menu
 winkelmandje 

Voor 6 tot 9 jaar

Verhalen en legendes

41 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Kalm aan...
Kalm aan...
Hier en nu

Laura Brand & Freya Hartas · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een fijne bundel uit de 'Kalm aan...' reeks. 21 Verhalen over de wonderen die dagelijks om ons heen in de natuur te vinden zijn. Lees samen over gloeiende vuurvliegjes, bloemen die bloeien in de nacht, ontpoppende lieveheersbeestjes, rupsjes, sneeuwvlokken en nog veel meer.

(gebonden, 47p) Vanaf 4 jaar

Zomerverhalen
Zomerverhalen

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een verzameling verhalen in zomersfeer: voor voorleesplezier voor allen. Verhalen over o.a. Emiel van de Hazelhoeve, Lotta uit de Kabaalstraat, Bolderburen, Madieke van het Rode Huis, Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter. Met kleurige illustraties van verschillende illustratoren.

Hardcover, groot formaat, genaaid, 94p.

NB: nog maar enkele exemplaren beschikbaar,

Kalm aan... - En kijk om je heen
Kalm aan... - En kijk om je heen
40 natuurverwonderverhalen

Carl Wilkinson · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzondere bundel met 40 natuurverhalen die uitnodigen om stil te staan bij de wonderlijke wereld om ons heen. Samen lees je bijvoorbeeld over het noorderlicht, walvissengezang, het groeien van grotkristallen, de stroming van de zee, fossielen en nog veel meer. Een leerzame, mooie bundel over de wonderen van de natuur.

(gebonden, 96 pagina's) Vanaf 4 jaar

Het fabuleuze leven van Aesopus
Het fabuleuze leven van Aesopus

Ian Lendler · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prachtig boek waarin het levensverhaal van de slavenjongen Aesopus wordt verteld. De jongen werd in de buurt van Griekenland geboren als slaaf, maar dankzij zijn talent voor het vertellen van verhalen wist hij zichzelf na jaren gevangenschap te bevrijden. Bekende fabels als De haas en de schildpad en De jongen die 'wolf' riep komen voorbij, maar ook onbekendere fabels als De zon en de noordenwind, De vos en de druiven, De ezel en de schoothond en meer. Prachtig geïllustreerd door Pamela Zagarenski. Dit boek vol wijsheid is een schat voor jong en oud.

(gebonden, 63p) VAN 14.90 VOOR 7.90

Vanaf 6 jaar

Gijsbert en de Klaterbeek
Gijsbert en de Klaterbeek

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 18.50

Een fijne bundel met 13 verhalen over de bekende regentonkabouter Gijsbert en zijn vriendjes. Samen met de oude huiskabouter Touw en katten Ilvi en Munz beleeft Gijsbert vanalles in de natuur. Hij komt libellen en een ooievaar tegen, eenden met kuikentjes, en zelfs een schildpad! Een heerlijk voorleesboek met prachtige illustraties.

(gebonden, 93p) Vanaf 5 jaar

De nachtlantaarns van meneer Makkelie
De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Alice Hoogstad · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bundel met 14 verhalen van verschillende auteurs, zoals onder andere Bette Westera, Sjoerd Kuyper, Annet Schaap en Koos Meinderts. Over reizen in droomwerelden, over circuskinderen, betoverde bossen en doolhoven. Fijne verhalen om voor te lezen, of om zelf te lezen.

(gebonden, 59p) Vanaf 8 jaar

Verhalen van de Fladdertak
Verhalen van de Fladdertak
Sprookjes, mythen en legenden over betoverde bomen en wonderlijke bossen

Margaretha van Andel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Op een dag krijgt Generaal Sherman een bericht uit Nederland, van een treurwilg die zijn leven niet zeker is. Het enige wat hem kan redden, zijn verhalen. Verhalen van bomen uit de hele wereld. Bomen uit IJsland, Ierland, Zweden, Rusland, Roemenië, Kenia, India, Bangladesh en nog veel meer plekken, sturen hun mooiste verhaal naar de treurwilg in Nederland. De fijne illustraties van Marieke Nelissen maken deze bijzondere verhalenbundel helemaal af.

(gebonden, 256p) Vanaf 8 jaar

Kalm aan - Rust in een drukke wereld
Kalm aan - Rust in een drukke wereld
50 natuurverwonderverhalen

Rachel Williams · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtige verhalenbundel met 50 verhalen over de natuur om ons heen, waar voor wie goed kijkt steeds wonderen te zien en beleven zijn. Samen lees je over de vogels die zingen als de zon opkomt, een vosje dat geniet van heerlijke bramen, een zonnebloem die naar de zon groeit, het hol van de mol, uitrollende varenkrullen en nog veel meer.

(gebonden, 121p) Vanaf 4 jaar

Een schat aan verhalen
Een schat aan verhalen
Voor kinderen vanaf 4

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!

(gebonden, 96p)

Echt boos is wel wat anders
Echt boos is wel wat anders

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 17.50

Weer een heerlijk boek met dierenverhalen van Toon Tellegen. In het bos zijn allemaal boze dieren, daar hebben ze zo hun redenen voor. Maar de vuurpad twijfelt hieraan, al die dieren zijn niet écht boos. Want wat is dat eigenlijk, echt boos zijn, hoe ziet dat eruit? Een heerlijke bundel, prachtig geïllustreerd door Marc Boutavant: een genot om voor te lezen of om zelf te lezen.

