menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 6 tot 9 jaar

Lezen en voorlezen

98 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Lente in het land!
Lente in het land!
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 12.95

Er gebeurt een hoop in de lente! Planten en dieren ontwaken, er is veel te zien en te doen overal. In dit fijne nieuwe deeltje uit de leeslijn Verhalenrijk lees je over de wonderen van de lente. Met leuke ideeën voor buiten-activiteiten, fijne illustraties en verschillende leesniveaus: leuk voor alle beginnende lezers!

(hardcover, 32p) vanaf 6 jaar

Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Donna Kroese · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een fijn deeltje uit de leren-lezen reeks Verhalenrijk. Dit extra dikke deel uit de reeks bevat niet één maar twee verhalen: draai het boek om, en begin aan een nieuw verhaal. In het ene, verhalende, boekje lees je over Heks Hella, die niet begrijpt waarom de kruiden in haar tuin maar niet willen groeien. Totdat de worm langskomt, die weet wel wat hij moet doen... In het andere, informatieve, verhaal lees je over de wonderlijke worm. Hoe hij graaft en leeft, hoe hij ziet en eet.

(hardcover, 56p) AVI E3 | Vanaf 6 jaar

Slot Sofenstein - Lente (08)
Slot Sofenstein - Lente (08)

€ 12.95

Een fijn nieuw nummer in lentesfeer van Slot Sofenstein, gevuld met lange en korte verhalen, puzzels en kleurplaten, knutselideeën en recepten.

(tijdschrift A4-formaat, 95p)

Emiel van de Hazelhoeve
Emiel van de Hazelhoeve

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 27.99    ‹  geen verzendkosten!   

Heerlijke avonturen van Emiel die op het Zweedse platteland op een boerderij woont. Daar valt van alles te beleven, met de dieren, zijn zusje, de knecht. En hoe vaak Emiel ook in de problemen komt -en voor straf in het timmerschuurtje moet- hij bedoelt het goed en laat zich niet ontmoedigen.

(hardcover, 320p, met afb. in kleur, leeftijd: ca 8 jaar)

Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

Tiny Fisscher en Mark Janssen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een mooie uitgave: een hervertelling van het bekende verhaal van 'de kleine prins' die een reis maakt langs zeven planeten waar hij allerlei bijzondere ontmoetingen heeft. Uiteindelijk komt hij op de aarde waar hij in de woestijn een vriend vindt aan wie hij zijn levensverhaal vertelt. - Een eigentijdse, mooi verzorgde uitgave van deze klassieker voor jong en oud, met veel kleurrijke illustraties van Mark Janssen.

(Hardcover, genaaid, 79p)

De club van Allerlei bouwt een clubhuis
De club van Allerlei bouwt een clubhuis

Josina Intrabartolo en Inge Dijkhuizen · alles van deze auteur 

€ 15.95

Lotta is heel druk, Daan en Luuk zijn supergevoelig, Sophie is héél slim, Djayla heeft niet zo gauw ergens zin in en Rayan is nogal rechtlijnig. Maar ze hebben ook allemaal iets waar ze heel goed in zijn. Samen zijn ze de Club van Allerlei en bouwen ze een mooie hut. Dat gaat heel goed!

Voorlees boek voor kinderen van 5 tot 9 jaar, met achterin tips voor ouders en pagina's waarop de kinderen kunnen kijken op wie ze het meest lijken.

(Hardcover, 100 pagina's)

Stef & Lotje een BIJzonder verhaal
Stef & Lotje een BIJzonder verhaal
Klas 2

Tessie Strijdonk & Heidi Hillebrand · alles van deze auteur 

€ 18.99

Nieuwe verhalen over Stef en Lotje die op de vrijeschool zitten. Ze zitten nu in de tweede klas en maken weer allerlei nieuwe en leuke dingen mee. Meester vertelt dit jaar heel veel over de bijen en daar gaan ze op verschillende manieren mee aan de slag. En daarnaast horen ze het verhaal van Franciscus van Assisi, vieren zij Ramadan en zijn ze ook bezig met fabels. - Een bundel met herkenbare verhalen, geïllustreerd in zwartwit.

