menu
 winkelmandje 

Voor 6 tot 9 jaar

Verhalen en legendes

48 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Elk einde is een nieuw begin
Elk einde is een nieuw begin
48 natuurverhalen van over de hele wereld

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bundel met 48 rijk geïllustreerde verhalen over cyclische natuurfenomenen: alles dat eindigt begint opnieuw. Van de levensloop van bijvoorbeeld een maanvlinder, ratelslang, kip, honingbij of octopus tot het leven van planten, bomen en schimmels, tot de cyclus van verschijnselen als onweer, tornado's en gletsjers. Een fascinerend, leerzaam boek.

Met fijne illustraties van Margaux Samson Abadie.

(hardcover, 107p) Vanaf 7 jaar

Er was ook eens...
Er was ook eens...

Milouska Meulens & Djenné Fila · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een prachtige bundel met zeven bijzondere sprookjes van over de hele wereld. Reis mee naar Watramama, de moeder van alle moeder die in de zee leeft, de Regenboogslang die uit de lucht valt, een ongelukkige, steenrijke prins en meer. Met prachtige, betoverende illustraties van Djenné Fila.

(hardcover, 141p) Vanaf 7 jaar

Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

Tiny Fisscher en Mark Janssen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een mooie uitgave: een hervertelling van het bekende verhaal van 'de kleine prins' die een reis maakt langs zeven planeten waar hij allerlei bijzondere ontmoetingen heeft. Uiteindelijk komt hij op de aarde waar hij in de woestijn een vriend vindt aan wie hij zijn levensverhaal vertelt. - Een eigentijdse, mooi verzorgde uitgave van deze klassieker voor jong en oud, met veel kleurrijke illustraties van Mark Janssen.

(Hardcover, genaaid, 79p)

De drie bruiloftsgaven
De drie bruiloftsgaven

Ineke Verschuren · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Verhalen voor de herfsttijd: Michaël - Sint Maarten - Sint Nicolaas

Ruim 40 sprookjes, verhalen en legenden: zij bieden rijke, mooie en sfeervolle vertel- en voorleesstof om de gang door het jaar en de jaarfeesten mee te beleven. In deze uitgave verhalen voor de periode van het Michaëlsfeest tot en met Sinterklaas. In de inhoudsopgave wordt vermeld voor welke leeftijd de verhalen geschikt zijn (en dat varieert van 6 tot 13 jaar). (paperback, 230 pagina’s)

De Pinguïnsint en andere dierenklazen
De Pinguïnsint en andere dierenklazen

Edward van de Vendel & Saskia Halfmouw · alles van deze auteur 

€ 16.99

Waarom moet Sinterklaas eigenlijk een mens zijn? Edward van de Vendel (veelvuldig Griffelwinaar) schreef negen Sinterklaasverhalen op rijm, met onder meer de pinguïnsint, de schildpadsint en het schaapsinterklaasje.

Vrolijk geïllustreerd door Saskia Halfmouw

(Hardcover, gebonden, met afb. in kleur, 80 p.) Leeftijd: 7-8 jaar

Een schat aan verhalen voor kinderen vanaf 5
Een schat aan verhalen voor kinderen vanaf 5

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 5 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!

(hardcover, 96p) Vanaf 5 jaar

De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar
De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar

Lydia Rood · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een heerlijke bundel verhalen over de stoere held Antar, zijn heldendaden en zijn grote liefde Abla. De verhalen zijn sfeervolle hervertellingen van Lydia Rood van klassieke Arabische verhalen, geïllustreerd door Juliette de Wit.

(hardcover, 120p) Vanaf 7 jaar

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel 2023 -

Een heerlijk origineel boek over allerlei dieren die een spreekbeurt houden over een ander dier. Sommige dieren vertellen daarin stiekem ook wat over zichzelf, of over hun verhouding met het andere dier. Dit leidt tot grappige en vertederende verhalen. Een groot plezier voor jong, maar ook voor oud!

(hardcover, 120p) Vanaf 8 jaar

Kalm aan...
Kalm aan...
Hier en nu

Laura Brand & Freya Hartas · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een fijne bundel uit de 'Kalm aan...' reeks. 21 Verhalen over de wonderen die dagelijks om ons heen in de natuur te vinden zijn. Lees samen over gloeiende vuurvliegjes, bloemen die bloeien in de nacht, ontpoppende lieveheersbeestjes, rupsjes, sneeuwvlokken en nog veel meer.

(gebonden, 47p) Vanaf 4 jaar

Zomerverhalen
Zomerverhalen

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een verzameling verhalen in zomersfeer: voor voorleesplezier voor allen. Verhalen over o.a. Emiel van de Hazelhoeve, Lotta uit de Kabaalstraat, Bolderburen, Madieke van het Rode Huis, Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter. Met kleurige illustraties van verschillende illustratoren.

Hardcover, groot formaat, genaaid, 94p.

NB: nog maar enkele exemplaren beschikbaar,

Kalm aan... - En kijk om je heen
Kalm aan... - En kijk om je heen
40 natuurverwonderverhalen

Carl Wilkinson · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzondere bundel met 40 natuurverhalen die uitnodigen om stil te staan bij de wonderlijke wereld om ons heen. Samen lees je bijvoorbeeld over het noorderlicht, walvissengezang, het groeien van grotkristallen, de stroming van de zee, fossielen en nog veel meer. Een leerzame, mooie bundel over de wonderen van de natuur.

