menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor 6 tot 9 jaar

Prentenboeken

49 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

De laatste hemelhond
De laatste hemelhond

E.K. Mosley · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal en bijzondere illustraties.

De Hemelhond leeft tussen de sterren hoog in de hemel en droomt elke nacht dezelfde droom waarin ze speelt met andere Hemelhonden. Maar ze verlangt naar echt gezelschap, ze verleist haar dromen en haar magie en komt in een andere wereld. Daar ontmoet ze andere dieren, Mot en Kraai, Kikker en Tijger. En allemaal vertellen ze elkaar hun verhaal. De Hemelhond vindt geen andere Hemelhonden en verlangt terug naar haar dromen in de sterrenwereld. - Totdat ze beseft wat ze aan haar nieuwe vrienden heeft - en welk geluk dat brengt...

(prentenboek, 64 pagina's, hardcover) Vanaf 4 jaar

Hoe wonderschoon is een boom
Hoe wonderschoon is een boom

Emma Carlisle · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig natuurboek dat uitnodigt om stil te staan bij de wonderen om ons heen. Heb je wel eens goed naar een boom gekeken? Naar zijn bladeren, schors, twijgjes of wortels? Hoe lang zou die boom daar al staan, wie hebben er allemaal al in geklommen? Met fijne illustraties van Emma Carlisle.

(gebonden, 40p) vanaf 4 jaar

De tuin van mijn baba
De tuin van mijn baba

Jordan Scott & Sydney Smith · alles van deze auteur 

€ 17.99

Bijna elke dag is een jongen bij zijn oma, die in een klein houten huisje woont. Zij kookt voor hem, en samen werken zij in haar moestuin - waar zij op een bijzondere manier en met liefde de planten en de aarde verzorgt. Als zij niet meer in haar huisje kan wonen, komt baba bij hem thuis te wonen. Zij is oud en ziek geworden. Nu kookt hij havermoutpap voor haar en kweekt tomatenplantjes om voor haar raam te zetten...

Een fijnzinnig prentenboek!

(hardcover, genaaid, 52p) Vanaf 5 jaar

Ze hadden hun schaapjes geteld
Ze hadden hun schaapjes geteld

Benny Lindelauf · alles van deze auteur 

€ 17.99

In een ijskoude decembernacht ontsnapt een schaap uit de kudde van Gili. Wat een ramp - wat zullen haar broers wel niet zeggen, die haar uitlachten toen zij herder wilde worden. Gili gaat in de donkere nacht achter het schaap aan.

In het donker van de nacht sluipt ook een wolf rond. Gili vindt het schaap terug en weet de wolf met een list om de tuin te leiden. Maar nu verdwalen ze samen. Is er ergens in deze koude sterrennacht een plekje waar zij kunnen overnachten?

Een prachtig verteld kerstverhaal met sfeervolle illustraties van Marieke Nelissen (bekroond met een zilveren penseel)

(hardcover, genaaid, 56p) Vanaf 5 jaar

De Planeten
De Planeten
Het Verhalen Orkest

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een nieuw deel uit de Verhalen Orkest reeks, rondom de orkestsuite De Planeten van Gustav Holst. Op een nacht ontdekken Helen en Tim dat hun raketstapelbed hun mee kan nemen de nachtelijke sterrenhemel in. Zo begint een avontuurlijke reis door ons zonnestelsel, van Mars tot Neptunus en weer terug naar de Aarde. Op elke pagina kan je op de muzieknoot drukken om fragmenten van de muziek van Holst te horen.

(hardcover, 24p) Vanaf 5 jaar

Bertie Pom
Bertie Pom
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen van Bertie Pom

Op een koude winternacht
Op een koude winternacht

Jean E. Pendziwol & Isabelle Arsenault · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een bijzonder prentenboek dat de magische schoonheid van een winternacht oproept. Een paar eerste sneeuwvlokken, geleidelijk wordt de wereld wit, twee haasjes spelen in de sneeuw, er komen ijsbloemen op de ramen. De verteller van het verhaal maakt een tekening van de winternacht voor het jongetje dat slaapt - dan kan hij ook zien hoe mooi de nacht was.

Een bijzonder en poëtisch prentenboek, voor jong en oud.

(hardcover, 32 pagina's)

VAN 20,00 VOOR 7,90

De Sneeuwkoningin
De Sneeuwkoningin
Met zes betoverende pop-ups

Hans Christian Andersen · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Kaj en Sofia zijn beste vrienden, totdat Kaj een splinter van een betoverde spiegel in zijn oog krijgt, die zijn hart in ijs verandert... Kaj wordt meegenomen door de Sneeuwkoningin, naar haar ijzige paleis in het Noorden. De moedige Sofia wil hem redden, en begint aan een lange reis. Een prachtig, geliefd sprookje in een nieuw jasje, met (pop-up) illustraties van Lesley Barnes.

(hardcover, 12 pagina's)

De wildernis
De wildernis

Yuval Zommer · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig boek over de natuur als gul, vrijgevig, levend wezen, nooit ver van ons vandaan geweest. De natuur gaf ons altijd alles wat we nodig hadden, net zoals ze voor alle dieren zorgde. Maar op een gegeven moment begonnen we te veel van de wildernis te vragen, en was het tijd om iets terug te geven... Een mooi verhaal om samen naar de pracht en het belang van de natuur te kijken.

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Gedachten denken
Gedachten denken

Annelies Beck & Hanneke Siemensma · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Penseel 2023 -

Een lief, speciaal prentenboek over gedachten. Over gedachten die je vergeet, die je blij of boos maken, die als spinnetjes steeds terug blijven kruipen, over grote en kleine gedachten. En: over gedachten die daden worden. Met illustraties van Hanneke Siemensma.

