt zin om heerlijk bezig te zijn en te blijven. (softcover, gebonden, 128 pagina’s, met heel veel foto’s in kleur)

Hutten bouwen
Hutten bouwen
Schuilplaatsen forten tenten

Jo Schofield & Fiona Danks · alles van deze auteur 

€ 16.95

Droom jij over hutten en bouw je ze graag? Als dat zo is, dan is dit een boek voor jou. Hutten bouwen gaat over eropuit trekken, je verbeelding gebruiken, creatief zijn, de natuur verkennen en over het maken van toverachtige schuilplaatsen om uren in door te brengen.

(gebonden in softcover, 144 pagina's en veel kleurenillustraties)

Ontdekkingsreizen
Ontdekkingsreizen
Hoe dappere avonturiers onze wereld verkenden

Simon Adams · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een kleurrijk boek met vele afbeeldingen (tekeningen en foto’s) over ontdekkingsreizigers en hun reizen. Beginnend bij de oude Fennische handelstochten over zee, via de Vikingen en hun tochten naar de tijd van de grote ontdekkingsreizen - en uiteindelijk de ruimte-expedities uit onze tijd.

Veel beeld, de tekst is in korte stukjes over een veelheid aan onderwerpen.

(gebonden uitgave, 224 pagina’s) 9 jaar en ouder

Sterren kijken voor kinderen
Sterren kijken voor kinderen

Maggie Aderin-Pocock · alles van deze auteur 

€ 15.99

Vind je weg langs de sterrenhemel! Dit boek leert hoe je bijvoorbeeld de grote en de Kleine Beer, Orion en andere sterrenstelsels aan de hemel kunt leren herkennen. Vandaar kun je de sterrenwereld stap voor stap nader leren kennen.

Deze uitgave laat je zien hoe je daarmee kunt beginnen, en geeft vervolgens, met 'hemelkaarten', routes waarlangs je je weg kunt vinden.

groot formaat, genaaid, 128p, met registeren en heel veel bijna paginagrote afbeeldingen) }

Leeftijd: vanaf 11 jaar

De strikt geheime geschiedenis van codes
De strikt geheime geschiedenis van codes
En codebreken

Roy Apps · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een boek over codes, het doorgeven van geheime boodschappen en het ontcijferen van deze codes. Met historische voorbeelden die worden uitgelegd, codes om zelf op te lossen en aanwijzingen om zelf codes te maken.

(hardcover, 32p, met illustraties) Leeftijd: 11+

Het geweldige grote vriendjes boek
Het geweldige grote vriendjes boek

Mary Hofman & Ros Asquith · alles van deze auteur 

€ 15.99

Vriendjes heb je in alle soorten en maten. Soms is een dier je vriend, of een knuffel. Een vriend is iemand met wie je dingen deelt, soms is je broertje een vriend, sommige vrienden zijn net zoals jij en andere vrienden zijn heel anders. Soms maken vrienden ruzie...

Een boek over allerlei vormen van vriendschap, met heel veel vrolijke illustraties.

(hardcover, 40p) Leeftijd: van ca 5 tot 8 jaar

Mijn eerste natuurboek
Mijn eerste natuurboek

Camilla de la Bedoyere · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig (en heel groot) boek vol kleurrijke afbeeldingen uit de natuur, met korte informatieve teksten en vier herbruikbare speurkaarten. Over bloemen, bomen, zaden; insecten, beestjes in de vijver; over vogels, eieren en kuikens; over nachtdieren, familieleven bij dieren - en veel meer.

(hardcover, genaaid, groot formaat, 64p) Leeftijd: ca 9 jaar

 « 12345 »