menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 12 jaar en ouder

Lezen en voorlezen

59 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

Tiny Fisscher en Mark Janssen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een mooie uitgave: een hervertelling van het bekende verhaal van 'de kleine prins' die een reis maakt langs zeven planeten waar hij allerlei bijzondere ontmoetingen heeft. Uiteindelijk komt hij op de aarde waar hij in de woestijn een vriend vindt aan wie hij zijn levensverhaal vertelt. - Een eigentijdse, mooi verzorgde uitgave van deze klassieker voor jong en oud, met veel kleurrijke illustraties van Mark Janssen.

(Hardcover, genaaid, 79p)

Lava
Lava

Mireille Geus · alles van deze auteur 

€ 14.99

Lava is een prinses, die volgende week 13 wordt. Daarom moet ze op reis, naar het land waarvan ze later koningin zal worden. Een hond en een bozige jongen gaan met haar mee. Het wordt een reis waarin ze veel beleeft, veel moet leren en afleren. En ergens in dat land moet ze ook iets vinden om aan haar volk te geven.

(Hardcover, 180 pagina's) Leeftijd: vanaf 11 jaar

Vrienden onder vuur
Vrienden onder vuur

Bies van Ede · alles van deze auteur 

€ 7.90

Bies van Ede is een goede verteller. Vrienden onder vuur is een spannend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Spanjaarden belegeren de stad (Haarlem) maar het gerucht gaat ook dat Willem van Oranje met zijn troepen onderweg is om de Spanjaarden te verjagen. Eva en Evert zijn hartsvrienden maar hebben allebei een eigen opdracht te vervullen. Zullen zij elkaar nog terugzien?

(Hardcover, 256 pagina's) Vanaf 9 jaar

VAN 18,99 VOOR 7,90

Alice in wonderland
Alice in wonderland
Alice in Spiegelland

Lewis Caroll · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze kinderboeken klassieker is heruitgegeven in een prachtig verzorgde jubileumeditie en bevat zowel Alice in Wonderland als het 'omgekeerde vervolg' daarop: Alice in Spiegelland.

De wonderlijke avonturen van Alice, die van de ene onverwachte gebeurtenis in de andere terechtkomt zijn op een originele wijze geïllustreerd door Floor Rieder; haar illustraties sluiten naadloos aan op de sfeer van het verhaal.

(hardcover, gedeeltelijk linnen band, 372p) Vanaf ca 9 jaar

De kaarten van madame Petrova
De kaarten van madame Petrova

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

In dit spannende vervolg op 'Lepelsnijder' zijn Silke en haar tweelingbroer Janis gevlucht, bang voor de voorspelling van madame Petrova. Het buiten slapen en eten bij elkaar sprokkelen en jagen valt Silke zwaar. Wanneer ze een stel ontmoeten dat langs markten reist met hun dansende beer, wil Silke graag met hen mee. Maar Janis vertrouwt het niet helemaal...

(hardcover, 296p) Vanaf 10 jaar

De zoon van de berentemmer
De zoon van de berentemmer

Xavier-Laurent Petit · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Ciprian en zijn familie reizen rond, en treden op met de beer Gaman. Totdat hun auto het op een dag begeeft. Ze besluiten Gaman vrij te laten, en met z'n allen naar Parijs te gaan, hopend op een beter leven. Maar na de lange, zware reis in een vrachtwagen komen ze terecht in een sloppenwijk. Ciprian moet stelen om samen met zijn familie genoeg geld bij elkaar te krijgen om de mensensmokkelaar terug te betalen voor de reis. Totdat hij het schaken ontdekt...

(hardcover, 272p) Vanaf 12 jaar

Kinderen van het drijfzand
Kinderen van het drijfzand

Efua Traoré · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Simi moet deze zomervakantie naar haar oma, die ze nog nooit heeft ontmoet, in Nigeria. Dat betekent geen internet, geen elektriciteit, en vlakbij een oerwoud verblijven. Simi ziet er enorm tegenop. Ze mag van oma niet het oerwoud in, maar een stem lokt haar... Ze gaat het verboden pad op, en zinkt weg in rood drijfzand, naar een verborgen, magische wereld. Een prachtig leesboek vol kleuren, geuren, verhalen en legenden uit het betoverende Nigeria.

(gebonden, 251p) Vanaf 10 jaar

Patroon
Patroon

Marco Kunst · alles van deze auteur 

€ 16.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Mylo en Mees besluiten op een dag een experiment te doen, maar dat gaat ontzettend mis. Mees krijgt een kogel in zijn hoofd en hij sterft. Mylo worstelt met de consequenties van die ene dag, hij moet met zichzelf zien leren te leven. Met zijn opa gaat hij naar Amerika, waar Mylo's vader woont. Eenmaal daar onthult opa een enorm geheim aan Mylo, wat te maken heeft met de dood van Mees... Een ontroerend verhaal.

(gebonden, 190p) Vanaf 13 jaar

Het jaar dat de bijen kwamen
Het jaar dat de bijen kwamen

Petra Postert · alles van deze auteur 

€ 16.99

Josy erft van haar opa iets heel bijzonders: een bijenvolk. Josy staat niet meteen te springen, ze houdt niet zo van insecten... Ook de moeder van Josy vindt het maar niks, en bovendien gevaarlijk. Toch wil Josy de bijen houden. Van de beste vriendin van haar opa leert ze heel veel over wat het inhoudt om een imker te zijn. Josy begint opa's liefde voor de bijen te begrijpen. Een fijn leesboek over vrienden maken, nieuwe dingen leren en je eigen grenzen verleggen.

