menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 12 jaar en ouder

Lezen en voorlezen

55 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Het jaar dat de bijen kwamen
Het jaar dat de bijen kwamen

Petra Postert · alles van deze auteur 

€ 16.99

Josy erft van haar opa iets heel bijzonders: een bijenvolk. Josy staat niet meteen te springen, ze houdt niet zo van insecten... Ook de moeder van Josy vindt het maar niks, en bovendien gevaarlijk. Toch wil Josy de bijen houden. Van de beste vriendin van haar opa leert ze heel veel over wat het inhoudt om een imker te zijn. Josy begint opa's liefde voor de bijen te begrijpen. Een fijn leesboek over vrienden maken, nieuwe dingen leren en je eigen grenzen verleggen.

(paperback, 192p) Vanaf 10 jaar

Lepelsnijder
Lepelsnijder

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een sprookjesachtig verhaal over Janis, die samen met Frid boven op een berg woont, ver weg van andere mensen. Frid daalt af en toe de berg af om voorraden in te slaan, en neemt dan ook de prachtige lepels mee die hij maakt. Maar deze keer blijft Frid wel heel lang weg, Janis wordt ongerust. Daar begint een lange, gevaarlijke tocht voor Janis, waarin hij niet alleen Frid, maar ook de waarheid probeert te vinden...

(gebonden, 304p) vanaf 10 jaar

Momo en de tijdspaarders
Momo en de tijdspaarders

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 16.99

De geliefde klassieker in een prachtig nieuw jasje, met de originele illustraties van de auteur. Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.

(gebonden, 284p) vanaf 10 jaar

Thomas en de laatste draken
Thomas en de laatste draken

Cornelia Funke · alles van deze auteur 

€ 7.90

Voor ieder die van sprookjesachtige, magische verhalen houdt. De allerlaatste draken worden bedreigd, en om ze te redden moet Thomas een verborgen plek zien te vinden: de zoom van de Hemel. Alleen daar kunnen de laatste draken veilig leven. Samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje gaat Thomas op reis. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vijanden en maken allerlei avonturen mee. Zouden ze de zoom van de Hemel eerder vinden dan de bloeddorstige gouden draak Netelbrand...?

Vanaf 11 jaar. (gebonden, 408p) VAN 22.99 VOOR 7.90

Van dwaallicht tot drakenkoning
Van dwaallicht tot drakenkoning
Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Claire Cock-Starkey & Samantha Dolan · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een prachtige bundel met verhalen uit Tsjechië, Brazilië, Portugal, Ierland en meer. Ieder hoofdstuk staat in het teken van een natuurthema als Bossen, Zeeën en oceanen, Heuvels en dalen, Moerassen, enzovoort. Het hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna allerlei weetjes volgen over mythes en legenden uit alle windstreken. Over reuzen en zeemeerminnen, goden en magiërs, natuurwezens en tradities. Een rijk, inspirerend boek!

(gebonden, 80p) Vanaf 9 jaar

Saartje Tadema
Saartje Tadema

Thea Beckman · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een boeiende historische jeugdroman over het weesmeisje Saartje Tadema en haar broers. Saartje komt op haar zevende terecht in het Burgerweeshuis, waar ze het liefst zo snel mogelijk weer weg wil. Als ze op een dag de kans krijgt te werken als dienstmeisje in een stadsherberg, hoeft ze daar niet lang over na te denken. Met alle gevolgen van dien...

(gebonden met stofomslag, 212p) vanaf 12 jaar

Arthur
Arthur
Koning voor altijd

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtig boek over een koning en zijn schitterende droom. We volgen de droom van de bekende koning Arthur, we lezen hoe hij het in zijn eentje opneemt tegen de gruwelijke reus van Mont Saint-Michel, hoe hij verliefd wordt op Guinevere, hoe de magiër Merlijn hem adviseert. We lezen ook over de moed van een aantal andere ridders, over vurige liefdes en de zoektocht naar de Heilige Graal. Een prachtig boek voor jong en oud, over dromen, passies, frustraties, goed en kwaad, moed, ambities en tekortkomingen.

(gebonden met stofomslag, 205p) Vanaf 12 jaar

De goudsmid en de meesterdief
De goudsmid en de meesterdief

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijkt als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar die is anders dan hij. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden. Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden? Daarover zijn vele verhalen te vertellen!

(gebonden, met afb. in ZW, 352p) Leeftijd: vanaf 10 jaar

NB: Eerder ook verschenen onder de titel: Verhalen van de tweelingbroers

De liefste wens
De liefste wens
- roman -

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 17.99

Wie heeft er nou niet 'een liefste wens'? Alle dieren in deze vertelling hebben er een, zelfs al wisten ze dat nog niet. - Vertederend, een spiegel om jezelf in te ontdekken.

(paperback met flappen, 147p)

Ivoren maan
Ivoren maan

Arienne Bolt · alles van deze auteur 

€ 16.99

Juno en Jan ontmoeten elkaar in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Beide gaan er op vakantie, met familiebezoek. Jan gaat jagen, Juno op bezoek bij haar zus die dierenarts is. Zij hebben niet veel met elkaar gemeen en in Zuid-Afrika scheiden hun wegen. Maar voor beiden verloopt hun reis heel anders dan gepland - zij komen elkaar weer tegen en krijgen te maken met stropers, maar ook met de waarden uit het traditionele Zuid-Afrikaanse gemeenschapsleven.

