menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 12 jaar en ouder

Lezen en voorlezen

55 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Het Huis Elfae
Het Huis Elfae
Dragans list

Mariëtte Aerts · alles van deze auteur 

€ 15.95

Ailinn is troonopvolgster maar haar oom Dragan wil zijn eigen zoon op de troon. Na een moordaanslag slaan Alinn en haar moleder op de vlucht en komen zo in contact met de magiër Odiss.

Een spannend fantasyverhaal, eerste deel van een trilogie.

(hardcover, 315p) Leeftijd: 12 en ouder

Medicijnmeester
Medicijnmeester

Bené Alfonso · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een bijzonder boek dat zich in drie periodes afspeelt; in de 17e eeuw volgt het een zwarte jongen die als slaaf van Afrika naar Brazilië wordt weggevoerd; in de 19e eeuw spelen de belevenissen van een slaaf die op een plantage werkt en in het heden is er het verhaal van een visserszoon. De wereld van de goden, voorouderverering en kennis van geneeskrachtige planten spelen door alles mee.

Hardcover, 344 pagina’s, van 17,95 voor 6,90

Leeftijd: 13+

De val van de Vredeborch
De val van de Vredeborch

Thea Beckman · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een historisch jeugdroman van meesterverstelster Thea Beckman. Hoofdpersonen zijn Jan van Leemputte en zijn vrouw Catharina, die leven in Utrecht ten tijde van de beeldenstorm en de inquisitie. Het Spaanse leger van hertog Alva versterkt de Vredeborch en de strijd met Nederlandse 'opstandelingen' verhevigt zich. Het leven in oorlogstijd wordt steeds zwaarder en de bevolking smacht naar het einde van de strijd.

(hardcover, 344p) Leeftijd: ca 12 jaar

Hasse Simonsdochter
Hasse Simonsdochter

Thea Beckman · alles van deze auteur 

€ 17.95

Spannende historische jeugdroman. De 15-jarige Hasse onttrekt zich aan de vanzelfsprekende loop van haar leven. Ze redt Jan van Schaffelaar en trekt met hem en een troep huurlingen over de Veluwe, ten tijde van de Hoekse en Kabeljauwse twisten.

(gebonden, 328 pagina’s)

Emmy & Olivier
Emmy & Olivier

Robin Benway · alles van deze auteur 

€ 6.90

Na lange tijd woont Emmy's buurjongen Olivier opeens weer naast haar, bij zijn moeder. Tien jaar geleden verdween hij van de ene op de andere dag. Vroeger konden ze heel goed met elkaar opschieten, maar hoe zal dat nu zijn, nu ze allebei 17 zijn - en er in tien jaar veel gebeurd is?

Een boek dat aanbevolen wordt voor 'meiden' vanaf ca 14 jaar.

(paperback, Van 14,99 voor 6,90

De avonturen van Alice in Wonderland
De avonturen van Alice in Wonderland
& Spiegelland

Lewis Carroll · alles van deze auteur 

€ 19.90

In deze uitgave is niet alleen de klassieker Alice in Wonderland opgenomen maar ook Spiegelland,waarin Alice de gebeurtenissen uit Alice in Wonderland nog eens beleeft,maar dan in omgekeerde volgorde.

Een klassieker voor jong en oud.

(paperback, 315 pagina’s, geïllustreerd met afbeeldingen van de originele illustraties van John Tenniel)

Arthur de zienersteen
Arthur de zienersteen

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een middeleeuws verhaal over de dertienjarige Arthur die een bijzondere steen heeft: een zienersteen waarin hij het leven van een andere Arthur kan zien: koning Arthur. Steeds meer ziet hij ook de opmerkelijke overeenkomst in zijn leven en dat van koning Arthur.

Een meeslepend verhaal, het eerste deel van een trilogie.

(gebonden, 328 pagina’s) Leeftijd: 12 tot 14 jaar.

Arthur in het tussenland
Arthur in het tussenland

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een voortzetting van het verhaal over Arthur, die in zijn zienersteen de lotgevallen van Koning Arthur kan zien. In dit deel wordt hij schildknaap en bereidt hij zich voor op deelname aan een kruistocht. En zal hij zijn moeder, die hij nooit gezien heeft, ooit vinden?

Dit is het tweede deel van een trilogie.

(Gebonden, 383 pagina’s) Leeftijd: 12 tot 14 jaar.

Arthur Koning van de Middenmark
Arthur Koning van de Middenmark

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 17.95

Het derde deel van de trilogie over Arthur, de jongen met de zienersteen waarmee hij de avonuturen van de beroemde koning Arthur kan zien. De jonge Arthur zal bijna tot ridder worden geslagen en is vol verlangen om deel te nemen aan de vierde kruistocht. Maar die kruistocht eindigt in chaos en debacle.

(gebonden, 407 pagina’s), leeftijd: 12 tot 14 jaar.

Kortsluiting
Kortsluiting

Lieneke Dijkzeul · alles van deze auteur 

€ 15.95

Het verhaal van Daniël (14 jaar) die in een pleeggezin komt. Zijn pleegvader en -moeder, en de kleine Pim doen hun best, maar zijn pleegzus Marieke heeft het moeilijk met deze 'indringer' in het gezin. Met vallen en opstaan lijkt Daniël zijn plekje te veroveren, totdat het op een dag goed misgaat en hij vlucht, op zoek naar zijn moeder.

