menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor kleuters - antroposofisch

Prentenboeken

27 boeken op deze pagina

Sem's auto's
Sem's auto's

Jens Ahlbohm · alles van deze auteur 

€ 14.95

Sem is lekker aan het spelen met zijn auto's. Mama roept dat ze appels gaat plukken om een appeltaart te bakken. Sem wil best helpen - maar het liefst met zijn auto's, kraanwagen en tractor...

(Hardcover, p. 32) [Uitgeverij Christofoor] Kleuterleeftijd

Sem’s dinosaurussen
Sem’s dinosaurussen

Eva Vidén & Jens Ahlbom · alles van deze auteur 

€ 14.50

Sem is gek op dinosaurussen; hij heeft er een heleboel om mee te spelen. natuurlijk gaat hij met zijn moeder naar het museum als er een dino-tentoonstelling is. In dit boekje wordt daar alles over verteld en getoond.

(prentenboek, middelgroot, 30 pagina’s) Kleuterleeftijd

Sem’s tractor
Sem’s tractor

Jens Ahlbom · alles van deze auteur 

€ 10.00

Sem gaat naar de crèche maar zijn tractor mag niet mee. Gelukkig ziet hij onderweg naar de crèche een heleboel tractors die van alles aan het doen zijn.

Achterin het boek 2 pagina’s met verschillende soorten tractors.

Prentenboek met korte teksten, geschikt voor kleuterleeftijd.

(prentenboek, 32 pagina’s)

De reis van het dromenkind
De reis van het dromenkind

Irena Brignull · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een prachtig prentenboek over een meisje dat met haar moeder opgroeit en dat wil weten wie haar vader is en waar zij vandaan komt. Haar moeder kan haar dat niet vertellen, en zo vertrekt het meisje, op zoek naar haar vader. Na een lange tocht met veel ontmoetingen keert zij weer terug.

Een verhaal over de liefde van moeder en kind.

(hardcover, genaaid, 56p)

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Reizen met mijn oma
Reizen met mijn oma

Juliet Rix en Christopher Corr · alles van deze auteur 

€ 14.95

Toen oma jong was heeft ze veel verre reizen gemaakt, over de hele wereld. Nu is ze oud en zeggen de volwassen mensen dat ze een beetje in de war is. Maar ik reis nu met oma mee en zo beleven we van alles op de bijzonderste plekken van de wereld.

Een prentenboek voor kleuters over reizen en over een oma die aan dementie lijdt.

(groot formaat, hardcover, 32p)

Carnaval der Dieren
Carnaval der Dieren

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het verhaal van 'het carnaval der dieren': twee broers belanden via een boekenkast in een magische wereld waar de dieren kunnen praten, zingen en dansen. Het verhaal wordt verteld en in fantasievolle illustraties verbeeld, en op elke dubbele pagina kun je een knop indrukken waardoor een muziekfragment uit het stuk van Saint-Saëns hoorbaar wordt. Aan het einde van het boek is er nog beknopte informatie over de componist en zijn werk.

(24 pagina's, groot formaat)

Kleuterleeftijd

Eefjes eenhoorn
Eefjes eenhoorn
Een klein meisje, haar magische vriend en een prachtig kerstfeest

Anna Currey · alles van deze auteur 

€ 14.50

Een klein meisje, haar magische vriend en een prachtig kerstfeest. Eefje en haar moeder logeren bij opa. Wanneer Eefje zich alleen voelt, krijgt ze bezoek van een eenhoorn. Dat is wel een heel bijzondere vriend: al Eefje's wensen komen in vervulling en het Kerstfeest wordt een feest van vriendschap en familie.

(Gebonden, 32p) Kleuterleeftijd

Wachten op Wolf
Wachten op Wolf

Sandras Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 14.95

Vos en Wolf zijn elkaars beste vrienden. Ze doen alles samen: rennen, zwemmen, kletsen en genieten van de wondere wereld om hen heen.

Vos wil dat het altijd zo blijft. Maar Wolf vertelt hem dat dat niet gaat. Als Vos op een dag wakker wordt is Wolf er niet meer...

- Een mooi, oprecht prentenboek over vriendschap, verlies en leren doorgaan met het leven.-

(prentenboek, hardcover, 32p) Kleuterldeeftijd

Kira, de kleine prinses
Kira, de kleine prinses

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 14.50

Weer zo’n mooi prentenboek van Daniella Drescher!

Kira, de kleine prinses, leeft in het bos met de dieren en planten als haar vrienden. In de winter is het stil. De dieren slapen, de bloemen zijn er niet en Kira verlangt naar iemand die net zo is als zijzelf.

Op een ochtend in de lente gaat ze op zoek en ontmoet een soortgenoot: een prins!

(prentenboek, gebonden, 20 pagina’s)

Van winterkrans tot zomerdans
Van winterkrans tot zomerdans

Lidwien van Geffen · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een sfeervol prentenboek dat met prachtige tekeningen en korte versjes de gang door het jaar maakt, langs de meeste jaarfeesten.

