menu
 winkelmandje 

't is zomertijd

ABC Boekenservice

79 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4
 sortering

 « 1234 » 

Welke eetbare wilde plant is dat?
Welke eetbare wilde plant is dat?

Christa Bastgen e.a. · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

- ANWB-gids voor het wildplukken van ruim 300 kruiden, bloemen, vruchten en noten -

Een gids om mee te nemen en 300 planten te leren herkennen waarvan je het blad, de vrucht of de noten kunt eten. Met informatie over vindplaats, detailtekeningen, foto's en specifieke kenmerken - ook met aandacht voor giftige planten.

(paperback met flappen, genaaid, 253p)

Aarde roeren
Aarde roeren
Over tuinieren in turbulente tijden, het doorgronden van planten en de kunst van het composteren

Jan Graafland · alles van deze auteur 

€ 26.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerende bundel met ruim 40 nieuwe verhalen van tuinman Jan Graafland. De auteur vertelt vol enthousiasme en verrassende inzichten over zijn tuin, over de dieren en insecten die er leven en over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat uitnodigt om een band te smeden met de natuur om je heen.

(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 258p)

Storm
Storm
Kijk naar de lucht en voorspel zelf de storm

Alan Watts · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een leerzaam boekje waarin je leert zelf te voorspellen of er een storm te verwachten is. Met een inleiding over de gebruikte termen, slechtweersystemen, windsystemen en de opbouw van een storm. Daarna volgt een beschrijvingen van verschillende soorten stormen; natuurlijk met veel foto's in kleur.

(oblong formaat paperback, genaaid, 64 p.)

VAN 15,00 VOOR 7,90

Minigids dierensporen
Minigids dierensporen
150 (vraat) sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen

Jasper de Ruiter · alles van deze auteur 

€ 7.95

Een handige minigids in de vorm van een uitklapbare kaart; makkelijk om tijdens het wandelen mee te nemen. Maar liefst 150 diersporen worden gerangschikt, getoond en kort beschreven.

Zomerverhalen
Zomerverhalen

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een verzameling verhalen in zomersfeer: voor voorleesplezier voor allen. Verhalen over o.a. Emiel van de Hazelhoeve, Lotta uit de Kabaalstraat, Bolderburen, Madieke van het Rode Huis, Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter. Met kleurige illustraties van verschillende illustratoren.

Hardcover, groot formaat, genaaid, 94p.

NB: nog maar enkele exemplaren beschikbaar,

Op zoek naar vlinders en libellen
Op zoek naar vlinders en libellen

Anna Herligs, Kars Veling en Rik Wever · alles van deze auteur 

€ 21.95    ‹  geen verzendkosten!   

- Mooie vlinder- en libellengebieden in Nederland -

In deze uitgave vind je beschreven (en natuurlijk met een prachtige kleurenfoto getoond) welke vlinders en libellen je tegenkomt in 25 door het hele land verspreide natuurgebieden. Met een beschrijvingen van de specifieke omstandigheden in deze natuurgebieden en bijzonderheden over de vlinders en libellen.

(paperback, genaaid, 127p)

Slot Sofenstein - Zomer (05)
Slot Sofenstein - Zomer (05)

€ 12.95

98 Pagina's kleurig zomerplezier in het nieuwe nummer van Slot Sofenstein, met onder meer verhalen, puzzels, zoekplaten, recepten, doe-dingen en veel meer. Het nummer staat in het teken van 'Nu even vies!'. In dit nummer dan ook: 'natte sponzen gooien', 'vieze beestjes tekenen', 'een spin in mijn haar', stoepkrijtijs maken en een recept voor trollensnot.

Bos
Bos
Minigids

€ 7.95

Een Minigids, een opklapbare kaart, met daarin afgebeeld planten, paddenstoelen, vogels, insecten en andere dieren die je in het bos kunt tegengekomen. Met beknopte informatie per soort.

Bijen en hommels
Bijen en hommels
Minigids

Maureen Kemperink · alles van deze auteur 

€ 7.95

In deze minigids, in de vorm van een uitklapbare kaart, vind je 67 soorten bijen en hommels, die voorkomen in je tuin of in de natuur. Met per soort aangegeven waar ze hun nest hebben, wanneer ze vliegen en waar ze voorkomen.

Zomer
Zomer
Spelen en ontdekken

Sophie Pluim · alles van deze auteur 

€ 11.50

Een deeltje uit de seizoenenreeks 'Spelen en ontdekken', helemaal in het thema van de zomer! Verse aardbeien plukken, schelpen verzamelen op het strand, bij het avondlied van de merel buitenspelen; er is genoeg te beleven buiten. Een fijn boek met warme illustraties, waarop vanalles te ontdekken valt.

(kartonboekje, 10p) Vanaf 1 jaar

Een gat in mijn emmer
Een gat in mijn emmer

Ingrid & Dieter Schubert · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een heerlijk prentenboek. In de warme, droge zomer wil Beer de grasklokjes water geven. Maar waarmee? Hij vindt een emmer, maar de emmer heeft een gat in de bodem. Hoe moet Beer dat oplossen? Egel weet raad en helpt Beer. Maar daar komt heel wat bij kijken... want van het een komt het ander. Gelukkig gaat het regenen en staan de grasklokjes er weer mooi bij. Beer is Egel toch dankbaar voor zijn hulp.

