menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor kleuters - algemeen

Prentenboeken

165 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/9
 sortering

 « 123456789 » 

Een wereldreis met vrienden
Een wereldreis met vrienden

Philip Waechter · alles van deze auteur 

€ 15.99

Wasbeer heeft in een boek over een spannende reis gelezen en bedenkt dat hij ook een wereldreis wil maken. Hij wil avonturen beleven! Hij verzamelt spullen, en gelukkig willen zijn vrienden ook mee. Als de voorbereidingen getroffen zijn gaan ze op reis in een rubberboot. Ze vissen, ze zwemmen, ze spelen, ze verzamelen eten en bereiden een maaltijd. Als het gaat schemeren... en ook nog begint te regenen - is het tijd voor de terugtocht. Want thuis is het toch ook wel fijn.

Een vrolijk prentenboek voor kleuters.

(hardcover, 32p)

Een beestje voor Pelle
Een beestje voor Pelle

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een avontuur op het eiland Zeekraai: Pelle houdt ervan om met Mops, het buurmeisje, over het eiland te zwerven. Vooral ook omdat Mops zo'n leuke hond heeft. pelle zou ook wel een huisdier willen. Ze varen met boer Jansson mee naar het eiland waar de koeien grazen, maken nog een tochtje en dan koopt Pelle een konijn, voor één kroon! Het is het allerliefste konijn ter wereld, maar op de weg terug maken ze nog een benauwd avontuur mee. Gelukkig loopt alles goed af!

Een voorleesprentenboek, vanaf vier jaar.

(hardcover, genaaid, 48p)

Benno - Een berefijn paasfeest
Benno - Een berefijn paasfeest

Hans de Beer & Serena Romanelli · alles van deze auteur 

€ 15.99

Benno en Mama Beer worden wakker uit hun winterslaap, en dan is het bijna Pasen! Mama heeft een heel goed idee: Benno en zijn vriendjes gaan eieren beschilderen, Mama verstopt ze, en Benno en zijn vriendjes gaan zoeken. Maar dat is niet alles..! Bij elk ei dat gevonden wordt, vertelt Mama Beer een nieuw verhaal aan de groep. Over de ezel en de nachtegaal, de pauw, de python, de familie Ratjetoe en meer. Een vrolijk, lief geïllustreerd prentenboek.

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

De veerman
De veerman

Paula Gerritsen · alles van deze auteur 

€ 14.95

Jaar in jaar uit vaart de oude veerman heen en weer tussen twee oevers. Hij brengt de meisjes naar school aan de overkant, en neemt de oude dames mee naar hun breiclub. Op een zomerse dag vraagt hij zich af waar de rivier eigenlijk heen gaat, en hij snijdt de touwen van zijn pontje los. De rivier voert hem langs grote grijze steden, fabrieken en havens. Totdat hij op een prachtige plek komt: hier wil de oude veerman wel blijven!

(gebonden, 32p) vanaf 4 jaar

De sterrenwalvis
De sterrenwalvis
Droomdichtverhaaltjes

Nicola Davies · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een bijzonder prentenboek. Uitgangspunt waren schetsjes van Petr Horacek, waarbij Nicola Davies kleine verhaaltjes of gedichten schreef. Ze roepen een levendig vrolijke, of juist een bezinnende sfeer op - en doen je even heel anders kijken of denken.

(Groot formaat prentenboek, genaaid, 96 pagina's) Vanaf 5, 6 jaar

Opa en de ijsvogel
Opa en de ijsvogel

Anna Wilson & Sarah Massini · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een fijn prentenboek over een meisje en haar opa. Samen gaan ze vaak de natuur in. Dan gaan zij naar de rivier, waar ze een ijsvogel zien. Door de seizoenen heen volgen zij de ijsvogel, die jongen krijgt en verzorgt. En steeds hebben opa en het meisje kleine gesprekjes over het leven en over de natuur. - Als het opnieuw lente is, is opa er niet meer. Maar de jonge ijsvogels vliegen uit - precies zoals opa verteld had.

(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

Wat niemand had verwacht
Wat niemand had verwacht

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een meisje valt in een diepe, diepe kuil. De andere mensen, die het allemaal en altijd druk hebben, willen haar helpen maar kunnen haar niet uit de kuil krijgen. En zo gaat het leven door. Ook voor het meisje in de kuil.

