menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 9 tot 12 jaar

Lezen en voorlezen

116 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/6
 sortering

 « 123456 » 

Salto
Salto

Arndís Thórarinsdóttir · alles van deze auteur 

€ 16.99

Alfúr is twaalf jaar, en woont met zijn familie in Kópavogur in IJsland. Hij houdt van gamen en turnt op hoog niveau met zijn beste vriend. Op een dag wordt bij zijn broertje van drie autisme vastgesteld, en Alfúrs wereld staat op zijn kop. Thuis moet alles ineens anders, en hun ouders willen zelfs verhuizen! Dat kan zo niet langer, denkt Alfúr, en hij besluit zijn ouders te laten zien dat zijn broertje helemaal niet anders is...

Vertaald uit het IJslands door Willemien Werkman. Met zwart-wit illustraties van Linde Faas.

(hardcover, 291p) Vanaf 10 jaar

De flat aan het einde van de wereld
De flat aan het einde van de wereld

Arndís Thórarinsdóttir & Hulda Sigrún Bjanadóttir · alles van deze auteur 

€ 16.99

Björk is nog nooit op bezoek geweest bij haar oma, Oma Eiland, zo ver weg woont ze. Maar nu gaat ze er, samen met haar hondje Kappi, voor het eerst naartoe. De ferry brengt ze naar het afgelegen eiland, waar Björk een verrassende tijd tegemoet staat... Een prachtig Scandinavisch leesboek.

Vertaald uit het IJslands door Willemien Werkman. Met zwart-wit illustraties van Linde Faas.

(hardcover, 317p) Vanaf 10 jaar

De jongen die van de wereld hield
De jongen die van de wereld hield

Tjibbe Veldkamp · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een bijzonder verhaal, bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024:

Adem is een jongen die nog niet geboren is. Als zijn ouders elkaar in een stad ergens in Oost-Europa voor het eerst ontmoeten, wordt hij als 'geest' geboren. Maar als zijn ouders verder geen contact met elkaar hebben, weet hij te bewerkstelligen dat zij toch weer bij elkaar komen - zodat hij uiteindelijk op aarde geboren kan worden.

(hardcover, 173p, met zw illustraties) Leeftijd: vanaf 11 jaar

Slot Sofenstein - Lente (08)
Slot Sofenstein - Lente (08)

€ 12.95

Een fijn nieuw nummer in lentesfeer van Slot Sofenstein, gevuld met lange en korte verhalen, puzzels en kleurplaten, knutselideeën en recepten.

(tijdschrift A4-formaat, 95p)

Emiel van de Hazelhoeve
Emiel van de Hazelhoeve

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 27.99    ‹  geen verzendkosten!   

Heerlijke avonturen van Emiel die op het Zweedse platteland op een boerderij woont. Daar valt van alles te beleven, met de dieren, zijn zusje, de knecht. En hoe vaak Emiel ook in de problemen komt -en voor straf in het timmerschuurtje moet- hij bedoelt het goed en laat zich niet ontmoedigen.

Leeftijd: voorlezen ca 6 / Zelf lezen: 8+

(hardcover, p.320, met leeslint)

De torens van februari
De torens van februari

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een klassieker: spannend en mysterieus. Een jongen die aan geheugenverlies lijdt gaat op zoek naar zijn verleden. De aantekeningen die hij in een opschrijfboekje vindt helpen niet veel; ze roepen alleen flarden van herinneringen op. Hij komt in een vreemde nieuwe wereld; was hij daar eerder en bestaat die wereld echt?

(gebonden hardcover, 200 p.) vanaf 12 jaar

De geheime tuin
De geheime tuin

Frances Hodgson Burnett · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

De bekende klassieker waarin Mary Lennox op het landgoed waar ze woont een geheime tuin ontdekt. Op een goede dag wijst een klein eigenwijs roodborstje haar hoe ze in de geheimzinnige tuin kan komen. Op een stormachtige nacht, als Mary niet kan slapen, ontdekt Mary dat er nog een leeftijdgenootje op het landgoed woont.

