menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Pesten op school
Pesten op school
Adequaat optreden tegen pestgedrag

Dieter en Gita Krowatschek · alles van deze auteur 

€ 6.90

- Spelletjes, activiteiten en oefeningen voor het herkennen, signaleren en bestrijden van pestgedrag op school -

Deze uitgave bevat beknopte maar zeer heldere informatie over pesten, de vlakuilen bij het omgaan met pesten en adviezen en inzichten voor een effectieve aanpak; en biedt vervolgens spelletjes en andere activiteiten die het samenwerken en communiceren verbeteren.

(paperback, 96p) Van 15,00 voor 6,90

Jubelientje en de hoed van oma Blootje
Jubelientje en de hoed van oma Blootje

Hans Hagen · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een vrolijk en humoristisch verhaal over Jubelientje en haar oma, die de liefste oma van de wereld is. Samen beleven tijdens hun uitstapjes aan allerlei musea leuke avonturen. En het grootste avontuur begint als Jubelientje zelf een museum begint: Het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum.

Leeftijd: vanaf 6 jaar

(hardcover, genaaid, 135p, in kleur geïllustreerd door Philip Hopman) Van 14,99 voor 6,90

Was ik maar...
Was ik maar...

Mies van Hout · alles van deze auteur 

€ 14.95

Het kindje zou graag een vlinder willen zijn, "dan kon ik overal naartoe vliegen". De vlinder zou graag... een wandelende tak zijn, "dan zou ik minder opvallen". En de wandelende tak...

Alle dieren zouden wat anders willen zijn - maar zijn zelf toch ook heel bijzonder.

Een vrolijk en kleurrijk prentenboek. Kleuterleeftijd.

(hardcover, genaaid, 32p)

Er is er maar één
Er is er maar één

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 9.99

De egel, die verlangt naar alleen zijn, hoopt dat hij eenzaam is, eenzamer dan alle andere dieren, en de muis is in zijn gedachten degene die het meeste durft. De kikker hoeft er niet lang over te peinzen: hii kwaakt het allermooist van iedereen, al denken anderen daar anders over.

Een keuze uit de kostelijke dierenverhalen met verhalen over uniek zijn, je uitverkoren voelen en bewonderen. Voor alle leeftijden.

(hardcover, 96p)

Maantje
Maantje

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 14.95

De vader van Maantje vindt een baby-eekhoorn. Hij vindt dieren eng, maar Maantje wil het eekhoorntje vertroetelen, met hem in bad en in bomen klimmen. Het eekhoorntje eet en drinkt niet en belandt in de opvang voor egels en eekhoorns. Maantje schrijft hem brieven - en krijgt ook brieven terug! - Een heerlijk avontuur voor kinderen vanaf 6 jaar. Vrolijk en in kleur geïllustreerd door Alice Hoogstad.

(hardcover, genaaid, 67p)

Verhalen van moed
Verhalen van moed
In spannende tijden

Paul van Meurs en anderen · alles van deze auteur 

€ 15.00

Deze bundel bevat 14 verhalen die vertellen over moed. Moed om aan te gaan wat er gebeurt en niet verlamd te raken. Het zijn verhalen bedoeld voor kinderen. Ze zijn in de afgelopen maanden geschreven vanuit het besef dat het in spannende tijden van extra belang is om te vertellen en voor te lezen. De verhalen zijn voor kinderen van ca 7 tot 10 jaar; sommigen zijn sprookjesachtig of hebben dieren als hoofdpersonages, anderen gaan over kinderen en de dingen die zij meemaken. De verhalen zijn geschreven door Paul van meurs, Elard van Pijnaken en Annechien Wijnbergh en zijn in kleur geïllustreerd. Zij worden uitgegeven in samenwerking met de Begeleidingsdienst voor vrijescholen.

(hardcover, genaaid, 61p)

Goeie ouwe George
Goeie ouwe George

Meg Rosoff · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heerlijk leesboek voor kinderen vanaf circa 8 jaar.

Bij de familie Appeltje loopt alles in het honderd sinds moeder yogalessen neemt. De brave hond Georg wil daar wat aan doen, want alle rommel en drukte om hem heen bevallen hem niets. 'Mensen kunnen ook prima huisdieren zijn', bedenkt Georg - die de weg uit de chaos organiseert.

(hardcover, 130p, met afb. in kleur)