menu
 winkelmandje 

Jaarfeesten

Ouders en kinderen

33 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2
 sortering

 « 12 » 

Jaarplanner 2024-2025
Jaarplanner 2024-2025
Leven met de seizoenen

Manon Berendse · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Hij is er weer: de fijne Jaarplanner samengesteld door Manon Berendse. Met veel ruimte voor afspraken en plannen; achtergronden bij de jaarfeesten, opvoedtips, knutselideeën, inspirerende uitspraken. De jaarplanner loopt van juli 2024 tot en met augustus 2025.

(kalender, 72p)

De impuls van Pinksteren
De impuls van Pinksteren
En de werking van Christus in het sociale leven

Sergej O. Prokofieff · alles van deze auteur 

€ 12.00

Twee aan elkaar aansluitende inhoudsvolle beschouwingen over een vernieuwing of vervolg van de oorspronkelijke Pinkstergebeurtenis - en het belang daarvan voor sociale gemeenschappen - en over het werken aan deze vernieuwing door het ontwikkelen van vier sociale vermogens, die elementen vormen van wat Rudolf Steiner 'de omgekeerde cultus' noemde.

(paperback, 77p)

Hemelvaart en het geheim van Pinksteren
Hemelvaart en het geheim van Pinksteren

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 14.50

De gebeurtenissen zoals in het Nieuwe Testament beschreven over Hemelvaart en Pinksteren zijn voor de meeste mensen in onze tijd zonder betekenis geworden. - In deze uitgave (een voordracht plus drie voordrachtsfragmenten) vertelt Rudolf Steiner over de essentie van Christus' hemelvaart en van Pinksteren, als het feest van de Heilige Geest. Zo helpen deze teksten ons Hemelvaart en Pinksteren op een bewuste wijze te beleven.

(paperback, 55p)

Wij vieren feest!
Wij vieren feest!
Lente en zomer

Annefleur Beekman & Susannah van Asch-Yasuda · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een kartonboek, op groot formaat dat zich makkelijk laat neerzetten, bijvoorbeeld in een jaarfeestenhoekje, én goed laat bekijken en lezen, samen met je kind.

Op elke dubbele pagina is een kleurrijk 'wolschilderij' afgebeeld. Het gaat om heerlijke afbeeldingen rondom de jaarfeesten (in dit deel van Maria Lichtmis tot en met de zomer), waarop veel te zien valt. Bij elke afbeelding hoort een kort gedichtje, dat de sfeer van het jaarfeest dichtbij brengt.

(Kartonboek, 12p)

Stef & Lotje vieren de jaarfeesten
Stef & Lotje vieren de jaarfeesten

Tessie Strijdonk · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een voorleesboek voor kinderen op de vrijeschool: het bevat kleine verhalen, die zich thuis en op school afspelen, rondom de jaarfeesten, van Michaël tot het Sint Jansfeest. Stef en Lotje zitten in de kleuterklas en maken daar alle feesten mee - en thuis beleven zij ook van alles. Ook met enkele liedjes, spreuken en recepten.

(hardcover, 128p, met tekeningen in zw)

Het feest van Michaël
Het feest van Michaël
Scheppen vanuit de geest

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Deze uitgave bevat twee voordrachten en twee spreuken rond het feest van Michaël. Wat wil dit feest ons zeggen - en hoe kunnen we dit feest op een passende manier vieren? In de voordrachten gaat het o.m. over de oproep aan de krachten van de menselijke wil; de ontwikkeling en beleving van de taal en het Michaëlfeest en zijn sociale betekenis.

(paperback, 70p)

Sint-Jan
Sint-Jan
De gescherpte Johannesblik

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een voordracht, aangevuld met drie fragmenten uit verschillende voordrachten over de Sint-Janstijd. Rudolf Steiner geeft aan hoe wij de rond Sint-Jan veranderende stemming in de natuur en in de kosmos kunnen meebeleven -en van welk belang dat is voor onze tijd- en wat de plaats van het Sint-Jansfeest betekent in het ritme van het jaar.

(paperback, 50p)

Het mysterie van Pasen
Het mysterie van Pasen

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 11.50

"Het is niet waar dat alles dood is. ... Het leven is het oorspronkelijke. Overal behaalt het leven de overwinning op de dood. Het feest van Pasen moet e overwinning van het leven over de dood in onze herinnering brengen en ons daardoor kracht geven."

De tekst van deze uitgave is samengesteld uit twee zgn 'arbeidersvoordrachten'.

(paperback, 41p.)

Het hele jaarfeesten
Het hele jaarfeesten
Lente & Zomer

Lisa Wade & Daan Rot · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Jaarfeesten vieren met kinderen: deze uitgave biedt een heleboel tips, recepten, liedjes activiteiten en knutseldingen. Met een eigentijdse invalshoek en korte aanduiding van de achtergrond van de feesten.

In dit deel: Maria Lichtmis, Carnaval, Palmpasen, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Sint Jan en Michael.

