menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor kleuters - antroposofisch

Prentenboeken

48 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Lente in het land!
Lente in het land!
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 12.95

Er gebeurt een hoop in de lente! Planten en dieren ontwaken, er is veel te zien en te doen overal. In dit fijne nieuwe deeltje uit de leeslijn Verhalenrijk lees je over de wonderen van de lente. Met leuke ideeën voor buiten-activiteiten, fijne illustraties en verschillende leesniveaus: leuk voor alle beginnende lezers!

(hardcover, 32p) vanaf 6 jaar

Naar buiten! Naar buiten!
Naar buiten! Naar buiten!

Tiny Fischer & Sophie Pluim · alles van deze auteur 

€ 16.95

Zonneschijn, wind of regen; deze vijf buurkinderen zijn het liefst de hele dag buiten! Hun ouders zijn het daar niet altijd mee eens, soms vinden ze het te koud of te donker. Dat vinden de kinderen maar onzin, het is toch altijd fijn buiten? Een lief, eigenwijs prentenboek voor alle kinderen die het liefst altijd buiten spelen.

(hardcover, 32p) vanaf 3 jaar

De rivier van Muis
De rivier van Muis

Alice Melvin · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Muis wil een tocht langs de rivier maken. 's Morgens vroeg vaart hij in een roeibootje weg, zijn vrienden zwaaien hem uit. Onderweg ziet hij bloemen en planten, hoort vogels zingen en ziet hij spelende kinderen die hem toeroepen. Dan komt hij in de stad, vaart door een sluis en legt aan om broodjes te kopen. Voorbij de stad begint het te regenen, op een eilandje slaapt hij in zijn bootje en vaart de volgende ochtend verder, het water wordt een brede rivier en uiteindelijk komt hij op het strand, waar zijn vriend een huisje heeft.

Een heerlijk boek vol vriendelijke illustraties, en met flapjes om achter en onder te kijken. Met aan het einde eenvoudige informatie over de rivier, de planten, dieren, bomen en vissen en met alle spulletjes die Muis op zijn reis meenam.

(hardcover, genaaid, 32p). Voor oudere kleuters.

De laatste hemelhond
De laatste hemelhond

E.K. Mosley · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal en bijzondere illustraties.

De Hemelhond leeft tussen de sterren hoog in de hemel en droomt elke nacht dezelfde droom waarin ze speelt met andere Hemelhonden. Maar ze verlangt naar echt gezelschap, ze verleist haar dromen en haar magie en komt in een andere wereld. Daar ontmoet ze andere dieren, Mot en Kraai, Kikker en Tijger. En allemaal vertellen ze elkaar hun verhaal. De Hemelhond vindt geen andere Hemelhonden en verlangt terug naar haar dromen in de sterrenwereld. - Totdat ze beseft wat ze aan haar nieuwe vrienden heeft - en welk geluk dat brengt...

(prentenboek, 64 pagina's, hardcover) Vanaf 4 jaar

Hoe wonderschoon is een boom
Hoe wonderschoon is een boom

Emma Carlisle · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig natuurboek dat uitnodigt om stil te staan bij de wonderen om ons heen. Heb je wel eens goed naar een boom gekeken? Naar zijn bladeren, schors, twijgjes of wortels? Hoe lang zou die boom daar al staan, wie hebben er allemaal al in geklommen? Met fijne illustraties van Emma Carlisle.

(gebonden, 40p) vanaf 4 jaar

Het verhaal van de wortelkindertjes
Het verhaal van de wortelkindertjes

Sibylle von Olfers · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een klassieker opnieuw uitgegeven: de wortelkindertjes slapen in de winter onder de aarde. Als de lente komt worden zij wakker gemaakt door Moeder Aarde. Er is werk aan de winkel! In een kleurige optocht trekken zij naar buiten; daar verschijnen bloemen, vlinders, de zomer komt! Als de herfst is gekomen, is het weer tijd voor een lange winterslaap.

