menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 6 tot 9 jaar

Lezen en voorlezen

87 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Het Kabouterboek
Het Kabouterboek

Loes Riphagen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een boek over de moderne kabouter. Waar hij leeft, hoe zijn familie eruitziet, hoe hij zich vermomt als hij op pad gaat, zijn lievelingseten en nog veel meer. Met vrolijke illustraties, verstopte grapjes en kleine tekeningen op iedere pagina. Een genot om samen te bekijken!

(gebonden, 68p) Vanaf 4 jaar

Mijn oma is kwijt...
Mijn oma is kwijt...

Peter Theunynck & Lies van Gasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Oma doet soms een beetje vreemd. Ze weet sommige dingen niet meer, moet alles opschrijven en zegt soms dezelfde dingen wel drie keer. Haar kleindochter probeert haar te begrijpen en te helpen. Wie was oma vroeger, wie is ze nu? Wordt ze weer zoals ze vroeger was, of niet? Dit bijzondere, poëtische boek over dementie is voor jong en oud.

(gebonden, 64p) vanaf 6 jaar

VAN 20.99 VOOR 7.90

Een eiland vol dieren
Een eiland vol dieren
Verhalenrijk

Monique van der Zanden · alles van deze auteur 

€ 12.50

Armin logeert bij zijn opa op de boerderij vlakbij de rivier. De boerderij ligt op een terp en ls het water van de rivier steeds hoger stijgt, ligt de boerderij op een eilandje - waar ook alle dieren naartoe gevlucht zijn. Samen met opa zorgt Armin voor de dieren.

(hardcover, 32p) Met illustraties van Sophie Pluim.

Zelf lezen: na ca een jaar leesonderwijs.

Dit is een deeltje in de reeks Verhalenrijk van uitgeverij Christofoor, voor beginnende lezertjes.

Ik ga bij Japie wonen
Ik ga bij Japie wonen
Want hij mag álles

Rindert Kromhout & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Ietje pakt haar koffer in en vertrekt: ze gaat bij Japie wonen. Want Japie mag álles van zijn moeder, dat is toch veel leuker dan thuis! Maar is dat wel zo...? Japie's moeder leest hem niet voor, terwijl Ietje elke avond in bed wordt voorgelezen, en ze hoeft thuis nooit haar tanden te poetsen. En ze moeten van Japie's moeder steeds hun speelgoed opruimen voordat ze iets anders gaan doen. Na een tijdje wil Ietje toch weer graag naar huis... Maar Japie wil mee, want Ietje mag álles! Toch?

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Kalm aan...
Kalm aan...
Hier en nu

Laura Brand & Freya Hartas · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een fijne bundel uit de 'Kalm aan...' reeks. 21 Verhalen over de wonderen die dagelijks om ons heen in de natuur te vinden zijn. Lees samen over gloeiende vuurvliegjes, bloemen die bloeien in de nacht, ontpoppende lieveheersbeestjes, rupsjes, sneeuwvlokken en nog veel meer.

(gebonden, 47p) Vanaf 4 jaar

De zeven veren van de papegaai
De zeven veren van de papegaai

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een 'evergreen' van meesterverteller Paul Biegel in een nieuwe uitgave, sfeervol geïllustreerd door Linde Faas.

Doenja gaat op zoek naar haar vader die verdwenen is. In een droom ontdekt ze waar hij is. maar de tocht daar naartoe is moeilijk en vol raadsels. Zeven veren van een papegaai spelen daarin een belangrijke rol.

Voorlezen: vanaf 5 jaar / zelf lezen vanaf 7 jaar.

(hardcover, 63p)

Spaghetti van Menetti
Spaghetti van Menetti

Kees Leibbrandt & Carl Hollander · alles van deze auteur 

€ 16.99

In het stadje Spriet zijn alle mensen dun - en is alles dun. Daar komt verandering in als meneer Menetti in Spriet komt wonen en zijn heerlijke spaghetti begint te verkopen. Die is heerlijk, onweerstaanbaar lekker! maar het duurt niet lang of... alle inwoners van Spriet zijn te dik geworden. Wat nu?

Een humoristische klassieker voor kinderen van ca 6 tot 8, met kleurenillustraties van Carl Hollander.

(hardcover, 64p)

De heksen
De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(paperback, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De wind in de wilgen
De wind in de wilgen

Kenneth Grahame · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Mol, Rat, Das, Otter en Pad; deze klassieker vertelt hoe hun leven verandert als Pad de wijde wereld in wil trekken.

Deze uitgave bevat de originele zwartwit tekeningen van Ernest H. Shephard.

Voor te lezen vanaf ca 7 jaar; zelf lezen vanaf 10 jaar. Voorleesplezier voor iedereen!

(hardcover, 208p)

Pip past op
Pip past op
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een fijn deeltje uit de leren-lezen reeks 'Verhalenrijk'. In dit deeltje wordt het, na de kou en de sneeuw, heerlijk lente! Kaboutertje Pip gaat verhuizen, naar een hol in de boom naast het nest van vogel Moems. In mei is het tijd voor Moems om eieren te leggen. In de tijd die volgt kan ze de hulp van kabouter Pip goed gebruiken! Pip past op haar eitjes, bewaakt het nest, en zoekt later zelfs mee naar wormen. Een fijn boek over de natuur in de lente voor beginnende lezers.

