menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor kleuters - antroposofisch

Prentenboeken

45 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Het verhaal van de wortelkindertjes
Het verhaal van de wortelkindertjes

Sibylle von Olfers · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een klassieker opnieuw uitgegeven: de wortelkindertjes slapen in de winter onder de aarde. Als de lente komt worden zij wakker gemaakt door Moeder Aarde. Er is werk aan de winkel! In een kleurige optocht trekken zij naar buiten; daar verschijnen bloemen, vlinders, de zomer komt! Als de herfst is gekomen, is het weer tijd voor een lange winterslaap.

(hardcover, genaaid, 24 pagina's) Voor peuters en kleuters

De Planeten
De Planeten
Het Verhalen Orkest

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een nieuw deel uit de Verhalen Orkest reeks, rondom de orkestsuite De Planeten van Gustav Holst. Op een nacht ontdekken Helen en Tim dat hun raketstapelbed hun mee kan nemen de nachtelijke sterrenhemel in. Zo begint een avontuurlijke reis door ons zonnestelsel, van Mars tot Neptunus en weer terug naar de Aarde. Op elke pagina kan je op de muzieknoot drukken om fragmenten van de muziek van Holst te horen.

(hardcover, 24p) Vanaf 5 jaar

Bertie Pom
Bertie Pom
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen van Bertie Pom

Familie Kat viert samen Kerstmis
Familie Kat viert samen Kerstmis
Een adventsboek met luikjes

Lucy Brownridge · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een groot formaat kartonboek met allerlei luikjes om open te maken. Op 12 dubbele pagina's wordt 'afgeteld' naar kerstavond. De familie Kat bereidt zich voor op het Kerstfeest; het huis wordt schoongemaakt, er worden cake en koekjes gebakken, de kerstkaarten worden geschreven, boodschappen gedaan enzovoort. Een gezellig boek in kerstsfeer; op de illustraties en achter de luikjes valt een heleboel te ontdekken.

(hardcover, 24 pagina's) Peuter/kleuterleeftijd

De Sneeuwkoningin
De Sneeuwkoningin
Met zes betoverende pop-ups

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 19.95

Kaj en Sofia zijn beste vrienden, totdat Kaj een splinter van een betoverde spiegel in zijn oog krijgt, die zijn hart in ijs verandert... Kaj wordt meegenomen door de Sneeuwkoningin, naar haar ijzige paleis in het Noorden. De moedige Sofia wil hem redden, en begint aan een lange reis. Een prachtig, geliefd sprookje in een nieuw jasje, met (pop-up) illustraties van Lesley Barnes.

(hardcover, 12 pagina's)

De wildernis
De wildernis

Yuval Zommer · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig boek over de natuur als gul, vrijgevig, levend wezen, nooit ver van ons vandaan geweest. De natuur gaf ons altijd alles wat we nodig hadden, net zoals ze voor alle dieren zorgde. Maar op een gegeven moment begonnen we te veel van de wildernis te vragen, en was het tijd om iets terug te geven... Een mooi verhaal om samen naar de pracht en het belang van de natuur te kijken.

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Ga maar lekker slapen
Ga maar lekker slapen
Elke dag een slaapliedje

Suzanne Plugge & Esther Bennink · alles van deze auteur 

€ 16.95

Lennon wordt door zijn moeder lekker naar bed gebracht, maar eerst lezen ze nog even in zijn lievelingsboek over al zijn dierenvriendjes. Mama zingt nog een slaapliedje en dan... stapt Lennon in zijn boek. Hij ontmoet al zijn vriendjes, en samen spelen ze heerlijk in het bos. Totdat alle dierenvriendjes door hun ouders worden geroepen: bedtijd! Lennon gaat stiekem even kijken bij alle dieren, en hoort daar de prachtige liedjes die voor hen gezongen worden. Een lief prentenboek voor het slapen gaan. Met een link naar de slaapliedjes die de auteur heeft geschreven en gezongen.

(hardcover, 32p) Vanaf 3 jaar

Het land achter de elfendeur
Het land achter de elfendeur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een magisch boek over Mare, die als enige in haar dorp oog heeft voor de kleine wonderen van de natuur. Mare volgt een vogeltje... en belandt in het Toverbos, waar talloze elfjes rondvliegen. Van de elfjes leert ze over hun werk, over hoe zij de aarde verzorgen door de seizoenen heen. Als Mare weer terugkeert naar haar eigen wereld, is ze de wijze lessen van de elfjes niet vergeten, en zorgt ze samen met andere kinderen voor haar stukje van de aarde.

(Prentenboek, gebonden, 32p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Luister naar de muziek
Luister naar de muziek
Een wereld vol magische melodieën

Mary Richards & Caroline Bonne-Müller · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Sammy, Pip en hun knuffels maken een wereldreis door de muziek. Op elke pagina zijn ze in een andere tijd, in een ander land, waar ze een prachtig fragment beluisteren. Van Duitsland in 1155 naar Mali in 1355 tot Wenen in 1875. Met de grote prenten waan je je zo op de 'plek van bestemming'! Met fragmenten van: Hildegard van Bingen, Takadja, Mozart, Hariprasad Chaurasia, Schumann, Bizet, Grieg, Joplin, Chiquinha Gonzaga en Charlie Parker.

