menu
 winkelmandje 

Voor 9 tot 12 jaar

Verhalen en legendes

15 boeken op deze pagina
Vandaag, ergens op aarde
Vandaag, ergens op aarde

Lucy Brownridge & Margaux Samson Abadie · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een prachtig groot boek, over de natuur, de seizoenen en de aarde. Voor elke maand vier verhalen, die zich ieder in een ander land afspelen. De indrukwekkende illustraties nemen je mee over de hele wereld. Je leest over het smeltende ijs in april in Noorwegen, maanbogen in mei in de Verenigde Staten, de vijgenboom in juni in Palestina en nog veel meer. Een boek waar je niet snel op uitgekeken bent!

(gebonden, 107p) vanaf 9 jaar

Noorse sagen
Noorse sagen
Voorbij de Regenboogbrug

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 17.99

-Zilveren Penseel 2021-

Een bijzondere verzameling verhalen die lang geleden zijn opgetekend in IJsland, in de tijd dat de mensen zich nog verbonden voelden met goden en natuurwezens. In deze wereld van goden, die bovennatuurlijke streken uithaalden en mensen beproefden, en natuurwezens met hun kennis van planten en dieren, beleefden de hoofdpersonen uit deze sfeervolle verhalen wonderlijke en spannende avonturen.

(groot formaat, hardcover met stofomslag, genaaid, sfeervol geïllustreerd, 95p) Leeftijd: vanaf ca 11 jaar

Schemerwerelden
Schemerwerelden
Britse en Ierse volksverhalen

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een heerlijke verzameling van maar liefst 50 volksverhalen uit Ierland, Engeland, Schotland en Wales. De verhalen zijn thematisch gerangschikt (Mysterie en magie - Avonturen en legenden - Elfen en gnomen - Liefde - Listen en vrolijke streken - Geesten) en uitstekend vertaald.

Verzorgd uitgegeven met fraaie illustraties in zwartwit van Frances Castle.

(hardcover met stofomslag, 349p)

Leeftijd: verschillende leeftijden, vanaf 10 jaar

Toen Jonas in de walvis zat
Toen Jonas in de walvis zat

Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een mooie en bijzondere uitgave (op groot formaat) waarin Maria van Donkelaar 27 verhalen uit het Oude Testament in rijm heeft omgezet en naverteld. Met vaart verteld en met kleurige grote illustraties van Sylvia Weve maak je kennis met (o.a.) Adam en Eva, Kaïn en Abel; Jacob en Esau; Jozef in de put; Mozes in het mandje; David en Goliath; Noach en zijn ark; koning Salomon Jonas in de walvis.

(hardcover groot formaat, 64p) Vanaf ca 9 jaar

Als de sterren zingen
Als de sterren zingen

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 34.99    ‹  geen verzendkosten!   

Uit haar verhalenarchief stelde Tonke Dragt zelf deze uitgebreide verzameling samen. Tientallen verhalen, door de schrijfster ingedeeld in o.a. Sprookjes & vertellingen / Raadselverhalen / Sagen, mysteries & avontuur / Nachtverhalen.

De verhalen zijn prachtig geïllustreerd met eigen werk (tekeningen, schilderingen, collages) en bij veel verhalen vertelt Tonke Dragt over hoe zij ontstonden.

(genaaid, gebonden, 462p, met illustraties in kleur en ZW). Leeftijd: variërend, vanaf 8 jaar tot ca 14 jaar.

In de sterren geschreven
In de sterren geschreven

Andy Wilx en Anita Ganeri · alles van deze auteur 

€ 14.95

Wat een prachtig boek is dit!

Het bevat enkele tientallen verhalen uit allerlei culturen met verhalen die 'in de sterren geschreven' zijn: het zijn verhalen die met een sterrenbeeld te maken hebben, zoals bijvoorbeeld: De lama-ster; Gilgamesj en de stier; Het emoe-ei en de zon; De hond aan de hemel; Het paard met de witte vleugels en veel meer. Bekende en vooral ook veel onbekende verhalen met een diepere betekenis, op een geweldige manier geïllustreerd en met liefde uitgegeven. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

(groot formaat, 96p, gebonden, linnen band)

De Griekse tragedies
De Griekse tragedies

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een bewerking van een aantal bekende Griekse tragedies van Sophokles, Aischylos en Euripides over o.m. de Griekse helden en goden als Agamemnon, Elektra, Orestes, Oidipous, en Antigone. De bewerking heeft veel vaart en volgt de spannende lijn die in veel van de Griekse verhalen ligt. Heerlijk om (voor) te lezen: een kennismaking van wat in de menselijke ziel aan gevoelens kan opbloeien. Geschikt voor kinderen van ca 10 tot 13 jaar.

