menu
 winkelmandje 

Leesboeken voor 12 jaar en ouder

Lezen en voorlezen

66 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4
 sortering

 « 1234 » 

Salto
Salto

Arndís Thórarinsdóttir · alles van deze auteur 

€ 16.99

Alfúr is twaalf jaar, en woont met zijn familie in Kópavogur in IJsland. Hij houdt van gamen en turnt op hoog niveau met zijn beste vriend. Op een dag wordt bij zijn broertje van drie autisme vastgesteld, en Alfúrs wereld staat op zijn kop. Thuis moet alles ineens anders, en hun ouders willen zelfs verhuizen! Dat kan zo niet langer, denkt Alfúr, en hij besluit zijn ouders te laten zien dat zijn broertje helemaal niet anders is...

Vertaald uit het IJslands door Willemien Werkman. Met zwart-wit illustraties van Linde Faas.

(hardcover, 291p) Vanaf 10 jaar

De flat aan het einde van de wereld
De flat aan het einde van de wereld

Arndís Thórarinsdóttir & Hulda Sigrún Bjanadóttir · alles van deze auteur 

€ 16.99

Björk is nog nooit op bezoek geweest bij haar oma, Oma Eiland, zo ver weg woont ze. Maar nu gaat ze er, samen met haar hondje Kappi, voor het eerst naartoe. De ferry brengt ze naar het afgelegen eiland, waar Björk een verrassende tijd tegemoet staat... Een prachtig Scandinavisch leesboek.

Vertaald uit het IJslands door Willemien Werkman. Met zwart-wit illustraties van Linde Faas.

(hardcover, 317p) Vanaf 10 jaar

De jongen die van de wereld hield
De jongen die van de wereld hield

Tjibbe Veldkamp · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een bijzonder verhaal, bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024:

Adem is een jongen die nog niet geboren is. Als zijn ouders elkaar in een stad ergens in Oost-Europa voor het eerst ontmoeten, wordt hij als 'geest' geboren. Maar als zijn ouders verder geen contact met elkaar hebben, weet hij te bewerkstelligen dat zij toch weer bij elkaar komen - zodat hij uiteindelijk op aarde geboren kan worden.

(hardcover, 173p, met zw illustraties) Leeftijd: vanaf 11 jaar

De torens van februari
De torens van februari

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een klassieker: spannend en mysterieus. Een jongen die aan geheugenverlies lijdt gaat op zoek naar zijn verleden. De aantekeningen die hij in een opschrijfboekje vindt helpen niet veel; ze roepen alleen flarden van herinneringen op. Hij komt in een vreemde nieuwe wereld; was hij daar eerder en bestaat die wereld echt?

(gebonden hardcover, 200 p.) vanaf 12 jaar

De strijd om de hartenkoningin
De strijd om de hartenkoningin

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 16.99

Voor de fans van Tonke Dragt: een jeugdwerk, geschreven en geïllustreerd door de toen nog 25-jarige auteur. Het is een novelle waarin de figuren van het kaartspel tot leven komen en de Hartenkoninging vermoord blijkt.

(gebonden hardcover, 51p)

Wie niet weg is wordt gezien
Wie niet weg is wordt gezien

Ida Vos · alles van deze auteur 

€ 15.99

In dit boek vertelt de schrijfster over wat zij tijdens de tweede wereldoorlog als 11-jarig Joods meisje meemaakte. Samen met haar zusje en moeder en vader duikt zij onder. Zij verblijven op verschillende adressen - en zien elkaar na de oorlog terug.

Het verhaal laat je beleven hoe dat voor de twee zusjes was.

(hardcover, 153p) vanaf 10 jaar

Weg
Weg

Jowi Schmitz · alles van deze auteur 

€ 15.50

De 14-jarige Anna voelt zich verloren en besluit het roer om te gooien: ze loopt weg. Al gauw stopt er een vrachtwagen, en ze mag mee. Naar Barcelona reist ze, waar ze 'koning van de straat' Barry ontmoet. Een avontuurlijk, meeslepend en origineel verhaal over zoekende zijn, op weg zijn, eenzaamheid en nieuwe ontmoetingen.

