menu
 winkelmandje 

Boeken voor de Kersttijd

Seizoensetalage

50 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Een ster over de grens
Een ster over de grens
Verhalen voor Advent | Kerstmis | Driekoningen

Ineke Verschuren · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een dikke bundel met 60 verhalen, ingedeeld in 5 delen: Advent; De geboorte; Kerstnacht, Kerstmis en van Kerst tot Driekoningen. Bij de verhalen is een leeftijdsaanduiding gegeven, ze variëren in leeftijd van 5 tot 14 jaar. Een prachtig voorleesboek dat vele jaren meegaat!

(paperback, 383p)

Herders en koningen
Herders en koningen

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 15.00

In deze voordracht beschrijft Rudolf Steiner hoe de herders op het veld en de wijzen uit het oosten de verkondigingen van de wereldgeheimen tot zich namen. Die verkondigingen brengt hij in verband met de leerlingen van de oude mysteriestromen en met het Mysterie van Golgotha. - Herders en koningen vormen ook twee stromingen, een gegeven dat ook voor ons en onze tijd geldt.

Maantje
Maantje
En het kerstfeest van de dieren

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 17.50

Kerstfeest vieren in Suriname! Maantje viert kerstfeest bij haar oma in Suriname - een zonnig kerstfeest. Maar ze mist toch ook haar poes die thuis in Nederland is. Zou de poes zielig en eenzaam zijn? Of misschien juist alle dieren van de straat uitnodigen om feest te vieren? Maantje ziet het haast voor zich - en vertelt alles aan papa, mama en oma.

(hardcover, genaaid, 121p) Vanaf 6 jaar.

Geïllustreerd door Sanne te Loo

Familie Kat viert samen Kerstmis
Familie Kat viert samen Kerstmis
Een adventsboek met luikjes

Lucy Brownridge · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een groot formaat kartonboek met allerlei luikjes om open te maken. Op 12 dubbele pagina's wordt 'afgeteld' naar kerstavond. De familie Kat bereidt zich voor op het Kerstfeest; het huis wordt schoongemaakt, er worden cake en koekjes gebakken, de kerstkaarten worden geschreven, boodschappen gedaan enzovoort. Een gezellig boek in kerstsfeer; op de illustraties en achter de luikjes valt een heleboel te ontdekken.

(hardcover, 24 pagina's) Peuter/kleuterleeftijd

Urachhaus Agenda 2024
Urachhaus Agenda 2024
Kunststof uitvoering

€ 18.00

Deze kalender wekt bewustzijn voor de kleine en grotere ritmen die in ons leven een rol spelen.

Twee pagina's per week / tijden van dagelijkse opkomst en ondergaan van zon en maan / de belangrijkste planetenconstellaties / feestdagen / ritmen die in de geschiedenis werken / Paastabel, vooroverzicht 2024 en 2025.

Dit is de kunststof uitvoering; de tekst voor zover aanwezig, is in het Duits

Urachhaus Agenda 2024
Urachhaus Agenda 2024
(lederen uitvoering)

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze kalender wekt bewustzijn voor de kleine en grotere ritmen die in ons leven een rol spelen.

Twee pagina's per week / tijden van dagelijkse opkomst en ondergaan van zon en maan / de belangrijkste planetenconstellaties / feestdagen / ritmen die in de geschiedenis werken / Paastabel, vooroverzicht 2024 en 2025.

Dit is de LEDEREN uitvoering; de tekst voor zover aanwezig, is in het Duits

Het juiste moment
Het juiste moment
Werkagenda 2024

Geïnspireerd door Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 19.50

Agenda om voor het werken op het land of in de tuin 'het juiste moment' te gebruiken - en in overeenstemming te werken met de stand van sterren en planeten. Met een inleiding en toelichting en nadere informatie over onder meer de groeibewegingen van de plant; tabellen met de momenten voor het bewerken van voedingsgewassen en kruiden; preparaten; bijen en ongewenste diersoorten. Agendadeel met 2 pagina's per week, met aanwijzingen voor wat er in deze week gedaan kan worden.

(formaat ca 13 x 15 cm, ringband met omslag van karton

De twaalf Kerstdagen
De twaalf Kerstdagen

Rachel Piercy · alles van deze auteur 

€ 11.99

Een kartonboek: in het Bijzondere Bos van Beer is de Kerstman aangekomen. Hij heeft allemaal cadeaus voor Beer genomen: 12 boeken, 11 lantaarns, 10 bevroren ballen, ...

Op elke dubbele pagina is er van alles te zoeken.

Peuter/kleuterleeftijd

(formaat: 16,7 x 18 cm)

Kerstmis toen ik klein was
Kerstmis toen ik klein was

Astrid Lindgren & Cecilia Heikkilä · alles van deze auteur 

€ 15.99

Een prachtig verhaal van Astrid Lindgren, waarin ze haar eigen herinneringen aan Kerstmis 1913 deelt. Astrid was 6 toen ze met haar vader en broer thuiskwam met de kerstboom. In huis was het een rommel, het eten was aangebrand en het leek een trieste kerst te worden. Verdrietig ging Astrid naar bed. Maar toen ze de volgende ochtend wakker werd... Leek het wel alsof er een kerstwonder had plaatsgevonden!

