menu
 winkelmandje 

Prentenboeken voor kleuters - algemeen

Prentenboeken

161 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/9
 sortering

 « 123456789 » 

We bakken een dierentuin
We bakken een dierentuin

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een heerlijk boekje voor de allerjongsten, over een dag helemaal gevuld met samen spelen. Samen in de berentrein en in het buiten-beesten-bad, op visite bij de uilen in de boom en lezen met de voorleesslang. Rennen in de wei, en natuurlijk veel te laat naar bed. Met korte, vrolijke tekst op rijm en lieve illustraties.

(Kartonprentenboek, 32p) Peuterleeftijd

Niemand die ons ziet
Niemand die ons ziet

Donna Kroese · alles van deze auteur 

€ 16.99

Papa en mama zijn op een regenachtige herfstdag gaan wandelen, maar Lotje had geen zin om mee te gaan. Samen met oma en haar vriendjes gaat ze verstoppertje spelen, door het hele huis heen. Als oma Lotje steeds toch vindt, krijgt Lotje andere ideeën... Wat nou als ze zichzelf kleurt, dezelfde kleur als de muur? Of beter nog: wat nou als ze zichzelf uitgumt, dan ziet niemand haar meer! Maar dan pakt aap de gum af, en gumt hij bijna het hele huis uit. Papa en mama komen al bijna thuis, wat nu? Een vrolijk, fijn geïllustreerd prentenboek.

(gebonden, 40p) Vanaf 4 jaar

Twaalf maanden in de kleuterklas
Twaalf maanden in de kleuterklas

Ana Sanfelippo · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een vrolijk, groot formaat kartonboek waarin je het hele jaar lang een kleuterklas volgt. Vanaf de eerste schooldag, door de seizoenen heen, tot de laatste dag voor de zomervakantie. Elke maand is de klas druk bezig, binnen of buiten, met allerlei leuke activiteiten. Onderaan de pagina staan vragen over wat de kinderen allemaal aan het doen zijn. Een herkenbaar zoek-, praat- en kijkboek!

(groot formaat kartonboek, 28p) Vanaf 3 jaar

De beer en haar boek
De beer en haar boek

Frances Tosdevin & Sophia O'Connor · alles van deze auteur 

€ 14.99

Beer gaat op wereldreis, want het kriebelt... Ze neemt niks mee, behalve haar favoriete boek. Ze gaat naar het strand en het oerwoud, naar de woestijn en naar zee. Overal komt ze dieren tegen die hulp nodig hebben, en dankzij haar boek weet ze altijd wat ze moet doen! Maar ze blijft nooit lang, het kriebelt altijd om weer verder te gaan. Tot ze bij een boekwinkel komt, beer hoeft niet verder te zoeken... Een fijn prentenboek met mooie, warme illustraties.

(gebonden, 32p)

Ga je mee?
Ga je mee?

Charlotte Dematons · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een fijn prentenboek: een jongetje gaat wat appels kopen bij het groentenwinkeltje, vlakbij. Hij maakt een tocht door de tuin langs allerlei plekken die misschien (?) wel gevaarlijk zijn. De prachtige illustraties van Charlotte Dematons laten zien dat het met het gevaar wel mee valt. Maar het is leuk om met fantasie door het leven te gaan!

(Hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Ik ga bij Japie wonen
Ik ga bij Japie wonen
Want hij mag álles

Rindert Kromhout & Sandra Klaassen · alles van deze auteur 

€ 15.99

Ietje pakt haar koffer in en vertrekt: ze gaat bij Japie wonen. Want Japie mag álles van zijn moeder, dat is toch veel leuker dan thuis! Maar is dat wel zo...? Japie's moeder leest hem niet voor, terwijl Ietje elke avond in bed wordt voorgelezen, en ze hoeft thuis nooit haar tanden te poetsen. En ze moeten van Japie's moeder steeds hun speelgoed opruimen voordat ze iets anders gaan doen. Na een tijdje wil Ietje toch weer graag naar huis... Maar Japie wil mee, want Ietje mag álles! Toch?

