menu
 winkelmandje 

Voorleesboeken voor kleuters

Lezen en voorlezen

19 boeken op deze pagina
 sortering
Lente in het land!
Lente in het land!
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 12.95

Er gebeurt een hoop in de lente! Planten en dieren ontwaken, er is veel te zien en te doen overal. In dit fijne nieuwe deeltje uit de leeslijn Verhalenrijk lees je over de wonderen van de lente. Met leuke ideeën voor buiten-activiteiten, fijne illustraties en verschillende leesniveaus: leuk voor alle beginnende lezers!

(hardcover, 32p) vanaf 6 jaar

P van Pip
P van Pip
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Martine van Nieuwenhuyzen · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een deeltje uit de leren-leren 'Verhalenrijk' reeks. Pip is druk bezig vandaag: hij haalt kool uit de tuin, maakt soep, haalt hout en bakt koekjes. Muisjes Tim en Tom zijn er ook, en eekhoorntje Koen, kip Nel en vogeltje Roos. Een lief, fijn boekje voor de beginnende lezer.

(hardcover, 31p) AVI start | vanaf 6 jaar

Het Kabouterboek
Het Kabouterboek

Loes Riphagen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een boek over de moderne kabouter. Waar hij leeft, hoe zijn familie eruitziet, hoe hij zich vermomt als hij op pad gaat, zijn lievelingseten en nog veel meer. Met vrolijke illustraties, verstopte grapjes en kleine tekeningen op iedere pagina. Een genot om samen te bekijken!

(gebonden, 68p) Vanaf 4 jaar

Ik ga bij Japie wonen
Ik ga bij Japie wonen
Want hij mag álles

Rindert Kromhout & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Ietje pakt haar koffer in en vertrekt: ze gaat bij Japie wonen. Want Japie mag álles van zijn moeder, dat is toch veel leuker dan thuis! Maar is dat wel zo...? Japie's moeder leest hem niet voor, terwijl Ietje elke avond in bed wordt voorgelezen, en ze hoeft thuis nooit haar tanden te poetsen. En ze moeten van Japie's moeder steeds hun speelgoed opruimen voordat ze iets anders gaan doen. Na een tijdje wil Ietje toch weer graag naar huis... Maar Japie wil mee, want Ietje mag álles! Toch?

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Kalm aan...
Kalm aan...
Hier en nu

Laura Brand & Freya Hartas · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een fijne bundel uit de 'Kalm aan...' reeks. 21 Verhalen over de wonderen die dagelijks om ons heen in de natuur te vinden zijn. Lees samen over gloeiende vuurvliegjes, bloemen die bloeien in de nacht, ontpoppende lieveheersbeestjes, rupsjes, sneeuwvlokken en nog veel meer.

(gebonden, 47p) Vanaf 4 jaar

In de maneschijn
In de maneschijn
Het grote voorleesboek voor kleine dromers

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een heerlijk dikke bundel met voorleesverhaaltjes van allerlei verschillende schrijvers en kunstenaars. Met verhalen van Max Velthuijs, Marianne Busser, Vivian den Hollander, Mies van Hout, Sjoerd Kuyper, Ted van Lieshout, Annie M.G. Schmidt en nog veel meer. Van tekeningen met woorden voor de allerkleinsten, tot echte voorleesverhalen voor peuters en kleuters. Voor ieder wat wils!

(gebonden, 144p) Van 0-5 jaar

Alle verhalen van Kikker & Pad
Alle verhalen van Kikker & Pad

Arnold Lobel · alles van deze auteur 

€ 27.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een heerlijke bundel met alle verhalen van Kikker & Pad, ingedeeld naar de seizoenen. In de lente maakt Pad een lijstje met allerlei dingen om te doen die dat, maar wat moet hij doen als het lijstje wegvliegt? In de zomer gaan Kikker en Pad samen heerlijk zwemmen, in de herfst gaan ze vliegeren en in de winter sleeën. Een genot om voor te lezen, en om voorgelezen te krijgen!

(gebonden, 256p) Vanaf 4 jaar

Ridder Pim
Ridder Pim

Charlotte Stoppelenburg en Josefien Stoppelenburg · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzonder boek over Pim, over zwemles en pestkoppen, ouders en school. Maar dit is ook, vooral, een verhaal over Ridder Pim, de moedige jongen die elke avond door zijn tot leven gekomen hobbelpaard wordt meegenomen naar het 'Op-slot-Slot'. Daar zijn monsters te verslaan, en een slot dat weer open getoverd moet worden... Een bijzonder ridderverhaal.

(gebonden, 74p) Vanaf 5 jaar

Herfst en winter met Kikker & Pad
Herfst en winter met Kikker & Pad

Arnold Lobel · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een knusse seizoensbundel van Kikker en Pad: 7 verhalen in herfst- en wintersfeer. Kikker en Pad harken blaadjes in oktober, vertellen elkaar griezelverhalen bij het knetterende haardvuur, gaan samen sleeën in de winter en vieren tot slot samen een heerlijk kerstfeest.