(paperback met flappen, 221p) Vanaf 12 jaar

Winnaar Dioraphte Literatour prijs 2017

Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

Tiny Fisscher en Mark Janssen · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een mooie uitgave: een hervertelling van het bekende verhaal van 'de kleine prins' die een reis maakt langs zeven planeten waar hij allerlei bijzondere ontmoetingen heeft. Uiteindelijk komt hij op de aarde waar hij in de woestijn een vriend vindt aan wie hij zijn levensverhaal vertelt. - Een eigentijdse, mooi verzorgde uitgave van deze klassieker voor jong en oud, met veel kleurrijke illustraties van Mark Janssen.

(Hardcover, genaaid, 79p)

Lava
Lava

Mireille Geus · alles van deze auteur 

€ 14.99

Lava is een prinses, die volgende week 13 wordt. Daarom moet ze op reis, naar het land waarvan ze later koningin zal worden. Een hond en een bozige jongen gaan met haar mee. Het wordt een reis waarin ze veel beleeft, veel moet leren en afleren. En ergens in dat land moet ze ook iets vinden om aan haar volk te geven.

(Hardcover, 180 pagina's) Leeftijd: vanaf 11 jaar

Vrienden onder vuur
Vrienden onder vuur

Bies van Ede · alles van deze auteur 

€ 7.90

Bies van Ede is een goede verteller. Vrienden onder vuur is een spannend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Spanjaarden belegeren de stad (Haarlem) maar het gerucht gaat ook dat Willem van Oranje met zijn troepen onderweg is om de Spanjaarden te verjagen. Eva en Evert zijn hartsvrienden maar hebben allebei een eigen opdracht te vervullen. Zullen zij elkaar nog terugzien?

(Hardcover, 256 pagina's) Vanaf 9 jaar

VAN 18,99 VOOR 7,90

Alice in wonderland
Alice in wonderland
Alice in Spiegelland

Lewis Caroll · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Deze kinderboeken klassieker is heruitgegeven in een prachtig verzorgde jubileumeditie en bevat zowel Alice in Wonderland als het 'omgekeerde vervolg' daarop: Alice in Spiegelland.

De wonderlijke avonturen van Alice, die van de ene onverwachte gebeurtenis in de andere terechtkomt zijn op een originele wijze geïllustreerd door Floor Rieder; haar illustraties sluiten naadloos aan op de sfeer van het verhaal.

(hardcover, gedeeltelijk linnen band, 372p) Vanaf ca 9 jaar

De kaarten van madame Petrova
De kaarten van madame Petrova

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 18.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

In dit spannende vervolg op 'Lepelsnijder' zijn Silke en haar tweelingbroer Janis gevlucht, bang voor de voorspelling van madame Petrova. Het buiten slapen en eten bij elkaar sprokkelen en jagen valt Silke zwaar. Wanneer ze een stel ontmoeten dat langs markten reist met hun dansende beer, wil Silke graag met hen mee. Maar Janis vertrouwt het niet helemaal...

(hardcover, 296p) Vanaf 10 jaar

De zoon van de berentemmer
De zoon van de berentemmer

Xavier-Laurent Petit · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Ciprian en zijn familie reizen rond, en treden op met de beer Gaman. Totdat hun auto het op een dag begeeft. Ze besluiten Gaman vrij te laten, en met z'n allen naar Parijs te gaan, hopend op een beter leven. Maar na de lange, zware reis in een vrachtwagen komen ze terecht in een sloppenwijk. Ciprian moet stelen om samen met zijn familie genoeg geld bij elkaar te krijgen om de mensensmokkelaar terug te betalen voor de reis. Totdat hij het schaken ontdekt...

