menu
 winkelmandje 

Waar gaan de dieren naartoe als het regent?

Gerda Muller

De tweeling Marion en Lukas wonen in een flat in de stad. Hun neef Stef woont bij hun oma op het platteland. Op een mooie, zonnige dag komt Stef Marion en Lukas ophalen om samen naar de vijver te gaan. Stef heeft waterplanten nodig voor zijn aquarium. Op hun tocht zien en ontdekken ze heel veel.
Dan begint het plotseling te regenen. Marion en Lukas vinden het heerlijk om in de regen rond te spetteren, maar waar gaan de dieren naartoe als het regent?
info van de uitgever
[Christofoor, 2010]

NBD Biblion bespreking
In dit prentenboek in oblong formaat gaat de tweeling Marion en Lukas samen met neef Stef naar de vijver om waterplanten te verzamelen. Onderweg komen ze een aantal dieren tegen waarover Stef iedere keer een boel weet te vertellen: onder andere over hoe je zorgt dat de pony je niet bijt en over een speciaal soort slak die tussen de waterplanten zit. Als het gaat regenen rennen ze zo snel als ze kunnen terug naar het huis van oma. Waar blijven de dieren als het regent? Dan volgt een aantal bladzijden informatie over de verstopplekken van dieren; hierbij is niet helemaal duidelijk of Stef ook de verteller en 'weter' is. In deze prentvertelling staat de tekst steeds op de linkerpagina; een goed technisch leesniveau is nodig om de informatie te weten te komen en te kunnen verwerken. Rechts staat steeds een paginagrote, wat ouderwets aandoende, maar met liefde voor de natuur getekende, realistische prent met veel details. Uitgave die er vooral op gericht is om jonge kinderen liefdevol kennis te laten maken met een natuur die niet meer als vanzelfsprekend, altijd 'in de buurt' is. Vanaf ca. 5 jaar.

Waar gaan de dieren naartoe als het regent?

Gerda Muller · alles van deze auteur 

€ 15.95

ISBN 9789060386521