(gebonden, 32p) vanaf 3 jaar

Pippi en de dansende kerstboom
Pippi en de dansende kerstboom

Astrid Lindgren en Annet Schaap · alles van deze auteur 

€ 12.99

Een hartverwarmend kerstverhaal van de geliefde schrijfster Astrid Lindgren. Het is kerstavond, en iedereen is gezellig aan het eten, omringd door cadeautjes en twinkelende lichtjes. Behalve de drie kinderen van de familie Larsson, die zijn helemaal alleen. Zonder eten, zonder kerstboom, zonder cadeautjes en zonder ouders. Tot er iets heel merkwaardigs gebeurt... Een paard, een aapje en een meisje met een kerstboom op haar hoofd komen opeens de trap op geklommen: het is Pippi!

(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

Kerstlichtjes
Kerstlichtjes

Carolina Rabei en Ruth Symons · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een meisje rijdt met haar vader door het besneeuwde bos, door de heuvels en het dorp, op weg naar huis om kerstmis te vieren. op alle pagina's zijn bewegende lichtjes te zien, aan de hemel, in de etalages van de winkels, in het haardvuur en in de kerstboom.

Met draaischijfjes, klepjes e.d. om de lichtjes te laten bewegen. Een prentenboek vol winterse kerstsfeer, voor peuters en kleuters.

(Gebonden, 14 p.)

De kerstgedachte en het geheim van het Ik
De kerstgedachte en het geheim van het Ik

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 13.50

Fijn om (samen) te lezen in de Kersttijd: een voordracht plus een fragment van een voordracht, beide uit 1915. In deze oorlogstijd sprak Rudolf Steiner over het belang van het beleven van het kerstfeest, niet op de traditionele manier maar op een nieuwe, bewuste manier. Met oog voor spirituele verbanden tussen kerst, Adam en Eva, de boom van goed en kwaad en het mysterie van Golgotha.

(paperback, 56p)

Het kerstspel uit Oberufer
Het kerstspel uit Oberufer
Tekst en muziek

Rudolf Steiner e.a. · alles van deze auteur 

€ 12.50

Deze uitgave bevat de tekst van het 'Oberufer kerstspel', het zgn. geboortespel, de tekst (incl noten) van de liederen en korte teksten van Rudolf Steiner, Hugo Pronk en Leopold van der Pals.

(paperback, 51p)

De grote christelijke feesten
De grote christelijke feesten
Door het jaar heen

Judith von Halle · alles van deze auteur 

€ 13.00

- Bijdragen over Kerstmis, Epifanie, Pasen, Pinksteren, Sint-Jan, Michaël -

Deze uitgave bevat voordrachten van de auteur, waarin de verschillende jaarfeesten vanuit christologisch perspectief beschreven worden. Daarmee krijgt de lezer handreikingen om deze feesten in het verloop van het jaar bewust te vervolgen en te beleven, en ze een nieuwe inhoud te geven.

(paperback, 98p)

De kleine spar
De kleine spar

Christopher Corr · alles van deze auteur 

€ 15.95

In dit prentenboek met sfeervolle helder gekleurde illustraties wordt Andersen's verhaal over het kleine sparrenboompje naverteld. Het boompje wil zo graag kerstboom worden - en uiteindelijk gebeurt dat ook. Maar daarmee is het verhaal van dit boompje nog niet ten einde...

(prentenboek, hardcover, 32p)

Kleuterleeftijd

Wintervrienden
Wintervrienden

Feridun Oral · alles van deze auteur 

€ 14.99

Loetje woont met zijn baasje in het bos - maar verveelt zich. In de herfst leert hij een nieuw vriendje kennen, de eekhoorn - met wie hij samen speelt. Maar als het winter wordt, komt zijn vriendje niet meer langs. Loetje mist hem, en gaat naar hem op zoek...

(Hardcover, 32 pagina's)

Een kerstverhaal
Een kerstverhaal

Brian Wildsmith · alles van deze auteur 

€ 10.00

Het kerstverhaal, verteld door Rebecca, een meisje dat met een ezeltje zoekt naar diens moeder. De bijzondere, sfeervolle illustraties en het eenvoudig maar treffend vertelde verhaal maken dit tot een fijn boekje - voor jong en oud.

(Prentenboek, kleiner formaat, genaaid, 28p) vanaf 4 jaar

De zeven kersttruitjes
De zeven kersttruitjes

Jan Fearnley · alles van deze auteur 

€ 14.99

Een variatie op het sprookje van de sterrendaalders. Een klein vogeltje komt in de zeven dagen voor Kerst elke dag een dier tegen dat het zo koud heeft - en geeft steeds één van zijn eigen warme truitjes weg. maar als het kerstavond is is het vogeltje moederziel alleen - en heeft het verschrikkelijk koud...

(prentenboek, genaaid, 36p) Leeftijd: vanaf 4 jaar

Stille nacht
Stille nacht
Een kerstspel in 12 liedjes

Marijke ten Cate · alles van deze auteur 

€ 14.99

Prentenboek met op elke dubbele pagina de tekst van een kerstliedje en een kleurrijke voorstelling van kinderen die het lied zingen of uitbeelden. Een boek om samen te kijken en - met verkleedkleren erbij - samen een kerstspel te spelen. De liedjes zijn nagenoeg allemaal bekend - de muziek is te vinden op spotify en youtube.

(hardcover, genaaid, 26p)

Het boompje
Het boompje
In het bos

Yuval Zommer · alles van deze auteur 

€ 15.95

Een dennenboompje is te klein en te krom om in de kersttijd te worden uitgekozen als kerstboom. Het boompje blijft alleen achter in het bos, maar dan gebeurt er iets wat het nooit had durven dromen…

Alle dieren uit het bos komen het kerstfeest vieren, met het boompje.

(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd

 « 123 »