menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 9 tot 12 jaar

Lezen en voorlezen

97 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Het jaar dat de bijen kwamen
Het jaar dat de bijen kwamen

Petra Postert · alles van deze auteur 

€ 16.99

Josy erft van haar opa iets heel bijzonders: een bijenvolk. Josy staat niet meteen te springen, ze houdt niet zo van insecten... Ook de moeder van Josy vindt het maar niks, en bovendien gevaarlijk. Toch wil Josy de bijen houden. Van de beste vriendin van haar opa leert ze heel veel over wat het inhoudt om een imker te zijn. Josy begint opa's liefde voor de bijen te begrijpen. Een fijn leesboek over vrienden maken, nieuwe dingen leren en je eigen grenzen verleggen.

(paperback, 192p) Vanaf 10 jaar

De verboden duinen
De verboden duinen

Marjolein Visser · alles van deze auteur 

€ 15.99

Tussen Mila's ouders gaat het niet zo goed. Haar vader is het huis uit en haar moeder werkt heel veel om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Vanaf het moment dat Mila een nieuw klasgenootje krijgt, Eline, wil ze meteen beste vriendinnen met haar worden. Bij Mila hoeft Eline als enige niet te stotteren. Samen verzinnen ze een Briljant Plan om Eline aan voldoendes op school te helpen, zodat ze in de zomer samen in de Verboden Duinen kunnen kamperen. Maar alles loopt anders dan verwacht...

(hardcover, 216p) Vanaf 9 jaar

Lepelsnijder
Lepelsnijder

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een sprookjesachtig verhaal over Janis, die samen met Frid boven op een berg woont, ver weg van andere mensen. Frid daalt af en toe de berg af om voorraden in te slaan, en neemt dan ook de prachtige lepels mee die hij maakt. Maar deze keer blijft Frid wel heel lang weg, Janis wordt ongerust. Daar begint een lange, gevaarlijke tocht voor Janis, waarin hij niet alleen Frid, maar ook de waarheid probeert te vinden...

(gebonden, 304p) vanaf 10 jaar

Momo en de tijdspaarders
Momo en de tijdspaarders

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 16.99

De geliefde klassieker in een prachtig nieuw jasje, met de originele illustraties van de auteur. Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.

(gebonden, 284p) vanaf 10 jaar

Mijn oma is kwijt...
Mijn oma is kwijt...

Peter Theunynck & Lies van Gasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Oma doet soms een beetje vreemd. Ze weet sommige dingen niet meer, moet alles opschrijven en zegt soms dezelfde dingen wel drie keer. Haar kleindochter probeert haar te begrijpen en te helpen. Wie was oma vroeger, wie is ze nu? Wordt ze weer zoals ze vroeger was, of niet? Dit bijzondere, poëtische boek over dementie is voor jong en oud.

(gebonden, 64p) vanaf 6 jaar

VAN 20.99 VOOR 7.90

De heksen
De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(paperback, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De reuzenperzik
De reuzenperzik

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker in een raar bouwvallig huis op de top van een hoge heuvel in het zuiden van Engeland. James moet van die niet zo lieve tantes altijd hard werken. Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt. Hij laat het zakje bij de kale perzikboom vallen. Door de toverkracht groeit er aan de boom een reusachtige perzik, die zo groot wordt als een huis. James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en wordt vriendjes met de Ouwe-Groene-Sprinkhaan, met juffrouw Spin, het Lieveheersbeest en nog meer dieren. Samen maken zij de gekste avonturen mee, zoals een luchtreis over de oceaan.

Met tekeningen (zwartwit) van Quentin Blake. - Vanaf 9 jaar.

(paperback, 159p)

Thomas en de laatste draken
Thomas en de laatste draken

Cornelia Funke · alles van deze auteur 

€ 7.90

Voor ieder die van sprookjesachtige, magische verhalen houdt. De allerlaatste draken worden bedreigd, en om ze te redden moet Thomas een verborgen plek zien te vinden: de zoom van de Hemel. Alleen daar kunnen de laatste draken veilig leven. Samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje gaat Thomas op reis. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vijanden en maken allerlei avonturen mee. Zouden ze de zoom van de Hemel eerder vinden dan de bloeddorstige gouden draak Netelbrand...?

Vanaf 11 jaar. (gebonden, 408p) VAN 22.99 VOOR 7.90

Van dwaallicht tot drakenkoning
Van dwaallicht tot drakenkoning
Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Claire Cock-Starkey & Samantha Dolan · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een prachtige bundel met verhalen uit Tsjechië, Brazilië, Portugal, Ierland en meer. Ieder hoofdstuk staat in het teken van een natuurthema als Bossen, Zeeën en oceanen, Heuvels en dalen, Moerassen, enzovoort. Het hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna allerlei weetjes volgen over mythes en legenden uit alle windstreken. Over reuzen en zeemeerminnen, goden en magiërs, natuurwezens en tradities. Een rijk, inspirerend boek!

(gebonden, 80p) Vanaf 9 jaar

De nachtlantaarns van meneer Makkelie
De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Alice Hoogstad · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bundel met 14 verhalen van verschillende auteurs, zoals onder andere Bette Westera, Sjoerd Kuyper, Annet Schaap en Koos Meinderts. Over reizen in droomwerelden, over circuskinderen, betoverde bossen en doolhoven. Fijne verhalen om voor te lezen, of om zelf te lezen.