(paperback met flappen, 268p) Young adult

Hele verhalen voor een halve soldaat
Hele verhalen voor een halve soldaat

Benny Lindelauf · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een bijzonder en heerlijk boek. Zes broers zijn als soldaat op weg naar het front. Bij een grenspost kunnen ze echter niet zomaar doorreizen - en ze hebben geen geld of andere zaken die daarbij kunnen helpen. Maar ze hebben wel verhalen; een schat aan verhalen - en die vertellen ze; het ene verhaal nog mooier dan het andere. Dat zij vertellen alsof het van levensbelang is, dat is een ander verhaal (dat ook wordt verteld).

(hardcover, met sfeervolle afb. in kleur, 277p) Vanaf 12 jaar

Zilveren griffen én Zilveren Penseel 2021

Het voornemen van de muis
Het voornemen van de muis

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een korte roman over een grijze muis die graag de moed zou hebben om een diep indrukwekkende toespraak te houden.

(paperback, 119p)

Koningskind
Koningskind

Selma Noort · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een mooi en meeslepend verhaal over Zissel die niet kan spreken maar die slim is en alles waarneemt. Als zij op een nacht een broertje krijgt, wordt de baby verwisseld - en dat is het begin van een spannende intrige aan het hof van koning Salomon.

(hardcover, 251p) Leeftijd: vanaf 12 jaar

Bizar
Bizar

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een heerlijk verhaal: het dagboek van Sally Mo, dertien jaar oud, die al tien jaar lang niets anders doet dan lezen. Dat wordt haar moeder wat teveel en daarom moet Sally Mo naar dokter Bloem. Dokter Bloem weet raad: Sally Mo mag drie maanden lang niet lezen en moet een dagboek bijhouden over alles wat ze ziet en meemaakt. Sally Mo moet 'de echte wereld in'- en daarmee begint een onvoorspelbare reeks gebeurtenissen, vol humor en emotie.

Zilveren Griffel winnaar 2020

(hardcover 318p) Vanaf 12 jaar

De genezing van de krekel
De genezing van de krekel

Toon Tellegen & Gwen Stok · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

De krekel heeft opeens een somber gevoel in zijn hoofd. Hij weet niet waar dat vandaan komt, maar het wordt steeds groter en zwaarder. Zijn vrienden proberen hem te helpen en krekel doet wat hij kan maar het wordt zo erg dat hij helemaal niets meer wil, alleen maar liggen.

Dit ontroerende verhaal van Toon Tellegen is door Gwen Stok in stripvorm geïllustreerd.

(paperback met flappen, 172p) Leeftijd: vanaf 12 jaar

De val van de Vredeborch
De val van de Vredeborch

Thea Beckman · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een historisch jeugdroman van meesterverstelster Thea Beckman. Hoofdpersonen zijn Jan van Leemputte en zijn vrouw Catharina, die leven in Utrecht ten tijde van de beeldenstorm en de inquisitie. Het Spaanse leger van hertog Alva versterkt de Vredeborch en de strijd met Nederlandse 'opstandelingen' verhevigt zich. Het leven in oorlogstijd wordt steeds zwaarder en de bevolking smacht naar het einde van de strijd.

(hardcover, 344p) Leeftijd: ca 12 jaar

De strijd om Troje & Odysseus
De strijd om Troje & Odysseus
De heldhaftige verhalen van Homerus

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 19.90

Dit is een bundeling van 'De strijd van Troje' en 'Odysseus', twee beroemde heldendichten van Homerus in korte toegankelijke zinnen. De strijd om de stad Troje wordt herverteld, vanaf de aanleiding. Ook de terugkeer van de helden en de vele afzonderlijke avonturen die zij daarbij beleefden, komen aan bod. In 'Odysseus' wordt in drie delen verteld hoe de Griekse held na tien jaar terugkeert naar zijn vaderland.De illustraties werden verzorgd door Els van Egeraat in zwart-wit. Achterin is een lijst met de opgenomen namen van de personages.

(Paperback, 400 pagina's) Leeftijd: 12+

Torenhoog en mijlenbreed
Torenhoog en mijlenbreed

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 17.99

Heerlijk: Tonke Dragt staat garant voor een spannend en goedgeschreven verhaal met hoofdfiguren die je bij blijven.

In deze toekomstroman begeeft planeetonderzoeker Edu zich in de wouden die door alle anderen gemeden worden omdat ze zo gevaarlijk zijn.

(paperback, 299 pagina’s) Leeftijd: vanaf ca 13 jaar

De vloek van Voorst
De vloek van Voorst

Joke Eikenaar · alles van deze auteur 

€ 16.99

Meike van 15, en Jorrik, haar vriend van 13, zien elkaar in het geheim - want Meike is een eenvoudige geitenhoedster terwijl Jorriks ouders rijk zijn. Ondertussen is roofridder Zweder van Voorst een plaag voor zij omgeving en besluit de bisschop, die heer van het gebied rond Zwolle is, dat daar een einde aan moet komen. De strijd neemt steeds ergere vormen aan en trekt alles en iedereen met zich mee. Hoe zal dat verder gaan voor Meike en Jorrik?

Een goedgeschreven historische roman die speelt in de 14e eeuw.

(hardcover, 200p) Leeftijd: vanaf 12 jaar

De belofte
De belofte

André Nuyens e.a. · alles van deze auteur 

€ 6.90

- Een bitterzoete liefdesgeschiedenis in de tijd van de VOC -

Als scheepsjongen vertrekt Maerten naar Oost-Indië. Aan boord maakt hij kennis met Dirkje, die hem tijdens de zware reis helpt. In Oost-Indië aangekomen blijkt alles anders te zijn. Wie is Maerten eigenlijk, en waarom is hij naar Oost-Indië gereisd?

(hardcover, 192p) Met aanvullende historische informatie en een stadswandeling door Hoorn.

Leeftijd: vanaf 11 jaar

 « 123 »