menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Kinderboeken

Er was ook eens...
Er was ook eens...

Milouska Meulens & Djenné Fila · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een prachtige bundel met zeven bijzondere sprookjes van over de hele wereld. Reis mee naar Watramama, de moeder van alle moeder die in de zee leeft, de Regenboogslang die uit de lucht valt, een ongelukkige, steenrijke prins en meer. Met prachtige, betoverende illustraties van Djenné Fila.

(hardcover, 141p) Vanaf 7 jaar

Van maansteen tot morgenster
Van maansteen tot morgenster
Verhalen van de sterrenhemel

Claire Cock-Starkey & Hannah Bess Ross · alles van deze auteur 

€ 16.99

Een prachtige bundel over de hemel, de maan, de zon en de sterren, de planeten en de kosmos. Met oude verhalen uit onder andere Nigeria, de Filipijnse Visayas-eilanden en de Indiase Santalstam. Ieder hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna weetjes, oude geloven, mythen en wijsheden aan bod komen. Een genot voor jong en oud!

(hardcover, 77p) Vanaf 9 jaar

De zon op je bol
De zon op je bol
Een feest van bloemen en planten over de hele wereld

Michael Holland & Philip Giordano · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een uitgebreid, vrolijk boek over bloemen en planten van over de hele wereld. Lees samen over verschillende planten(families), hoe ze leven en groeien, de invloed van de zon, planten als medicijn, planten door de seizoenen heen en nog veel meer. Met tussendoor leuke knutselideeën, zoals het maken van bladafdrukken of het omtoveren van een fles in een minikas.

(hardcover, 125p) Vanaf 7 jaar

VAN 23,99 VOOR 9,90

De rivier van Muis
De rivier van Muis

Alice Melvin · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Muis wil een tocht langs de rivier maken. 's Morgens vroeg vaart hij in een roeibootje weg, zijn vrienden zwaaien hem uit. Onderweg ziet hij bloemen en planten, hoort vogels zingen en ziet hij spelende kinderen die hem toeroepen. Dan komt hij in de stad, vaart door een sluis en legt aan om broodjes te kopen. Voorbij de stad begint het te regenen, op een eilandje slaapt hij in zijn bootje en vaart de volgende ochtend verder, het water wordt een brede rivier en uiteindelijk komt hij op het strand, waar zijn vriend een huisje heeft.

Een heerlijk boek vol vriendelijke illustraties, en met flapjes om achter en onder te kijken. Met aan het einde eenvoudige informatie over de rivier, de planten, dieren, bomen en vissen en met alle spulletjes die Muis op zijn reis meenam.

(hardcover, genaaid, 32p). Voor oudere kleuters.

De jongen die van de wereld hield
De jongen die van de wereld hield

Tjibbe Veldkamp · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een bijzonder verhaal, bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024:

Adem is een jongen die nog niet geboren is. Als zijn ouders elkaar in een stad ergens in Oost-Europa voor het eerst ontmoeten, wordt hij als 'geest' geboren. Maar als zijn ouders verder geen contact met elkaar hebben, weet hij te bewerkstelligen dat zij toch weer bij elkaar komen - zodat hij uiteindelijk op aarde geboren kan worden.

(hardcover, 173p, met zw illustraties) Leeftijd: vanaf 11 jaar

De laatste hemelhond
De laatste hemelhond

E.K. Mosley · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal en bijzondere illustraties.

De Hemelhond leeft tussen de sterren hoog in de hemel en droomt elke nacht dezelfde droom waarin ze speelt met andere Hemelhonden. Maar ze verlangt naar echt gezelschap, ze verleist haar dromen en haar magie en komt in een andere wereld. Daar ontmoet ze andere dieren, Mot en Kraai, Kikker en Tijger. En allemaal vertellen ze elkaar hun verhaal. De Hemelhond vindt geen andere Hemelhonden en verlangt terug naar haar dromen in de sterrenwereld. - Totdat ze beseft wat ze aan haar nieuwe vrienden heeft - en welk geluk dat brengt...

(prentenboek, 64 pagina's, hardcover) Vanaf 4 jaar

Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Verhalenrijk

Monique van der Zanden & Donna Kroese · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een fijn deeltje uit de leren-lezen reeks Verhalenrijk. Dit extra dikke deel uit de reeks bevat niet één maar twee verhalen: draai het boek om, en begin aan een nieuw verhaal. In het ene, verhalende, boekje lees je over Heks Hella, die niet begrijpt waarom de kruiden in haar tuin maar niet willen groeien. Totdat de worm langskomt, die weet wel wat hij moet doen... In het andere, informatieve, verhaal lees je over de wonderlijke worm. Hoe hij graaft en leeft, hoe hij ziet en eet.

(hardcover, 56p) AVI E3 | Vanaf 6 jaar