menu
 winkelmandje 

Kaboutersprookjes

Els Boekelaar, Ineke Verschuren en Daniela Drescher

De kaboutersprookjes uit deze bundel zijn afkomstig uit alle delen van Europa. In deze uit oude tijden overgeleverde volkssprookjes staat de verbinding met de natuur en met de wezens die daarin leven - kabouters, elfen, het Kleine Volkje - centraal. Als de figuren uit de sprookjes bereid zijn zich in te spannen voor de natuur en deze natuurwezens, worden ze vaak rijkelijk beloond. Maar als ze egoïstisch zijn en alleen aan zichzelf denken, kunnen ze letterlijk alles verliezen. Wonderlijke verhalen, grappig en diepzinnig, voor alle leeftijden.
Daniela Drescher, bekend van haar succesvolle prentenboeken, heeft voor deze geheel nieuwe editie de illustraties gemaakt, en het resultaat is een lust voor het oog.
info van de uitgever
[Christofoor, 2009]


NBD Biblion bespreking
Bundel met veertig sprookjes uit Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Schotland, Ierland, Zweden, Vlaanderen en Duitsland. Kabouters en elfen spelen de hoofdrol in deze wonderlijke verhalen. Uit de inleiding leren we dat kabouters natuurwezens zijn die de mens goed gezind zijn, tenzij mensen egoistisch worden, want dan loopt het fout af. De prachtige kleurenillustraties zijn in aquareltechniek. Soms zijn ze paginagroot, maar vaker gaat het om een halve pagina of nog kleiner waardoor het aandeel tekst op de bladzijden wel heel groot is. Dit leest moeilijker voor jongere kinderen, maar kinderen uit de basisschool die dit begeleid kunnen lezen, zullen er van genieten. In de sprookjes staat de verbondenheid met de natuur hoog in het vaandel, een principe dat ook in Steinerscholen belangrijk geacht wordt. Daardoor zal dit boek daar ook zeer gewild zijn. In 1985 verscheen dit boek voor het eerst; in deze herwerkte uitgave is een aantal sprookjes verdwenen en zijn veertien nieuwe verhalen opgenomen. Bovendien zijn de illustraties van een andere illustrator en in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar; voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Kaboutersprookjes

Els Boekelaar, Ineke Verschuren en Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 24.95

ISBN 9789060386439