menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 6 tot 9 jaar

Lezen en voorlezen

80 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4

 « 1234 » 

De Vos en de Ster
De Vos en de Ster

Coralie Bickford-Smith · alles van deze auteur 

€ 19.50

Als Ster niet meer straalt, gaat Vos op zoek naar zijn verre vriend aan de hemel. Het is het begin van een tocht die naar een nieuwe wereld voert.

Een bekroond kinderboek, vertaald door Jan Rot over het overwinnen van moeilijkheden en het verleggen van je eigen grenzen. Met bijzondere tekeningen die de beknopte tekst mooi aanvullen.

(Hardcover, gebonden, 64 pagina's) Leeftijd: 5+

Olga da Polga
Olga da Polga
Eén kleine cavia en heel veel trammelant

Michael Bond · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een fantasievol boek over de avonturen van een kleine cavia, Olga da polga, die door de familie Zaagsel is gekocht en nieuwe vrienden maakt met een kat, een egel en een schildpad.

Olga is bepaald niet op haar mondje gevallen en heeft altijd het hoogste woord. Ze geniet van de aandacht als ze haar vrienden overspoelt met een bonte reeks van avontuurlijke verhalen. Zou dat allemaal waar zijn?

(hardcover, genaaid, 176p, vol illustraties in kleur) Leeftijd: 6+

Madame Badobedah
Madame Badobedah

Sophie Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.95

Mabel woont met haar ouders in Hotel Zeemeermin - en dat vindt zij heerlijk want zij is nieuwsgierig en vol fantasie en houdt er van om de gasten in de gaten te houden.

Op een dag komt er een vreemde oude dame logeren. Ze heeft een zware bromstem, hele zware koffers en een schildpad met kraaloogjes. Verdacht! Mabel weet het zeker: de oude vrouw is een superschurk...

Een verhaal over vriendschap en verbeelding. Leeftijd: vanaf 9 jaar.

(hardcover, vol illustraties, 56p)

Hallo Paard
Hallo Paard

Vivian French · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een fijngevoelig geschreven en geïllustreerd verhaal over de vriendschap die ontstaat tussen een jongetje en het paard van Catherine, zijn vriendin. Catherine laat het paard en het jongetje geleidelijk aan elkaar wennen, ze voeren en verzorgen het paard samen - en uiteindelijk berijdt het jongetje het paard.

(Hardcover, p. 28)

[Uitgeverij Christofoor] Leeftijd: vanaf 5/6 jaar

Tomte en de vos
Tomte en de vos

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.95

De oude kabouter Tomte Tummetot waakt over de boerderij. Ook het hongerige vosje Mickel komt daarachter. Nee, hij mag geen kippetje vangen om op te peuzelen. Tomte biedt hem wel zijn bordje pap aan, die de kinderen van de boerenhoeve elke avond voor hem klaarzetten.

(Hardcover, 32 p)

[Uitgeverij Christofoor} Kleuterleeftijd

Het bijenboekje
Het bijenboekje

Jakob Streit · alles van deze auteur 

€ 13.50

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 p)

Rombertus, de rode reiger
Rombertus, de rode reiger
Anders dan anders

Willem Bek · alles van deze auteur 

€ 5.00

Rombertus is een hele rare reiger, tenminste: dat vinden de andere reigers. En dat is niet leuk voor Rombertus, want iedereen laat hem links liggen. Gelukkig ontmoet hij Mientje en Jowanna: die zien iets anders in hem.

Een verhaal over vriendschap en anders zijn.

(gebonden, 79 pagina’s) Leeftijd: vanaf 8 jaar

Terug naar het Honderd-Bunders-Bos
Terug naar het Honderd-Bunders-Bos

David Benedictus · alles van deze auteur 

€ 18.99

Nieuwe verhalen over Christopher Robin en zijn vrienden Winnie de Poeh, Knorretje, Iejoor en alle andere oude bekenden. Ruim tachtig jaar na de oorspronkelijke boeken van A.A. Milne heeft diens familie toestemming gegeven voor een vervolg - dat geheel in stijl met de oorspronkelijke verhalen is. Opgevrolijkt met de kleurenillustraties van Mark Burgess. Nieuwe humoristische avonturen met de bekende ingrediënten.

(gebonden uitgave, 200 pagina’s) Voor jong en oud.

Sinterklaas is toch geen dief!
Sinterklaas is toch geen dief!

Monique Berndes · alles van deze auteur 

€ 9.95

Kemal hoort voetstappen op het dak.

Stemmen en de hoeven van een paard!

Dat zijn vast dieven, denkt Kemal.

Ze willen mijn schoenen stelen!

Papa steekt de haard aan.

Nu kunnen de dieven niet door de schoorsteen.

Een dag later vertelt juf op school over de Sint.

Die kent Kemal niet uit Kosovo.

Zouden het dan toch geen dieven zijn geweest?

(hardcover, 48p, met afb. in kleur, leesniveau: AVI M4)

De kleine kapitein
De kleine kapitein

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze mooi verzorgde uitgave bevat drie delen van de kleine kapitein, met de originele kleurenillustraties van Carl Hollander. Samen met Marinka, dikke Druif en bange Toontje rolt de kleine kapitein van het ene in het andere avontuur. Een klassieker: jeugdsentiment bij het voorlezen en nog steeds meeslepend voor je kind.

(Gebonden uitgave, 350 pagina’s) Circa 8 jaar en ouder.

