menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Sterren kijken voor kinderen
Sterren kijken voor kinderen

Maggie Aderin-Pocock · alles van deze auteur 

€ 15.99

Vind je weg langs de sterrenhemel! Dit boek leert hoe je bijvoorbeeld de grote en de Kleine Beer, Orion en andere sterrenstelsels aan de hemel kunt leren herkennen. Vandaar kun je de sterrenwereld stap voor stap nader leren kennen.

Deze uitgave laat je zien hoe je daarmee kunt beginnen, en geeft vervolgens, met 'hemelkaarten', routes waarlangs je je weg kunt vinden.

groot formaat, genaaid, 128p, met registeren en heel veel bijna paginagrote afbeeldingen) }

Leeftijd: vanaf 11 jaar

Gezond onderwijs
Gezond onderwijs

Jan Alfrink · alles van deze auteur 

€ 3.95

Deze brochure bevat de tekst van een voordracht tijdens de Zomercursus en handelt o.m. over het etherlichaam, de fase van leerrijpheid en andere aspecten van het vrijeschoolonderwijs die te maken hebben met de gezondheid zoals die door onderwijs en opvoeding gestimuleerd kunnen worden.

(26p)

Tegenstellingen
Tegenstellingen

Julia Donaldson & Axel Scheffer · alles van deze auteur 

€ 8.95

Een heerlik kartonboekje voor peuters. De dierenvrienden Vos, Haas, Beer, Muis, kikker en anderen laten zien wat tegenstellingen zijn: Vos is wakker - Konijn is diep in slaap; Eekhoorn is ver weg, Merel is dichtbij - enzovoort.

(22p, voor peuters)

De grote kunstencyclopedie
De grote kunstencyclopedie
Voor kinderen

Susie Hodge · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Uitgave die de ontwikkeling van de kunst beschrijft: voornamelijk de schilderkunst vanaf de tijd van de grotschilderingen tot de moderne tijd; en met aandacht voor beeldhouwkunst en fotografie.

De onderwerpen (kunststromingen, afzonderlijke kunstenaars, uitgelichte werken, kunststromingen) worden per dubbele pagina behandeld, met veel beeldmateriaal en korte toelichtende teksten. Met register en verklarende woordenlijst.

Hardcover, genaaid, 208p, met vele afb. in kleur.

Leeftijd: 13+

Het geestelijke licht van de Waldorfschool
Het geestelijke licht van de Waldorfschool

Peter Selg · alles van deze auteur 

€ 12.50

Deze uitgave bevat de tekst van een voordracht die Peter Selg in 2018 hield ter gelegenheid van het 99-jarig bestaan van de Waldorfschool. In deze uitgebreide voordracht schetst hij de intentie en de betekenis van wat Rudolf Steiner met de school beoogde - en plaatst deze in de context van de moderne tijd.

Een prachtige tekst om (weer) te zien waar het in de vrijeschool in essentie om gaat.

(paperback, 59p)

Vriendjes
Vriendjes
(Eikenbosverhalen)

Julia Donaldson & Axel Scheffer · alles van deze auteur 

€ 8.95

Kartonboekje voor peuters over de vriendschap tussen dieren>

20p.

Kinderen & scheiding
Kinderen & scheiding
Hoe houd je de communicatie met je kinderen goed

Jennifer Croly · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kinderen kampen vaak met gevoelens van verlies en hebben moeite hun gevoelens te uiten na een scheiding. Dit boek geeft informatie over de gevolgen van een scheiding voor peuters tot (jong)volwassenen. Ze geeft veel praktische voorbeelden over allerlei aspecten van het scheiden en laat zien hoe je de verbinding met de kinderen optimaal kunt houden.

Jennifer Croly is lerares, zelf gescheiden en moeder van vier kinderen. Ze heeft ook haar eigen ervaringen verwerkt in dit boek.

(paperback, 192p) Van 16,95 voor 7,90