menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

De laatste hemelhond
De laatste hemelhond

E.K. Mosley · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal en bijzondere illustraties.

De Hemelhond leeft tussen de sterren hoog in de hemel en droomt elke nacht dezelfde droom waarin ze speelt met andere Hemelhonden. Maar ze verlangt naar echt gezelschap, ze verleist haar dromen en haar magie en komt in een andere wereld. Daar ontmoet ze andere dieren, Mot en Kraai, Kikker en Tijger. En allemaal vertellen ze elkaar hun verhaal. De Hemelhond vindt geen andere Hemelhonden en verlangt terug naar haar dromen in de sterrenwereld. - Totdat ze beseft wat ze aan haar nieuwe vrienden heeft - en welk geluk dat brengt...

(prentenboek, 64 pagina's, hardcover) Vanaf 4 jaar

Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Donna Kroese · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een fijn deeltje uit de leren-lezen reeks Verhalenrijk. Dit extra dikke deel uit de reeks bevat niet één maar twee verhalen: draai het boek om, en begin aan een nieuw verhaal. In het ene, verhalende, boekje lees je over Heks Hella, die niet begrijpt waarom de kruiden in haar tuin maar niet willen groeien. Totdat de worm langskomt, die weet wel wat hij moet doen... In het andere, informatieve, verhaal lees je over de wonderlijke worm. Hoe hij graaft en leeft, hoe hij ziet en eet.

(hardcover, 56p) AVI E3 | Vanaf 6 jaar

Slot Sofenstein - Lente (08)
Slot Sofenstein - Lente (08)

€ 12.95

Een fijn nieuw nummer in lentesfeer van Slot Sofenstein, gevuld met lange en korte verhalen, puzzels en kleurplaten, knutselideeën en recepten.

(tijdschrift A4-formaat, 95p)

Emiel van de Hazelhoeve
Emiel van de Hazelhoeve

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 27.99    ‹  geen verzendkosten!   

Heerlijke avonturen van Emiel die op het Zweedse platteland op een boerderij woont. Daar valt van alles te beleven, met de dieren, zijn zusje, de knecht. En hoe vaak Emiel ook in de problemen komt -en voor straf in het timmerschuurtje moet- hij bedoelt het goed en laat zich niet ontmoedigen.

Leeftijd: voorlezen ca 6 / Zelf lezen: 8+

(hardcover, p.320, met leeslint)

Dichter bij de seizoenen
Dichter bij de seizoenen

Bette Westera en Henriette Boerendans · alles van deze auteur 

€ 18.99

'Dichter bij de seizoenen' is een bijzondere samenwerking tussen prijswinnend auteur Bette Westera en topillustrator Henriette Boerendans. Samen maakten zij deze sfeervolle uitgave met gedichten (een gedicht per maand plus een haiku per seizoen) die de loop van het jaar volgen en prachtig geïllustreerd zijn met de houtsneden van Henriëtte Boerendans. Aan het einde van het boek worden de verschillende versvormen (er worden naast de haiku nog 13 versvormen gebruikt) besproken.

Hardcover, 47p, 9 jaar en ouder

Benno - Een berefijn paasfeest
Benno - Een berefijn paasfeest

Hans de Beer & Serena Romanelli · alles van deze auteur 

€ 15.99

Benno en Mama Beer worden wakker uit hun winterslaap, en dan is het bijna Pasen! Mama heeft een heel goed idee: Benno en zijn vriendjes gaan eieren beschilderen, Mama verstopt ze, en Benno en zijn vriendjes gaan zoeken. Maar dat is niet alles..! Bij elk ei dat gevonden wordt, vertelt Mama Beer een nieuw verhaal aan de groep. Over de ezel en de nachtegaal, de pauw, de python, de familie Ratjetoe en meer. Een vrolijk, lief geïllustreerd prentenboek.

(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar

De torens van februari
De torens van februari

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een klassieker: spannend en mysterieus. Een jongen die aan geheugenverlies lijdt gaat op zoek naar zijn verleden. De aantekeningen die hij in een opschrijfboekje vindt helpen niet veel; ze roepen alleen flarden van herinneringen op. Hij komt in een vreemde nieuwe wereld; was hij daar eerder en bestaat die wereld echt?

(gebonden hardcover, 200 p.) vanaf 12 jaar