(paperback, 192p) Vanaf 10 jaar

Lepelsnijder
Lepelsnijder

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een sprookjesachtig verhaal over Janis, die samen met Frid boven op een berg woont, ver weg van andere mensen. Frid daalt af en toe de berg af om voorraden in te slaan, en neemt dan ook de prachtige lepels mee die hij maakt. Maar deze keer blijft Frid wel heel lang weg, Janis wordt ongerust. Daar begint een lange, gevaarlijke tocht voor Janis, waarin hij niet alleen Frid, maar ook de waarheid probeert te vinden...

(gebonden, 304p) vanaf 10 jaar

Momo en de tijdspaarders
Momo en de tijdspaarders

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 16.99

De geliefde klassieker in een prachtig nieuw jasje, met de originele illustraties van de auteur. Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.

(gebonden, 284p) vanaf 10 jaar

Thomas en de laatste draken
Thomas en de laatste draken

Cornelia Funke · alles van deze auteur 

€ 7.90

Voor ieder die van sprookjesachtige, magische verhalen houdt. De allerlaatste draken worden bedreigd, en om ze te redden moet Thomas een verborgen plek zien te vinden: de zoom van de Hemel. Alleen daar kunnen de laatste draken veilig leven. Samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje gaat Thomas op reis. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vijanden en maken allerlei avonturen mee. Zouden ze de zoom van de Hemel eerder vinden dan de bloeddorstige gouden draak Netelbrand...?

Vanaf 11 jaar. (gebonden, 408p) VAN 22.99 VOOR 7.90

Van dwaallicht tot drakenkoning
Van dwaallicht tot drakenkoning
Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Claire Cock-Starkey & Samantha Dolan · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige bundel met verhalen uit Tsjechië, Brazilië, Portugal, Ierland en meer. Ieder hoofdstuk staat in het teken van een natuurthema als Bossen, Zeeën en oceanen, Heuvels en dalen, Moerassen, enzovoort. Het hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna allerlei weetjes volgen over mythes en legenden uit alle windstreken. Over reuzen en zeemeerminnen, goden en magiërs, natuurwezens en tradities. Een rijk, inspirerend boek!

(gebonden, 80p) Vanaf 9 jaar

Saartje Tadema
Saartje Tadema

Thea Beckman · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een boeiende historische jeugdroman over het weesmeisje Saartje Tadema en haar broers. Saartje komt op haar zevende terecht in het Burgerweeshuis, waar ze het liefst zo snel mogelijk weer weg wil. Als ze op een dag de kans krijgt te werken als dienstmeisje in een stadsherberg, hoeft ze daar niet lang over na te denken. Met alle gevolgen van dien...

(gebonden met stofomslag, 212p) vanaf 12 jaar

Arthur
Arthur
Koning voor altijd

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtig boek over een koning en zijn schitterende droom. We volgen de droom van de bekende koning Arthur, we lezen hoe hij het in zijn eentje opneemt tegen de gruwelijke reus van Mont Saint-Michel, hoe hij verliefd wordt op Guinevere, hoe de magiër Merlijn hem adviseert. We lezen ook over de moed van een aantal andere ridders, over vurige liefdes en de zoektocht naar de Heilige Graal. Een prachtig boek voor jong en oud, over dromen, passies, frustraties, goed en kwaad, moed, ambities en tekortkomingen.

(gebonden met stofomslag, 205p) Vanaf 12 jaar

De goudsmid en de meesterdief
De goudsmid en de meesterdief

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijkt als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar die is anders dan hij. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden. Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden? Daarover zijn vele verhalen te vertellen!

(gebonden, met afb. in ZW, 352p) Leeftijd: vanaf 10 jaar

NB: Eerder ook verschenen onder de titel: Verhalen van de tweelingbroers

De liefste wens
De liefste wens
- roman -

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 17.99

Wie heeft er nou niet 'een liefste wens'? Alle dieren in deze vertelling hebben er een, zelfs al wisten ze dat nog niet. - Vertederend, een spiegel om jezelf in te ontdekken.

(paperback met flappen, 147p)

Ivoren maan
Ivoren maan

Arienne Bolt · alles van deze auteur 

€ 16.99

Juno en Jan ontmoeten elkaar in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Beide gaan er op vakantie, met familiebezoek. Jan gaat jagen, Juno op bezoek bij haar zus die dierenarts is. Zij hebben niet veel met elkaar gemeen en in Zuid-Afrika scheiden hun wegen. Maar voor beiden verloopt hun reis heel anders dan gepland - zij komen elkaar weer tegen en krijgen te maken met stropers, maar ook met de waarden uit het traditionele Zuid-Afrikaanse gemeenschapsleven.

(paperback met flappen, 268p) Young adult

Hele verhalen voor een halve soldaat
Hele verhalen voor een halve soldaat

Benny Lindelauf · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een bijzonder en heerlijk boek. Zes broers zijn als soldaat op weg naar het front. Bij een grenspost kunnen ze echter niet zomaar doorreizen - en ze hebben geen geld of andere zaken die daarbij kunnen helpen. Maar ze hebben wel verhalen; een schat aan verhalen - en die vertellen ze; het ene verhaal nog mooier dan het andere. Dat zij vertellen alsof het van levensbelang is, dat is een ander verhaal (dat ook wordt verteld).

(hardcover, met sfeervolle afb. in kleur, 277p) Vanaf 12 jaar

Zilveren griffen én Zilveren Penseel 2021

Het voornemen van de muis
Het voornemen van de muis

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een korte roman over een grijze muis die graag de moed zou hebben om een diep indrukwekkende toespraak te houden.

(paperback, 119p)

 « 123 »