menu
 winkelmandje 

Voor 6 tot 9 jaar

Verhalen en legendes

35 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2

 « 12 » 

Winterverhalen
Winterverhalen
Achttien avonturen uit de hele wereld

Dawn Casey · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtige verhalenbundel op groot formaat: met verhalen van over de hele wereld (o.a.: Siberië, China, Polen, Griekenland, Zuid-Afrika, Groenland, Schotland en Mexico) en geweldige illustraties van Zanna Goldhawk. De verhalen zijn vol variatie, gaan over mensen, dieren en andere wezens en verhalen over de wonderen van de winter.

(Hardcover, genaaid, 96p) Leeftijd: verhalen voor verschillende leeftijden, van ca vijf tot negen jaar.

Een schat aan verhalen voor kinderen vanaf 4
Een schat aan verhalen voor kinderen vanaf 4

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!

(gebonden, 96p)

Een woud vol wonderen
Een woud vol wonderen
9 verhalen uit de natuur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig boek met negen verhalen over de alledaagse wonderen van de natuur. Vol met fijne afbeeldingen en korte rijmende teksten. Over paddenstoelen, herten, boomwortels, kikkers, bijen en meer. Een leerzaam, kleurrijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

(gebonden, 96p)

De tuinavonturen van Gijsbert
De tuinavonturen van Gijsbert

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 18.50

Gijsbert de kabouter komt in de tuin wonen en wordt al snel vriendjes met alle andere dieren en wezens die daar leven. In korte verhalen worden de avonturen van Gijsbert en zijn vrienden beschreven, en die verhalen zijn natuurlijk rijk geïllustreerd en in kleur geïllustreerd.

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

(hardcover, genaaid, 110p)

De tovermuts
De tovermuts

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een verhaal om voor te lezen, gevolgd door een ontdekkingsreis door het verhaal waarin de betekenis van de beelden aangeduid wordt. Zo geeft de schrijfster een voorbeeld van het werken met beelden in het omgaan met kinderen.

(60 pagina

Het Grote Voorleesboek
Het Grote Voorleesboek
Voor rond de 7 jaar

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een gevarieerde bundel met heerlijke voorleesverhalen voor kinderen van ca 7 jaar. Met verhalen van o.a. Vivian den Hollander, Rindert kromhout, Astrid Lindgren, Arnold Lobel, Annie M.G. Schmidt, Jacques Vriens, Selma Noort, Harrie Geelen en anderen. Met illustrayies van verschillende illustratoren.

(hardcover, genaaid, 232p.)

Wij vertellen het mooiste verhaal
Wij vertellen het mooiste verhaal
Koranvertellingen

Farouk Achour · alles van deze auteur 

€ 7.90

Zes vertellingen uit de Koran, naverteld voor kinderen van zes jaar en ouder. De verhalen zijn deels bekend uit het Oude Testament (Noach, Abraham en meer). Mooie verzorgde uitgave met kleurenillustraties.

(Gebonden, 62 pagina’s)

De dwergjes van Tuil
De dwergjes van Tuil

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

Heerlijk om voor te lezen (en natuurlijk ook om voorgelezen te krijgen): de avonturen van Kleine Pier, de jongste dwerg die als enige de moed heeft om het vreemde bijenvolk, dat alle honing op de heide heeft ingepikt, een potje honing te vragen. Hij is dapper, en heeft altijd een slim plan om elk avontuur tot een goed einde te brengen.

Fijn geïllustreerd door Mies van Hout.

(Hardcover, 118p) Vanaf ca 5 jaar

Virgilius van Tuil
Virgilius van Tuil

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Virgilius de dwerg is altijd op avontuur, het liefst in de wereld van de mensen. Niet omdat hij nou zo dapper is, maar omdat hij gewoon nergens gevaar ziet. Als de andere dwergjes roepen hoe groot en verschrikkelijk gevaarlijk mensenzijn, roept Virgilius: 'O leuk!'

Deze heerlijke dikke voorleesbundel bevat alle verhalen over de kleine dwerg Virgilius van Tuil. De bundel is warm en kleurrijk geïllustreerd door Mies van Hout.

(hardcover, genaaid, 335p)

Boven in de groene linde zat een moddervette haan
Boven in de groene linde zat een moddervette haan

Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een ruime verzameling van 75 fabels die op rijm zijn gezet. De plot van de fabels is gehandhaafd, het taalgebruik is modern en origineel.

Teksten van Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen, illustraties van Sieb Posthuma. "Een magnifiek uitgave", aldus de NBD Biblionbespreking. Voorlezen voor kinderen van ca 7 jaar, zelf lezen vanaf ca 9 jaar.

Groot formaat, hardcover, genaaid, 157p,

Als de sterren zingen
Als de sterren zingen

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 34.99    ‹  geen verzendkosten!   

Uit haar verhalenarchief stelde Tonke Dragt zelf deze uitgebreide verzameling samen. Tientallen verhalen, door de schrijfster ingedeeld in o.a. Sprookjes & vertellingen / Raadselverhalen / Sagen, mysteries & avontuur / Nachtverhalen.

