menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor peuters

Prentenboeken

36 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2

 « 12 » 

Lammetje waar ben je?
Lammetje waar ben je?
Klein formaat

Ruth Elsässer · alles van deze auteur 

€ 4.95

Een heel lief prentenboekje met het verhaal van een herdersjongetje dat zijn schaapje zoekt - en vindt. Sfeervol geïllustreerd.

(gebonden, 19 pagina’s)

Klein formaat: 110 x 152 mm.

Koningin Panda kan niet slapen
Koningin Panda kan niet slapen

Susanna Isern · alles van deze auteur 

€ 15.95

Koningin Panda kan niet slapen en er is niets dat daaraan helpt. Vanuit de hele wereld komt er hulp. Het saaiste verhaal ter wereld wordt voorgelezen, een operazangeres zingt slaapliedjes - maar wie er ook slaapt: niet koningin Panda. Als alle anderen, moe van hun pogingen de koningin te laten slapen, in diepe slaap zijn gebeurt er iets wonderlijks...

(prentenboek, hardcover, 36p) Voor peuters en kleuters.

Wat is er nog meer?
Wat is er nog meer?

Timothy Knapman · alles van deze auteur 

€ 15.95

Kleine das leeft onder de grond. 's Avonds, als het donker is, is hij met zijn vader in het bos. Maar kleine Das is erg nieuwsgierig. "Wat is er nog meer?" vraagt hij aan zijn vader. Die vertelt dat straks 'de dag' komt. Kleine Das kan van nieuwsgierigheid niet slapen, en sluipt stilletjes naar buiten - waar hij voor het eerst de dag ziet - en eindelijk ziet wat er nog meer op de wereld is. Maar in het felle zonlicht kan hij niks zien - gelukkig komt zijn vader hem redden.

Een heerlijk verhaal, passend geïllustreerd door Jane Mc Guinness, over kleine Das en zijn vader.

(prentenboek, 32p) Voor peuters en jonge kleuters.

Het bos van Muis
Het bos van Muis

Alice Melvin · alles van deze auteur 

€ 19.95

Muis woont in een heerlijk bos. En door het jaar heen is daar van alles te beleven! Elke maand laat de natuur zich weer anders zien en beleeft Muis weer iets nieuws: een deken van sneeuw in januari, de kersenboom vol bloesem in april, bijen en wilde aardbeien in juni, wortels en sla oogsten in augustus, spelen met de herfstblaadjes in oktober... Op elke dubbele pagina (voor elke maand één) is een flapje dat je kunt omslaan om nog weer iets anders te ontdekken.

Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters, met prachtige natuurillustraties.

(groot formaat, hardcover, 32p)

Kerstlichtjes
Kerstlichtjes

Carolina Rabei en Ruth Symons · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een meisje rijdt met haar vader door het besneeuwde bos, door de heuvels en het dorp, op weg naar huis om kerstmis te vieren. op alle pagina's zijn bewegende lichtjes te zien, aan de hemel, in de etalages van de winkels, in het haardvuur en in de kerstboom.

Met draaischijfjes, klepjes e.d. om de lichtjes te laten bewegen. Een prentenboek vol winterse kerstsfeer, voor peuters en kleuters.

(Gebonden, 14 p.)

Alles gaat slapen
Alles gaat slapen
Want nu is het nacht

Astrid Lindgren & Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een heerlijk boek voor het dagelijkse slaapritueel. Een versje van Astrid Lindgren over een klein katje dat nog een wandeling maakt als alle kinderen en vaders en moeders gaan slapen. Overal, in de velden en in het bos, gaan de dieren slapen - net als het katje.

(prentenboek, hardcover, 24p) Voor peuters en kleuters.

Heb jij misschien Olifant gezien?
Heb jij misschien Olifant gezien?

David Barrow · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een prentenboek voor peuters en jonge kleuters: een jongetje gaat verstoppertje spelen met zijn olifant. En het gekke is: olifant kan zich héél goed verstoppen. Het jongetje kan hem nergens vinden - maar wij wel.