(hardcover, 272p) Vanaf 12 jaar

Kinderen van het drijfzand
Kinderen van het drijfzand

Efua Traoré · alles van deze auteur 

€ 17.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Simi moet deze zomervakantie naar haar oma, die ze nog nooit heeft ontmoet, in Nigeria. Dat betekent geen internet, geen elektriciteit, en vlakbij een oerwoud verblijven. Simi ziet er enorm tegenop. Ze mag van oma niet het oerwoud in, maar een stem lokt haar... Ze gaat het verboden pad op, en zinkt weg in rood drijfzand, naar een verborgen, magische wereld. Een prachtig leesboek vol kleuren, geuren, verhalen en legenden uit het betoverende Nigeria.

(gebonden, 251p) Vanaf 10 jaar

Patroon
Patroon

Marco Kunst · alles van deze auteur 

€ 16.99

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -

Mylo en Mees besluiten op een dag een experiment te doen, maar dat gaat ontzettend mis. Mees krijgt een kogel in zijn hoofd en hij sterft. Mylo worstelt met de consequenties van die ene dag, hij moet met zichzelf zien leren te leven. Met zijn opa gaat hij naar Amerika, waar Mylo's vader woont. Eenmaal daar onthult opa een enorm geheim aan Mylo, wat te maken heeft met de dood van Mees... Een ontroerend verhaal.

(gebonden, 190p) Vanaf 13 jaar

Het jaar dat de bijen kwamen
Het jaar dat de bijen kwamen

Petra Postert · alles van deze auteur 

€ 16.99

Josy erft van haar opa iets heel bijzonders: een bijenvolk. Josy staat niet meteen te springen, ze houdt niet zo van insecten... Ook de moeder van Josy vindt het maar niks, en bovendien gevaarlijk. Toch wil Josy de bijen houden. Van de beste vriendin van haar opa leert ze heel veel over wat het inhoudt om een imker te zijn. Josy begint opa's liefde voor de bijen te begrijpen. Een fijn leesboek over vrienden maken, nieuwe dingen leren en je eigen grenzen verleggen.

(paperback, 192p) Vanaf 10 jaar

Lepelsnijder
Lepelsnijder

Marjolijn Hof · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een sprookjesachtig verhaal over Janis, die samen met Frid boven op een berg woont, ver weg van andere mensen. Frid daalt af en toe de berg af om voorraden in te slaan, en neemt dan ook de prachtige lepels mee die hij maakt. Maar deze keer blijft Frid wel heel lang weg, Janis wordt ongerust. Daar begint een lange, gevaarlijke tocht voor Janis, waarin hij niet alleen Frid, maar ook de waarheid probeert te vinden...

(gebonden, 304p) vanaf 10 jaar

Momo en de tijdspaarders
Momo en de tijdspaarders

Michael Ende · alles van deze auteur 

€ 16.99

De geliefde klassieker in een prachtig nieuw jasje, met de originele illustraties van de auteur. Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.

(gebonden, 284p) vanaf 10 jaar

Thomas en de laatste draken
Thomas en de laatste draken

Cornelia Funke · alles van deze auteur 

€ 7.90

Voor ieder die van sprookjesachtige, magische verhalen houdt. De allerlaatste draken worden bedreigd, en om ze te redden moet Thomas een verborgen plek zien te vinden: de zoom van de Hemel. Alleen daar kunnen de laatste draken veilig leven. Samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje gaat Thomas op reis. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vijanden en maken allerlei avonturen mee. Zouden ze de zoom van de Hemel eerder vinden dan de bloeddorstige gouden draak Netelbrand...?

Vanaf 11 jaar. (gebonden, 408p) VAN 22.99 VOOR 7.90

Van dwaallicht tot drakenkoning
Van dwaallicht tot drakenkoning
Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Claire Cock-Starkey & Samantha Dolan · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige bundel met verhalen uit Tsjechië, Brazilië, Portugal, Ierland en meer. Ieder hoofdstuk staat in het teken van een natuurthema als Bossen, Zeeën en oceanen, Heuvels en dalen, Moerassen, enzovoort. Het hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna allerlei weetjes volgen over mythes en legenden uit alle windstreken. Over reuzen en zeemeerminnen, goden en magiërs, natuurwezens en tradities. Een rijk, inspirerend boek!

(gebonden, 80p) Vanaf 9 jaar

 « 1234 »