menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Zola heeft een olifant
Zola heeft een olifant

Randall de Seve & Pamela Zagarenski · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een meisje houdt haar nieuwe buurmeisje, Zola, goed in de gaten. Haar moeder zei dat ze vriendjes worden, maar Zola heeft toch al een grote vriend...? Het meisje luistert naar het gestommel bij de buren; dat zijn Zola en haar olifant die verstoppertje spelen! Als ze getimmer hoort, stelt ze zich voor hoe Zola en haar olifant een geheime hut bouwen. Zola heeft vast geen plek voor nog een vriendje. Of zit het toch anders...? Een prachtig, kleurrijk en fantasierijk prentenboek over verlegenheid en onzekerheid en het maken van nieuwe vrienden.

(hardcover, 32p) Vanaf 5 jr

VAN 15,90 VOOR 7,90

Het ei
Het ei

Britta Teckentrup · alles van deze auteur 

€ 7.90

Het is een van de wonderlijke verschijnselen uit de natuur: het ei. Van het kleinste ei van de kolibrie tot het grootste ei van de olifantsvogel, van visseneieren tot vogelbekdiereieren, van groene tot blauwe en witte eieren: wat een rijkdom! In dit boek, prachtig geïllustreerd, lees je vanalles over verschillende soorten eieren, wat er in een ei gebeurt, maar ook over de rol van het ei in de kunst en in mythen en verhalen.

(hardcover, 96p) Vanaf 9 jaar

VAN 15,00 VOOR 7,90

De toch niet zo eenzame tocht van Torre
De toch niet zo eenzame tocht van Torre

Annekarijn Overduin · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een heerlijk avonturenverhaal (dat al veel lovende reacties opriep). Torre verdwaalt in een geheimzinnig bos. Een aardmannetje wil hem wel helpen, maar dan moet Torre hem wel iets beloven... Dat is het begin van een vrolijk avonturenverhaal dat zich in het bosen in onderaardse gangen afspeelt, bevolkt door het aardvolk en allerlei bijzondere boswezens. Spannend en grappig.

Met illustraties van Sophie Pluim

Hardcover, 288p. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Wilde Bijen parade
Wilde Bijen parade
Alles wat je over bijen wilde weten

Laura Surentu & Marieke van Middelkoop · alles van deze auteur 

€ 19.95

Iedereen kent natuurlijk de honingbij, maar er vliegen in Nederland maar liefst 362 soorten bijen rond! In dit informatieve boek leer je over allerlei soorten bijen, over hun overeenkomsten en verschillen, leefwijzen en eigenaardigheden. Met prenten van 40 verschillende illustratoren en een boel tips en ideeën over wat je zelf voor de bijen kan doen, is dit een rijkelijk gevuld boek.

(hardcover, 89p) Vanaf 9 jaar

Een wereldreis met vrienden
Een wereldreis met vrienden

Philip Waechter · alles van deze auteur 

€ 15.99

Wasbeer heeft in een boek over een spannende reis gelezen en bedenkt dat hij ook een wereldreis wil maken. Hij wil avonturen beleven! Hij verzamelt spullen, en gelukkig willen zijn vrienden ook mee. Als de voorbereidingen getroffen zijn gaan ze op reis in een rubberboot. Ze vissen, ze zwemmen, ze spelen, ze verzamelen eten en bereiden een maaltijd. Als het gaat schemeren... en ook nog begint te regenen - is het tijd voor de terugtocht. Want thuis is het toch ook wel fijn.

Een vrolijk prentenboek voor kleuters.

(hardcover, 32p)

Een beestje voor Pelle
Een beestje voor Pelle

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een avontuur op het eiland Zeekraai: Pelle houdt ervan om met Mops, het buurmeisje, over het eiland te zwerven. Vooral ook omdat Mops zo'n leuke hond heeft. pelle zou ook wel een huisdier willen. Ze varen met boer Jansson mee naar het eiland waar de koeien grazen, maken nog een tochtje en dan koopt Pelle een konijn, voor één kroon! Het is het allerliefste konijn ter wereld, maar op de weg terug maken ze nog een benauwd avontuur mee. Gelukkig loopt alles goed af!

Een voorleesprentenboek, vanaf vier jaar.

(hardcover, genaaid, 48p)

1 Heuvel - 6000 Jaar - 7 Verhalen
1 Heuvel - 6000 Jaar - 7 Verhalen

Angela McAllister · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Deze kleurrijk geïllustreerde uitgave bevat zeven verhalen die zich, verspreid in de tijd, op één plaats afspelen. Die plaats is een heuvel en het eerste verhaal speelt zich af in het stenen tijdperk, als Tani de eerste mens is die de heuvel betreedt. Daarna volgen verhalen van kinderen die leven in de Romeinse tijd, in de middeleeuwen, de 19e eeuw en in onze tijd. Het zijn mooie verhalen waarin kinderen avonturen beleven die gaan over menselijkheid en waaruit een liefde voor de natuur spreekt.

(hardcover, genaaid, 214p) Vanaf ca 7 / 8 jaar