(gebonden, 25p) Kleuterleeftijd

Aan zee
Aan zee

Noëlle Smit · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een heerlijk prentenboek over een dagje aan het strand. Met prachtige illustraties in een vriendelijke en lichte sfeer, en herkenbare situaties: kijken wat er allemaal door de zee is aangespoeld; het water in; een zandkasteel bouwen; een ijsje eten; met de voeten door het hete zand...

(gebonden, 32p) Peuters en jonge kleuters

Vogel doe boek
Vogel doe boek
Herken, teken, noteer

Dick de Vos · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een boek dat wil inspireren om vogels te leren herkennen, te tekenen en om te noteren welke vogel je waar en wanneer hebt gezien. Enkele tientallen vogels worden getoond en beschreven - geordend naar het landschap waarin ze voorkomen. Met beknopte informatie over allerlei specifieke thema's, zoals het fotograferen van vogels; verrekijkers; vogelaarsjargon en meer.

(hardcover, met vele afb. in kleur, 160p)

Schelpen
Schelpen

Rykel H. de Bruyne · alles van deze auteur 

€ 34.95    ‹  geen verzendkosten!   

- Zeeschelpen - Noordzee, strand en wadden - meer dan 330 soorten -

Deze uitgave (derde, herziene en uitgebreide druk) mag wel als dé 'schelpengids' voor Nederland gezien worden. Alle voorkomende soorten worden beschreven en met duidelijke foto's (meerdere per soort) en schematische tekeningetjes getoond. De soorten zijn ingedeeld naar klasse; in de gids wordt een duidelijke determinatiesleutel beschreven en gehanteerd.

(hardcover, genaaid, 318p)

Minigids Vlinders
Minigids Vlinders
Vlinders herkennen - 79 soorten in een oogopslag

€ 7.95

Op deze handige uitvouwbare kaart vind je 79 soorten dagvlinders: alle dagvlinders van Nederland en Vlaanderen. Gerangschikt naar soortgroep, informatie over grootte, vliegtijd, waardplanten en gebieden waar de soort voortkomt.

Minigids Bomen
Minigids Bomen
Blad - bloei - vrucht - tak - stam

Maureen Kemperink · alles van deze auteur 

€ 7.95

Handige uitvouwbare kaart waarop je de kenmerken van 30 veel voorkomende bomen kunt bekijken: snel en eenvoudig herkennen welke boom je ziet!

De mooiste vogelkijkgebieden
De mooiste vogelkijkgebieden
Van Nederland en Vlaanderen

Ger Meesters · alles van deze auteur 

€ 21.00    ‹  geen verzendkosten!   

- 130 natuurgebieden, 100 vogelportretten, 100 fiets- en wandeltochten -

Beschrijving van 130 natuurgebieden die zich goed lenen om vogels te kijken. Korte beschrijvingen van het landschap, aanduiding van plaatsen die geschikt zijn om vogels te kijken, aanduiding van soorten die er voorkomen en verwijzing naar wandel- of fietstochten ter plekke en korte beschrijving, met foto, van 100 vogels.

(flexibele hardcover, genaaid, 205p)

Welke bloem is dat?
Welke bloem is dat?
Meer dan 450 bloemen uit Europa

Margot en Roland Spohn · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

In deze veldgids komen 450 bloemen aan bod:

ingedeeld op kleur, met foto's en getekende details, informatie over vindplaats, specifieke kenmerken en wetenswaardigheden.

(paperback met flappen, genaaid, 317p)

ANWB Vlindergids
ANWB Vlindergids
Dag- en nachtvlinders, hun rupsen en waardplanten

Heiko Bellmann · alles van deze auteur 

€ 36.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een kloeke gids om vlinders te herkennen. Maar liefst 300 soorten worden getoond en beschreven (met o.a. informatie over plaats van voorkomen, waardplanten, wetenswaardigheden); met overzicht van rupsen en ruim 200 plantensoorten waarop (bepaalde) vlinders of rupsen vaak voorkomen. Met 1100 kleurenfoto's.

(paperback, genaaid, 448p)

De virtuoze vogelzanggids
De virtuoze vogelzanggids
Stapsgewijs vogelgeluiden leren herkennen voor iedereen

Nico de Haan · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Wat fijn als je vogels aan hun zang kunt herkennen! Deze gids helpt je daarbij goed op weg., in drie stappen. In het eerst deel worden de vogels per leefgebied behandeld: de vogel wordt mooi afgebeeld, er wordt aangegeven in welke maanden je de vogel kunt waarnemen, karakteristieken van de zang worden treffend beschreven én je vindt bij elke vogel een QR code, om de zang te beluisteren en nog een ingesproken geheugensteuntje. In het tweede deel vind je de vogel geordend naar seizoen en tijdstip (van de dag), en in het derde deel (voor gevorderden) vind je nog meer beschrijvingen en, (via de QR codes) voorbeelden van vogelzang.

(paperback, soepel genaaide uitvoering, 288p)

 « 1234 »