menu
 winkelmandje 

Sprookjesprentenboeken

Sprookjes

17 boeken op deze pagina
 sortering
De sneeuwkoningin
De sneeuwkoningin

Bette Westera en Aida de Jong · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een hervertelling van Andersens' beroemde sprookje. Arne wordt ontvoerd door de Sneeuwkoningin. Zij waren altijd beste vrienden, maar sinds kort deed Arne heel lelijk tegen Janna. Toch mist zij hem en ze besluit om de lange tocht van Zuid-Zweden naar het koude ijspaleis van de Sneeuwkoningin te maken. Onderweg maakt zij verschillende avonturen mee en uiteindelijk bereikt zij het ijzige paleis. Daar moet nog een en ander gebeuren om Arne te bevrijden uit de ban van deze machtige Sneeuwkoningin. - Prachtig geïllustreerd door Aida de Jong.

(Hardcover, genaaid, 64p) Vanaf 6 jaar ... tot véél ouder!

De Sneeuwkoningin
De Sneeuwkoningin
Met zes betoverende pop-ups

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Kaj en Sofia zijn beste vrienden, totdat Kaj een splinter van een betoverde spiegel in zijn oog krijgt, die zijn hart in ijs verandert... Kaj wordt meegenomen door de Sneeuwkoningin, naar haar ijzige paleis in het Noorden. De moedige Sofia wil hem redden, en begint aan een lange reis. Een prachtig, geliefd sprookje in een nieuw jasje, met (pop-up) illustraties van Lesley Barnes.

(hardcover, 12 pagina's)

Gijsbert en de Klaterbeek
Gijsbert en de Klaterbeek

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een fijne bundel met 13 verhalen over de bekende regentonkabouter Gijsbert en zijn vriendjes. Samen met de oude huiskabouter Touw en katten Ilvi en Munz beleeft Gijsbert vanalles in de natuur. Hij komt libellen en een ooievaar tegen, eenden met kuikentjes, en zelfs een schildpad! Een heerlijk voorleesboek met prachtige illustraties.

(gebonden, 93p) Vanaf 5 jaar

Peer Gynt
Peer Gynt

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Het verhaal van de opera Peer Gynt, naverteld en mooi geïllustreerd. Op elke dubbele pagina kun je een stukje van de muziek uit de opera horen.

Peer gaat op een avontuurlijke ontdekkingstocht en ontdekt grote schatten. Maar hij wordt gevangen genomen door trollen en voor de Bergkoning gevoerd. Zal het goed aflopen?

(hardcover, groot formaat, 24p) Vanaf 5 jaar

Het slimme herdersmeisje & Het levenswater
Het slimme herdersmeisje & Het levenswater
Sprookjes

€ 3.00

Deze brochure bevat twee weinig bekende sprookjes uit Tsjechië.

Het slimme herdersmeisje helpt haar vader met een moeilijk raadsel en trekt daarmee de aandacht van de rechter, die haar wil trouwen. Als de rechter later een grote vergissing begaat, is er gelukkig nog zijn slimme vrouw.

In Het levenswater trekken drie broers er om beurten op uit om voor hun vader, de oude koning, het levenswater te zoeken.

(28p, op extra zwaar papier gedrukt)

De vuurvogel
De vuurvogel

Bette Westera · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een magisch verhaal over de vuurvogel, de gevaarlijke reus Kashei, een prachtige boomgaard en een dappere prins. Dit mooie prentenboek, gebaseerd op het ballet De Vuurvogel (1910), vertelt het verhaal van Prins Ivan, die met hulp van de vuurvogel twaalf prinsessen wil redden van de onsterfelijke reus Kashei. Een mooi verhaal met bijzondere prenten van Djenné Fila.

(gebonden, 40p)

Vanaf 5 jaar

Slaap lekker!
Slaap lekker!
7 sprookjes om bij weg te dromen

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prentenboek, geïllustreerd in 'knipkunst-stijl', met zeven sprookjes van Andersen; verhaaltjes van Klaas Vaak voor het slapen gaan. Bevat een lampion die zonder knippen of plakken in elkaar gezet kan worden.

(prentenboek, hardcover, 47p) Kleuterleeftijd

Van 17,90 voor 7,90

Gijsbert hoort het gras groeien
Gijsbert hoort het gras groeien

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 19.50

Deze uitgave bevat circa 18 korte verhalen over de belevenissen van Gijsbert en zijn vriendjes in de tuin. Daar valt, in de loop van het jaar, een heleboel te beleven. Over een nacht met volle maan; een bokje dat brutaal is; een wijze raaf - en meer. De verhalen zijn ruim geïllustreerd en geschikt voor kinderen van ca 6 jaar en ouder. - Een heerlijk voorleesboek!