Een mooi en ontroerend verhaal.

(hardcover, genaaid, linnen met goudopdruk en goud op snee, leeslint, 225 p.)

Leeftijd: vanaf 10 jaar

De strijd om de hartenkoningin
De strijd om de hartenkoningin

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 16.99

Voor de fans van Tonke Dragt: een jeugdwerk, geschreven en geïllustreerd door de toen nog 25-jarige auteur. Het is een novelle waarin de figuren van het kaartspel tot leven komen en de Hartenkoninging vermoord blijkt.

(gebonden hardcover, 51p)

De kleine lord
De kleine lord
De jongen die de wereld veranderde

Frances Hodgson Burnett · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een klassieker: Cedric groeit op in armoedige omstandigheden. Op een dag hoort hij dat hij erfgenaam is van zijn opa die hij niet kent, een rijke edelman. Hij moet alles achterlaten en bij zijn opa gaan wonen. Die opa is een knorrige oude man. En Cedric is spontaan en vriendelijk. Hij weet het hart van zijn opa te ontdooien - maar dan duikt er nóg een erfgenaam op.

(genaaid, hardcover, linnen met goud op snee en leeslint, 177 p.)

Vanaf 10 jaar

Wie niet weg is wordt gezien
Wie niet weg is wordt gezien

Ida Vos · alles van deze auteur 

€ 15.99

In dit boek vertelt de schrijfster over wat zij tijdens de tweede wereldoorlog als 11-jarig Joods meisje meemaakte. Samen met haar zusje en moeder en vader duikt zij onder. Zij verblijven op verschillende adressen - en zien elkaar na de oorlog terug.

Het verhaal laat je beleven hoe dat voor de twee zusjes was.

(hardcover, 153p) vanaf 10 jaar

Zeemeermeisje
Zeemeermeisje

Jowi Schmits · alles van deze auteur 

€ 15.95

De dertienjarige Miki brengt de vakantie door bij haar vader in Amsterdam, geheel tegen haar zin. Ze heeft ruzie met haar beste vriend en maakt zich zorgen om de woordenwisselingen tussen haar ouders. Alles verandert als Miki de excentrieke buurvrouw Chris, en haar hondje Bux, ontmoet. Chris gaat naar Schotland, om haar verloren geliefde Felix op te zoeken, en Miki besluit mee te gaan. Zo begint een bijzondere reis...

(gebonden, 192p) vanaf 10 jaar

Lava
Lava

Mireille Geus · alles van deze auteur 

€ 14.99

Lava is een prinses, die volgende week 13 wordt. Daarom moet ze op reis, naar het land waarvan ze later koningin zal worden. Een hond en een bozige jongen gaan met haar mee. Het wordt een reis waarin ze veel beleeft, veel moet leren en afleren. En ergens in dat land moet ze ook iets vinden om aan haar volk te geven.

(Hardcover, 180 pagina's) Leeftijd: vanaf 11 jaar

Het huis op kippenpoten
Het huis op kippenpoten

Sophie Anderson · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een heerlijk fantasierijk boek! Marinka groeit op in een huis dat op kippenpoten staat. Een paar keer per jaar gebeurt het dat het huis 's nachts op stap gaat, en dan wordt iedereen de volgende morgen op een vreemde, onbekende plek wakker. Maar Marinka wil nu wel eens ergens blijven wonen, zodat ze een echte vriend kan krijgen. - Dat kan niet, want haar oma is een Jaga, met als taak de doden naar de andere wereld te brengen, en Marinka zelf wordt ook opgeleid om Jaga te worden. Marinka legt zich daar niet bij neer, maar dat leidt tot onverwachte gebeurtenissen.

(Hardcover, gebonden, met afb. in zw, 297 p.). Vanaf 10 jaar.

Met zwart-wit illustraties van Elisa Paganelli.