(hardcover, genaaid, 24 pagina's) Voor peuters en kleuters

Bertie Pom
Bertie Pom
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen van Bertie Pom

Familie Kat viert samen Kerstmis
Familie Kat viert samen Kerstmis
Een adventsboek met luikjes

Lucy Brownridge · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een groot formaat kartonboek met allerlei luikjes om open te maken. Op 12 dubbele pagina's wordt 'afgeteld' naar kerstavond. De familie Kat bereidt zich voor op het Kerstfeest; het huis wordt schoongemaakt, er worden cake en koekjes gebakken, de kerstkaarten worden geschreven, boodschappen gedaan enzovoort. Een gezellig boek in kerstsfeer; op de illustraties en achter de luikjes valt een heleboel te ontdekken.

(hardcover, 24 pagina's) Peuter/kleuterleeftijd

De Sneeuwkoningin
De Sneeuwkoningin
Met zes betoverende pop-ups

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Kaj en Sofia zijn beste vrienden, totdat Kaj een splinter van een betoverde spiegel in zijn oog krijgt, die zijn hart in ijs verandert... Kaj wordt meegenomen door de Sneeuwkoningin, naar haar ijzige paleis in het Noorden. De moedige Sofia wil hem redden, en begint aan een lange reis. Een prachtig, geliefd sprookje in een nieuw jasje, met (pop-up) illustraties van Lesley Barnes.

(hardcover, 12 pagina's)

De wildernis
De wildernis

Yuval Zommer · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig boek over de natuur als gul, vrijgevig, levend wezen, nooit ver van ons vandaan geweest. De natuur gaf ons altijd alles wat we nodig hadden, net zoals ze voor alle dieren zorgde. Maar op een gegeven moment begonnen we te veel van de wildernis te vragen, en was het tijd om iets terug te geven... Een mooi verhaal om samen naar de pracht en het belang van de natuur te kijken.

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Ga maar lekker slapen
Ga maar lekker slapen
Elke dag een slaapliedje

Suzanne Plugge & Esther Bennink · alles van deze auteur 

€ 16.95

Lennon wordt door zijn moeder lekker naar bed gebracht, maar eerst lezen ze nog even in zijn lievelingsboek over al zijn dierenvriendjes. Mama zingt nog een slaapliedje en dan... stapt Lennon in zijn boek. Hij ontmoet al zijn vriendjes, en samen spelen ze heerlijk in het bos. Totdat alle dierenvriendjes door hun ouders worden geroepen: bedtijd! Lennon gaat stiekem even kijken bij alle dieren, en hoort daar de prachtige liedjes die voor hen gezongen worden. Een lief prentenboek voor het slapen gaan. Met een link naar de slaapliedjes die de auteur heeft geschreven en gezongen.

(hardcover, 32p) Vanaf 3 jaar

Het land achter de elfendeur
Het land achter de elfendeur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een magisch boek over Mare, die als enige in haar dorp oog heeft voor de kleine wonderen van de natuur. Mare volgt een vogeltje... en belandt in het Toverbos, waar talloze elfjes rondvliegen. Van de elfjes leert ze over hun werk, over hoe zij de aarde verzorgen door de seizoenen heen. Als Mare weer terugkeert naar haar eigen wereld, is ze de wijze lessen van de elfjes niet vergeten, en zorgt ze samen met andere kinderen voor haar stukje van de aarde.

(Prentenboek, gebonden, 32p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Luister naar de muziek
Luister naar de muziek
Een wereld vol magische melodieën

Mary Richards & Caroline Bonne-Müller · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Sammy, Pip en hun knuffels maken een wereldreis door de muziek. Op elke pagina zijn ze in een andere tijd, in een ander land, waar ze een prachtig fragment beluisteren. Van Duitsland in 1155 naar Mali in 1355 tot Wenen in 1875. Met de grote prenten waan je je zo op de 'plek van bestemming'! Met fragmenten van: Hildegard van Bingen, Takadja, Mozart, Hariprasad Chaurasia, Schumann, Bizet, Grieg, Joplin, Chiquinha Gonzaga en Charlie Parker.

