menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor kleuters - antroposofisch

Prentenboeken

37 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2
 sortering

 « 12 » 

Het land achter de elfendeur
Het land achter de elfendeur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een magisch boek over Mare, die als enige in haar dorp oog heeft voor de kleine wonderen van de natuur. Mare volgt een vogeltje... en belandt in het Toverbos, waar talloze elfjes rondvliegen. Van de elfjes leert ze over hun werk, over hoe zij de aarde verzorgen door de seizoenen heen. Als Mare weer terugkeert naar haar eigen wereld, is ze de wijze lessen van de elfjes niet vergeten, en zorgt ze samen met andere kinderen voor haar stukje van de aarde.

(Prentenboek, gebonden, 32p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Luister naar de muziek
Luister naar de muziek
Een wereld vol magische melodieën

Mary Richards & Caroline Bonne-Müller · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Sammy, Pip en hun knuffels maken een wereldreis door de muziek. Op elke pagina zijn ze in een andere tijd, in een ander land, waar ze een prachtig fragment beluisteren. Van Duitsland in 1155 naar Mali in 1355 tot Wenen in 1875. Met de grote prenten waan je je zo op de 'plek van bestemming'! Met fragmenten van: Hildegard van Bingen, Takadja, Mozart, Hariprasad Chaurasia, Schumann, Bizet, Grieg, Joplin, Chiquinha Gonzaga en Charlie Parker.

(gebonden, 24p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Veer van de Vuurvogel
De Veer van de Vuurvogel

Sandra Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 15.99

Kleine Beer is onzeker, en nog op zoek naar zijn naam. Hij kan niet zo goed dansen als zijn familie, hij durft niet zo hoog in bomen te klimmen, en gaat niet mee vissen in de wilde rivier. Op een stormachtige nacht verschijnt er een prachtige Vuurvogel, en krijgt Kleine Beer een magische veer. De volgende ochtend is alles anders voor Kleine Beer. Met zijn magische veer kan hij heerlijk dansen en klimmen, en nu durft hij zelfs de woeste rivier in. Maar dan raakt Kleine Beer zijn veer kwijt, wat was dat eigenlijk voor iets, kan hij ook zonder...? Een hartverwarmend verhaal over het vinden van je eigen vonk.

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

De reis van de regen
De reis van de regen

Grahame Baker-Smith · alles van deze auteur 

€ 16.95

Izak gooit na het spelen zijn potje water leeg in de plas, en rent met het stroompje mee. Waar gaat het water uit zijn potje helemaal naartoe? Izak komt langs stroompjes en watervallen, rivieren en dan: de enorme oceaan. Maar daar houdt de reis van het water nog niet op... Over de hele wereld reist zijn water, door de lucht en over het land, op weg naar alles wat op aarde leeft.

(gebonden, 40p) kleuterleeftijd

Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

Het bos van Muis
Het bos van Muis

Alice Melvin · alles van deze auteur 

€ 19.95

Muis woont in een heerlijk bos. En door het jaar heen is daar van alles te beleven! Elke maand laat de natuur zich weer anders zien en beleeft Muis weer iets nieuws: een deken van sneeuw in januari, de kersenboom vol bloesem in april, bijen en wilde aardbeien in juni, wortels en sla oogsten in augustus, spelen met de herfstblaadjes in oktober... Op elke dubbele pagina (voor elke maand één) is een flapje dat je kunt omslaan om nog weer iets anders te ontdekken.

Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters, met prachtige natuurillustraties.

(groot formaat, hardcover, 32p)

Beer wil zingen
Beer wil zingen

Carry Fagan · alles van deze auteur 

€ 16.95

Beer vindt een ukelele in het bos en wil een lied zingen. Muis luistert graag, maar steeds als Beer wil beginnen, verschijnt er een ander dier die wil zingen. Vos stelt voor dat de dieren samen een band beginnen. Als Beer eindelijk zijn berenlied gezongen heeft, wordt het stil. De band komt er niet. Maar Muis vindt het lied van Beer wel mooi . Samen zingen ze nog een lied.

(Met bijzondere illustraties in zwart/grijstonen van Dena Seiferling)

Prentenboek, hardcover, 48p., kleuterleeftijd

De kleine akkerwinde
De kleine akkerwinde

Monique van der Zanden · alles van deze auteur 

€ 15.95

Het verhaal van een kleine akkerwinde, aangewaaid op een boerenerf. Wat een prachtig plantje en wat een mooie bloemen! De kinderen verzorgen het plantje zo goed ze kunnen en de akkerwinde groeit en bloeit.

Na een heftige regenbui verschijnt er een regenboog aan de hemel. 'Daar wil ik zijn', verzucht de akkerwinde. Maar is het mogelijk te zijn waar de regenboog is, en zullen de kinderen niet heel verdrietig zijn als de akkerwinde vertrekt?

(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd

Muizenpost
Muizenpost
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen: 'muizenmotieven'

(nb: de tekst op het omslagje is in het Duits)

Sari's wollen sjaal
Sari's wollen sjaal

Dawn Casey · alles van deze auteur 

€ 14.95

Sari woont op een boerderij en heeft een eigen lammetje. Als het lammetje voor het eerst geschoren is wordt er wol geverfd, gesponnen en gebreid: en heeft Sari een prachtige wollen sjaal.

Nog weer later is de sjaal oud en versleten. Hij belandt op de composthoop en wordt aarde, waarop het gras weer kan groeien en schapen op kunnen grazen.