(hardcover, genaaid, 102p)

Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer

Jesica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Het verhaal van het Zwanenmeer, met op elke pagina een knop waarmee je een deel van Tsjaikovki's ballet hoort. Prinses Odette is door een tovenaar in een zwaan veranderd en wil niets liever dan haar ware gedaante terug.

(hardcover, 24p, rijk geïllustreerd) Vanaf 6 jaar.

Doornroosje
Doornroosje

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Als het feest van de geboorte van prinses Aurora wordt gevierd, komt er een boze fee die een vloek over het prinsesje uitspreekt.

Een prachtige uitgave waarin het verhaal van Doornroosje wordt verteld in de vorm waarin het als klassiek ballet met de muziek van Tsjaikovski werd uitgevoerd. Op elke pagina is een fragment van de muziek te horen!

(hardcover, 24p, met muziekfragmenten) Leeftijd: vanaf 5 jaar

Het wensvisje
Het wensvisje

Loek Koopmans · alles van deze auteur 

€ 15.95

Het bekende sprookje van Grimm over mannetje Timpe Tee, de arme visser, en zijn vrouw, in een prachtig prentenboek verwerkt. Als de visser een bijzondere vis vangt en deze terug laat in de zee mag hij een wens doen. Maar zijn vrouw is niet gauw tevreden en wil steeds meer...

(prentenboek, 31p, hardcover, kleuterleeftijd)

Dikke maatjes
Dikke maatjes
Een Jakata-verhaal uit India

Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen · alles van deze auteur 

€ 14.75

Wanneer de lievelingsolifant van de koning zijn eetlust verliest en wegkwijnt moet een wijze raadsman van de koning uitkomst bieden. Een verhaal over vriendschap.

Tekst en illustraties vormen samen één geheel.

(Gebonden, 32 pagina’s) Voor oudere kleuters

Dikkie en de Honingbijen
Dikkie en de Honingbijen
Echte beren vragen niet

Daniël van Dijk · alles van deze auteur 

€ 15.95

Als Dikkie de beer uit zijn winterslaap ontwaakt heeft hij reusachtige honger. Zoals hij gewend was maakte hij de lange reis naar het bijenvolk, want er is niets beters dan honing om je honger te stillen. Maar het stuit hem tegen de borst om de honing zo maar weg te nemen. Dus gaat hij de bijen vriendelijk vragen of hij wat van de honing mag...

Een mooi verzorgd prentenboek met een mooi verhaal, geïllustreerd met prachtige zwartwit tekeningen.

(gebonden, oblong, 46 pagina’s) Leeftijd: kleuterleeftyijd en ouder

De rattenvanger van Hamelen
De rattenvanger van Hamelen

Maren Briswalter · alles van deze auteur 

€ 7.90

De legende van de rattenvanger van Hamelen, naverteld en prachtig geïllustreerd voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Op de fijnzinnige illustraties is veel te zien en sluiten op een lichte manier aan op dit bijzondere verhaal.

Een mooi prentenboek!

(gebonden, 32 pagina’s) Van 13,95 voor 7,90

De prinses op de erwt
De prinses op de erwt

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Er was eens een prins... die alleen met een échte prinses wil trouwen. Er zijn genoeg prinsessen te vinden, maar er is er niet één naar de zin van de prins. Tot er op een dag op de deur van het paleis wordt geklopt...

Het bekende sprookje van Andersen, mooi geïllustreerd door Maria Dusikova.

Prentenboek, gebonden, 25 pagina’s) Vanaf vijf jaar.

De avonturen van Kleinduimpje
De avonturen van Kleinduimpje

Mariana Mayer · alles van deze auteur 

€ 5.00

Het verhaal in dit prentenboek is niet de bekende versie van Klein Duimpje. In dit sprookje speelt ook de tovenaar Merlijn een rol en beleeft Kleinduimpje, die wil bewijzen dat hij in niets onderdoet voor anderen, zijn avonturen in het land van Koning Arthur.

Mooi geïllustreerde en verzorgde uitgave. Van 13,50 voor 5,00

(gebonden, 32 pagina’s) Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Het lelijke jonge eendje
Het lelijke jonge eendje

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 7.90

Fotografische herdruk van een prachtig geïllustreerde uitgave van het beroemde Andersen-sprookje met lithografieën van Theo van Hoijtema uit 1893!

Geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

(Gebonden, 32 pagina’s).