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Voor alle sterren in de nacht
Voor alle sterren in de nacht

Karl Newson & Chiaki Okada · alles van deze auteur 

€ 14.99

Het is bedtijd voor kleine Luna, ze poetst haar tandjes en trekt haar pyjama aan. Voor het slapengaan doet ze haar ogen dicht, en doen mamabeer en zij een wens voor elke ster aan de hemel. Ze wensen te kunnen vliegen als vogels, te kunnen zwemmen als vissen, zo groot te zijn als reuzen... Maar zelfs reuzen moeten soms slapen. Met prachtige prenten om bij weg te dromen

(prentenboek, 28p) Vanaf 3 jaar

Sterrenkind
Sterrenkind

Debora d'Hont-Dieleman & Amber Moonen · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een bijzonder prentenboek over een droomwereld, waarin een meisje weer bij haar overleden broertje is. Samen spelen ze met de sterren en dansen ze op de maan. Prachtige, paginavullende afbeeldingen met korte tekst op rijm. Een troostrijk, mooi boek.

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

Een dag met vrienden
Een dag met vrienden

Philip Waechter · alles van deze auteur 

€ 15.99

Goede vrienden hebben, dat is fijn! Wasbeer gaat eieren lenen bij Vos. Vos is bezig met een klusje en heeft een ladder nodig. Had Das niet een ladder? Das heeft hulp nodig, dus waarom lopen ze niet even door naar Beer? Beer is niet thuis en zit lekker in de zon bij het water. En het is lekker weer om te zwemmen dus,... En op de terugweg doen ze samen alle klusjes die nog gedaan moesten worden. Wat een fijne dag was dat!

Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters!

(hardcover, 32p)

De leeuw die niet kon slapen
De leeuw die niet kon slapen

Catherine Rayner · alles van deze auteur 

€ 13.99

Leeuw is ontzettend moe, maar hij kan maar niet in slaap vallen. Hij ligt niet lekker, hij heeft het hier te warm en daar te koud. Dan komt hij zijn vriendin Uil tegen, die altijd in de hete, lichte, lawaaiige dag slaapt. Hoe doet ze dat eigenlijk...? Een fijn, rustgevend boek om voor het slapengaan te lezen, met prachtige illustraties van de schrijfster.

(Gebonden, 32 pagina's) Vanaf 3 jaar

Wie zit er in het ei?
Wie zit er in het ei?

Alexandra Milton · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een lief prentenboek over allerlei dieren die uit een ei komen. Zoals... De dwergpapegaai en de struisvogel, maar ook de alligator en het vogelbekdier. Met korte teksten, een klein weetje over elk dier en prachtige illustraties. Een fijn boek om samen te lezen!

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

Het droomhuis
Het droomhuis

Jan Braamhorst & Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een lief prentenboek op rijm over Vos en Das. Vos vindt een vervallen huisje in het bos, en begint vol goede moed te klussen: dat wordt zijn droomhuis! Maar ook Das heeft het huisje gezien, en wil er zijn droomhuis van maken. Een paar dagen klussen ze, Vos in de ochtend, Das in de middag. Maar... dat weten ze niet van elkaar. Op de vierde dag is het huisje klaar, maar wie mag er nu in wonen...?

(gebonden, 36p) Vanaf 4 jaar

De verhalen van Kleine Beer
De verhalen van Kleine Beer

Martin Waddell · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een bundel met alle verhalen van Kleine Beer. In de bundel staan: 'Welterusten, Kleine Beer', 'Ga je mee, Kleine Beer?', 'Jij en ik, Kleine Beer' en 'Goed gedaan, Kleine Beer'. De warme verhalen van Martin Waddell zijn een genot voor jong en oud. De lieve illustraties van Barbara Firth maken het boek helemaal af.

(gebonden met stofomslag, 128p) Vanaf 3 jaar

De fijnste plek van de wereld
De fijnste plek van de wereld

Petr Horacek · alles van deze auteur 

€ 14.99

Haas kijkt met zijn konijnenvrienden uit over het weiland waar ze altijd samen spelen, zou dit de fijnste plek van de wereld zijn? Hij vraagt het ook aan de andere bewoners van het weiland, aan zijn vriend Beer en aan de vogeltjes, aan Eend en aan Uil. Allemaal zeggen ze volmondig JA! Haas weet het nog niet zo zeker, en besluit op reis te gaan om er zelf achter te komen. Hij komt op allerlei plekken die zijn vrienden thuis uit het weiland fantastisch zouden vinden, maar... Zijn ze dat wel, zonder die vrienden erin...?