(gebonden, 24p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Veer van de Vuurvogel
De Veer van de Vuurvogel

Sandra Dieckmann · alles van deze auteur 

€ 16.95

Kleine Beer is onzeker, en nog op zoek naar zijn naam. Hij kan niet zo goed dansen als zijn familie, hij durft niet zo hoog in bomen te klimmen, en gaat niet mee vissen in de wilde rivier. Op een stormachtige nacht verschijnt er een prachtige Vuurvogel, en krijgt Kleine Beer een magische veer. De volgende ochtend is alles anders voor Kleine Beer. Met zijn magische veer kan hij heerlijk dansen en klimmen, en nu durft hij zelfs de woeste rivier in. Maar dan raakt Kleine Beer zijn veer kwijt, wat was dat eigenlijk voor iets, kan hij ook zonder...? Een hartverwarmend verhaal over het vinden van je eigen vonk.

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

De reis van de regen
De reis van de regen

Grahame Baker-Smith · alles van deze auteur 

€ 16.95

Izak gooit na het spelen zijn potje water leeg in de plas, en rent met het stroompje mee. Waar gaat het water uit zijn potje helemaal naartoe? Izak komt langs stroompjes en watervallen, rivieren en dan: de enorme oceaan. Maar daar houdt de reis van het water nog niet op... Over de hele wereld reist zijn water, door de lucht en over het land, op weg naar alles wat op aarde leeft.

(gebonden, 40p) kleuterleeftijd

Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

Het bos van Muis
Het bos van Muis

Alice Melvin · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Muis woont in een heerlijk bos. En door het jaar heen is daar van alles te beleven! Elke maand laat de natuur zich weer anders zien en beleeft Muis weer iets nieuws: een deken van sneeuw in januari, de kersenboom vol bloesem in april, bijen en wilde aardbeien in juni, wortels en sla oogsten in augustus, spelen met de herfstblaadjes in oktober... Op elke dubbele pagina (voor elke maand één) is een flapje dat je kunt omslaan om nog weer iets anders te ontdekken.

Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters, met prachtige natuurillustraties.

(groot formaat, hardcover, 32p)

Beer wil zingen
Beer wil zingen

Carry Fagan · alles van deze auteur 

€ 16.95

Beer vindt een ukelele in het bos en wil een lied zingen. Muis luistert graag, maar steeds als Beer wil beginnen, verschijnt er een ander dier die wil zingen. Vos stelt voor dat de dieren samen een band beginnen. Als Beer eindelijk zijn berenlied gezongen heeft, wordt het stil. De band komt er niet. Maar Muis vindt het lied van Beer wel mooi . Samen zingen ze nog een lied.

(Met bijzondere illustraties in zwart/grijstonen van Dena Seiferling)

Prentenboek, hardcover, 48p., kleuterleeftijd

De kleine akkerwinde
De kleine akkerwinde

Monique van der Zanden · alles van deze auteur 

€ 15.95

Het verhaal van een kleine akkerwinde, aangewaaid op een boerenerf. Wat een prachtig plantje en wat een mooie bloemen! De kinderen verzorgen het plantje zo goed ze kunnen en de akkerwinde groeit en bloeit.

Na een heftige regenbui verschijnt er een regenboog aan de hemel. 'Daar wil ik zijn', verzucht de akkerwinde. Maar is het mogelijk te zijn waar de regenboog is, en zullen de kinderen niet heel verdrietig zijn als de akkerwinde vertrekt?

(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd

Muizenpost
Muizenpost
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen: 'muizenmotieven'

(nb: de tekst op het omslagje is in het Duits)

 « 123 »