menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Puberen om mens te worden (73)
Puberen om mens te worden (73)

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 5.00

Jeanne Meijs heeft een schat aan ervaring rond opvoedingsvraagstukken, en in het bijzonder vragen rondom kinderen in de puberteit. In deze brochure geeft zij de kern van haar inzichten over het opvoeden van pubers. In korte heldere hoofdstukken biedt zij opvoeders handvatten en inzichten aan die in het contact met pubers behulpzaam zijn. Deelthema's die onder meer aan de orde komen zijn: Waarom reageer ik zoals ik reageer; soorten van puberteit; verveling; seksualiteit; liegen en stelen; uitzonderingen,

(brochure, gelijmd, 61p)

Menskunde, pedagogie en kultuur
Menskunde, pedagogie en kultuur
- De Arnhemse voordrachten -

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 32.00    ‹  geen verzendkosten!   

Op zijn rondreizen door Europa hield Rudolf Steiner vele voordrachten; speciaal voor Nederlandse pedagogen hield hij in Arnhem tien voordrachten. Daarin behandelt hij onder meer het belang van de temperamenten, het huiswerk, het tiende levensjaar, lopen/spreken/denken in verband met de latere ontwikkeling van de mens, de functie van het geheugen, gezond makende werking van opvoeding, de rol van verantwoord speelgoed, de voeding, en - uniek in zijn pedagogische voordrachten - de samenhang van opvoeding met het karma. Voor leraren, ouders/opvoeders, artsen en therapeuten.

(hardcover, genaaid, 310p)

Vos en Haas
Vos en Haas
Het grote voorleesboek

Sylvia Vanden Heede · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een heerlijk voorleesboek voor peuters. Korte, leuke verhaaltjes over de twee vrienden Vos en Haas. Ze beleven kleine, voor kinderen herkenbare avonturen. Met illustraties van Thé Tjong Khing.

Deze grote uitgave bevat vier eerder verschenen afzonderlijke titels.

(hardcover, genaaid, 76p)

Waar is Beer?
Waar is Beer?

Emily Gravett · alles van deze auteur 

€ 9.99

Een heerlijk kartonboekje over twee vrienden: Beer en Haas. Ze spelen verstoppertje, maar Beer is zo groot dat het niet moeilijk is om hem snel te vinden. - Maar dan is hij écht zoek en Haas begint zich zorgen te maken.... Gelukkig, Beer is weer terecht!

24p, peuterleeftijd

Leerkracht van de opkomende zon
Leerkracht van de opkomende zon

Henk Kranenborg · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Een pleidooi voor levend onderwijs -

Dit boek is geschreven door gepensioneerd Vrijeschoolleraar Henk Kranenborg (tevens auteur van 'Leven in het Onbenoembare').

Het boek telt 98 pagina's met veel kleurenillustraties en is uitgevoerd in een wire-o-binding, waardoor het bestuderen vergemakkelijkt wordt.

Jaarplanner 2021/2022
Jaarplanner 2021/2022
Leven met de seizoenen

Manon Berendse · alles van deze auteur 

€ 17.95

Hij is er weer: de Jaarplanner die mooi aansluit bij het schooljaar: met veel ruimte voor afspraken en plannen; achtergronden bij de jaarfeesten, opvoedtips, knutselideeën, inspirerende uitspraken.

De Jaarplanner loopt van juli 2021 tot en met augustus 2022.

Met twee weken per blad.

Leuke groene dingen doen
Leuke groene dingen doen

Naomi Wallmsley & Dan Westall · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerende uitgave om samen met kinderen de natuur, in stad of dorp, in te trekken en daar van alles te ontdekken. Wat kun je daar tegen komen; wat moet je bij je hebben; wat kun je er doen? Met informatie over dieren en planten, maar vooral met heel veel ideeën om te doen, te knutselen en met recepten.

Paperback, groot formaat, 160p, met vele kleurenafbeeldingen.

Geschikt voor de leeftijd van 4 tot 14, met de nadruk op van 6 tot 10 jaar.