(gebonden, 59p) Vanaf 8 jaar

Vandaag, ergens op aarde
Vandaag, ergens op aarde

Lucy Brownridge & Margaux Samson Abadie · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtig groot boek, over de natuur, de seizoenen en de aarde. Voor elke maand vier verhalen, die zich ieder in een ander land afspelen. De indrukwekkende illustraties nemen je mee over de hele wereld. Je leest over het smeltende ijs in april in Noorwegen, maanbogen in mei in de Verenigde Staten, de vijgenboom in juni in Palestina en nog veel meer. Een boek waar je niet snel op uitgekeken bent!

(gebonden, 107p) vanaf 9 jaar

(Groot formaat)

Mio, mijn Mio
Mio, mijn Mio

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtige klassieker van Astrid Lindgren in een mooi nieuw jasje gestoken, met magische illustraties van Johan Egerkrans. De weesjongen Bo Vilhelm Olsson wordt meegenomen naar het Land in de Verte, waar hij zijn ouders terugvindt en een belangrijke taak te volbrengen heeft... Een prachtig verhaal over moed, eenzaamheid en onvoorwaardelijke liefde.

(gebonden, 154p) Vanaf 8 jaar

Het uur tussen hond en wolf
Het uur tussen hond en wolf
Over een heksenjacht in 1600

André Nuyens · alles van deze auteur 

€ 19.95

Een aangrijpende jeugdroman, met twee verhaallijnen 4 eeuwen van elkaar verwijderd. In 1600 moeten vroedvrouw en genezeres Grietje en haar dochter Swaantje hun onschuld bewijzen als ze worden beschuldigd van hekserij... In 2021 krijgen twee brugklassers te maken met een eenzame, oude vrouw die door iedereen een heks wordt genoemd. Verleden en heden worden één in dit boek over hekserij.

(gebonden, 237p) vanaf ca 11 jaar

Paniek op het slagveld
Paniek op het slagveld
De strijd van Jacoba van Beieren

Sunny J. Jansen · alles van deze auteur 

€ 6.90

Uit de serie Historische Helden: het verhaal van Jacoba van Beieren. Jacoba mag van haar neef niet regeren, maar bij dit onrecht legt ze zich niet zomaar neer... Jacoba gaat de strijd aan, tegen de stroom in. Een spannend, leerzaam verhaal over een dappere dame.

Met historische achtergrondinformatie en kleurenillustraties.

(hardcover, 62p) Vanaf 10 jaar

Van 14,90 voor 6,90

De goudsmid en de meesterdief
De goudsmid en de meesterdief

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijkt als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar die is anders dan hij. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden. Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden? Daarover zijn vele verhalen te vertellen!

(gebonden, met afb. in ZW, 352p) Leeftijd: vanaf 10 jaar

NB: Eerder ook verschenen onder de titel: Verhalen van de tweelingbroers

Ik wou dat ik anders was
Ik wou dat ik anders was

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

Ik wou dat ik anders was gaat over een dik jongetje dat niet goed kan leren en altijd over zijn eigen benen struikelt. Hij zou zó graag anders worden, dat iedereen hem zelfs Anders gaat noemen. Als hij op een dag na uren leren de tafel van zeven nog niet uit zijn hoofd kent, vraagt hij een tovervrouw om raad. Zij weet de oplossing: de Grote Tovenaar kan hem helpen, maar dat doet hij niet zomaar! Anders moet eerst een moeilijk opdracht volbrengen…

(gebonden, in kleur geïllustreerd door Marieke Nelissen, 174 pagina’s)

Voorlezen: vanaf ca 7 jaar, zelf lezen: 9 jr en ouder

De zusjes uit het Verzonken Moeras
De zusjes uit het Verzonken Moeras

Lucy Strange · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een nieuwe titel van Griffelwinnares Lucy Strange: zes zusjes groeien op in een eenzame streek. Hun vader is een ongevoelige tiran, hun grootmoeder probeert hen te beschermen. Op een avond gaan de drie oudste zussen stiekem naar het Vollemaanscircus dat in het dorp is - en de volgende dag is de oudste zus verdwenen. Zo begint er een poëtisch en magisch avontuur.

(paperback, 280p) Leeftijd: 10+

Ronja de roversdochter
Ronja de roversdochter

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Wat is dit toch een heerlijk boek:hHet meeslepende verhaal van Ronja, de dochter van de roverhoofdman, en haar diepe vriendschap voor Birk, de zoon van de grootste vijand van haar vader Mattis. De vaders staan elkaar naar het leven - maar Ronja en Brik vluchten het bos in om samen tez ijn...

Met tekeningen in zwartwit, gebonden in linnen/kartonnen band, met leeslint, 217 pagina’s.

Vanaf 10 jaar

[bekroond met een Zilveren Griffel]

Het oneindige verhaal
Het oneindige verhaal

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is het beroemde verhaal over Bastiaan, die zich met het gestolen boek Het oneindige verhaal op de zolder van zijn school verstopt. Hier ´kruipt´ hij in zijn boek. Ieder uur raakt Bastiaan meer betrokken bij het verhaal en om twaalf uur ´s nachts gaat hij zelfs het verhaal binnen omdat koningin van het land Fantásië hem roept.

(jubileumeditie, hardcover met stofomslag en leeslint, 431p)

Wie achter deze deur verdwaalt
Wie achter deze deur verdwaalt

Rindert Kromhout & Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een fantasierijk avontuur, geschreven door Rindert Kromhout en Tonke Dragt over Laurenzo die bij een beroemde schrijfster op bezoek is en in haar huis een deur ontdekt die toegang geeft tot vreemde landen. Maar niet iedereen kan en mag door die deur gaan...

(hardcover, 121p, met afb. in zw) Vanaf 9 jaar

 « 12345 »