Op een dag komt er een jongetje in de buurt van de kuil, met zijn mooie nieuwe bal...

(hardcover, genaaid, 64p)

Ze hadden hun schaapjes geteld
Ze hadden hun schaapjes geteld

Benny Lindelauf · alles van deze auteur 

€ 17.99

In een ijskoude decembernacht ontsnapt een schaap uit de kudde van Gili. Wat een ramp - wat zullen haar broers wel niet zeggen, die haar uitlachten toen zij herder wilde worden. Gili gaat in de donkere nacht achter het schaap aan.

In het donker van de nacht sluipt ook een wolf rond. Gili vindt het schaap terug en weet de wolf met een list om de tuin te leiden. Maar nu verdwalen ze samen. Is er ergens in deze koude sterrennacht een plekje waar zij kunnen overnachten?

Een prachtig verteld kerstverhaal met sfeervolle illustraties van Marieke Nelissen (bekroond met een zilveren penseel)

(hardcover, genaaid, 56p) Vanaf 5 jaar

Op een koude winternacht
Op een koude winternacht

Jean E. Pendziwol & Isabelle Arsenault · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een bijzonder prentenboek dat de magische schoonheid van een winternacht oproept. Een paar eerste sneeuwvlokken, geleidelijk wordt de wereld wit, twee haasjes spelen in de sneeuw, er komen ijsbloemen op de ramen. De verteller van het verhaal maakt een tekening van de winternacht voor het jongetje dat slaapt - dan kan hij ook zien hoe mooi de nacht was.

Een bijzonder en poëtisch prentenboek, voor jong en oud.

(hardcover, 32 pagina's)

VAN 20,00 VOOR 7,90

Slaap lekker Pieter!
Slaap lekker Pieter!

Beatrix Potter · alles van deze auteur 

€ 15.99

Het is bedtijd voor de kleine konijntjes.

Maar Pieter kan zijn knuffel nergens vinden... Zo kan hij niet gaan slapen!

Ga samen met Pieter op zoek naar Haasje en kijk onder alle flapjes!

Een knus verhaal voor het slapengaan.

(hardcover, 32p) Vanaf peuterleeftijd

Het huisje zonder heks
Het huisje zonder heks

Sophie Pluim · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een lief prentenboek over een huisje dat wordt verlaten door haar oude heks. Het huisje is leeg en voelt zich eenzaam. Door de seizoenen heen raakt het huisje steeds meer in verval, klimplanten slingeren zich omhoog, een luik valt op de grond, mos groeit op het dak en gras verschijnt tussen de planken. In de herfst voelt het huisje zich zo leeg dat ze op zoek gaat naar een nieuwe bewoner. Met prachtige, sprookjesachtige illustraties van de auteur.

(hardcover, 40p) Kleuterleeftijd

De muis en de muur
De muis en de muur

Britta Teckentrup · alles van deze auteur 

€ 7.90

Om het dorp van Muis staat een grote rode muur, maar niemand weet hoe die muur er gekomen was. Of wat er achter de muur is... Geen van de vrienden van Muis wil weten wat er achter de muur ligt, maar Muis is wel heel nieuwsgierig. Op een dag vliegt er een vogel over de muur, en Muis gaat mee. Een fijn prentenboek over onbevangenheid, nieuwsgierigheid en het verleggen van je eigen grenzen.

(hardcover met stofomslag, 32p) Kleuterleeftijd

VAN 14,99 VOOR 7,90

We bakken een dierentuin
We bakken een dierentuin

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een heerlijk boekje voor de allerjongsten, over een dag helemaal gevuld met samen spelen. Samen in de berentrein en in het buiten-beesten-bad, op visite bij de uilen in de boom en lezen met de voorleesslang. Rennen in de wei, en natuurlijk veel te laat naar bed. Met korte, vrolijke tekst op rijm en lieve illustraties.

