menu
 winkelmandje 

Boeken voor de wintertijd

ABC Boekenservice

11 boeken op deze pagina
 sortering
Winter
Winter
Spelen en ontdekken

Sophie Pluim · alles van deze auteur 

€ 11.50

Een deeltje uit de seizoenenreeks 'Spelen en ontdekken', helemaal in het teken van de winter. Wat lekkers ophangen voor de vogeltjes buiten, met de hond in de sneeuw spelen, op de slee en nog veel meer. Ook in de winter kan je heerlijk buitenspelen!

(kartonboekje, 12p) Vanaf 1 jaar

Een kalf valt uit de hemel
Een kalf valt uit de hemel

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.95

De koe, de enige koe op de boerderij, is dood. Maar als Johan de volgende dag sneeuw ruimte vindt hij in een greppel langs de weg een kalf. - Dat kan toch niet uit de hemel zijn gevallen?

Inmiddels probeert de boer uit Beek erachter te komen, waar het kalf gebleven is dat hij gisteren gekocht had.

Een sfeervol winterverhaal, geschikt voor kinderen vanaf 5, 6 jaar, geïllustreerd door Marot Törnqvist.

(hardcover, 40p)

De energie van de seizoenen
De energie van de seizoenen
In harmonie met aarde en kosmos

Yvonne Sangen & Karin Tazelaar · alles van deze auteur 

€ 15.00

De mens is onderhevig aan allerlei (ritmische) invloeden, samenhangend met invloeden vanuit de kosmos - zoals ook in het ritme van het jaar, het ritme van zon en maan, het ritme van dag en nacht. wat betekenen deze invloed voor je energie in deze tijd waarin we in het dagelijks leven de natuurlijke verbinding met deze ritmes nagenoeg verloren hebben? Dit boekje helpt je met die ritmes en je energie om te gaan, met tips en achtergronden.

(paperback, 127p)

Wintervrienden
Wintervrienden

Feridun Oral · alles van deze auteur 

€ 14.99

Loetje woont met zijn baasje in het bos - maar verveelt zich. In de herfst leert hij een nieuw vriendje kennen, de eekhoorn - met wie hij samen speelt. Maar als het winter wordt, komt zijn vriendje niet meer langs. Loetje mist hem, en gaat naar hem op zoek...

(Hardcover, 32 pagina's)

Jaarfeesten
Jaarfeesten
Achtergronden en betekenis in onze tijd

Fred Tak · alles van deze auteur 

€ 16.00

Een toegankelijke inleiding tot de jaarfeesten en het beleven van het jaar - vooral als basis voor het samen vieren van de feesten met de kinderen. Alle maanden van het jaar komen aan bod, ook wat betreft dat wat zich dan in de natuur afspeelt, en natuurlijk wordt ingegaan op alle jaarfeesten, hun oorsprong en betekenis en ideeën om ze te vieren.

(paperback, 128p)

De verschrikkelijke sneeuwman
De verschrikkelijke sneeuwman

Alyze Bos · alles van deze auteur 

€ 24.00    ‹  geen verzendkosten!   

Hoe een heel saaie en slechte winter kan veranderen in een spannend avontuur!

Eefje komt op een winterse middag een grommend monster tegen maar er is niemand die haar gelooft. Samen met wat kinderen uit haar klas richt ze een club op een gaat ze op zoek naar het monster. Dat vraagt heel wat doorzettingsvermogen, maar Eefje is vastberaden. Een goedgeschreven boek voor kinderen van ca 10 jaar

(Gebonden uitgave, 132 pagina’s)

Van Kerst naar Carnaval
Van Kerst naar Carnaval

Zonnejaargroep · alles van deze auteur 

€ 6.75

In de tijd van Kerst naar Carnaval beginnen allerlei levensprocessen in de aarde weer te stromen. Het licht, dat we met Kerst in huis hadden, wordt met Maria Lichtmis naar buiten gebracht. Het Carnavalsfeest wordt uitbundig gevierd, en daarna breekt met de vastentijd een periode van inkeer aan.

Over deze tijd van het jaar en over deze jaarfeesten, biedt dit deeltje in de serie ABC Jaarfeesten veelzijdige informatie: achtergronden, sprookjes, liedjes, recepten en knutselideeën om deze periode thuis of op school te beleven en te vieren.

(brochure, 36 pagina’s, geïllustreerd in kleur en zwartwit)

Dolfje Sneeuwwolfje
Dolfje Sneeuwwolfje

Paul van Loon · alles van deze auteur 

€ 13.95

Dolfje en Noura worden in het bos overvallen door sneeuw maar kunnen schuilen in de hut van opa weerwolf. Om de tijd te doden vertelt opa verhalen. Maar ondertussen gebeurt er in en om het huisje in het besneeuwde bos ook van alles.

Korte hoofdstukken, om zelf te lezen vanaf ca acht jaar.

(Gebonden, 137 pagina’s, met tekeneingen in ZW)

Ga je mee, Kleine Beer?
Ga je mee, Kleine Beer?

Martin Waddell · alles van deze auteur 

€ 14.99

Kleine Beer en Grote Beer maken samen een wandeling door de sneeuw. In het stille winterbos hoort Kleine Beer steeds vreemde geluiden. Gelukkig is Grote Beer er om hem gerust te stellen.

(Gebonden, 30 pagina’s) Voor kleuters van 3, 4 jaar.

Kan ik er ook nog bij?
Kan ik er ook nog bij?

Loek Koopmans · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een oude man verliest in het winterse bos zijn want. Allerlei dieren vinden onderdak in de want, totdat het hondje van de man de want terugvindt. (gebonden, 24 pagina’s) Vanaf ca 4 jaar

Olles skitocht
Olles skitocht

Elsa Beskow · alles van deze auteur 

€ 15.95

Klassiek winterverhaal over de kleine Olle die in het rijk van Koning Winter belandt, met winterse illustraties. Vanaf ca 4 jaar. (gebonden, 32 pagina’s)