(gebonden, 96 pagina's) Vanaf 4 jaar

Het fabuleuze leven van Aesopus
Het fabuleuze leven van Aesopus

Ian Lendler · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prachtig boek waarin het levensverhaal van de slavenjongen Aesopus wordt verteld. De jongen werd in de buurt van Griekenland geboren als slaaf, maar dankzij zijn talent voor het vertellen van verhalen wist hij zichzelf na jaren gevangenschap te bevrijden. Bekende fabels als De haas en de schildpad en De jongen die 'wolf' riep komen voorbij, maar ook onbekendere fabels als De zon en de noordenwind, De vos en de druiven, De ezel en de schoothond en meer. Prachtig geïllustreerd door Pamela Zagarenski. Dit boek vol wijsheid is een schat voor jong en oud.

(gebonden, 63p) VAN 14.90 VOOR 7.90

Vanaf 6 jaar

Gijsbert en de Klaterbeek
Gijsbert en de Klaterbeek

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een fijne bundel met 13 verhalen over de bekende regentonkabouter Gijsbert en zijn vriendjes. Samen met de oude huiskabouter Touw en katten Ilvi en Munz beleeft Gijsbert vanalles in de natuur. Hij komt libellen en een ooievaar tegen, eenden met kuikentjes, en zelfs een schildpad! Een heerlijk voorleesboek met prachtige illustraties.

(gebonden, 93p) Vanaf 5 jaar

De nachtlantaarns van meneer Makkelie
De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Alice Hoogstad · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bundel met 14 verhalen van verschillende auteurs, zoals onder andere Bette Westera, Sjoerd Kuyper, Annet Schaap en Koos Meinderts. Over reizen in droomwerelden, over circuskinderen, betoverde bossen en doolhoven. Fijne verhalen om voor te lezen, of om zelf te lezen.

(gebonden, 59p) Vanaf 8 jaar

Verhalen van de Fladdertak
Verhalen van de Fladdertak
Sprookjes, mythen en legenden over betoverde bomen en wonderlijke bossen

Margaretha van Andel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Op een dag krijgt Generaal Sherman een bericht uit Nederland, van een treurwilg die zijn leven niet zeker is. Het enige wat hem kan redden, zijn verhalen. Verhalen van bomen uit de hele wereld. Bomen uit IJsland, Ierland, Zweden, Rusland, Roemenië, Kenia, India, Bangladesh en nog veel meer plekken, sturen hun mooiste verhaal naar de treurwilg in Nederland. De fijne illustraties van Marieke Nelissen maken deze bijzondere verhalenbundel helemaal af.

(gebonden, 256p) Vanaf 8 jaar

Kalm aan - Rust in een drukke wereld
Kalm aan - Rust in een drukke wereld
50 natuurverwonderverhalen

Rachel Williams · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtige verhalenbundel met 50 verhalen over de natuur om ons heen, waar voor wie goed kijkt steeds wonderen te zien en beleven zijn. Samen lees je over de vogels die zingen als de zon opkomt, een vosje dat geniet van heerlijke bramen, een zonnebloem die naar de zon groeit, het hol van de mol, uitrollende varenkrullen en nog veel meer.

(gebonden, 121p) Vanaf 4 jaar

Een schat aan verhalen
Een schat aan verhalen
Voor kinderen vanaf 4

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!

(gebonden, 96p)

Echt boos is wel wat anders
Echt boos is wel wat anders

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Weer een heerlijk boek met dierenverhalen van Toon Tellegen. In het bos zijn allemaal boze dieren, daar hebben ze zo hun redenen voor. Maar de vuurpad twijfelt hieraan, al die dieren zijn niet écht boos. Want wat is dat eigenlijk, echt boos zijn, hoe ziet dat eruit? Een heerlijke bundel, prachtig geïllustreerd door Marc Boutavant: een genot om voor te lezen of om zelf te lezen.

(gebonden, 72p)

Het grote boek van Madelief
Het grote boek van Madelief

Guus Kuijer · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een lekker dikke bundel met grappige, vrolijke en soms verdrietige of spannende verhaaltjes over Madelief. Madelief maakt heel veel mee, thuis en op school, bij opa en oma of in de wijk. Ze haalt kattenkwaad uit, maakt vriendjes en vriendinnetjes, krijgt een nieuwe gekke leraar en wordt voor het eerst verliefd. Een heerlijk boek om uit voor te lezen, óf om zelf te lezen.

Bevat de vijf 'Madelief-boeken', waarvan er drie bekroond zijn met een Griffel.

(paperback, 412p, met zw-illustraties) Vanaf 7 jaar

Een woud vol wonderen
Een woud vol wonderen
9 verhalen uit de natuur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig boek met negen verhalen over de alledaagse wonderen van de natuur. Vol met fijne afbeeldingen en korte rijmende teksten. Over paddenstoelen, herten, boomwortels, kikkers, bijen en meer. Een leerzaam, kleurrijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

(gebonden, 96p)

 « 123 »