Voor kleuters.

(Gebonden, 32 pagina’s)

Mijn hertje
Mijn hertje

Kallie George & Elly MacKay · alles van deze auteur 

€ 15.95

Dit sfeervolle prentenboek vertelt het verhaal van het jonge zusje dat altijd alles mist dat de anderen wel zien, zoals de vallende sterren in de nacht. Als iedereen, behalve zij, een hert gezien heeft zij er genoeg van. Met een suikerklontje voor het hert gaat ze op zoek.

Een zacht en dromerig verhaal. Kleuterleeftijd.

(hardcover, 38p., genaaid)

Tom en de tijger
Tom en de tijger

Dianne Hofmeyr & Jesse Hodgson · alles van deze auteur 

€ 12.00

Bang om te slapen?

Tom ook. Nadat hij op een dag een schilderij van een tijger heeft gezien, maakt hij thuis ook een mooie tekening van een tijger. Als hij 's avonds wakker in bed ligt, stapt de tijger uit de tekening en wil samen met Tom een wandeling maken. Zo beleven ze een spannend avontuur waarin Tom zijn angsten overwint.

(prentenboek, hardcover, 32p) Voor oudere kleuters

Koningin Panda kan niet slapen
Koningin Panda kan niet slapen

Susanna Isern · alles van deze auteur 

€ 15.95

Koningin Panda kan niet slapen en er is niets dat daaraan helpt. Vanuit de hele wereld komt er hulp. Het saaiste verhaal ter wereld wordt voorgelezen, een operazangeres zingt slaapliedjes - maar wie er ook slaapt: niet koningin Panda. Als alle anderen, moe van hun pogingen de koningin te laten slapen, in diepe slaap zijn gebeurt er iets wonderlijks...

(prentenboek, hardcover, 36p) Voor peuters en kleuters.

Wat is er nog meer?
Wat is er nog meer?

Timothy Knapman · alles van deze auteur 

€ 14.95

Kleine das leeft onder de grond. 's Avonds, als het donker is, is hij met zijn vader in het bos. Maar kleine Das is erg nieuwsgierig. "Wat is er nog meer?" vraagt hij aan zijn vader. Die vertelt dat straks 'de dag' komt. Kleine Das kan van nieuwsgierigheid niet slapen, en sluipt stilletjes naar buiten - waar hij voor het eerst de dag ziet - en eindelijk ziet wat er nog meer op de wereld is. Maar in het felle zonlicht kan hij niks zien - gelukkig komt zijn vader hem redden.

Een heerlijk verhaal, passend geïllustreerd door Jane Mc Guinness, over kleine Das en zijn vader.

(prentenboek, 32p) Voor peuters en jonge kleuters.

Sylvia & Sief
Sylvia & Sief
Een avontuur van de boomvriendjes

Gemma Koomen · alles van deze auteur 

€ 15.95

Sylvia leeft met de andere boomvriendjes in een mooie grote boom. daar is het een drukte van belang, maar Sylvia speelt het liefst alleen. op een dag vindt zij een jonge spreeuw in haar geheime plekje. Zij zorgt voor hem en vliegt op zijn rug met hem de lucht in... waar hij de andere spreeuwen treft - en weet dat hij bij hen hoort. Als Sylvia terug is in haar boom wil zij ook niet langer alleen zijn - en de boom is vol met vriendjes.

Een mooi, bemoedigend verhaal, met vriendelijke illustraties waar veel op te zien is. Kleuterleeftijd

(hardcover, gebonden, 40p)

Sam en de rode kaboutermuts
Sam en de rode kaboutermuts

Admar Kwant · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heel fijn prentenboek, met sfeervolle illustraties van de schrijfster over Sam die aan de rand van het bos woont. In het bos heeft hij verschillende vrienden, waaronder Sam de kabouter. Sam legt vaak een klein cadeautje op de drempel van zijn kabouterholletje.

Als het 's nachts een keer heel erg gestormd heeft is de muts van de kabouter stuk en besluit Sam zelf een mooi cadeautje voor zijn vriend te maken.

(hardcover, 28 pagina's) Kleuterleeftijd

Tomte en de vos
Tomte en de vos

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.95

De oude kabouter Tomte Tummetot waakt over de boerderij. Ook het hongerige vosje Mickel komt daarachter. Nee, hij mag geen kippetje vangen om op te peuzelen. Tomte biedt hem wel zijn bordje pap aan, die de kinderen van de boerenhoeve elke avond voor hem klaarzetten.

(Hardcover, 32 p)

[Uitgeverij Christofoor} Kleuterleeftijd

Slaap als een tijger
Slaap als een tijger

Mary Logue · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een meisje wil niet slapen: ze is niet moe en heeft geen slaap. 'Gaan alle dingen in de wereld slapen?', vraagt zij haar ouders. De hond en de poes slapen ook al. En de walvissen dan, en vleermuizen, de beren, de tijgers? - Ja, die gaan allemaal op hun eigen manier slapen. En het meisje laat zich inspireren door de manier waarop de dieren slapen en uiteindelijk slaapt zij als een tijger...

