menu
 winkelmandje 

Voorleesboeken voor kleuters

Lezen en voorlezen

14 boeken op deze pagina
Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

Een woud vol wonderen
Een woud vol wonderen
9 verhalen uit de natuur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig boek met negen verhalen over de alledaagse wonderen van de natuur. Vol met fijne afbeeldingen en korte rijmende teksten. Over paddenstoelen, herten, boomwortels, kikkers, bijen en meer. Een leerzaam, kleurrijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

(gebonden, 96p)

Tomte en de vos
Tomte en de vos

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 15.95

De oude kabouter Tomte Tummetot waakt over de boerderij. Ook het hongerige vosje Mickel komt daarachter. Nee, hij mag geen kippetje vangen om op te peuzelen. Tomte biedt hem wel zijn bordje pap aan, die de kinderen van de boerenhoeve elke avond voor hem klaarzetten.

(Hardcover, 32 p)

[Uitgeverij Christofoor} Kleuterleeftijd

Tatatoeks reis naar de kristalberg
Tatatoeks reis naar de kristalberg

Jakob Streit · alles van deze auteur 

€ 14.95

De kleine dwerg Tatatoek maakt een reis door zeven dalen en zeven bergen om een kristal te halen voor de koning. Prachtig voorleesverhaal voor kinderen vanaf vijf jaar. (76 pagina’s, gebonden)

De Pieto-toets
De Pieto-toets

Hans Hagen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een boek om in de weken vóór 5 december (thuis, in de klas of op de kinderopvang) voor te lezen. Er is een tekort aan Pieten, zo weet juf. Daarom moeten er nieuwe Pietjes worden opgeleid, en dat kan door alle oefeningen uit de Pieto-Toets te doen. Die oefeningen, het verhaal van juf en de vorderingen van de klas, én nieuwe liedjes (via een QR code op youtube te beluisteren), vormen samen de inhoud van dit vrolijke Sinterklaasboek.

(hardcover, 80p, met illustraties van Marieke van Ditshuizen) Kleuterleeftijd

Langmuts is een held
Langmuts is een held

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 9.95

Een verhaal over kabouter Langmuts. Hij is houdt van tekenen, van buiten spelen en van nog veel meer - maar er zijn ook dingen waar hij van schrikt, dingen die hij niet leuk vindt en die hij niet graag doet. Hij ontdekt dat hij daar veel meer last van heeft dan andere kabouters.

Gelukkig heeft hij een vriend die hem er meer over kan vertellen.

Een verhaal dat heel herkenbaar zal zijn voor hoogsensitieve kinderen.

(gebonden, 32 pagina’s, met kleurenillustraties en beknopte tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen). Leeftijd: 4 tot 7 jaar

Langmuts op school
Langmuts op school

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een verhaal over kabouter Langmuts, die het op school meestal best wel naar zijn zin heeft, maar die vaak ook heel moei is als de schooldag voorbij is. Hij heeft niet altijd zin om mee te doen aan alle drukte en onverwachte dingen. Op een dag is hij onvindbaar, iedereen zoekt maar niemand weet waar Langmuts is.

Natuurlijk wordt hij uiteindelijk toch gevonden en dat brengt zijn juf op een goed idee!

(gebonden, 32 pagina’s, met kleurenillustraties en beknopte tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen). Leeftijd: 4 tot 7 jaar

Robin en God
Robin en God

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 7.50

Een heruitgave van dit bekende kinderboek met kleurrijke illustraties van Marije Tolman. Korte verhalen, om voor te lezen of als leesboek, in 1997 bekroond met de Gouden Griffel. Robin logeert bij zijn opa. Robin ziet een ster zo mooi, dat hij zeker weet dat God daar woont. Zijn ouders geloven niet in God, opa wel. Samen hebben ze er interessante gesprekken over.

(gebonden, 148 pagina’s) Leeftijd: 4 tot 6 jaar

Lotta uit de Kabaalstraat
Lotta uit de Kabaalstraat

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.99

Heerlijk, de avonturen van Lotta, drie jaar, die het liefst met haar oudere broertje en zusje wil meespelen - maar dat gaat meestal niet zo maar. In en om het huis beleven zij allerlei kleine avonturen.

Vijftien verhalen, die ook los van elkaar kunnen worden (voor)gelezen.

Vanaf 5 jaar.

(hardcover, afbeeldingen in ZW, 129 pagina’s)

Herfst en winter met Kikker & Pad
Herfst en winter met Kikker & Pad

Arnold Lobel · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een knusse seizoensbundel van Kikker en Pad: 7 verhalen in herfst- en wintersfeer. Kikker en Pad harken blaadjes in oktober, vertellen elkaar griezelverhalen bij het knetterende haardvuur, gaan samen sleeën in de winter en vieren tot slot samen een heerlijk kerstfeest.

(gebonden, 88p) Kleuterleeftijd

De kleine heks
De kleine heks

Ottfried Preussler · alles van deze auteur 

€ 14.99

De kleine heks woont met haar raaf in een huisje diep in het bos. De kleine heks is pas 127 jaar en dat is nog heel jong voor een heks. Pas als ze alle toverkunsten in het heksenboek uit haar hoofd kent, zullen de anderen heksen haar voor vol aanzien. Maar voor het zover is, haalt ze nog heel wat gekkigheid uit. Ze helpt de één en plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere. Van zo’n heks moet je wel houden.

Voorlezen ca 6 jaar / zelf lezen ca 8 jaar

(gebonden, 120 pagina’s) Met kleurenillustraties

Pluk van de Petteflet
Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

De heerlijke avonturen van Pluk in de Petteflet. Leuk om voor te lezen (voor kind en ouder) en natuurlijk met alle bekende figuren, zoals de Stampertjes, Zaza de kakkerlak, Dollie en Duif en Meneer Pen. Met de kleurenillustraties van Fiep Westendorp.

Voor kinderen van 4 tot 6.

(hardvoer, genaaid, 197 pagina’s)

Ridder Pim
Ridder Pim

Charlotte Stoppelenburg en Josefien Stoppelenburg · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzonder boek over Pim, over zwemles en pestkoppen, ouders en school. Maar dit is ook, vooral, een verhaal over Ridder Pim, de moedige jongen die elke avond door zijn tot leven gekomen hobbelpaard wordt meegenomen naar het 'Op-slot-Slot'. Daar zijn monsters te verslaan, en een slot dat weer open getoverd moet worden... Een bijzonder ridderverhaal.

(gebonden, 74p) Vanaf 5 jaar

Echt boos is wel wat anders
Echt boos is wel wat anders

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 17.50

Weer een heerlijk boek met dierenverhalen van Toon Tellegen. In het bos zijn allemaal boze dieren, daar hebben ze zo hun redenen voor. Maar de vuurpad twijfelt hieraan, al die dieren zijn niet écht boos. Want wat is dat eigenlijk, echt boos zijn, hoe ziet dat eruit? Een heerlijke bundel, prachtig geïllustreerd door Marc Boutavant: een genot om voor te lezen of om zelf te lezen.

(gebonden, 72p)