(gebonden, 54p) Leeftijd: vanaf 7 jaar

P van Pip
P van Pip
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Martine van Nieuwenhuyzen · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een deeltje uit de leren-leren 'Verhalenrijk' reeks. Pip is druk bezig vandaag: hij haalt kool uit de tuin, maakt soep, haalt hout en bakt koekjes. Muisjes Tim en Tom zijn er ook, en eekhoorntje Koen, kip Nel en vogeltje Roos. Een lief, fijn boekje voor de beginnende lezer.

(hardcover, 31p) AVI start | vanaf 6 jaar

De Rode Prinses
De Rode Prinses

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 17.99

De geliefde klassieker van Paul Biegel in een nieuw jasje, voorzien van fijne illustraties door Charlotte Dematons. Na twaalf lange jaren mag de Rode Prinses voor het eerst het Witte-Torenpaleis verlaten. De feestelijke gebeurtenis wordt echter ruw verstoord als ze wordt ontvoerd door drie rovers. Het volk is geschrokken, maar al snel beginnen zij te twijfelen over de identiteit van de prinses...

(hardcover, 144p) Vanaf 7 jaar

De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar
De ongelooflijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar

Lydia Rood · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een heerlijke bundel verhalen over de stoere held Antar, zijn heldendaden en zijn grote liefde Abla. De verhalen zijn sfeervolle hervertellingen van Lydia Rood van klassieke Arabische verhalen, geïllustreerd door Juliette de Wit.

(hardcover, 120p) Vanaf 7 jaar

Pluk en Pluis
Pluk en Pluis
De weg naar terug

Mathilde Stein · alles van deze auteur 

€ 15.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Pluis zit heerlijk rustig in zijn hok, van het zonnetje te genieten, als hij ruw wordt gestoord. Er wordt opeens nog een cavia in zijn hok gezet, Pluk! Pluk is wel heel erg druk, hij blijft maar rondjes rennen en eet zelfs Pluis' eten op. Maar dat moet maar even wachten, want het is tijd voor een avontuur! Met een ring en een diefstal, een prinses en een boef. Een humoristisch voorleesboek over vriendschap.

(hardcover, 317p) Vanaf 7 jaar

Misjka
Misjka

Edward van de Vendel & Anoush Elman · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Gouden Griffel en een Zilveren Penseel 2023 -

Roya en haar familie zijn gevlucht uit Afghanistan, en krijgen na 5 jaar in Nederland eindelijk het nieuws te horen dat ze mogen blijven. Roya vindt dat er nog iets mist: bij een huis hoort een huisdier! Het wordt een lief wit dwergkonijntje, Misjka. Aan Misjka vertelt Roya alles wat ze nog weet over de vlucht uit haar land. Maar op een ochtend is Misjka verdwenen. Een aangrijpend, mooi leesboek over de liefde voor een huisdier en het vluchten uit je eigen land. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

(hardcover, 156p) Vanaf 6 jaar

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel 2023 -

Een heerlijk origineel boek over allerlei dieren die een spreekbeurt houden over een ander dier. Sommige dieren vertellen daarin stiekem ook wat over zichzelf, of over hun verhouding met het andere dier. Dit leidt tot grappige en vertederende verhalen. Een groot plezier voor jong, maar ook voor oud!

(hardcover, 120p) Vanaf 8 jaar

Het Kabouterboek
Het Kabouterboek

Loes Riphagen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een boek over de moderne kabouter. Waar hij leeft, hoe zijn familie eruitziet, hoe hij zich vermomt als hij op pad gaat, zijn lievelingseten en nog veel meer. Met vrolijke illustraties, verstopte grapjes en kleine tekeningen op iedere pagina. Een genot om samen te bekijken!