(gebonden, 88p) Kleuterleeftijd

Echt boos is wel wat anders
Echt boos is wel wat anders

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Weer een heerlijk boek met dierenverhalen van Toon Tellegen. In het bos zijn allemaal boze dieren, daar hebben ze zo hun redenen voor. Maar de vuurpad twijfelt hieraan, al die dieren zijn niet écht boos. Want wat is dat eigenlijk, echt boos zijn, hoe ziet dat eruit? Een heerlijke bundel, prachtig geïllustreerd door Marc Boutavant: een genot om voor te lezen of om zelf te lezen.

(gebonden, 72p)

Een woud vol wonderen
Een woud vol wonderen
9 verhalen uit de natuur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig boek met negen verhalen over de alledaagse wonderen van de natuur. Vol met fijne afbeeldingen en korte rijmende teksten. Over paddenstoelen, herten, boomwortels, kikkers, bijen en meer. Een leerzaam, kleurrijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

(gebonden, 96p)

Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

De Pieto-toets
De Pieto-toets

Hans Hagen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een boek om in de weken vóór 5 december (thuis, in de klas of op de kinderopvang) voor te lezen. Er is een tekort aan Pieten, zo weet juf. Daarom moeten er nieuwe Pietjes worden opgeleid, en dat kan door alle oefeningen uit de Pieto-Toets te doen. Die oefeningen, het verhaal van juf en de vorderingen van de klas, én nieuwe liedjes (via een QR code op youtube te beluisteren), vormen samen de inhoud van dit vrolijke Sinterklaasboek.

(hardcover, 80p, met illustraties van Marieke van Ditshuizen) Kleuterleeftijd

De kleine heks
De kleine heks

Ottfried Preussler · alles van deze auteur 

€ 14.99

De kleine heks woont met haar raaf in een huisje diep in het bos. De kleine heks is pas 127 jaar en dat is nog heel jong voor een heks. Pas als ze alle toverkunsten in het heksenboek uit haar hoofd kent, zullen de anderen heksen haar voor vol aanzien. Maar voor het zover is, haalt ze nog heel wat gekkigheid uit. Ze helpt de één en plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere. Van zo’n heks moet je wel houden.

Voorlezen ca 6 jaar / zelf lezen ca 8 jaar

(gebonden, 120 pagina’s) Met kleurenillustraties

Tomte en de vos
Tomte en de vos

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 15.95

De oude kabouter Tomte Tummetot waakt over de boerderij. Ook het hongerige vosje Mickel komt daarachter. Nee, hij mag geen kippetje vangen om op te peuzelen. Tomte biedt hem wel zijn bordje pap aan, die de kinderen van de boerenhoeve elke avond voor hem klaarzetten.

(Hardcover, 32 p)

[Uitgeverij Christofoor} Kleuterleeftijd

Robin en God
Robin en God

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 13.99

Een heruitgave van dit bekende kinderboek met kleurrijke illustraties van Marije Tolman. Korte verhalen, om voor te lezen of als leesboek, in 1997 bekroond met de Gouden Griffel. Robin logeert bij zijn opa. Robin ziet een ster zo mooi, dat hij zeker weet dat God daar woont. Zijn ouders geloven niet in God, opa wel. Samen hebben ze er interessante gesprekken over.

(gebonden, 148 pagina’s) Leeftijd: 4 tot 6 jaar

Langmuts en het feest
Langmuts en het feest

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 12.95

Kabouter Langmuts is uitgenodigd voor een feestje en dat vindt hij spannend. Zó spannend... dat hij eigenlijk niet durft te gaan.

Maar zijn vriend Uil bedenkt wat en zo besluit Langmuts om toch naar het feestje te gaan. Zal het wel leuk worden?

(gebonden, 32 pagina’s, met kleurenillustraties en beknopte tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen). Leeftijd: 4 tot 7 jaar

Langmuts op school
Langmuts op school

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een verhaal over kabouter Langmuts, die het op school meestal best wel naar zijn zin heeft, maar die vaak ook heel moe is als de schooldag voorbij is. Hij heeft niet altijd zin om mee te doen aan alle drukte en onverwachte dingen. Op een dag is hij onvindbaar, iedereen zoekt maar niemand weet waar Langmuts is.

Natuurlijk wordt hij uiteindelijk toch gevonden en dat brengt zijn juf op een goed idee!

(gebonden, 32 pagina’s, met kleurenillustraties en beknopte tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen). Leeftijd: 4 tot 7 jaar

Tatatoeks reis naar de kristalberg
Tatatoeks reis naar de kristalberg

Jakob Streit · alles van deze auteur 

€ 14.95

De kleine dwerg Tatatoek maakt een reis door zeven dalen en zeven bergen om een kristal te halen voor de koning. Prachtig voorleesverhaal voor kinderen vanaf vijf jaar. (76 pagina’s, gebonden)