Bekroond met een Zilveren Penseel (2018)

(Hardcover, 32p)

Pak 'm bij zijn staart!
Pak 'm bij zijn staart!
25 voorleesversjes

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een verrassend boek met 25 voorleesversjes van Paul Biegel, met voor elk versje een twee-pagina's-vullende illustratie van Jeska Verstegen. Over dieren en dansen, over monsters die met een aai getemd kunnen worden en over krekelsteden in het gras. Deze grappige, mooie versjes zijn door hun verscheidenheid een plezier voor jong en oud.

(gebonden, 56p)

Slaap kindje slaap
Slaap kindje slaap

Marijke ten Cate · alles van deze auteur 

€ 9.99

Gewoon fijn: een heerlijk prentenboek met een dubbele pagina met een vrolijke illustratie en de tekst van een bekend kinderliedje. Om samen te kijken en te zingen. Eindeloos...

(hardcover, 28p) Voor peuters en kleuters

Ga nu slapen, Lotte!
Ga nu slapen, Lotte!

Libby Gleeson · alles van deze auteur 

€ 5.00

De kleine Lotte huilt iedere avond sinds haar bedje in de slaapkamer van haar grote zus staat. Die is er niet blij mee, want nu kan zij ook niet slapen.

Zo gaat het avond na avond. Wie weet er een oplossing?

(prentenboek, gebonden, 32 pagina’s) Voor peuters en kleuters.

Geïllustreerd door Freya Blackwood

VAN 13,95 VOOR 5,00

Mijn papa
Mijn papa

Annemarie van Haeringen · alles van deze auteur 

€ 14.99

Mijn papa lijkt op een beer in winterslaap. Iedere ochtend moet ik hem wakker maken.

Dat is niet gemakkelijk. Maar daar weet ik iets op...

Kleine Olifant wil zo graag spelen. Maar zijn papa werkt hard en is altijd moe. Kleine olifant doet alles om aandacht te krijgen: op zijn papa's olifantenbuik springen, aan zijn slurf trekken, hem natspuiten, kietelen... Eindelijk leest papa voor! Maar het is soms ook fijn als papa even niet oplet. De kleine olifant houdt zoveel van zijn vader dat hij na een hele dag op papa passen toch even gaat controleren of die goed slaapt.

Want zijn papa is de liefste papa van de hele wereld!

(Hardcover, 25p) Leeftijd: vanaf 3 jaar

Daar ben je
Daar ben je

Hans & Monique Hagen · alles van deze auteur 

€ 17.99

Twaalf gedichten/rijmen om voor te lezen en samen de prachtige illustraties van Charlotte Dematons te bekijken. De gedichten gaan over alledaagse belevenissen van jonge peuters en hebben een kleur van verwondering en blijdschap.

(hardcover, 32p)

En nu lekker slapen, Sam!
En nu lekker slapen, Sam!

Amy Hest & Anita Jeram · alles van deze auteur 

€ 14.99

Op een regenachtige avond brengt mamma Beer kleine Sam naar bed. Ze leest Sams favoriete boek voor, stopt hem lekker in en maakt warme melk. Maar Sam wil nog niet slapen, want mamma Beer vergeet nog wat... Een lief prentenboek met warme illustraties over het avondritueel van kleine beer Sam.

(gebonden, 32p) Vanaf 3 jaar

Tijd om te dromen
Tijd om te dromen

Timothy Knapman · alles van deze auteur 

€ 6.90

Al spelend horen Alice en Jack een vreemd geluid in het bos. Wat zou dat zijn? Alice wil het weten. Maar Jack wordt steeds angstiger. Zou het een grote boze wolf zijn? Alice neemt hem moedig bij de hand. Waar zullen zij terecht komen?