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

Soms ben ik...
Soms ben ik...

Kathrin Schärer · alles van deze auteur 

€ 13.99

Een fijn boekje over een heleboel emoties en gevoelens die iedereen wel herkent. Op elke dubbele pagina staat een mooie illustratie van een dier, die iets voelt of meemaakt. Soms voel je je... dapper, woedend, een beetje misselijk of geschrokken. Maar soms ben je ook lief voor iemand anders, of ben je samen of alleen, tevreden of beledigd. Met dit boek kun je op een fijne manier samen praten over situaties en gevoelens.

(Hardcover, 64p) Vanaf 3 jaar

De bijzondere duif
De bijzondere duif

Dorien Brouwers · alles van deze auteur 

€ 14.99

Op een zonnige dag landt een duif in de dierentuin, waar hij allerlei bijzondere vogels ontmoet. Toekans met schitterende snavels, enorme struisvogels, vliegensvlugge kolibries en meer. De duif wordt er een beetje onzeker van, hij voelt zich heel... saai. Maar de duif heeft iets anders, iets veel belangrijkers, dat die andere vogels niet hebben. Hij is vrij!

(gebonden, 32p) Vanaf 4 jaar

De grote egel en de kleine egel
De grote egel en de kleine egel
Ik ben toch niet bang!

Britta Teckentrup · alles van deze auteur 

€ 14.95

Op een ochtend wordt kleine egel wakker, terwijl grote egel nergens te bekennen is. Geschrokken gaat kleine egel op zoek naar grote egel, helemaal alleen buiten hun holletje, de donkere kelder in... Maar kleine egel is echt niet bang! Gelukkig is daar grote egel, samen gaan ze op pad. De dag gaat niet helemaal zoals de bedoeling was. Ze moeten rennen voor een grote vos en een auto, en in de dichte mist raken ze ook nog verdwaald! Is grote egel misschien ook wel een beetje bang? Misschien is het niet zo erg, om soms even bang te zijn.

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

Kalle
Kalle
De kleine stierenvechter

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een mooi verhaal over de stier Adam Engelbrecht, die ooit op paasochtend boos werd. Hij brak uit zijn stal, en rende buiten woest heen en weer. Het hele dorp kwam kijken. Hoe moesten ze de enorme stier weer tot bedaren krijgen? Toen kwam Kalle, een klein, tenger boerenjongetje van zeven jaar. Hij had wel een idee...

(Hardcover, 32 p) Voor kinderen vanaf vier jaar.

Schildpad en ik
Schildpad en ik

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig verhaal voor jong en oud. Op de avond voor zijn vijfde verjaardag, vertelt opa aan zijn kleinzoon over de kleine schildpad die hij van zíjn opa kreeg. Ze werden beste vrienden, maar de schildpad bleef maar groeien en groeien. De schildpad werd zo groot dat opa samen met de schildpad moest verhuizen, dat zijn vrienden hem niet meer uitnodigden, hij werd er een beetje eenzaam van. Opa gaat naar het geboorteland van zijn opa, waar wel plek is voor schildpad. Een ontroerend verhaal over vriendschap, trouw, heimwee en liefde. Maar ook over eenzaamheid en opa's en oma's die sterven.

(Hardcover, 64p) Voor kinderen vanaf 4 jaar

De moestuin van Heer Hermelijn
De moestuin van Heer Hermelijn
En Kereltje Konijn

Elle van Lieshout, Erik van Os & Marije Tolman · alles van deze auteur 

€ 14.95

Als Heer Hermelijn bij het boodschappen doen een aantal zaadjes krijgt, begint hij vol goede moed zijn eigen moestuin. Kereltje Konijn helpt graag mee. Alles spitten, zaaien, water geven en lief toespreken. Maar in de nacht wordt alles kaal gegeten! Hij maakt netten tegen de vogels, bordjes voor de muizen, luizen en mollen. Maar waren het wel de vogels, muizen, luizen en mollen, of is er iets anders aan de hand...? Een lief prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar.

(hardcover, 40p)

 « 123456789 »