(paperback met flappen, 200 pagina’s, met tekeningen in ZW)

De strijd om Troje & Odysseus
De strijd om Troje & Odysseus
De heldhaftige verhalen van Homerus

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 19.90

Dit is een bundeling van 'De strijd van Troje' en 'Odysseus', twee beroemde heldendichten van Homerus in korte toegankelijke zinnen. De strijd om de stad Troje wordt herverteld, vanaf de aanleiding. Ook de terugkeer van de helden en de vele afzonderlijke avonturen die zij daarbij beleefden, komen aan bod. In 'Odysseus' wordt in drie delen verteld hoe de Griekse held na tien jaar terugkeert naar zijn vaderland.De illustraties werden verzorgd door Els van Egeraat in zwart-wit. Achterin is een lijst met de opgenomen namen van de personages.

(Paperback, 400 pagina's) Leeftijd: 12+

De tocht van de Argonauten
De tocht van de Argonauten
Verhalen uit de Griekse oudheid

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een verzameling van Griekse mythen, naverteld voor de jeugd van ca 11 tot 14 jaar. Onder andere over de zoektocht naar het Gulden Vlies van Jason en de Argonauten; over koning Midas (alles wat hij aanraakte veranderde in goud); over de kwellingen van Tantalos - en veel meer.

(paperback met flappen, met illustraties in ZW, 239p)

Aladdin
Aladdin

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 17.95

Het oude verhaal van Aladdin en de wonderlamp wordt door Sjoerd Kuyper op een aansprekende en eigentijdse manier naverteld in 18 korte hoofdstukken; per hoofdstuk een prachtige illustratie van 18 verschillende illustratoren en daarmee is een boek tot stand gekomen dat in woord en beeld fantastisch is.

Met o.a. illustraties van Charlotte Dematons, Alice Hoogstad, Thé Tjong King en Mies van Hout.

(Hardcover, genaaid, 38p) Vanaf 10 jaar

De reis van Niels Holgersson
De reis van Niels Holgersson

Selma Lagerlöf · alles van deze auteur 

€ 16.99

Het wereldberoemde verhaal van Niels Holgersson die een kabouter werd en op de rug van een witte gans naar Lapland vloog, wordt in dit boek opnieuw verteld.

Het is ingekort en vereenvoudigd, daarom nu geschikt voor lezers vanaf ca 10 jaar. Met sfeervolle illustraties van Lars Klinting.

Groot formaat, gebonden, 102 pagina’s.

De schelmenstreken van Reinaert de Vos
De schelmenstreken van Reinaert de Vos

Koos Meinderts · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een heerlijke bewerking van 18 avonturen van de geslepen, sluwe en listige Reinaert de Vos. Reinaert moet zich verantwoorden voor de koning die zijn dienaren op hem afstuurt - maar de sluwe vos weet ze allemaal om de tuin te leiden.

Een prachtige uitgave, met illustraties van 18 bekende illustratoren, aanstekelijk verteld.

(hardcover, 37p, genaaid) Leeftijd: van 10 tot 14 jaar

Verhalen van moed
Verhalen van moed
In spannende tijden

Paul van Meurs en anderen · alles van deze auteur 

€ 15.00

Deze bundel bevat 14 verhalen die vertellen over moed. Moed om aan te gaan wat er gebeurt en niet verlamd te raken. Het zijn verhalen bedoeld voor kinderen. Ze zijn in de afgelopen maanden geschreven vanuit het besef dat het in spannende tijden van extra belang is om te vertellen en voor te lezen. De verhalen zijn voor kinderen van ca 7 tot 10 jaar; sommigen zijn sprookjesachtig of hebben dieren als hoofdpersonages, anderen gaan over kinderen en de dingen die zij meemaken. De verhalen zijn geschreven door Paul van meurs, Elard van Pijnaken en Annechien Wijnbergh en zijn in kleur geïllustreerd. Zij worden uitgegeven in samenwerking met de Begeleidingsdienst voor vrijescholen.

(hardcover, genaaid, 61p)

Is er dan niemand boos?
Is er dan niemand boos?

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 16.50

Een kostelijk boek met de bijzondere dierenverhalen van Toon Tellegen. Hert bos blijkt vol te zitten met boze dieren; ze hebben allemaal hun eigen reden om boos te zijn. De das is boos omdat de zon elke dag ondergaat, De neushoorn is boos omdat het nijlpaard niet opzij wil; het aardvarken is boos als hij op zijn benen staat. Maar op een dag in de zomer lukt het niemand meer om boos te zijn.

De verhaaltjes zetten jong en oud aan het denken over boosheid, boos zijn, boos worden - en over plezier en vriendschap.

(genaaid, gebonden, 81p) Passend vriendelijk geïllustreerd door Marc Boutavant.

Leeftijd: vanaf 6 jaar (tot 99 en daarboven)

De held Amiran
De held Amiran
Georgische sprookjes

Hanneke Walraven (samensteller) · alles van deze auteur 

€ 25.50    ‹  geen verzendkosten!   

Dertig Georgische sprookjes, samengesteld en vertaald door Hanneke Walraven, met zwartwit illustraties van Lilian van der Stap. Een feest voor iedereen die van mooie verhalen houdt en daarmee geschikt voor alle leeftijden.

(gebonden, 231 pagina’s)