menu
 winkelmandje 

Voor 12 jaar en ouder

Verhalen en legendes

12 boeken op deze pagina
 sortering
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

Tiny Fisscher en Mark Janssen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een mooie uitgave: een hervertelling van het bekende verhaal van 'de kleine prins' die een reis maakt langs zeven planeten waar hij allerlei bijzondere ontmoetingen heeft. Uiteindelijk komt hij op de aarde waar hij in de woestijn een vriend vindt aan wie hij zijn levensverhaal vertelt. - Een eigentijdse, mooi verzorgde uitgave van deze klassieker voor jong en oud, met veel kleurrijke illustraties van Mark Janssen.

(Hardcover, genaaid, 79p)

De vlucht van Daidalos
De vlucht van Daidalos

Imme Dros & John Rabou · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige uitgevoerde en geïllustreerde uitgave met als inhoud een meesterlijke hervertelling door Imme Dros van de avonturen van de Griekse kunstenaar en uitvinder Daidalos. In zijn dromen beleeft hij opnieuw de grote avonturen van zijn leven; in het labyrint met de minotaurus op Kreta, de vlucht met zijn zoon Ikaros en meer.

(Hardcover, groot formaat, 52p) Leeftijd: 11+

Van dwaallicht tot drakenkoning
Van dwaallicht tot drakenkoning
Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Claire Cock-Starkey & Samantha Dolan · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige bundel met verhalen uit Tsjechië, Brazilië, Portugal, Ierland en meer. Ieder hoofdstuk staat in het teken van een natuurthema als Bossen, Zeeën en oceanen, Heuvels en dalen, Moerassen, enzovoort. Het hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna allerlei weetjes volgen over mythes en legenden uit alle windstreken. Over reuzen en zeemeerminnen, goden en magiërs, natuurwezens en tradities. Een rijk, inspirerend boek!

(gebonden, 80p) Vanaf 9 jaar

Arthur
Arthur
Koning voor altijd

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtig boek over een koning en zijn schitterende droom. We volgen de droom van de bekende koning Arthur, we lezen hoe hij het in zijn eentje opneemt tegen de gruwelijke reus van Mont Saint-Michel, hoe hij verliefd wordt op Guinevere, hoe de magiër Merlijn hem adviseert. We lezen ook over de moed van een aantal andere ridders, over vurige liefdes en de zoektocht naar de Heilige Graal. Een prachtig boek voor jong en oud, over dromen, passies, frustraties, goed en kwaad, moed, ambities en tekortkomingen.

(gebonden met stofomslag, 205p) Vanaf 12 jaar

De strijd om Troje & Odysseus
De strijd om Troje & Odysseus
De heldhaftige verhalen van Homerus

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een bundeling van 'De strijd van Troje' en 'Odysseus', twee beroemde heldendichten van Homerus in korte toegankelijke zinnen. De strijd om de stad Troje wordt herverteld, vanaf de aanleiding. Ook de terugkeer van de helden en de vele afzonderlijke avonturen die zij daarbij beleefden, komen aan bod. In 'Odysseus' wordt in drie delen verteld hoe de Griekse held na tien jaar terugkeert naar zijn vaderland.De illustraties werden verzorgd door Els van Egeraat in zwart-wit. Achterin is een lijst met de opgenomen namen van de personages.

(Paperback, 400 pagina's) Leeftijd: 12+

De kleren van de yogi
De kleren van de yogi
En andere verhalen over de stilte

Wim van der Zwan · alles van deze auteur 

€ 8.99

Een mooi verzorgde uitgaven hardcover in pocketformaat, met 32 verhalen uit verschillende delen van de wereld - over de stilte.

(128p)

De schelmenstreken van Reinaert de Vos
De schelmenstreken van Reinaert de Vos

Koos Meinderts · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een heerlijke bewerking van 18 avonturen van de geslepen, sluwe en listige Reinaert de Vos. Reinaert moet zich verantwoorden voor de koning die zijn dienaren op hem afstuurt - maar de sluwe vos weet ze allemaal om de tuin te leiden.

Een prachtige uitgave, met illustraties van 18 bekende illustratoren, aanstekelijk verteld.

(hardcover, 37p, genaaid) Leeftijd: van 10 tot 14 jaar

Schemerwerelden
Schemerwerelden
Britse en Ierse volksverhalen

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een heerlijke verzameling van maar liefst 50 volksverhalen uit Ierland, Engeland, Schotland en Wales. De verhalen zijn thematisch gerangschikt (Mysterie en magie - Avonturen en legenden - Elfen en gnomen - Liefde - Listen en vrolijke streken - Geesten) en uitstekend vertaald.

Verzorgd uitgegeven met fraaie illustraties in zwartwit van Frances Castle.

(hardcover met stofomslag, 349p)

Leeftijd: verschillende leeftijden, vanaf 10 jaar

De tocht van de Argonauten
De tocht van de Argonauten
Verhalen uit de Griekse oudheid

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een verzameling van Griekse mythen, naverteld voor de jeugd van ca 11 tot 14 jaar. Onder andere over de zoektocht naar het Gulden Vlies van Jason en de Argonauten; over koning Midas (alles wat hij aanraakte veranderde in goud); over de kwellingen van Tantalos - en veel meer.

(paperback met flappen, met illustraties in ZW, 239p)

Ilios & Odysseus
Ilios & Odysseus

Imme Dros · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

De oude Griekse verhalen bevatten een kostbare schat waarvan je zou wensen dat elk mens er kennis van neemt. Imme Dros maakt de Ilios (het verhaal van de Trojaanse oorlog) en dat van de zwerftocht van Odysseus toegankelijk voor kinderen vanaf ca 13 jaar: haar prachtige navertellingen hebben vaart en humor en brengen deze eeuwenoude verhalen tot leven.

(paperback, 431p)

De paarden van Heraion
De paarden van Heraion
Griekse verhalen

Karel Verleyen en Frank Leys · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een groepje jonge atleten, die oefenen voor de Pythische Spelen in het oude Griekenland, vertellen elkaar de oude verhalen over de wereld van de Griekse goden en halfgoden.

(Gebonden, 184 pagina’s, met illustraties in zwartwit) Voor 12 jaar en ouder. VAN 17,25 VOOR 7.90

Het oog van de zon
Het oog van de zon
Egyptische verhalen

Karel Verleyen en Frank Leys · alles van deze auteur 

€ 7.90

In een raamvertelling over de belevenissen van Collanthus, die van zijn leermeesteres Hypatie en de oude verteller Hor de Egyptische verhalen van vroeger leert kennen.

(Gebonden, 185 pagina’s, met zwart-wit illustraties, voor ca. 12 jaar en ouder) VAN 17,25 VOOR 7,90