menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 9 tot 12 jaar

Lezen en voorlezen

105 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/6
 sortering

 « 123456 » 

Lava
Lava

Mireille Geus · alles van deze auteur 

€ 14.99

Lava is een prinses, die volgende week 13 wordt. Daarom moet ze op reis, naar het land waarvan ze later koningin zal worden. Een hond en een bozige jongen gaan met haar mee. Het wordt een reis waarin ze veel beleeft, veel moet leren en afleren. En ergens in dat land moet ze ook iets vinden om aan haar volk te geven.

(Hardcover, 180 pagina's) Leeftijd: vanaf 11 jaar

Het huis op kippenpoten
Het huis op kippenpoten

Sophie Anderson · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een heerlijk fantasierijk boek! Marinka groeit op in een huis dat op kippenpoten staat. Een paar keer per jaar gebeurt het dat het huis 's nachts op stap gaat, en dan wordt iedereen de volgende morgen op een vreemde, onbekende plek wakker. Maar Marinka wil nu wel eens ergens blijven wonen, zodat ze een echte vriend kan krijgen. - Dat kan niet, want haar oma is een Jaga, met als taak de doden naar de andere wereld te brengen, en Marinka zelf wordt ook opgeleid om Jaga te worden. Marinka legt zich daar niet bij neer, maar dat leidt tot onverwachte gebeurtenissen.

(Hardcover, gebonden, met afb. in zw, 297 p.). Vanaf 10 jaar.

Met zwart-wit illustraties van Elisa Paganelli.

Zebedeus en het ganzenbord van Wisse
Zebedeus en het ganzenbord van Wisse

Koos Meinderts · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een boek met een bijzonder verhaal. De filosofisch aangelegde twijfelaar Zebedeus krijgt van een onbekende een ganzenbordspel toegestuurd. En als Zebedeus per ongeluk 3 gooit is het spel begonnen: er staat een gans voor zijn deur die zijn reisgenoot is op het spel dat nu gespeeld gaat worden. Een wonderlijk avontuur begint!

- Met tekeningen van Annette Fienieg -

(Hardcover, 157p, in kleur geïllustreerd) Vanaf 9 jaar

Vrienden onder vuur
Vrienden onder vuur

Bies van Ede · alles van deze auteur 

€ 7.90

Bies van Ede is een goede verteller. Vrienden onder vuur is een spannend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Spanjaarden belegeren de stad (Haarlem) maar het gerucht gaat ook dat Willem van Oranje met zijn troepen onderweg is om de Spanjaarden te verjagen. Eva en Evert zijn hartsvrienden maar hebben allebei een eigen opdracht te vervullen. Zullen zij elkaar nog terugzien?

(Hardcover, 256 pagina's) Vanaf 9 jaar

VAN 18,99 VOOR 7,90

Alice in wonderland
Alice in wonderland
Alice in Spiegelland

Lewis Caroll · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze kinderboeken klassieker is heruitgegeven in een prachtig verzorgde jubileumeditie en bevat zowel Alice in Wonderland als het 'omgekeerde vervolg' daarop: Alice in Spiegelland.

De wonderlijke avonturen van Alice, die van de ene onverwachte gebeurtenis in de andere terechtkomt zijn op een originele wijze geïllustreerd door Floor Rieder; haar illustraties sluiten naadloos aan op de sfeer van het verhaal.

(hardcover, gedeeltelijk linnen band, 372p) Vanaf ca 9 jaar

Atta
Atta

Jolien Janzing · alles van deze auteur 

€ 15.99

Atta is een meisje dat heel lang geleden leefde. Als meisje moet ze mee met de vrouwen en kinderen: bessen plukken, wortels uitgraven, hout sprokkelen. Ze zou veel liever met de jongens en de mannen meegaan - en dat doet ze op een dag dan ook. Maar de ontmoeting met een woeste mammoet is toch niet zo leuk - en als Atta de weg kwijt raakt belandt zij bij een ander volk.

Een levendig en humoristisch verhaal met een nieuwsgierige en dynamische heldin!

Met fijne kleurenillustraties van Linde Faas.

(hardcover, 140p) vanaf 10 jaar

De Rode Prinses
De Rode Prinses

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

De geliefde klassieker van Paul Biegel in een nieuw jasje, voorzien van fijne illustraties door Charlotte Dematons. Na twaalf lange jaren mag de Rode Prinses voor het eerst het Witte-Torenpaleis verlaten. De feestelijke gebeurtenis wordt echter ruw verstoord als ze wordt ontvoerd door drie rovers. Het volk is geschrokken, maar al snel beginnen zij te twijfelen over de identiteit van de prinses...

(hardcover, 144p) Vanaf 7 jaar

De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar
De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar

Lydia Rood · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een heerlijke bundel verhalen over de stoere held Antar, zijn heldendaden en zijn grote liefde Abla. De verhalen zijn sfeervolle hervertellingen van Lydia Rood van klassieke Arabische verhalen, geïllustreerd door Juliette de Wit.

(hardcover, 120p) Vanaf 7 jaar

De kaarten van madame Petrova
De kaarten van madame Petrova

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

In dit spannende vervolg op 'Lepelsnijder' zijn Silke en haar tweelingbroer Janis gevlucht, bang voor de voorspelling van madame Petrova. Het buiten slapen en eten bij elkaar sprokkelen en jagen valt Silke zwaar. Wanneer ze een stel ontmoeten dat langs markten reist met hun dansende beer, wil Silke graag met hen mee. Maar Janis vertrouwt het niet helemaal...