Zebedeus en het ganzenbord van Wisse
Zebedeus en het ganzenbord van Wisse

Koos Meinderts · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een boek met een bijzonder verhaal. De filosofisch aangelegde twijfelaar Zebedeus krijgt van een onbekende een ganzenbordspel toegestuurd. En als Zebedeus per ongeluk 3 gooit is het spel begonnen: er staat een gans voor zijn deur die zijn reisgenoot is op het spel dat nu gespeeld gaat worden. Een wonderlijk avontuur begint!

- Met tekeningen van Annette Fienieg -

(Hardcover, 157p, in kleur geïllustreerd) Vanaf 9 jaar

Vrienden onder vuur
Vrienden onder vuur

Bies van Ede · alles van deze auteur 

€ 7.90

Bies van Ede is een goede verteller. Vrienden onder vuur is een spannend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Spanjaarden belegeren de stad (Haarlem) maar het gerucht gaat ook dat Willem van Oranje met zijn troepen onderweg is om de Spanjaarden te verjagen. Eva en Evert zijn hartsvrienden maar hebben allebei een eigen opdracht te vervullen. Zullen zij elkaar nog terugzien?

(Hardcover, 256 pagina's) Vanaf 9 jaar

VAN 18,99 VOOR 7,90

Alice in wonderland
Alice in wonderland
Alice in Spiegelland

Lewis Caroll · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze kinderboeken klassieker is heruitgegeven in een prachtig verzorgde jubileumeditie en bevat zowel Alice in Wonderland als het 'omgekeerde vervolg' daarop: Alice in Spiegelland.

De wonderlijke avonturen van Alice, die van de ene onverwachte gebeurtenis in de andere terechtkomt zijn op een originele wijze geïllustreerd door Floor Rieder; haar illustraties sluiten naadloos aan op de sfeer van het verhaal.

(hardcover, gedeeltelijk linnen band, 372p) Vanaf ca 9 jaar

Atta
Atta

Jolien Janzing · alles van deze auteur 

€ 15.99

Atta is een meisje dat heel lang geleden leefde. Als meisje moet ze mee met de vrouwen en kinderen: bessen plukken, wortels uitgraven, hout sprokkelen. Ze zou veel liever met de jongens en de mannen meegaan - en dat doet ze op een dag dan ook. Maar de ontmoeting met een woeste mammoet is toch niet zo leuk - en als Atta de weg kwijt raakt belandt zij bij een ander volk.

Een levendig en humoristisch verhaal met een nieuwsgierige en dynamische heldin!

Met fijne kleurenillustraties van Linde Faas.

(hardcover, 140p) vanaf 10 jaar

De Rode Prinses
De Rode Prinses

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

De geliefde klassieker van Paul Biegel in een nieuw jasje, voorzien van fijne illustraties door Charlotte Dematons. Na twaalf lange jaren mag de Rode Prinses voor het eerst het Witte-Torenpaleis verlaten. De feestelijke gebeurtenis wordt echter ruw verstoord als ze wordt ontvoerd door drie rovers. Het volk is geschrokken, maar al snel beginnen zij te twijfelen over de identiteit van de prinses...

(hardcover, 144p) Vanaf 7 jaar

De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar
De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar

Lydia Rood · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een heerlijke bundel verhalen over de stoere held Antar, zijn heldendaden en zijn grote liefde Abla. De verhalen zijn sfeervolle hervertellingen van Lydia Rood van klassieke Arabische verhalen, geïllustreerd door Juliette de Wit.

(hardcover, 120p) Vanaf 7 jaar

De kaarten van madame Petrova
De kaarten van madame Petrova

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

In dit spannende vervolg op 'Lepelsnijder' zijn Silke en haar tweelingbroer Janis gevlucht, bang voor de voorspelling van madame Petrova. Het buiten slapen en eten bij elkaar sprokkelen en jagen valt Silke zwaar. Wanneer ze een stel ontmoeten dat langs markten reist met hun dansende beer, wil Silke graag met hen mee. Maar Janis vertrouwt het niet helemaal...

(hardcover, 296p) Vanaf 10 jaar

 « 123456 »