(gebonden, 68p) Vanaf 4 jaar

Mijn oma is kwijt...
Mijn oma is kwijt...

Peter Theunynck & Lies van Gasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Oma doet soms een beetje vreemd. Ze weet sommige dingen niet meer, moet alles opschrijven en zegt soms dezelfde dingen wel drie keer. Haar kleindochter probeert haar te begrijpen en te helpen. Wie was oma vroeger, wie is ze nu? Wordt ze weer zoals ze vroeger was, of niet? Dit bijzondere, poëtische boek over dementie is voor jong en oud.

(gebonden, 64p) vanaf 6 jaar

VAN 20.99 VOOR 7.90

Een eiland vol dieren
Een eiland vol dieren
Verhalenrijk

Monique van der Zanden · alles van deze auteur 

€ 12.95

Armin logeert bij zijn opa op de boerderij vlakbij de rivier. De boerderij ligt op een terp en ls het water van de rivier steeds hoger stijgt, ligt de boerderij op een eilandje - waar ook alle dieren naartoe gevlucht zijn. Samen met opa zorgt Armin voor de dieren.

(hardcover, 32p) Met illustraties van Sophie Pluim.

Zelf lezen: na ca een jaar leesonderwijs.

Dit is een deeltje in de reeks Verhalenrijk van uitgeverij Christofoor, voor beginnende lezertjes.

Ik ga bij Japie wonen
Ik ga bij Japie wonen
Want hij mag álles

Rindert Kromhout & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Ietje pakt haar koffer in en vertrekt: ze gaat bij Japie wonen. Want Japie mag álles van zijn moeder, dat is toch veel leuker dan thuis! Maar is dat wel zo...? Japie's moeder leest hem niet voor, terwijl Ietje elke avond in bed wordt voorgelezen, en ze hoeft thuis nooit haar tanden te poetsen. En ze moeten van Japie's moeder steeds hun speelgoed opruimen voordat ze iets anders gaan doen. Na een tijdje wil Ietje toch weer graag naar huis... Maar Japie wil mee, want Ietje mag álles! Toch?

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Kalm aan...
Kalm aan...
Hier en nu

Laura Brand & Freya Hartas · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een fijne bundel uit de 'Kalm aan...' reeks. 21 Verhalen over de wonderen die dagelijks om ons heen in de natuur te vinden zijn. Lees samen over gloeiende vuurvliegjes, bloemen die bloeien in de nacht, ontpoppende lieveheersbeestjes, rupsjes, sneeuwvlokken en nog veel meer.

(gebonden, 47p) Vanaf 4 jaar

De zeven veren van de papegaai
De zeven veren van de papegaai

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een 'evergreen' van meesterverteller Paul Biegel in een nieuwe uitgave, sfeervol geïllustreerd door Linde Faas.

Doenja gaat op zoek naar haar vader die verdwenen is. In een droom ontdekt ze waar hij is. maar de tocht daar naartoe is moeilijk en vol raadsels. Zeven veren van een papegaai spelen daarin een belangrijke rol.

Voorlezen: vanaf 5 jaar / zelf lezen vanaf 7 jaar.

(hardcover, 63p)

Spaghetti van Menetti
Spaghetti van Menetti

Kees Leibbrandt & Carl Hollander · alles van deze auteur 

€ 16.99

In het stadje Spriet zijn alle mensen dun - en is alles dun. Daar komt verandering in als meneer Menetti in Spriet komt wonen en zijn heerlijke spaghetti begint te verkopen. Die is heerlijk, onweerstaanbaar lekker! maar het duurt niet lang of... alle inwoners van Spriet zijn te dik geworden. Wat nu?

Een humoristische klassieker voor kinderen van ca 6 tot 8, met kleurenillustraties van Carl Hollander.

(hardcover, 64p)

 « 12345 »