Geïllustreerd door Pamela Zagarenski (hardcover, 40p) Kleuterleeftijd

De vlindertuin
De vlindertuin

Ellen MacKay · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een vlindertuin zonder vlinders: dat kan niet. Met hulp van een heleboel mensen zorgt het meisje ervoor dat de vlinders terugkomen. Een bijzonder verhaal op een heel oorspronkelijke manier geïllustreerd.

(Gebonden, 40 pagina's)

Mijn Draak
Mijn Draak

Jackie Morris · alles van deze auteur 

€ 14.50

Een prentenboek over draken: op iedere dubbele pagina laat een kind zijn of haar eigen draak zien en vertelt in een of twee zinnen iets over de eigenschappen van deze draak. De draken hebben alle bijzondere, positieve eigenschappen. Ze zijn op een sfeervolle manier geïllustreerd waarbij de tekening op een subtiele manier aansluit op de soms poëtische tekst.

(gebonden, 32 pagina’s) Oudere kleuters

Waar gaan de dieren naartoe als het regent?
Waar gaan de dieren naartoe als het regent?

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 14.95

Marion en Lukas maken een wandeling met hun grote neef. Onderweg komen zij allerlei dieren tegen. Als zij bij de vijver zijn begint het te regenen. Zij vinden het heerlijk om in de regen rond te spetteren - maar... waar gaan de dieren eigenlijk heen als het regent?

Een prentenboek om liefdevol kennis te maken met de natuur, voor kinderen vanaf ca 5 jaar.

(prentenboek, hardcover, 32p)

Maria’s kleine ezel
Maria’s kleine ezel

Gunhild Sehlin · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een hervertelling van het bekende en verhaal over Maria’s kleine ezeltje. Het luie ezeltje dat met Maria en Jozef de lange tocht naar Nazareth maakt en zich helemaal inzet om Maria bij te staan.

Een sfeervol verhaal voor in de tijd vóór Kerstmis, nu als een heerlijk prentenboek. Voor kinderen van ca 5 tot 8 jaar.

(hardcover, genaaid, 32 pagina’s)

Lichtjes voor Sint-Maarten
Lichtjes voor Sint-Maarten

Jennine Staring · alles van deze auteur 

€ 14.95

De kabouterkinderen zijn druk in de weer met het maken van lantarentjes voor het feest van Sint Maarten. Maar op de ochtend van het feest os Oebi's lantaren stuk. Zou Wonk, die altijd plagerijen uitvoert, daar meer van weten?

Prentenboek, 32p, kleuterleeftijd

Kerstfeest in het Grote Bos
Kerstfeest in het Grote Bos

Ulf Stark · alles van deze auteur 

€ 19.50

Het kerstfeest in het Grote Bos is niet compleet zonder dat kabouter Tomte erbij is. Maar waar blijft hij dit jaar? Nina en Flip, twee konijntjes, gaan op zoek naar hem. Als er een flinke sneeuwstorm komt, wordt het nog een spannende tocht. Zal het kerstfeest in het Grote Bos dit jaar wel gevierd worden?

(gebonden, 104 pagina’s) Kleuterleeftijd

Kermis in de nacht
Kermis in de nacht

Gideon Sterer · alles van deze auteur 

€ 15.95

Aan de rand van het bos is er kermis. Als de kermis aan het einde van de dag, in het donker sluit, komen de dieren uit het bos te voorschijn. Zij willen ook kermis vieren!

Een prentenboek zonder woorden - met sfeervolle illustraties waarop veel te zien valt.

Prentenboek, hardcover, 32p, kleuterleeftijd.

Elfjes in de achtertuin
Elfjes in de achtertuin

Phoebe Wahl · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een prentenboek om voor te lezen en om op elke pagina te ontdekken waar de elfjes, kabouters en andere wezentjes te vinden zijn. Op de bloemen in de tuin, achter de paddestoel, in de vacht van de hond, 's avonds in het bos: overal zijn ze - als je maar goed kijkt!

(hardcover, 32p. Kleuterleeftijd

Het begint met een zaadje
Het begint met een zaadje

Laura Knowles & Jennie Webber · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een zaadje dwarrelt met de wind mee en valt op de grond. Uit het zaadje groeit een worteltje de aarde in. Een klein stengeltje richt zich op, blaadjes vouwen zich uit. En zo groeit uit het zaadje door de tijd heen een hele grote boom, die weer plaats biedt aan vogels, insecten en andere dieren.

Dit alles wordt in kleine tekstjes beeldend beschreven, en natuurlijk in prachtige illustraties getoond.

(prentenboek, 30p) Kleuterleeftijd