De verhalen zijn prachtig geïllustreerd met eigen werk (tekeningen, schilderingen, collages) en bij veel verhalen vertelt Tonke Dragt over hoe zij ontstonden.

(genaaid, gebonden, 462p, met illustraties in kleur en ZW). Leeftijd: variërend, vanaf 8 jaar tot ca 14 jaar.

Het grote voorleesboek
Het grote voorleesboek
Voor rond de 6 jaar

Marie Lotte Hagen · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een heerlijke verzameling van klassieke en nieuwe verhalen en gedichtjes voor kinderen van rond de zes jaar. Met onder andere verhalen van Tjibbe Veldkamp, Sylvia Vanden Heede, Nannie Kuiper, Imme Dros, Jacques Vriens, Paul Biegel, Hans Hagen en Hanna kraan, en met illustraties van enkele tientallen illustratoren.

(hardcover, genaaid, 231 pagina’s)

De boze heks geeft een feest
De boze heks geeft een feest

Hanna Kraan · alles van deze auteur 

€ 14.95

In deze bundel verhalen is de boze heks weer flink uit haar humeur. Maar de boze heks heeft ook wel eens een goed humeur en dan geeft ze een feest voor alle dieren van het bos.

(gebonden uitgave, 124 pagina’s)

Leeftijd: circa 7 jaar

De boze heks moet winnen
De boze heks moet winnen

Hanna Kraan · alles van deze auteur 

€ 14.99

Nog meer van die heerlijke verhalen over de boze heks. Zij krijgt haar zus op bezoek. Dat is ook een heks, die de dieren in het bos angst aanjaagt met haar toverstreken.

Er wordt een wedstrijd georganiseerd tussen de twee zussen; wie wint wordt de baas in het bos. De dieren willen graag dat de boze heks wint, en daar gaan ze hun best voor doen.

Geïllustreerd in ZW door Annemarie van Haeringen.

(hardcover met stofomslag, 128p) Vanaf 6 jaar

(

De tuin van Krik
De tuin van Krik

Hanna Kraan · alles van deze auteur 

€ 14.95

De eekhoorn Krik beleeft met zijn vrienden Melle en Domper kleine avonturen in de tuin waar zij wonen. Heerlijke voorleesverhalen voor kinderen van zes en ouder.

(Gebonden uitgave, 98 pagina’s, met illustraties in ZW van Mies van Hout)

Het grote boek van Madelief
Het grote boek van Madelief

Guus Kuijer · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een lekker dikke bundel met grappige, vrolijke en soms verdrietige of spannende verhaaltjes over Madelief. Madelief maakt heel veel mee, thuis en op school, bij opa en oma of in de wijk. Ze haalt kattenkwaad uit, maakt vriendjes en vriendinnetjes, krijgt een nieuwe gekke leraar en wordt voor het eerst verliefd. Een heerlijk boek om uit voor te lezen, óf om zelf te lezen.

Bevat de vijf 'Madelief-boeken', waarvan er drie bekroond zijn met een Griffel.

(paperback, 412p, met zw-illustraties) Vanaf 7 jaar

De grote Robin
De grote Robin

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een bundel met korte voorleesverhalen over Robin, bevat Robin en Suze (Zilveren Griffel); Robin en God (Gouden Griffel) en Robin is verliefd. Verhalen over de komst van een klein zusje; verhalen over een ster waarin God woont; en verhalen waarin Robin verliefd is (op de juf, op mama, op een oud omaatje, ...) . Fijnzinnig geschreven, grappig, ontroerend en herkenbaar.

(Gebonden met stofomslag, 229p, met vele illustraties in kleur) Kleuterleeftijd (en ook veel ouder...)

Kinderen met een ster
Kinderen met een ster

Martine Letterie · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een voorleesboek met de verhalen over zes kinderen, hun heel gewone leven verandert van de ene dag op de andere omdat ze een gele ster moeten dragen. Allemaal belanden ze in kamp Westerbork.

Korte verhalen van twee of drie pagina'svoor kinderen van ca 6 tot 8 jaar.

Hardcover, genaaid, met afb. in kleur van Rick de Haas

Griffelwinnaar 2017

Karlsson van het dak
Karlsson van het dak

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 13.50

Verzamelbundel van de drie boeken over het fantasiemannetje Karlsson en Erik, een jongen, die zich met zijn oudere broer en zus (zonder hond) vaak eenzaam voelt in het gezin. Karlsson, het mannetje dat op het dak woont, zorgt gelukkig altijd voor bijzondere avonturen.

Gegarandeerd leesplezier!

(Voorlezen vanaf ca 6 jaar, zelf lezen 8 jaar)

Gebonden met tekeningen in zwartwit, 115 pagina’s

Lotta uit de Kabaalstraat
Lotta uit de Kabaalstraat

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.99

Heerlijk, de avonturen van Lotta, drie jaar, die het liefst met haar oudere broertje en zusje wil meespelen - maar dat gaat meestal niet zo maar. In en om het huis beleven zij allerlei kleine avonturen.

Vijftien verhalen, die ook los van elkaar kunnen worden (voor)gelezen.

Vanaf 5 jaar.

(hardcover, afbeeldingen in ZW, 129 pagina’s)

 « 12 »