menu
 winkelmandje 

Winterdieren

Bibi Dumont Tak

De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Eentje waarvan je haren rechtovereind gaan staan. Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Zomers en 's winters staat de diepvries aan.
Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: de roep van de sneeuwuil, de krakende knietjes van het rendier, het zingen van de beloega, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn.
Mooie ingrediënten voor een muzikaal, heerlijk, en leerzaam luisterboek!
info van de uitgever
[Querido, 2018]

NBD Biblion bespreking
In verhalende vorm wordt informatie gegeven over dieren die wonen in de gebieden op en rond de Zuidpool en de Noordpool. De dieren waarover verteld wordt, zijn bekende dieren, zoals de keizerspinguin, de sneeuwuil, de eland en de ijsbeer, maar ook onbekendere soorten zoals de muskusos, krill, de noordse stern en de veelvraat.
Van elk dier worden de kenmerken beschreven, hoe de voorplanting in zijn werk gaat, maar ook wat voor voedsel hij eet en wie vijanden zijn. Daarnaast wordt bij elk dier een opmerkelijk weetje verteld in de vorm van 'Er was eens...'.
Mooie uitgave, met sfeervolle paginagrote illustraties in blauwe en grijze tinten, passend bij het verhaal. De verhalen zijn kort, maar toch wordt er veel informatie gegeven. Prettig leesbare schrijfstijl. Met inhoudsopgave. Aantrekkelijk omslag. In dezelfde opzet verscheen eerder 'Bibi's bijzondere beestenboek' (2006), ook met dierenportretten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Winterdieren

Bibi Dumont Tak · alles van deze auteur 

€ 15.50

ISBN 9789045112237