Subtiel en meeslepend geschreven! Een aanrader voor de leeftijd van ca 13 jaar en ouder.

(Hardcover, 166 pagina's)

Ogen van tijgers
Ogen van tijgers

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 18.99

Jock Martijn (de hoofdfiguur uit Torenhoog en mijlenbreed) leeft als kunstschilder op Aarde (in een verre toekomst). Het lijkt alsof hij over telepathische gaven beschikt - er gebeuren dingen die raadselachtig zijn en overal bespeurt Jock ’ogen van tijgers’. Als zijn collega Edu van Venus terugkeert, heeft deze belangrijk nieuws dat een reeks van gebeurtenissen in gang zet.

(paperback, 400 pagina’s)

Leeftijd: 14+

Torenhoog en mijlenbreed
Torenhoog en mijlenbreed

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 17.99

Heerlijk: Tonke Dragt staat garant voor een spannend en goedgeschreven verhaal met hoofdfiguren die je bij blijven.

In deze toekomstroman begeeft planeetonderzoeker Edu zich in de wouden die door alle anderen gemeden worden omdat ze zo gevaarlijk zijn.

(paperback, 299 pagina’s) Leeftijd: vanaf ca 13 jaar

Ilios & Odysseus
Ilios & Odysseus

Imme Dros · alles van deze auteur 

€ 19.99

De oude Griekse verhalen bevatten een kostbare schat waarvan je zou wensen dat elk mens er kennis van neemt. Imme Dros maakt de Ilios (het verhaal van de Trojaanse oorlog) en dat van de zwerftocht van Odysseus toegankelijk voor kinderen vanaf ca 13 jaar: haar prachtige navertellingen hebben vaart en humor en brengen deze eeuwenoude verhalen tot leven.

(paperback, 431p)

De vloek van Voorst
De vloek van Voorst

Joke Eikenaar · alles van deze auteur 

€ 14.95

Meike van 15, en Jorrik, haar vriend van 13, zien elkaar in het geheim - want Meike is een eenvoudige geitenhoedster terwijl Jorriks ouders rijk zijn. Ondertussen is roofridder Zweder van Voorst een plaag voor zij omgeving en besluit de bisschop, die heer van het gebied rond Zwolle is, dat daar een einde aan moet komen. De strijd neemt steeds ergere vormen aan en trekt alles en iedereen met zich mee. Hoe zal dat verder gaan voor Meike en Jorrik?

Een goedgeschreven historische roman die speelt in de 14e eeuw.

(hardcover, 200p) Leeftijd: vanaf 12 jaar

Momo en de tijdspaarders
Momo en de tijdspaarders

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 16.95

Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.

(230 pagina’s, gebonden)

Vanaf 12 jaar.

Heksenkind
Heksenkind

Monica Furlong · alles van deze auteur 

€ 15.95

Meeslepend en knap geschreven verhaal over een meisje dat wordt opgevoed door een ’heks’. Het verhaal speelt zich af in de zevende eeuw op het eiland Mull bij Schotland.

12 jr en ouder.

(gebonden, 203 pagina’s)

Juniper
Juniper

Monica Furlong · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een geliefd jeugdboek in Keltische sfeer. Ninnocs opvoeding wordt afgesloten met een scholing tot ’doran’, die de geheimen van de natuur en de magie kent en beheerst. Al snel nadat het afsluiten van haar scholing worden haar krachten op de proef gesteld.

(gebonden, 157 pagina’s)

Dit boek vormt een trilogie met Heksenkind en Colman. De delen kunnen afzonderlijk gelezen worden.

Leeftijd: 13 jaar en ouder.

De zilveren bliksem
De zilveren bliksem

Sally Gardner · alles van deze auteur 

€ 7.00

Een spannend jeugdboek tegen de historische achtergrond van de Franse revolutie. Een tragedie, doorspekt met een liefdesverhaal voor jongeren vanaf 12 jaar.

(Hardcover, 300 pagina’s)

Morgen ben ik beter
Morgen ben ik beter

Evert Hartman · alles van deze auteur 

€ 15.95

Mariëlle wordt ziek en belandt in het ziekenhuis. Maar wat heeft ze eigenlijk? Niemand kan het haar vertellen, worden er soms dingen voor haar geheim gehopuden? Haar vriendin Christa probeert haar te helpen. Het wordt tijd dat Mariëlle het heft in eigen handen neemt.

(Gebonden, 218 pagina’s)

Stad van schepen
Stad van schepen
Stravaganza

Mary Hoffman · alles van deze auteur 

€ 7.99

Isabel Evans kan tussen twee verschillende tijden reizen: heen en weer tussen onze tijd en de tijd van de renaissance, waar ze belandt in het land Talia. Zo beleeft ze spannende avonturen in een intelligent geschreven jeugdroman.

Het vijfde deel in de spannende Stravaganza-reeks.

(gebonden, 362 pagina’s) 13 jaar en ouder

 « 123 »