(gebonden, 24p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Veer van de Vuurvogel
De Veer van de Vuurvogel

Sandra Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 15.99

Kleine Beer is onzeker, en nog op zoek naar zijn naam. Hij kan niet zo goed dansen als zijn familie, hij durft niet zo hoog in bomen te klimmen, en gaat niet mee vissen in de wilde rivier. Op een stormachtige nacht verschijnt er een prachtige Vuurvogel, en krijgt Kleine Beer een magische veer. De volgende ochtend is alles anders voor Kleine Beer. Met zijn magische veer kan hij heerlijk dansen en klimmen, en nu durft hij zelfs de woeste rivier in. Maar dan raakt Kleine Beer zijn veer kwijt, wat was dat eigenlijk voor iets, kan hij ook zonder...? Een hartverwarmend verhaal over het vinden van je eigen vonk.

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

De reis van de regen
De reis van de regen

Grahame Baker-Smith · alles van deze auteur 

€ 16.95

Izak gooit na het spelen zijn potje water leeg in de plas, en rent met het stroompje mee. Waar gaat het water uit zijn potje helemaal naartoe? Izak komt langs stroompjes en watervallen, rivieren en dan: de enorme oceaan. Maar daar houdt de reis van het water nog niet op... Over de hele wereld reist zijn water, door de lucht en over het land, op weg naar alles wat op aarde leeft.

(gebonden, 40p) kleuterleeftijd

Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

Het bos van Muis
Het bos van Muis

Alice Melvin · alles van deze auteur 

€ 19.95

Muis woont in een heerlijk bos. En door het jaar heen is daar van alles te beleven! Elke maand laat de natuur zich weer anders zien en beleeft Muis weer iets nieuws: een deken van sneeuw in januari, de kersenboom vol bloesem in april, bijen en wilde aardbeien in juni, wortels en sla oogsten in augustus, spelen met de herfstblaadjes in oktober... Op elke dubbele pagina (voor elke maand één) is een flapje dat je kunt omslaan om nog weer iets anders te ontdekken.

Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters, met prachtige natuurillustraties.

(groot formaat, hardcover, 32p)

Beer wil zingen
Beer wil zingen

Carry Fagan · alles van deze auteur 

€ 16.95

Beer vindt een ukelele in het bos en wil een lied zingen. Muis luistert graag, maar steeds als Beer wil beginnen, verschijnt er een ander dier die wil zingen. Vos stelt voor dat de dieren samen een band beginnen. Als Beer eindelijk zijn berenlied gezongen heeft, wordt het stil. De band komt er niet. Maar Muis vindt het lied van Beer wel mooi . Samen zingen ze nog een lied.

(Met bijzondere illustraties in zwart/grijstonen van Dena Seiferling)

Prentenboek, hardcover, 48p., kleuterleeftijd

De kleine akkerwinde
De kleine akkerwinde

Monique van der Zanden · alles van deze auteur 

€ 15.95

Het verhaal van een kleine akkerwinde, aangewaaid op een boerenerf. Wat een prachtig plantje en wat een mooie bloemen! De kinderen verzorgen het plantje zo goed ze kunnen en de akkerwinde groeit en bloeit.

Na een heftige regenbui verschijnt er een regenboog aan de hemel. 'Daar wil ik zijn', verzucht de akkerwinde. Maar is het mogelijk te zijn waar de regenboog is, en zullen de kinderen niet heel verdrietig zijn als de akkerwinde vertrekt?

(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd

Muizenpost
Muizenpost
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen: 'muizenmotieven'

(nb: de tekst op het omslagje is in het Duits)

Sari's wollen sjaal
Sari's wollen sjaal

Dawn Casey · alles van deze auteur 

€ 14.95

Sari woont op een boerderij en heeft een eigen lammetje. Als het lammetje voor het eerst geschoren is wordt er wol geverfd, gesponnen en gebreid: en heeft Sari een prachtige wollen sjaal.

Nog weer later is de sjaal oud en versleten. Hij belandt op de composthoop en wordt aarde, waarop het gras weer kan groeien en schapen op kunnen grazen.

(prentenboek, hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

De hond die alles verslond
De hond die alles verslond

Sandra Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 15.95

De dieren leven vredig samen. Dan verschijnt er op een dag een zwarte hond die alles dat hij tegen komt verslindt. Hij wordt steeds groter, de wereld om hem heen steeds kleiner. Als hij ook de zon heeft verslonden vinden de dieren elkaar weer, in het licht en maken muziek. Voor de hond is geen plaats meer.

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal.

(hardcover, linnen rug, 32p) Kleuterleeftijd

Matroesjka
Matroesjka

Marianne de Jong · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heerlijk prentenboek met een mooi verhaal en prachtige illustraties. Igor leeft in een klein Russisch dorpje en maakt van een mooi stuk hout een Matroesjkapop. Elke dag praat hij tegen de pop - en op een dag praat de pop terug: ze wil graag een kindje. En zo maakt Igor nog een kleiner popje. Op een dag heeft dat kleine popje ook nog een wens...

(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

Kerstlichtjes
Kerstlichtjes

Carolina Rabei en Ruth Symons · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een meisje rijdt met haar vader door het besneeuwde bos, door de heuvels en het dorp, op weg naar huis om kerstmis te vieren. op alle pagina's zijn bewegende lichtjes te zien, aan de hemel, in de etalages van de winkels, in het haardvuur en in de kerstboom.

Met draaischijfjes, klepjes e.d. om de lichtjes te laten bewegen. Een prentenboek vol winterse kerstsfeer, voor peuters en kleuters.

(Gebonden, 14 p.)

 « 123 »