(hardcover, 296p) Vanaf 10 jaar

Misjka
Misjka

Edward van de Vendel & Anoush Elman · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Gouden Griffel en een Zilveren Penseel 2023 -

Roya en haar familie zijn gevlucht uit Afghanistan, en krijgen na 5 jaar in Nederland eindelijk het nieuws te horen dat ze mogen blijven. Roya vindt dat er nog iets mist: bij een huis hoort een huisdier! Het wordt een lief wit dwergkonijntje, Misjka. Aan Misjka vertelt Roya alles wat ze nog weet over de vlucht uit haar land. Maar op een ochtend is Misjka verdwenen. Een aangrijpend, mooi leesboek over de liefde voor een huisdier en het vluchten uit je eigen land. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

(hardcover, 156p) Vanaf 6 jaar

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel 2023 -

Een heerlijk origineel boek over allerlei dieren die een spreekbeurt houden over een ander dier. Sommige dieren vertellen daarin stiekem ook wat over zichzelf, of over hun verhouding met het andere dier. Dit leidt tot grappige en vertederende verhalen. Een groot plezier voor jong, maar ook voor oud!

(hardcover, 120p) Vanaf 8 jaar

Kinderen van het drijfzand
Kinderen van het drijfzand

Efua Traoré · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Simi moet deze zomervakantie naar haar oma, die ze nog nooit heeft ontmoet, in Nigeria. Dat betekent geen internet, geen elektriciteit, en vlakbij een oerwoud verblijven. Simi ziet er enorm tegenop. Ze mag van oma niet het oerwoud in, maar een stem lokt haar... Ze gaat het verboden pad op, en zinkt weg in rood drijfzand, naar een verborgen, magische wereld. Een prachtig leesboek vol kleuren, geuren, verhalen en legenden uit het betoverende Nigeria.

(gebonden, 251p) Vanaf 10 jaar

Bliksemkind
Bliksemkind

Hans Hagen · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Penseel 2023

Een bijzonder verhaal over Yoko, die wordt geraakt door de bliksem. Als ze wakker wordt, heeft ze een geneeskrachtige steen in haar handen. Als een lopend vuurtje verspreid dit nieuws zich, en van overal komen er zieken naar haar toe. Iedereen is dolblij met de genezende steen, behalve Yoko zelf. Een meeslepend verhaal, prachtig geïllustreerd door Martijn van der Linden.

(hardcover, 192p) Vanaf 9 jaar

Het jaar dat de bijen kwamen
Het jaar dat de bijen kwamen

Petra Postert · alles van deze auteur 

€ 16.99

Josy erft van haar opa iets heel bijzonders: een bijenvolk. Josy staat niet meteen te springen, ze houdt niet zo van insecten... Ook de moeder van Josy vindt het maar niks, en bovendien gevaarlijk. Toch wil Josy de bijen houden. Van de beste vriendin van haar opa leert ze heel veel over wat het inhoudt om een imker te zijn. Josy begint opa's liefde voor de bijen te begrijpen. Een fijn leesboek over vrienden maken, nieuwe dingen leren en je eigen grenzen verleggen.

(paperback, 192p) Vanaf 10 jaar

De verboden duinen
De verboden duinen

Marjolein Visser · alles van deze auteur 

€ 15.99

Tussen Mila's ouders gaat het niet zo goed. Haar vader is het huis uit en haar moeder werkt heel veel om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Vanaf het moment dat Mila een nieuw klasgenootje krijgt, Eline, wil ze meteen beste vriendinnen met haar worden. Bij Mila hoeft Eline als enige niet te stotteren. Samen verzinnen ze een Briljant Plan om Eline aan voldoendes op school te helpen, zodat ze in de zomer samen in de Verboden Duinen kunnen kamperen. Maar alles loopt anders dan verwacht...

(hardcover, 216p) Vanaf 9 jaar

Lepelsnijder
Lepelsnijder

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een sprookjesachtig verhaal over Janis, die samen met Frid boven op een berg woont, ver weg van andere mensen. Frid daalt af en toe de berg af om voorraden in te slaan, en neemt dan ook de prachtige lepels mee die hij maakt. Maar deze keer blijft Frid wel heel lang weg, Janis wordt ongerust. Daar begint een lange, gevaarlijke tocht voor Janis, waarin hij niet alleen Frid, maar ook de waarheid probeert te vinden...

(gebonden, 304p) vanaf 10 jaar

Momo en de tijdspaarders
Momo en de tijdspaarders

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 16.99

De geliefde klassieker in een prachtig nieuw jasje, met de originele illustraties van de auteur. Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.

(gebonden, 284p) vanaf 10 jaar

Mijn oma is kwijt...
Mijn oma is kwijt...

Peter Theunynck & Lies van Gasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Oma doet soms een beetje vreemd. Ze weet sommige dingen niet meer, moet alles opschrijven en zegt soms dezelfde dingen wel drie keer. Haar kleindochter probeert haar te begrijpen en te helpen. Wie was oma vroeger, wie is ze nu? Wordt ze weer zoals ze vroeger was, of niet? Dit bijzondere, poëtische boek over dementie is voor jong en oud.

(gebonden, 64p) vanaf 6 jaar

VAN 20.99 VOOR 7.90

De heksen
De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(paperback, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De reuzenperzik
De reuzenperzik

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker in een raar bouwvallig huis op de top van een hoge heuvel in het zuiden van Engeland. James moet van die niet zo lieve tantes altijd hard werken. Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt. Hij laat het zakje bij de kale perzikboom vallen. Door de toverkracht groeit er aan de boom een reusachtige perzik, die zo groot wordt als een huis. James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en wordt vriendjes met de Ouwe-Groene-Sprinkhaan, met juffrouw Spin, het Lieveheersbeest en nog meer dieren. Samen maken zij de gekste avonturen mee, zoals een luchtreis over de oceaan.

Met tekeningen (zwartwit) van Quentin Blake. - Vanaf 9 jaar.

(paperback, 159p)

 « 123456 »