menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 6 tot 9 jaar

Lezen en voorlezen

76 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4

 « 1234 » 

Olga da Polga
Olga da Polga
Eén kleine cavia en heel veel trammelant

Michael Bond · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een fantasievol boek over de avonturen van een kleine cavia, Olga da polga, die door de familie Zaagsel is gekocht en nieuwe vrienden maakt met een kat, een egel en een schildpad.

Olga is bepaald niet op haar mondje gevallen en heeft altijd het hoogste woord. Ze geniet van de aandacht als ze haar vrienden overspoelt met een bonte reeks van avontuurlijke verhalen. Zou dat allemaal waar zijn?

(hardcover, genaaid, 176p, vol illustraties in kleur) Leeftijd: 6+

Madame Badobedah
Madame Badobedah

Sophie Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.95

Mabel woont met haar ouders in Hotel Zeemeermin - en dat vindt zij heerlijk want zij is nieuwsgierig en vol fantasie en houdt er van om de gasten in de gaten te houden.

Op een dag komt er een vreemde oude dame logeren. Ze heeft een zware bromstem, hele zware koffers en een schildpad met kraaloogjes. Verdacht! Mabel weet het zeker: de oude vrouw is een superschurk...

Een verhaal over vriendschap en verbeelding. Leeftijd: vanaf 9 jaar.

(hardcover, vol illustraties, 56p)

Hallo Paard
Hallo Paard

Vivian French · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een fijngevoelig geschreven en geïllustreerd verhaal over de vriendschap die ontstaat tussen een jongetje en het paard van Catherine, zijn vriendin. Catherine laat het paard en het jongetje geleidelijk aan elkaar wennen, ze voeren en verzorgen het paard samen - en uiteindelijk berijdt het jongetje het paard.

(Hardcover, p. 28)

[Uitgeverij Christofoor] Leeftijd: vanaf 5/6 jaar

De knikkelares
De knikkelares

Kate McIntyre · alles van deze auteur 

€ 6.90

Martijn en Ali vinden een merkwaardig klein schepseltje - dat een knikkelares blijkt te zijn. Zij moeten het wezentje verzorgen én voor iedereen verborgen houden - maar moeten ook haar taak overnemen, want anders kan de knikkelares nooit meer terug naar haar eigen wereld.

Een heerlijk boek, goed geschreven, waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.

Leeftijd: vanaf 9 jaar.

(hardcover met stofomslag, 165p, met kleurenafb) Van 14,95 voor 6,90

Het bijenboekje
Het bijenboekje

Jakob Streit · alles van deze auteur 

€ 13.50

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 p)

Sinterklaas is toch geen dief!
Sinterklaas is toch geen dief!

Monique Berndes · alles van deze auteur 

€ 9.95

Kemal hoort voetstappen op het dak.

Stemmen en de hoeven van een paard!

Dat zijn vast dieven, denkt Kemal.

Ze willen mijn schoenen stelen!

Papa steekt de haard aan.

Nu kunnen de dieven niet door de schoorsteen.

Een dag later vertelt juf op school over de Sint.

Die kent Kemal niet uit Kosovo.

Zouden het dan toch geen dieven zijn geweest?

(hardcover, 48p, met afb. in kleur, leesniveau: AVI M4)

De kleine kapitein
De kleine kapitein

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze mooi verzorgde uitgave bevat drie delen van de kleine kapitein, met de originele kleurenillustraties van Carl Hollander. Samen met Marinka, dikke Druif en bange Toontje rolt de kleine kapitein van het ene in het andere avontuur. Een klassieker: jeugdsentiment bij het voorlezen en nog steeds meeslepend voor je kind.

(Gebonden uitgave, 350 pagina’s) Circa 8 jaar en ouder.

Nachtverhaal
Nachtverhaal

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 16.99

In Nachtverhaal krijgt een kabouter tijdens een stormachtige nacht bezoek van een fee met een gebroken vleugel. Zij is doorschijnend mooi. Toch wil hij haar zo snel mogelijk weer kwijt. Maar ook weer niet. Zij vertelt hem het verhaal van haar leven. Zo spannend, zo griezelig en zo vol bizarre gebeurtenissen, dat hij steeds méér verteld wil krijgen. Nacht na nacht na nacht...

Nachtverhaal heeft alles in zich: het is spannend, verdrietig en leuk!

(gebonden, met ill. in kleur van Charlotte Dematons, 160 pagina’s) Leeftijd: vanaf ca 8 jaar.

Hoog boven de wolken
Hoog boven de wolken

Carolien Ceton · alles van deze auteur 

€ 5.00

Loos woont alleen met haar moeder. Dat is niet altijd even leuk. Gelukkig kan ze af en toe met haar vader bellen. Als Loos negen jaar wordt gebeurt er iets ergs. Maar op diezelfde dag heeft haar moeder een grote verrassing voor haar.

(hardcover, 130p) Leeftijd: 9+

Van 13,95 voor 5,00

De GVR
De GVR

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 18.50

Je ligt in bed als er midden in de nacht een reus in de straat staat. Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens. Hij maakte stappen die zo lang zijn als een tennisbaan. De reus blaast dromen door een lange trompet in de slaapkamers van kinderen. Dan ziet hij jou. Het volgende moment heeft hij je te pakken en holt hij met een geweldige snelheid door de nacht.

De GVR is een reus, maar gelukkig een Grote Vriendelijke Reus! Sofie sluit vriendschap met hem en helpt hem de andere reuzen te helpen.

Een hilarisch verhaal van meesterverteller Roald Dahl, voorlezen vanaf 8 jaar, zelf lezen 10 jaar.