(hardcover, 31p) Tussen AVI M3 en AVI E3 in | Vanaf 6 jaar

De nachtlantaarns van meneer Makkelie
De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Alice Hoogstad · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bundel met 14 verhalen van verschillende auteurs, zoals onder andere Bette Westera, Sjoerd Kuyper, Annet Schaap en Koos Meinderts. Over reizen in droomwerelden, over circuskinderen, betoverde bossen en doolhoven. Fijne verhalen om voor te lezen, of om zelf te lezen.

(gebonden, 59p) Vanaf 8 jaar

Daar komt de winter
Daar komt de winter
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Martine van Nieuwenhuyzen · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een heerlijk deeltje uit de leren-lezen reeks: het Verhalenrijk. Dit deel staat helemaal in het teken van de winter. Lees samen over de witte dieren op de noordpool, koning winter, sneeuw, en fijne dingen om binnen te doen als het buiten guur en koud is. Een fijn boek met kleine activiteiten/proefjes die je samen kunt doen. Dankzij de verschillende tekstsoorten (vetgedrukt en normaal) is het boekje geschikt voor zowel de beginnende lezers als de al iets meer gevorderde lezers.

(hardcover, 31p) AVI start | vanaf 6 jaar

Koen in de kou
Koen in de kou
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Martine van Nieuwenhuyzen · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een deel uit de fijne leren-lezen reeks: het Verhalenrijk. De boeken zijn prachtig warm geïllustreerd en volgen de stroom van de seizoenen en natuur. In dit deeltje ontdekt eekhoorn Koen hoe het er in het bos aan toe gaat als Koning Winter heerst. Koen gaat bij allerlei dieren kijken hoe zij zich voorbereiden, en moet uiteindelijk ook zelf aan de bak... Heerlijk om op school of thuis te oefenen met lezen.

(hardcover, 31p) AVI start | vanaf 6 jaar

Ridder Pim
Ridder Pim

Charlotte Stoppelenburg en Josefien Stoppelenburg · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een bijzonder boek over Pim, over zwemles en pestkoppen, ouders en school. Maar dit is ook, vooral, een verhaal over Ridder Pim, de moedige jongen die elke avond door zijn tot leven gekomen hobbelpaard wordt meegenomen naar het 'Op-slot-Slot'. Daar zijn monsters te verslaan, en een slot dat weer open getoverd moet worden... Een bijzonder ridderverhaal.

(gebonden, 74p) Vanaf 5 jaar

Mio, mijn Mio
Mio, mijn Mio

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtige klassieker van Astrid Lindgren in een mooi nieuw jasje gestoken, met magische illustraties van Johan Egerkrans. De weesjongen Bo Vilhelm Olsson wordt meegenomen naar het Land in de Verte, waar hij zijn ouders terugvindt en een belangrijke taak te volbrengen heeft... Een prachtig verhaal over moed, eenzaamheid en onvoorwaardelijke liefde.

(gebonden, 154p) Vanaf 8 jaar

Echt boos is wel wat anders
Echt boos is wel wat anders

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 17.50

Weer een heerlijk boek met dierenverhalen van Toon Tellegen. In het bos zijn allemaal boze dieren, daar hebben ze zo hun redenen voor. Maar de vuurpad twijfelt hieraan, al die dieren zijn niet écht boos. Want wat is dat eigenlijk, echt boos zijn, hoe ziet dat eruit? Een heerlijke bundel, prachtig geïllustreerd door Marc Boutavant: een genot om voor te lezen of om zelf te lezen.

(gebonden, 72p)

Het grote boek van Madelief
Het grote boek van Madelief

Guus Kuijer · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een lekker dikke bundel met grappige, vrolijke en soms verdrietige of spannende verhaaltjes over Madelief. Madelief maakt heel veel mee, thuis en op school, bij opa en oma of in de wijk. Ze haalt kattenkwaad uit, maakt vriendjes en vriendinnetjes, krijgt een nieuwe gekke leraar en wordt voor het eerst verliefd. Een heerlijk boek om uit voor te lezen, óf om zelf te lezen.

Bevat de vijf 'Madelief-boeken', waarvan er drie bekroond zijn met een Griffel.

(paperback, 412p, met zw-illustraties) Vanaf 7 jaar

De bodemschat
De bodemschat

Judith van der Stelt · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een mooi verhaal over Jannes en Fien, wiens zoektocht naar de familie van een gevonden meloenkwal hen naar allerlei schatten van het wad brengt. Ze vinden een haring, sliertjes wier, zien allerlei vogels voorbij vliegen en in de verte zien ze zeehondjes terwijl de krabben langs hun voeten schieten.

Een vrolijk verhaal met prachtige waterverfillustraties van Martijn van der Linden.

(hardcover, 107p) Vanaf 7 jaar

Een woud vol wonderen
Een woud vol wonderen
9 verhalen uit de natuur

Gabby Dawnay · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig boek met negen verhalen over de alledaagse wonderen van de natuur. Vol met fijne afbeeldingen en korte rijmende teksten. Over paddenstoelen, herten, boomwortels, kikkers, bijen en meer. Een leerzaam, kleurrijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

(gebonden, 96p)

Het lied van de boom
Het lied van de boom

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een prachtig uitgegeven prentenboek, mooi voor jong en oud. Het vertelt het verhaal van een boom die in de jungle groeit en aan vele vogels plaats biedt. Als de vogels weer verder trekken is er één vogel die de boom niet verlaten kan, want deze boom is de fijnste plek op aarde. Ze luistert naar de andere dieren die ook in de boom leven en leert 'het lied van de boom'. Een mooi verstild en poëtisch verhaal, met prachtige kleurrijke illustraties.

(gebonden in een linnen band, 64p) Vanaf 5 jaar.

 « 12345 »