(Hardcover, genaaid, 144p, met afb. in kleur)

Kersttijd
Kersttijd

Zonnejaargroep · alles van deze auteur 

€ 6.75

Een aantrekkelijke brochure vol met achtergronden over Kerstmis, de periode van de heilige nachten en Driekoningen, recepten, sprookjes, liedjes en knutselideeën om, met kinderen, een sfeervolle kersttijd te beleven.

(36p, in kleur geïllustreerd)

Jaarfeesten
Jaarfeesten
Achtergronden en betekenis in onze tijd

Fred Tak · alles van deze auteur 

€ 16.00

Een toegankelijke inleiding tot de jaarfeesten en het beleven van het jaar - vooral als basis voor het samen vieren van de feesten met de kinderen. Alle maanden van het jaar komen aan bod, ook wat betreft dat wat zich dan in de natuur afspeelt, en natuurlijk wordt ingegaan op alle jaarfeesten, hun oorsprong en betekenis en ideeën om ze te vieren.

(paperback, 128p)

Pasen
Pasen

Zonnejaargroep · alles van deze auteur 

€ 6.75

De brochures in de reeks ABC Jaarfeesten geven inhoud, achtergrond en tips voor het vieren van de jaarfeesten, thuis of op school. In dit deeltje onder meer: De stille week van dag tot dag; liedjes (Palmpasen en Pasen), de legende van de paashaas, recepten en knutselideeën.

(brochure, rijk geïllustreerd, 36p)

Het jaar van de ziel
Het jaar van de ziel

Adriaan Bekman · alles van deze auteur 

€ 15.50

Dertien korte meditatieve overwegingen bij dertien momenten in het jaar - van Advent tot Allerheiligen - met dertien schilderingen van de auteur. Om de loop van het jaar in de ziel te beleven - en de ziel te scholen.

(Hardcover, 39 pagina’s)

Sint Jansfeest
Sint Jansfeest

Zonnejaargroep · alles van deze auteur 

€ 6.75

Een brochure in de reeks ABC Jaarfeesten: hoe vier je (thuis met de kinderen, op school) het feest van Sint Jan - en wat wordt er eigenlijk gevierd?

Een heerlijke gevarieerde brochure met achtergronden, een sprookje, liedjes, recepten, knutselideeën en meer.

(36 pagina’s, geniet)

Pinksteren
Pinksteren
Het feest van de vrije individualiteit

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Drie voordrachten over de betekenis van het Pinksterfeest.

paperback, (67p)

Pasen
Pasen
Het mysterie van dood en opstanding

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Deze uitgave bevat drie voordrachten over Pasen, waarin het o.a. gaat over de verbinding van Pasen met voor-christelijke stromingen; het mysterie van de opstanding en het overwinnen van de dood; de Goede Vrijdagstemming.

(paperback, 74 pagina’s)

Advent
Advent

Zonnejaargroep · alles van deze auteur 

€ 6.75

Een deeltje in de reeks ABC Jaarfeesten: wat vieren we met Advent, wat zijn de achtergronden van de adventstijd en hoe geef je er inhoud aan, thuis of op school?

Een kleurrijke brochure, met artikelen, verhalen, liedjes, recepten en knutselideeën.

(36 pagina’s, geniet)

Michaël
Michaël
Voor het moderne bewustzijn

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 13.00

Michaël is de leidende geest van onze tijd. De Michaëlslegende van zijn strijd met de draak was in het verleden een strijd die zich in de kosmos afspeelde - in onze tijd speelt diezelfde strijd zich af in het innerlijk van de mens. En Michaël wil ons in die strijd bijstaan. Wat is zijn betekenis voor onze tijd?

Daarover gaat dit boekje, aan de hand van twee voordrachten en twee artikelen.

(paperback, 66 pagina's)

Van Kerst naar Carnaval
Van Kerst naar Carnaval

Zonnejaargroep · alles van deze auteur 

€ 6.75

In de tijd van Kerst naar Carnaval beginnen allerlei levensprocessen in de aarde weer te stromen. Het licht, dat we met Kerst in huis hadden, wordt met Maria Lichtmis naar buiten gebracht. Het Carnavalsfeest wordt uitbundig gevierd, en daarna breekt met de vastentijd een periode van inkeer aan.

Over deze tijd van het jaar en over deze jaarfeesten, biedt dit deeltje in de serie ABC Jaarfeesten veelzijdige informatie: achtergronden, sprookjes, liedjes, recepten en knutselideeën om deze periode thuis of op school te beleven en te vieren.

(brochure, 36 pagina’s, geïllustreerd in kleur en zwartwit)

Transparanten doorlicht
Transparanten doorlicht
Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Juul van der Stok · alles van deze auteur 

€ 41.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zelf transparanten maken is ’dubbele vreugd’: wat een voldoening als je noeste inspanningen uitmonden in zo’n prachtige transparant waar je kinderen en jezelf gedurende jaren plezier van zullen hebben!

In dit prachtige werkboek -praktisch in een spiraalrug (A4-formaat), met patronen op A3-formaat- vind je maar liefst 60 kleurrijke transparanten, passend bij de feesten en maanden van het Michaëlsfeest in september tot in het voorjaar. Met heldere stap-voor-stap werkbeschrijvingen, patronen en duidelijke tips.

(168 pagina’s met vele kleurenillustraties plus patronen)

 « 12 »