(hardcover, 40p) Vanaf 8 jaar

Die eland is van mij
Die eland is van mij

Oliver Jeffers · alles van deze auteur 

€ 14.95

Op een dag komt er een eland aangelopen en Wilfred wist het direct zeker: 'die eland is van mij'. Samen beleven ze van alles, totdat er een oud dametje opduikt die beweert dat de eland van haar is. - Dat kan toch zomaar niet?

Maar geleidelijk dringt het tot Wilfred door... kan een eland wel van iemand zijn???

Hardcover (32 pagina's) Leeftijd: ca 6 jaar en ouder

Ik ga bij Japie wonen
Ik ga bij Japie wonen
Want hij mag álles

Rindert Kromhout & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Ietje pakt haar koffer in en vertrekt: ze gaat bij Japie wonen. Want Japie mag álles van zijn moeder, dat is toch veel leuker dan thuis! Maar is dat wel zo...? Japie's moeder leest hem niet voor, terwijl Ietje elke avond in bed wordt voorgelezen, en ze hoeft thuis nooit haar tanden te poetsen. En ze moeten van Japie's moeder steeds hun speelgoed opruimen voordat ze iets anders gaan doen. Na een tijdje wil Ietje toch weer graag naar huis... Maar Japie wil mee, want Ietje mag álles! Toch?

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Het fabuleuze leven van Aesopus
Het fabuleuze leven van Aesopus

Ian Lendler · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prachtig boek waarin het levensverhaal van de slavenjongen Aesopus wordt verteld. De jongen werd in de buurt van Griekenland geboren als slaaf, maar dankzij zijn talent voor het vertellen van verhalen wist hij zichzelf na jaren gevangenschap te bevrijden. Bekende fabels als De haas en de schildpad en De jongen die 'wolf' riep komen voorbij, maar ook onbekendere fabels als De zon en de noordenwind, De vos en de druiven, De ezel en de schoothond en meer. Prachtig geïllustreerd door Pamela Zagarenski. Dit boek vol wijsheid is een schat voor jong en oud.

(gebonden, 63p) VAN 14.90 VOOR 7.90

Vanaf 6 jaar

Schildpad en ik
Schildpad en ik

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig verhaal voor jong en oud. Op de avond voor zijn vijfde verjaardag, vertelt opa aan zijn kleinzoon over de kleine schildpad die hij van zíjn opa kreeg. Ze werden beste vrienden, maar de schildpad bleef maar groeien en groeien. De schildpad werd zo groot dat opa samen met de schildpad moest verhuizen, dat zijn vrienden hem niet meer uitnodigden, hij werd er een beetje eenzaam van. Opa gaat naar het geboorteland van zijn opa, waar wel plek is voor schildpad. Een ontroerend verhaal over vriendschap, trouw, heimwee en liefde. Maar ook over eenzaamheid en opa's en oma's die sterven.

(Hardcover, 64p) Voor kinderen vanaf 4 jaar

Het land achter de elfendeur
Het land achter de elfendeur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een magisch boek over Mare, die als enige in haar dorp oog heeft voor de kleine wonderen van de natuur. Mare volgt een vogeltje... en belandt in het Toverbos, waar talloze elfjes rondvliegen. Van de elfjes leert ze over hun werk, over hoe zij de aarde verzorgen door de seizoenen heen. Als Mare weer terugkeert naar haar eigen wereld, is ze de wijze lessen van de elfjes niet vergeten, en zorgt ze samen met andere kinderen voor haar stukje van de aarde.

(Prentenboek, gebonden, 32p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Luister naar de muziek
Luister naar de muziek
Een wereld vol magische melodieën

Mary Richards & Caroline Bonne-Müller · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Sammy, Pip en hun knuffels maken een wereldreis door de muziek. Op elke pagina zijn ze in een andere tijd, in een ander land, waar ze een prachtig fragment beluisteren. Van Duitsland in 1155 naar Mali in 1355 tot Wenen in 1875. Met de grote prenten waan je je zo op de 'plek van bestemming'! Met fragmenten van: Hildegard van Bingen, Takadja, Mozart, Hariprasad Chaurasia, Schumann, Bizet, Grieg, Joplin, Chiquinha Gonzaga en Charlie Parker.

(gebonden, 24p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Ridder Pim
Ridder Pim

Charlotte Stoppelenburg en Josefien Stoppelenburg · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzonder boek over Pim, over zwemles en pestkoppen, ouders en school. Maar dit is ook, vooral, een verhaal over Ridder Pim, de moedige jongen die elke avond door zijn tot leven gekomen hobbelpaard wordt meegenomen naar het 'Op-slot-Slot'. Daar zijn monsters te verslaan, en een slot dat weer open getoverd moet worden... Een bijzonder ridderverhaal.

(gebonden, 74p) Vanaf 5 jaar

Het fluwelen konijn
Het fluwelen konijn

Margery Williams · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtig verhaal over een fluwelen konijn dat met kerstmis cadeau wordt gedaan aan een jongetje. Het konijn wil niks liever dan Echt worden, en misschien kan dat wel... Maandenlang speelt het jongetje liefdevol met het konijn. Zijn vacht begint te vervagen, zijn roze neusje is niet meer roze door alle kusjes, zijn staart en snorharen beginnen los te laten. Als het jongetje een nieuw konijn krijgt, moet het fluwelen konijn plaats maken. Maar dan gebeurt er iets magisch... Een ontroerend verhaal over liefde en kindermagie.

(gebonden met leeslint, 64p) Vanaf 5 jaar

Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

Muizenpost
Muizenpost
Postkaartenboekje

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 10.00

15 Kaarten met afbeeldingen: 'muizenmotieven'

(nb: de tekst op het omslagje is in het Duits)

 « 123 »