menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Hoe wonderschoon is een boom
Hoe wonderschoon is een boom

Emma Carlisle · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een prachtig natuurboek dat uitnodigt om stil te staan bij de wonderen om ons heen. Heb je wel eens goed naar een boom gekeken? Naar zijn bladeren, schors, twijgjes of wortels? Hoe lang zou die boom daar al staan, wie hebben er allemaal al in geklommen? Met fijne illustraties van Emma Carlisle.

(gebonden, 40p) vanaf 4 jaar

Weg
Weg

Jowi Schmitz · alles van deze auteur 

€ 15.50

De 14-jarige Anna voelt zich verloren en besluit het roer om te gooien: ze loopt weg. Al gauw stopt er een vrachtwagen, en ze mag mee. Naar Barcelona reist ze, waar ze 'koning van de straat' Barry ontmoet. Een avontuurlijk, meeslepend en origineel verhaal over zoekende zijn, op weg zijn, eenzaamheid en nieuwe ontmoetingen.

(paperback met flappen, 221p) Vanaf 12 jaar

Winnaar Dioraphte Literatour prijs 2017

Mama's bolle buik
Mama's bolle buik

Rocio Bonilla & Patricia Martín · alles van deze auteur 

€ 11.99

Eerst is er nog niet zo veel te zien, maar dan wordt mama's buik steeds een beetje groter, en nog een beetje groter... Het ledikantje wordt klaargezet, en dan is daar opeens een klein baby'tje geboren! Een lief kartonboek zonder woorden over een jongetje en zijn zwangere moeder.

(kartonboek, 20p) vanaf 1 jaar

Zeemeermeisje
Zeemeermeisje

Jowi Schmits · alles van deze auteur 

€ 15.95

De dertienjarige Miki brengt de vakantie door bij haar vader in Amsterdam, geheel tegen haar zin. Ze heeft ruzie met haar beste vriend en maakt zich zorgen om de woordenwisselingen tussen haar ouders. Alles verandert als Miki de excentrieke buurvrouw Chris, en haar hondje Bux, ontmoet. Chris gaat naar Schotland, om haar verloren geliefde Felix op te zoeken, en Miki besluit mee te gaan. Zo begint een bijzondere reis...

(gebonden, 192p) vanaf 10 jaar

De tuin van mijn baba
De tuin van mijn baba

Jordan Scott & Sydney Smith · alles van deze auteur 

€ 17.99

Bijna elke dag is een jongen bij zijn oma, die in een klein houten huisje woont. Zij kookt voor hem, en samen werken zij in haar moestuin - waar zij op een bijzondere manier en met liefde de planten en de aarde verzorgt. Als zij niet meer in haar huisje kan wonen, komt baba bij hem thuis te wonen. Zij is oud en ziek geworden. Nu kookt hij havermoutpap voor haar en kweekt tomatenplantjes om voor haar raam te zetten...

Een fijnzinnig prentenboek!

(hardcover, genaaid, 52p) Vanaf 5 jaar

Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

Tiny Fisscher en Mark Janssen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een mooie uitgave: een hervertelling van het bekende verhaal van 'de kleine prins' die een reis maakt langs zeven planeten waar hij allerlei bijzondere ontmoetingen heeft. Uiteindelijk komt hij op de aarde waar hij in de woestijn een vriend vindt aan wie hij zijn levensverhaal vertelt. - Een eigentijdse, mooi verzorgde uitgave van deze klassieker voor jong en oud, met veel kleurrijke illustraties van Mark Janssen.

(Hardcover, genaaid, 79p)

De sneeuwkoningin
De sneeuwkoningin

Bette Westera en Aida de Jong · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een hervertelling van Andersens' beroemde sprookje. Arne wordt ontvoerd door de Sneeuwkoningin. Zij waren altijd beste vrienden, maar sinds kort deed Arne heel lelijk tegen Janna. Toch mist zij hem en ze besluit om de lange tocht van Zuid-Zweden naar het koude ijspaleis van de Sneeuwkoningin te maken. Onderweg maakt zij verschillende avonturen mee en uiteindelijk bereikt zij het ijzige paleis. Daar moet nog een en ander gebeuren om Arne te bevrijden uit de ban van deze machtige Sneeuwkoningin. - Prachtig geïllustreerd door Aida de Jong.

(Hardcover, genaaid, 64p) Vanaf 6 jaar ... tot véél ouder!