menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Er is er maar één
Er is er maar één

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 9.99

De egel, die verlangt naar alleen zijn, hoopt dat hij eenzaam is, eenzamer dan alle andere dieren, en de muis is in zijn gedachten degene die het meeste durft. De kikker hoeft er niet lang over te peinzen: hii kwaakt het allermooist van iedereen, al denken anderen daar anders over.

Een keuze uit de kostelijke dierenverhalen met verhalen over uniek zijn, je uitverkoren voelen en bewonderen. Voor alle leeftijden.

(hardcover, 96p)

Maantje
Maantje

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 14.95

De vader van Maantje vindt een baby-eekhoorn. Hij vindt dieren eng, maar Maantje wil het eekhoorntje vertroetelen, met hem in bad en in bomen klimmen. Het eekhoorntje eet en drinkt niet en belandt in de opvang voor egels en eekhoorns. Maantje schrijft hem brieven - en krijgt ook brieven terug! - Een heerlijk avontuur voor kinderen vanaf 6 jaar. Vrolijk en in kleur geïllustreerd door Alice Hoogstad.

(hardcover, genaaid, 67p)

Verhalen van moed
Verhalen van moed
In spannende tijden

Paul van Meurs en anderen · alles van deze auteur 

€ 15.00

Deze bundel bevat 14 verhalen die vertellen over moed. Moed om aan te gaan wat er gebeurt en niet verlamd te raken. Het zijn verhalen bedoeld voor kinderen. Ze zijn in de afgelopen maanden geschreven vanuit het besef dat het in spannende tijden van extra belang is om te vertellen en voor te lezen. De verhalen zijn voor kinderen van ca 7 tot 10 jaar; sommigen zijn sprookjesachtig of hebben dieren als hoofdpersonages, anderen gaan over kinderen en de dingen die zij meemaken. De verhalen zijn geschreven door Paul van meurs, Elard van Pijnaken en Annechien Wijnbergh en zijn in kleur geïllustreerd. Zij worden uitgegeven in samenwerking met de Begeleidingsdienst voor vrijescholen.

(hardcover, genaaid, 61p)

Goeie ouwe George
Goeie ouwe George

Meg Rosoff · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heerlijk leesboek voor kinderen vanaf circa 8 jaar.

Bij de familie Appeltje loopt alles in het honderd sinds moeder yogalessen neemt. De brave hond Georg wil daar wat aan doen, want alle rommel en drukte om hem heen bevallen hem niets. 'Mensen kunnen ook prima huisdieren zijn', bedenkt Georg - die de weg uit de chaos organiseert.

(hardcover, 130p, met afb. in kleur)

Pippi Langkous
Pippi Langkous

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 27.99    ‹  geen verzendkosten!   

Luxe uitgave van deze klassieker 'voor iedereen die eeuwig kind wil blijven'. Deze gebonden en genaaide editie bevat de drie 'Pippi-uitgaven': Pippi Langkous, Pippi Langkous gaat aan boord, Pippi Langkous in Taka-Tukaland en nog een artikel over het ontstaan van Pippie Langkous.

Het zijn aanstekelijke avonturen die hun glans nog niet verloren hebben.

Met de kleurenillustraties van Carl Hollander.

( 352p, met leeslint)

De genezing van de krekel
De genezing van de krekel

Toon Tellegen & Gwen Stok · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

De krekel heeft opeens een somber gevoel in zijn hoofd. Hij weet niet waar dat vandaan komt, maar het wordt steeds groter en zwaarder. Zijn vrienden proberen hem te helpen en krekel doet wat hij kan maar het wordt zo erg dat hij helemaal niets meer wil, alleen maar liggen.

Dit ontroerende verhaal van Toon Tellegen is door Gwen Stok in stripvorm geïllustreerd.

(paperback met flappen, 172p) Leeftijd: vanaf 12 jaar

De held met de duizend gezichten
De held met de duizend gezichten

Joseph Campbell · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

- De archetypische reis van de held in mythen en verhalen -

Oude mythen en verhalen bevatten vaak archetypische karakters en gebeurtenissen die wij ook in ons eigen leven kunnen terugvinden. De lotgevallen van de mythische helden bevatten ook voor ons inspirerende levenslessen.

(paperback met flappen, ZW-afbeeldingen, 415p)