(Kartonprentenboek, 32p) Peuterleeftijd

Niemand die ons ziet
Niemand die ons ziet

Donna Kroese · alles van deze auteur 

€ 16.99

Papa en mama zijn op een regenachtige herfstdag gaan wandelen, maar Lotje had geen zin om mee te gaan. Samen met oma en haar vriendjes gaat ze verstoppertje spelen, door het hele huis heen. Als oma Lotje steeds toch vindt, krijgt Lotje andere ideeën... Wat nou als ze zichzelf kleurt, dezelfde kleur als de muur? Of beter nog: wat nou als ze zichzelf uitgumt, dan ziet niemand haar meer! Maar dan pakt aap de gum af, en gumt hij bijna het hele huis uit. Papa en mama komen al bijna thuis, wat nu? Een vrolijk, fijn geïllustreerd prentenboek.

(gebonden, 40p) Vanaf 4 jaar

Twaalf maanden in de kleuterklas
Twaalf maanden in de kleuterklas

Ana Sanfelippo · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een vrolijk, groot formaat kartonboek waarin je het hele jaar lang een kleuterklas volgt. Vanaf de eerste schooldag, door de seizoenen heen, tot de laatste dag voor de zomervakantie. Elke maand is de klas druk bezig, binnen of buiten, met allerlei leuke activiteiten. Onderaan de pagina staan vragen over wat de kinderen allemaal aan het doen zijn. Een herkenbaar zoek-, praat- en kijkboek!

(groot formaat kartonboek, 28p) Vanaf 3 jaar

De beer en haar boek
De beer en haar boek

Frances Tosdevin & Sophia O'Connor · alles van deze auteur 

€ 14.99

Beer gaat op wereldreis, want het kriebelt... Ze neemt niks mee, behalve haar favoriete boek. Ze gaat naar het strand en het oerwoud, naar de woestijn en naar zee. Overal komt ze dieren tegen die hulp nodig hebben, en dankzij haar boek weet ze altijd wat ze moet doen! Maar ze blijft nooit lang, het kriebelt altijd om weer verder te gaan. Tot ze bij een boekwinkel komt, beer hoeft niet verder te zoeken... Een fijn prentenboek met mooie, warme illustraties.

(gebonden, 32p)

Ga je mee?
Ga je mee?

Charlotte Dematons · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een fijn prentenboek: een jongetje gaat wat appels kopen bij het groentenwinkeltje, vlakbij. Hij maakt een tocht door de tuin langs allerlei plekken die misschien (?) wel gevaarlijk zijn. De prachtige illustraties van Charlotte Dematons laten zien dat het met het gevaar wel mee valt. Maar het is leuk om met fantasie door het leven te gaan!

(Hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Ik ga bij Japie wonen
Ik ga bij Japie wonen
Want hij mag álles

Rindert Kromhout & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Ietje pakt haar koffer in en vertrekt: ze gaat bij Japie wonen. Want Japie mag álles van zijn moeder, dat is toch veel leuker dan thuis! Maar is dat wel zo...? Japie's moeder leest hem niet voor, terwijl Ietje elke avond in bed wordt voorgelezen, en ze hoeft thuis nooit haar tanden te poetsen. En ze moeten van Japie's moeder steeds hun speelgoed opruimen voordat ze iets anders gaan doen. Na een tijdje wil Ietje toch weer graag naar huis... Maar Japie wil mee, want Ietje mag álles! Toch?

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Sterrenkind
Sterrenkind

Debora d'Hont-Dieleman & Amber Moonen · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een bijzonder prentenboek over een droomwereld, waarin een meisje weer bij haar overleden broertje is. Samen spelen ze met de sterren en dansen ze op de maan. Prachtige, paginavullende afbeeldingen met korte tekst op rijm. Een troostrijk, mooi boek.

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

Een dag met vrienden
Een dag met vrienden

Philip Waechter · alles van deze auteur 

€ 15.99

Goede vrienden hebben, dat is fijn! Wasbeer gaat eieren lenen bij Vos. Vos is bezig met een klusje en heeft een ladder nodig. Had Das niet een ladder? Das heeft hulp nodig, dus waarom lopen ze niet even door naar Beer? Beer is niet thuis en zit lekker in de zon bij het water. En het is lekker weer om te zwemmen dus,... En op de terugweg doen ze samen alle klusjes die nog gedaan moesten worden. Wat een fijne dag was dat!

Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters!

(hardcover, 32p)

 « 123456789 »