Juttertje Tim
Juttertje Tim

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 15.95

Tim wou niet naar zee. Al zijn broers waren zeeman en al zijn zusters waren zeevrouw, maar Tim wilde niet. ’Het golft zo,’ zei hij. Tims vader, die kapitein was op een driemaster, zei dat je daaraan wende. ’Met een stevige bries in de rug merk je er niets van, jongen. Ga toch een dagje mee, naar Australië of zo.’ Maar geen van allen kunnen ze Tim overtuigen.

Een heerlijk avonturenboek, met rijke fantasie en veel taalgevoel. Gebonden uitgave, 145 pagina’s, met illustraties in kleur. Voorlezen: zes jaar en ouder, zelf lezen: circa acht jaar.

Nachtverhaal
Nachtverhaal

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 16.99

In Nachtverhaal krijgt een kabouter tijdens een stormachtige nacht bezoek van een fee met een gebroken vleugel. Zij is doorschijnend mooi. Toch wil hij haar zo snel mogelijk weer kwijt. Maar ook weer niet. Zij vertelt hem het verhaal van haar leven. Zo spannend, zo griezelig en zo vol bizarre gebeurtenissen, dat hij steeds méér verteld wil krijgen. Nacht na nacht na nacht...

Nachtverhaal heeft alles in zich: het is spannend, verdrietig en leuk!

(gebonden, met ill. in kleur van Charlotte Dematons, 160 pagina’s) Leeftijd: vanaf ca 8 jaar.

Hoog boven de wolken
Hoog boven de wolken

Carolien Ceton · alles van deze auteur 

€ 5.00

Loos woont alleen met haar moeder. Dat is niet altijd even leuk. Gelukkig kan ze af en toe met haar vader bellen. Als Loos negen jaar wordt gebeurt er iets ergs. Maar op diezelfde dag heeft haar moeder een grote verrassing voor haar.

(hardcover, 130p) Leeftijd: 9+

Van 13,95 voor 5,00

De GVR
De GVR

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 18.50

Je ligt in bed als er midden in de nacht een reus in de straat staat. Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens. Hij maakte stappen die zo lang zijn als een tennisbaan. De reus blaast dromen door een lange trompet in de slaapkamers van kinderen. Dan ziet hij jou. Het volgende moment heeft hij je te pakken en holt hij met een geweldige snelheid door de nacht.

De GVR is een reus, maar gelukkig een Grote Vriendelijke Reus! Sofie sluit vriendschap met hem en helpt hem de andere reuzen te helpen.

Een hilarisch verhaal van meesterverteller Roald Dahl, voorlezen vanaf 8 jaar, zelf lezen 10 jaar.

(hardcover, 207 pagina’s)

De heksen
De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 16.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(gebonden uitgave, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De Reuzenkrokodil
De Reuzenkrokodil

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een geestig verhaal over een krokodil die de stad insluipt om kinderen op te eten maar zijn gemene listen lukken niet omdat andere dieren de kinderen waarschuwen. Een vrolijk en humoristisch verhaal, met vele tekeningen in kleur van Quentin Blake.

Voor kinderen van 6 jaar e.o.

Paperback, 63 pagina’s

De tovervinger
De tovervinger

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 14.50

Een echt ’Dahl-verhaal’ waarin de wereld weer op zijn kop wordt gezet. Dankzij de tovervinger van het buurmeisje veranderen meneer Kreitjes en zijn zonen in eenden - en dat terwijl ze zelf zo graag op eenden jagen. Nu merken ze eens hoe dat is: eend te zijn...

Met tekeningen van Quentin Blake.

(hardcover, 64 pagina’s). Leeftijd: vanaf 8 jaar.

De tovervinger
De tovervinger

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 9.50

Een echt ’Dahl-verhaal’ waarin de wereld weer op zijn kop wordt gezet. Dankzij de tovervinger van het buurmeisje veranderen meneer Kreitjes en zijn zonen in eenden - en dat terwijl ze zelf zo graag op eenden jagen. Nu merken ze eens hoe dat is: eend te zijn...

Met tekeningen van Quentin Blake.

(paperback, 62 pagina’s). Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Ieorg Idur
Ieorg Idur

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 18.50

Een heerlijk humoristisch ’Roald Dahl-verhaal’ over meneer Hoppe die verliefd is op zijn buurvrouw. Maar hij is zo verlegen, dat hij het haar niet eens durft aan te spreken. Totdat hij op het idee komt om een toverspreuk te bedenken die zijn buurvrouw kan gebruiken om haar schildpad te laten groeien...

(groot formaat, gebonden met kleurenillustraties van Quentin Blake, 61 pagina’s) Leeftijd: 6 jaar en ouder

Stella
Stella
Ster van de zee

Gerda Dendooven · alles van deze auteur 

€ 16.50

Een bijzonder verhaal, direct en sfeervol verteld in woord en beeld.

Een visser en zijn vrouw vinden een meisje in de zee, dat zij Stella van de Zee noemen. Zij besluiten het meisje zelf op te voeden. Het is een bijzonder kind, dat heel veel eet en heel snel groeit. Al gauw mag het naar school. Maar zij groeit maar door en door - hoe groot zal zij wel niet worden? Van een vrolijk meisje verandert zij in een stille en eenzame reus. Hoe moet dat verder gaan?

(gebonden, 40p, leeftijd: 7 e.o.)

 « 1234 »