(hardcover, 207 pagina’s)

De heksen
De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 16.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(gebonden uitgave, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De Reuzenkrokodil
De Reuzenkrokodil

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 10.50

Een geestig verhaal over een krokodil die de stad insluipt om kinderen op te eten maar zijn gemene listen lukken niet omdat andere dieren de kinderen waarschuwen. Een vrolijk en humoristisch verhaal, met vele tekeningen in kleur van Quentin Blake.

Voor kinderen van 6 jaar e.o.

Paperback, 63 pagina’s

De tovervinger
De tovervinger

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 14.50

Een echt ’Dahl-verhaal’ waarin de wereld weer op zijn kop wordt gezet. Dankzij de tovervinger van het buurmeisje veranderen meneer Kreitjes en zijn zonen in eenden - en dat terwijl ze zelf zo graag op eenden jagen. Nu merken ze eens hoe dat is: eend te zijn...

Met tekeningen van Quentin Blake.

(hardcover, 64 pagina’s). Leeftijd: vanaf 8 jaar.

De tovervinger
De tovervinger

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 9.50

Een echt ’Dahl-verhaal’ waarin de wereld weer op zijn kop wordt gezet. Dankzij de tovervinger van het buurmeisje veranderen meneer Kreitjes en zijn zonen in eenden - en dat terwijl ze zelf zo graag op eenden jagen. Nu merken ze eens hoe dat is: eend te zijn...

Met tekeningen van Quentin Blake.

(paperback, 62 pagina’s). Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Ieorg Idur
Ieorg Idur

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 18.50

Een heerlijk humoristisch ’Roald Dahl-verhaal’ over meneer Hoppe die verliefd is op zijn buurvrouw. Maar hij is zo verlegen, dat hij het haar niet eens durft aan te spreken. Totdat hij op het idee komt om een toverspreuk te bedenken die zijn buurvrouw kan gebruiken om haar schildpad te laten groeien...

(gebonden met kleurenillustraties van Quentin Blake, 61 pagina’s) Leeftijd: 6 jaar en ouder

Stella
Stella
Ster van de zee

Gerda Dendooven · alles van deze auteur 

€ 16.50

Een bijzonder verhaal, direct en sfeervol verteld in woord en beeld.

Een visser en zijn vrouw vinden een meisje in de zee, dat zij Stella van de Zee noemen. Zij besluiten het meisje zelf op te voeden. Het is een bijzonder kind, dat heel veel eet en heel snel groeit. Al gauw mag het naar school. Maar zij groeit maar door en door - hoe groot zal zij wel niet worden? Van een vrolijk meisje verandert zij in een stille en eenzame reus. Hoe moet dat verder gaan?

(gebonden, 40p, leeftijd: 7 e.o.)

Banjer
Banjer

Evelien van Dort · alles van deze auteur 

€ 15.00

Roos is dol op paarden en dat is niet gek want haar ouders hebben een paardenpension. Op een dag komt Maud haar pony in het pension stallen en krijgt Roos er een vriendinnetje bij met wie ze samen met de paarden bezig kan zijn. Maar dat is nog wel even wennen want Maud vindt dat zij alles over paarden weet...

(gebonden, 119 pagina’s) Leeftijd: vanaf zeven jaar

De gruwelijke generaal
De gruwelijke generaal

Jozua Douglas · alles van deze auteur 

€ 10.50

Een heerlijk (voor)leesboek: het verhaal is spannend maar vooral grappig, en speelt zich af in Costa Banana met een knotsgekke president en een 'gruwelijke generaal' die zo zijn eigen plannen heeft. Rosa en Fico, kinderen van de president, komen daar achter en proberen het plan van de generaal te voorkomen.

(hardcover, geïllustreerd in ZW, 249p) Zelf lezen vanaf 9 jaar

De verschrikkelijke badmeester
De verschrikkelijke badmeester

Jozua Douglas · alles van deze auteur 

€ 14.99

De verschrikkelijke badmeester heet in dit boek Boris Kwikzilver. Natuurlijk omdat hij zo hard kan zwemmen, hij is een groot kampioen geweest en iedereen bewondert hem en de hele wereld ligt aan zijn voeten. Hij doet het voorkomen alsof alle kinderen in zijn zwemklasjes geboren zijn om kampioen te worden, zelfs Lev die helemaal niet goed kan zwemmen. Hij zit in groep K dat staat voor Kneus maar zijn vader denkt dat het voor Kampioen staat. De vreselijke brulboei verpest het leven van de kinderen die wraak willen nemen en bij toeval op de hoogte raken van zijn criminele activiteiten en zijn handlangers, die bij een zeehondencrèche werken. (Hardcover, 208 pagina’s)

De verschrikkelijke badmeester
De verschrikkelijke badmeester

Jozua Douglas · alles van deze auteur 

€ 7.90

De verschrikkelijke badmeester heet in dit boek Boris Kwikzilver. Natuurlijk omdat hij zo hard kan zwemmen, hij is een groot kampioen geweest en iedereen bewondert hem en de hele wereld ligt aan zijn voeten. Hij doet het voorkomen alsof alle kinderen in zijn zwemklasjes geboren zijn om kampioen te worden, zelfs Lev die helemaal niet goed kan zwemmen. Hij zit in groep K dat staat voor Kneus maar zijn vader denkt dat het voor Kampioen staat. De vreselijke brulboei verpest het leven van de kinderen die wraak willen nemen en bij toeval op de hoogte raken van zijn criminele activiteiten en zijn handlangers, die bij een zeehondencrèche werken.

In de reeks: Dwarsligger. 379p, van 12,95 voor 7,90 / Leeftijd: ca 11 jaar

 « 1234 »