menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 9 tot 12 jaar

Lezen en voorlezen

88 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5

 « 12345 » 

Madame Badobedah
Madame Badobedah

Sophie Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.95

Mabel woont met haar ouders in Hotel Zeemeermin - en dat vindt zij heerlijk want zij is nieuwsgierig en vol fantasie en houdt er van om de gasten in de gaten te houden.

Op een dag komt er een vreemde oude dame logeren. Ze heeft een zware bromstem, hele zware koffers en een schildpad met kraaloogjes. Verdacht! Mabel weet het zeker: de oude vrouw is een superschurk...

Een verhaal over vriendschap en verbeelding. Leeftijd: vanaf 9 jaar.

(hardcover, vol illustraties, 56p)

Het uur tussen hond en wolf
Het uur tussen hond en wolf
Over een heksenjacht in 1600

André Nuyens · alles van deze auteur 

€ 19.95

Een aangrijpende jeugdroman, met twee verhaallijnen 4 eeuwen van elkaar verwijderd. In 1600 moeten vroedvrouw en genezeres Grietje en haar dochter Swaantje hun onschuld bewijzen als ze worden beschuldigd van hekserij... In 2021 krijgen twee brugklassers te maken met een eenzame, oude vrouw die door iedereen een heks wordt genoemd. Verleden en heden worden één in dit boek over hekserij.

(gebonden, 237p) vanaf ca 11 jaar

De val van de Vredeborch
De val van de Vredeborch

Thea Beckman · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een historisch jeugdroman van meesterverstelster Thea Beckman. Hoofdpersonen zijn Jan van Leemputte en zijn vrouw Catharina, die leven in Utrecht ten tijde van de beeldenstorm en de inquisitie. Het Spaanse leger van hertog Alva versterkt de Vredeborch en de strijd met Nederlandse 'opstandelingen' verhevigt zich. Het leven in oorlogstijd wordt steeds zwaarder en de bevolking smacht naar het einde van de strijd.

(hardcover, 344p) Leeftijd: ca 12 jaar

De rover Hoepsika
De rover Hoepsika

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

De rover Hoepsika is een bijzondere rover. Hij kan het roven niet laten - maar heeft van ieder van zijn wandaden ontzettende spijt. Op een dag wordt hem een bjizonder voorstel gedaan door een schatrijke heer: zou hij diens ontvoerde dochter niet kunnen terugroven?

Dat wordt een heel bijzondere roof.

Een heerlijk kinderboek! (Paul Biegel Bibliotheek, gebonden uitvoering, met de originele illustraties van Carl Hollander) 128 pagina’s

De tuinen van Dorr
De tuinen van Dorr

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige ’Biegel’ met het verhaal van de onmogelijke liefde tussen de prinses en de tuinman. Zij krijgen ook te maken met de heks Sirdis die de tuinman betovert. Om hem te redden trekt zij naar de dode stad Dorr.

Een verhaal verteld zoals alleen Paul Biegel dat kon, met bijzondere kleurenillustraties van Charlotte Dematons.

(gebonden uitgave, 183 pagina’s) Leeftijd: 9 jaar en ouder

De vloek van Woestewolf
De vloek van Woestewolf

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 16.99

Nadat een kist vol goud en een brief met een smeekbede om hulp bij Dokter Kroch worden bezorgd, gooit hij de half onleesbare brief weg: die komt van een patiënt met goudkoorts - een ziekte die niet bestaat. Maar de volgende dag wordt de kist geroofd door de struikrovers Oenk en Boenk. Er blijkt iets bijzonders met dat goud aan de hand te zijn, en de dokter besluit op de brief in te gaan. Samen met zijn knecht Valet gaat hij op zoek naar de afzender: de hertog van Woestewolf. Bestaat de hertog echt of is hij een legende? Woont hij op een kasteel of in een oude ruïne, boven op een spookachtige rots? Valet vindt het steeds griezeliger worden, maar ondanks waarschuwingen van een waarzegster zet de dokter zijn tocht voort. Zijn nieuwsgierigheid wordt hem bijna fataal. Gelukkig is Valet er net op tijd bij…

(Gebonden uitgave, 173 pagina’s, illustraties in kleur en zwartwit door Carl Hollander) Leeftijd: 10 jaar en ouder.

Ik wou dat ik anders was
Ik wou dat ik anders was

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

Ik wou dat ik anders was gaat over een dik jongetje dat niet goed kan leren en altijd over zijn eigen benen struikelt. Hij zou zó graag anders worden, dat iedereen hem zelfs Anders gaat noemen. Als hij op een dag na uren leren de tafel van zeven nog niet uit zijn hoofd kent, vraagt hij een tovervrouw om raad. Zij weet de oplossing: de Grote Tovenaar kan hem helpen, maar dat doet hij niet zomaar! Anders moet eerst een moeilijk opdracht volbrengen…

(gebonden, in kleur geïllustreerd door Marieke Nelissen, 174 pagina’s)

Voorlezen: vanaf ca 7 jaar, zelf lezen: 9 jr en ouder

De bende van Lijp Kot
De bende van Lijp Kot

Wim Bos · alles van deze auteur 

€ 16.95

Pontus leeft temidden van de weeskinderen in de 18e eeuw in Amsterdam. Als hij op een dag vis bezorgt en een halfdode man in een steeg vindt, gaat het mis: hij wordt van moord beschuldigd. Hij vindt onderdak bij de bende van Lijp Kot en moet noodgedwongen meedoen met de misdaden die deze bende pleegt. Om uit deze situatie te komen zit er maar een ding op: hij moet proberen zijn naam te zuiveren.