Met illustraties van Helen Oxenbury

(gebonden, 32 pagina’s) Voor peuters en jonge kleuters

VAN 13,95 VOOR 6,90

Kuiken en Muis op stap
Kuiken en Muis op stap

Loek Koopmans · alles van deze auteur 

€ 6.90

In het drukke kippenhok zoekt moeder Kip naar lekkere hapjes, de haan pikt naar graankorrels en Kuiken kijkt verbaasd naar het mooie gladde witte ei. Wat zou daar in zitten? Plotseling verschijnt er een muis in het kippenhok, maar als hij even later naar buiten kruipt, gaat Kuiken hem vlug achterna en gaan ze samen op stap. Wat een geluk dat Muis alles weet over de dieren die ze tegenkomen. Als ze in de schemer een poes ontmoeten rennen ze snel naar het veilige kippenhok. Daar wacht een verrassing! Uit het gladde witte ei kruipt een klein kuikentje! Een nieuw vriendje om mee op stap te gaan! De aquareltechniek van Loek Koopmans is zorgvuldig opgebouwd uit vele lagen, waardoor rijke kleuren ontstaan. Hierdoor vinden zijn prenten aansluiting bij de belevingswereld van kleine kinderen.

Vanaf 3 jaar. (Gebonden. 24 pagina’s) VAN 13,95 VOOR 6,90

De pappa van Kleine Ezel
De pappa van Kleine Ezel

Rindert Kromhout · alles van deze auteur 

€ 13.95

Een heerlijk boek om met peuters en jonge kleuters te lezen en te kijken. Kleine Ezel heeft zijn vader nog nooit gezien en zou wel, net als alle kinderen, eens met zijn pappa willen stoeien of paardjerijden op zijn rug. Damen met zijn moeder gaat hij op zoek!

Met illustraties van Annemarie van Haeringen

(Gebonden, 28 pagina’s)

Zal ik helpen, kabouter Thijm?
Zal ik helpen, kabouter Thijm?

Admar Kwant · alles van deze auteur 

€ 11.50

Een tweede boek over Kabouter Thijm!

Een sfeervol prentenboek voor peuters en jonge kleuters. Kabouter Kwant is druk in de weer met zijn bezem om alle blaadjes die van de bomen waaien op te vegen. Gelukkig hoeft hij het niet alleen te doen: het ene na het andere dier biedt zijn hulp aan. Met kleine versjes en paginagrote afbeeldingen.

(gebonden, 24 pagina’s, groot formaat)

Te groot of te klein?
Te groot of te klein?

Catherine Leblanc · alles van deze auteur 

€ 14.95

Altijd als hij iets leuks wil doen hoort Kleine Beer van zijn vader of moeder dat hij er te klein voor is! En zij dan? Zij zijn veel te groot voor andere dingen!

Gelukkig ontdekt Kleine Beer ook waarvoor hij precies de goede maat heeft!

(prentenboek, 32p) Vanaf 3 jaar

Waarom lig jij in mijn bedje?
Waarom lig jij in mijn bedje?

Joke van Leeuwen · alles van deze auteur 

€ 7.99

Een jongetje gaat naar bed, maar daar ligt een knuffel. Die moet naar zijn eigen bed, maar in het bed van de knuffel ligt een andere knuffel, die naar zijn eigen bed moet maar daar ligt een...

Een eenvoudig lief verhaaltje, voor peuters en de jongste kleuters, voor het slapen gaan.

(Harde kaft, leporello (een heel lange gevouwen pagina, tweezijdig bedrukt)

Boer Boris
Boer Boris
Gaat naar zee

Ted van Lieshout · alles van deze auteur 

€ 12.99

Een vrolijk prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar: Boer Boris heeft vakantie en wil naar zee. Hij pakt zijn koffer in, maar merkt dat hij teveel wil meenemen. Dan maar met de tractor op vakantie. Maar zelfs met de tractor kan hij nog niet alles wat hij wil meenemen - dus bedenkt hij nog een ander plan.

Met illustraties van Philip Hopman. Verkozen tot met mooiste prentenboek van 2015.

(hardcover, 32p)

 « 12 »