(gebonden, 72p)

Het grote boek van Madelief
Het grote boek van Madelief

Guus Kuijer · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een lekker dikke bundel met grappige, vrolijke en soms verdrietige of spannende verhaaltjes over Madelief. Madelief maakt heel veel mee, thuis en op school, bij opa en oma of in de wijk. Ze haalt kattenkwaad uit, maakt vriendjes en vriendinnetjes, krijgt een nieuwe gekke leraar en wordt voor het eerst verliefd. Een heerlijk boek om uit voor te lezen, óf om zelf te lezen.

Bevat de vijf 'Madelief-boeken', waarvan er drie bekroond zijn met een Griffel.

(paperback, 412p, met zw-illustraties) Vanaf 7 jaar

Een woud vol wonderen
Een woud vol wonderen
9 verhalen uit de natuur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig boek met negen verhalen over de alledaagse wonderen van de natuur. Vol met fijne afbeeldingen en korte rijmende teksten. Over paddenstoelen, herten, boomwortels, kikkers, bijen en meer. Een leerzaam, kleurrijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

(gebonden, 96p)

Stef & Lotje gaan naar de eerste klas
Stef & Lotje gaan naar de eerste klas

Tessie Strijdonk & Heidi Hillebrand · alles van deze auteur 

€ 18.99

Voor de kleuter die kleuter-af is is het een grote stap: naar de eerste klas! De tweeling Stef en Lotje beginnen het nieuwe schooljaar; spannend! De nieuwe meester hebben ze voor de zomervakantie al in de kleuterklas gezien, maar nu gaat het schooljaar echt beginnen.

In kleine verhaaltjes wordt verteld hoe Stef en Lotje het in de eerste klas hebben; wat ze in de verschillende maanden meemaken, wat ze leren - de feesten die gevierd worden.

(gebonden, met afb. in ZW,77p)

Winterverhalen
Winterverhalen
Achttien avonturen uit de hele wereld

Dawn Casey · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtige verhalenbundel op groot formaat: met verhalen van over de hele wereld (o.a.: Siberië, China, Polen, Griekenland, Zuid-Afrika, Groenland, Schotland en Mexico) en geweldige illustraties van Zanna Goldhawk. De verhalen zijn vol variatie, gaan over mensen, dieren en andere wezens en verhalen over de wonderen van de winter.

(Hardcover, genaaid, 96p) Leeftijd: verhalen voor verschillende leeftijden, van ca vijf tot negen jaar.

De grote Robin
De grote Robin

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een bundel met korte voorleesverhalen over Robin, bevat Robin en Suze (Zilveren Griffel); Robin en God (Gouden Griffel) en Robin is verliefd. Verhalen over de komst van een klein zusje; verhalen over een ster waarin God woont; en verhalen waarin Robin verliefd is (op de juf, op mama, op een oud omaatje, ...) . Fijnzinnig geschreven, grappig, ontroerend en herkenbaar.

(Gebonden met stofomslag, 229p, met vele illustraties in kleur) Kleuterleeftijd (en ook veel ouder...)

De boze heks moet winnen
De boze heks moet winnen

Hanna Kraan · alles van deze auteur 

€ 14.99

Nog meer van die heerlijke verhalen over de boze heks. Zij krijgt haar zus op bezoek. Dat is ook een heks, die de dieren in het bos angst aanjaagt met haar toverstreken.

Er wordt een wedstrijd georganiseerd tussen de twee zussen; wie wint wordt de baas in het bos. De dieren willen graag dat de boze heks wint, en daar gaan ze hun best voor doen.

Geïllustreerd in ZW door Annemarie van Haeringen.

(hardcover met stofomslag, 128p) Vanaf 6 jaar

(

De dwergjes van Tuil
De dwergjes van Tuil

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

Heerlijk om voor te lezen (en natuurlijk ook om voorgelezen te krijgen): de avonturen van Kleine Pier, de jongste dwerg die als enige de moed heeft om het vreemde bijenvolk, dat alle honing op de heide heeft ingepikt, een potje honing te vragen. Hij is dapper, en heeft altijd een slim plan om elk avontuur tot een goed einde te brengen.

Fijn geïllustreerd door Mies van Hout.

(Hardcover, 118p) Vanaf ca 5 jaar

Virgilius van Tuil
Virgilius van Tuil

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Virgilius de dwerg is altijd op avontuur, het liefst in de wereld van de mensen. Niet omdat hij nou zo dapper is, maar omdat hij gewoon nergens gevaar ziet. Als de andere dwergjes roepen hoe groot en verschrikkelijk gevaarlijk mensenzijn, roept Virgilius: 'O leuk!'

Deze heerlijke dikke voorleesbundel bevat alle verhalen over de kleine dwerg Virgilius van Tuil. De bundel is warm en kleurrijk geïllustreerd door Mies van Hout.

(hardcover, genaaid, 335p)

Welkom thuis
Welkom thuis

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 9.99

Een verzameling kostelijke dierenverhalen voor jong en oud: De hoopvolste dierenverhalen over een behouden thuiskomst en een warm onthaal staan in Welkom thuis bij elkaar.

(hardcover, 64p.)

Het Grote Voorleesboek
Het Grote Voorleesboek
Voor rond de 7 jaar

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een gevarieerde bundel met heerlijke voorleesverhalen voor kinderen van ca 7 jaar. Met verhalen van o.a. Vivian den Hollander, Rindert kromhout, Astrid Lindgren, Arnold Lobel, Annie M.G. Schmidt, Jacques Vriens, Selma Noort, Harrie Geelen en anderen. Met illustrayies van verschillende illustratoren.

(hardcover, genaaid, 232p.)

 « 123 »