menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

de jaarfeesten kondigen zich aan 

In vrijescholen beleven de kinderen, én ouders, soms voor het eerst de jaarfeesten. Kerstmis en Pasen zijn de bekende feesten, maar dat er door het hele jaar heen een 'kring van jaarfeesten' loopt, dat is niet algemeen bekend. Aan de kinderen valt te zien en te beleven: het is fijn om de jaarfeesten te vieren en geleidelijk aan te ervaren dat elk feest zijn eigen karakter heeft en een eigen plek in de kring van jaarfeesten.

In de herfst zijn er de drie 'heiligenfeesten': het Michaëlsfeest in september, het feest van Sint Maarten in november, dat van Sinterklaas in december.

In de rubriek Ouders en kinderen (links in het menu) vindt u alle uitgaven over de jaarfeesten in de subrubriek Jaarfeesten - u kunt ook HIER klikken om de boeken in deze rubriek te bekijken.


De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Franciscus en de dieren
Franciscus en de dieren

Piet Grobler · alles van deze auteur 

€ 14.95

Franciscus gelooft in het Goede. Met zijn vriend Ezel reisde hij rond. Op een dag begon hij tegen de dieren te praten... en de wereld werd nog mooier.

Een prentenboek over de schoonheid van het leven.

(prentenboek, 28p) Kleuterleeftijd

Waarom lig jij in mijn bedje?
Waarom lig jij in mijn bedje?

Joke van Leeuwen · alles van deze auteur 

€ 7.50

Een jongetje gaat naar bed, maar daar ligt een knuffel. Die moet naar zijn eigen bed, maar in het bed van de knuffel ligt een andere knuffel, die naar zijn eigen bed moet maar daar ligt een...

Een eenvoudig lief verhaaltje, voor peuters en de jongste kleuters, voor het slapen gaan.

(Harde kaft, leporello (een heel lange gevouwen pagina, tweezijdig bedrukt)

Noorse mythen
Noorse mythen
Over Odin, Thor en Loki

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 27.95    ‹  geen verzendkosten!   

Prachtige uitgave waarin de Noorse mythen op meesterlijke wijze worden naverteld en origineel geïllustreerd. Verhalen over mensen, reuzen, goden en godinnen - over strijd en moed, liefde en wraak.

(Genaaid, hardcover met stofomslag, 238p, groot formaat) Leeftijd: 11 jaar en ouder

De baas over je lijf
De baas over je lijf
Over bloot, aanraken en grenzen

Melanie Meijer (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een boekje (voorheen drie afzonderlijke uitgaven) om met jonge kinderen samen te bekijken, over bloot zijn, aanraken en grenzen stellen. Het boekje bestaat uit vriendelijke illustraties met een heel korte tekst, en daarbij twee eenvoudige vragen, om met je kind in gesprek te zijn op een manier die bij de kinderlijke belevingswereld past.

(hardcover, genaaid, 95p) Kleuterleeftijd

Het walvisje
Het walvisje

Kenneth Noris · alles van deze auteur 

€ 2.50

Een kartonboekje uit de serie Gouden Boekjes. Het verhaal van een walvisje dat met z'n vriendjes in zee speelt en gevangen wordt om zijn kunstjes te vertonen aan kinderen. Gelukkig krijgt hij daar nog een walvisvriendje. Met tekst in rijm, bewerkt door Anni M.G. Schmidt.

(24p, voor peuters en jonge kleuters) Van 4,95 voor 2,50

Verbindende verhalen
Verbindende verhalen
Voor getraumatiseerde kinderen en jongeren

Kim S. Golding · alles van deze auteur 

€ 29.90    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster is Psycholoog en verhalenverteller, met ruime ervaring in het werken met getraumatiseerde kinderen en jongeren. In een aantal hoofdstukken en bijlagen vertelt ze over het werken met verhalen en het zelf maken van verhalen. Vervolgens bevat dit boek 21 verhalen, thematisch gerangschikt (o.a.: Terugkijken en doorgaan; Ik doe het zelf wel; Leren over relaties; Blijf naar me kijken).

(paperback, 215p)

Gijsje
Gijsje

Lieke van Duin · alles van deze auteur 

€ 5.00

Gijsje' is het ontroerende verhaal over een jongen en zijn tamme gans. Het is geïnspireerd op een waar gebeurde geschiedenis in een havenstadje aan het IJsselmeer. Om voor te lezen of om zelf te lezen.

Geïllustreerd door Sandra Klaassen

Leeftijd: 6 tot 8 jaar

(hardcover, 58p) Van 14,95 voor 5,00