(gebonden uitgave, 208 pagina’s) Vanaf 10 jaar

De verschrikkelijke sneeuwman
De verschrikkelijke sneeuwman

Alyze Bos · alles van deze auteur 

€ 14.95

Hoe een heel saaie en slechte winter kan veranderen in een spannend avontuur!

Eefje komt op een winterse middag een grommend monster tegen maar er is niemand die haar gelooft. Samen met wat kinderen uit haar klas richt ze een club op een gaat ze op zoek naar het monster. Dat vraagt heel wat doorzettingsvermogen, maar Eefje is vastberaden. Een goedgeschreven boek voor kinderen van ca 10 jaar

(Gebonden uitgave, 132 pagina’s)

Vandaag, ergens op aarde
Vandaag, ergens op aarde

Lucy Brownridge & Margaux Samson Abadie · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtig groot boek, over de natuur, de seizoenen en de aarde. Voor elke maand vier verhalen, die zich ieder in een ander land afspelen. De indrukwekkende illustraties nemen je mee over de hele wereld. Je leest over het smeltende ijs in april in Noorwegen, maanbogen in mei in de Verenigde Staten, de vijgenboom in juni in Palestina en nog veel meer. Een boek waar je niet snel op uitgekeken bent!

(gebonden, 107p) vanaf 9 jaar

Het wonderlijke schilderij van Antonio
Het wonderlijke schilderij van Antonio

Anne-Marie van Cappelle · alles van deze auteur 

€ 12.95

Merle is terechtgekomen in het huis van de meesterschilder Antonio in het Brugge van 1533. Ze probeert uit alle macht een manier te vinden om terug te keren naar huis, maar tot die tijd moet ze zich zien te redden in een vreemde stad in het verleden. Meester Antonio neemt haar op als een van zijn leerlingen. Wat houdt de meesterschilder verborgen? Kan zijn geheim Merle weer terugbrengen in haar eigen tijd?

(Gebonden, 160 pagina’s) Vanaf 10 jaar.

Hoog boven de wolken
Hoog boven de wolken

Carolien Ceton · alles van deze auteur 

€ 5.00

Loos woont alleen met haar moeder. Dat is niet altijd even leuk. Gelukkig kan ze af en toe met haar vader bellen. Als Loos negen jaar wordt gebeurt er iets ergs. Maar op diezelfde dag heeft haar moeder een grote verrassing voor haar.

(hardcover, 130p) Leeftijd: 9+

Van 13,95 voor 5,00

Daantje de Wereldkampioen
Daantje de Wereldkampioen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 9.85

Daantje en zijn vader beleven samen de leukste avonturen, vooral als ze samen op fazantenjacht gaan.

(paperback, 208 pagina’s)

Vanaf ca 9 jaar.

De fantastische meneer Vos
De fantastische meneer Vos

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 12.75

Fantastisch, beetje spannend, beetje humoristisch, verhaal van meesterverteller Roald Dahl, over Meneer Vos die door drie boeren in het nauw gebracht wordt.

Met tekeningen van Quentin Blake.

(Gebonden, 96 pagina’s, leeftijd: 10 tot 12 jaar)

De GVR
De GVR

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 18.50

Je ligt in bed als er midden in de nacht een reus in de straat staat. Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens. Hij maakte stappen die zo lang zijn als een tennisbaan. De reus blaast dromen door een lange trompet in de slaapkamers van kinderen. Dan ziet hij jou. Het volgende moment heeft hij je te pakken en holt hij met een geweldige snelheid door de nacht.

De GVR is een reus, maar gelukkig een Grote Vriendelijke Reus! Sofie sluit vriendschap met hem en helpt hem de andere reuzen te helpen.

Een hilarisch verhaal van meesterverteller Roald Dahl, voorlezen vanaf 8 jaar, zelf lezen 10 jaar.

(hardcover, 207 pagina’s)

De heksen
De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 19.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(gebonden uitgave, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De reuzenperzik
De reuzenperzik

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 19.99

James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker in een raar bouwvallig huis op de top van een hoge heuvel in het zuiden van Engeland. James moet van die niet zo lieve tantes altijd hard werken. Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt. Hij laat het zakje bij de kale perzikboom vallen. Door de toverkracht groeit er aan de boom een reusachtige perzik, die zo groot wordt als een huis. James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en wordt vriendjes met de Ouwe-Groene-Sprinkhaan, met juffrouw Spin, het Lieveheersbeest en nog meer dieren. Samen maken zij de gekste avonturen mee, zoals een luchtreis over de oceaan.

Met tekeningen (zwartwit) van Quentin Blake.

Vanaf 9 jaar.

(hardcover, 159p)

Joris en de geheimzinnige toverdrank
Joris en de geheimzinnige toverdrank

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 12.99

Joris heeft een hekel aan zijn grootmoeder, die hem altijd commandeert en bang maakt. Op een dag moet hij in zijn eentje op haar passen en besluit hij een toverdrankje voor haar te maken.

(paperback, 95 pagina’s)

Leeftijd: ca 10 jr e.o.

Matilda
Matilda

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

Het bekende verhaal van Matilda: een briljant meisje dat buitengewoon slim is maar dat wordt behandeld als een lastpak. Daar krijgt ze op een dag genoeg van...

(paperback, 206 pagina’s, leeftijd: 10-12 jaar)

Sjakie en de chocoladefabriek
Sjakie en de chocoladefabriek

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 9.95

De bekende moderne klassieker over Sjakie en zijn avonturen in de chocoladefabriek van Willie Wonka.

Vanaf ca 10 jr.

(paperback, 176 pagina’s)

 « 12345 »