(prentenboek, hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

De hond die alles verslond
De hond die alles verslond

Sandra Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 15.95

De dieren leven vredig samen. Dan verschijnt er op een dag een zwarte hond die alles dat hij tegen komt verslindt. Hij wordt steeds groter, de wereld om hem heen steeds kleiner. Als hij ook de zon heeft verslonden vinden de dieren elkaar weer, in het licht en maken muziek. Voor de hond is geen plaats meer.

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal.

(hardcover, linnen rug, 32p) Kleuterleeftijd

Matroesjka
Matroesjka

Marianne de Jong · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heerlijk prentenboek met een mooi verhaal en prachtige illustraties. Igor leeft in een klein Russisch dorpje en maakt van een mooi stuk hout een Matroesjkapop. Elke dag praat hij tegen de pop - en op een dag praat de pop terug: ze wil graag een kindje. En zo maakt Igor nog een kleiner popje. Op een dag heeft dat kleine popje ook nog een wens...

(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

Kerstlichtjes
Kerstlichtjes

Carolina Rabei en Ruth Symons · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een meisje rijdt met haar vader door het besneeuwde bos, door de heuvels en het dorp, op weg naar huis om kerstmis te vieren. op alle pagina's zijn bewegende lichtjes te zien, aan de hemel, in de etalages van de winkels, in het haardvuur en in de kerstboom.

Met draaischijfjes, klepjes e.d. om de lichtjes te laten bewegen. Een prentenboek vol winterse kerstsfeer, voor peuters en kleuters.

(Gebonden, 14 p.)

Toen
Toen

Jihyun Kim · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een bijzonder prentenboek - zonder woorden maar met illustraties. In een prachtige verstilde sfeer beleef je de verwondering van de jongen die met zijn familie en zijn hond op vakantie gaat, vanuit de grote stad naar het platteland. Samen met zijn hond ontdekt hij de natuur; hij zwemt in een meertje en bekijkt de nachtelijke sterrenhemel.

Een boek om je in onder te dompelen.

De illustraties zijn fijnzinnig, getekend met schrijfinkt met af en toe een zweem van kleur.

(hardcover, 56p) Oudere kleuters

Lot & de draak
Lot & de draak

Monique van der Zanden · alles van deze auteur 

€ 15.95

In de tijd van het appelfeest wordt het stadje waar Logt woont opgeschrikt door de komst van een vuurspuwende draak. Iedereen is bang maar gelukkig is er een dappere ridder, Michael, die de strijd met de draak wil aangaan. - Maar de kleine Lot heeft ook een plannetje en gaat ongemerkt met Michael mee, de draak tegemoet!

(prentenboek, 32p, hardcover) Kleuterleeftijd

Mijn hertje
Mijn hertje

Kallie George & Elly MacKay · alles van deze auteur 

€ 15.95

Dit sfeervolle prentenboek vertelt het verhaal van het jonge zusje dat altijd alles mist dat de anderen wel zien, zoals de vallende sterren in de nacht. Als iedereen, behalve zij, een hert gezien heeft zij er genoeg van. Met een suikerklontje voor het hert gaat ze op zoek.

Een zacht en dromerig verhaal. Kleuterleeftijd.

(hardcover, 38p., genaaid)

Koningin Panda kan niet slapen
Koningin Panda kan niet slapen

Susanna Isern · alles van deze auteur 

€ 15.95

Koningin Panda kan niet slapen en er is niets dat daaraan helpt. Vanuit de hele wereld komt er hulp. Het saaiste verhaal ter wereld wordt voorgelezen, een operazangeres zingt slaapliedjes - maar wie er ook slaapt: niet koningin Panda. Als alle anderen, moe van hun pogingen de koningin te laten slapen, in diepe slaap zijn gebeurt er iets wonderlijks...

(prentenboek, hardcover, 36p) Voor peuters en kleuters.

Sam en de rode kaboutermuts
Sam en de rode kaboutermuts

Admar Kwant · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heel fijn prentenboek, met sfeervolle illustraties van de schrijfster over Sam die aan de rand van het bos woont. In het bos heeft hij verschillende vrienden, waaronder Sam de kabouter. Sam legt vaak een klein cadeautje op de drempel van zijn kabouterholletje.

Als het 's nachts een keer heel erg gestormd heeft is de muts van de kabouter stuk en besluit Sam zelf een mooi cadeautje voor zijn vriend te maken.

(hardcover, 28 pagina's) Kleuterleeftijd

Wachten op Wolf
Wachten op Wolf

Sandras Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 14.95

Vos en Wolf zijn elkaars beste vrienden. Ze doen alles samen: rennen, zwemmen, kletsen en genieten van de wondere wereld om hen heen.

Vos wil dat het altijd zo blijft. Maar Wolf vertelt hem dat dat niet gaat. Als Vos op een dag wakker wordt is Wolf er niet meer...

- Een mooi, oprecht prentenboek over vriendschap, verlies en leren doorgaan met het leven.-

(prentenboek, hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

Kermis in de nacht
Kermis in de nacht

Gideon Sterer · alles van deze auteur 

€ 15.95

Aan de rand van het bos is er kermis. Als de kermis aan het einde van de dag, in het donker sluit, komen de dieren uit het bos te voorschijn. Zij willen ook kermis vieren!

Een prentenboek zonder woorden - met sfeervolle illustraties waarop veel te zien valt.

Prentenboek, hardcover, 32p, kleuterleeftijd.

 « 12 »