menu
 winkelmandje 

Spookjes

Elenio Pico

De nacht is nooit meer hetzelfde...

De Argentijn Elenio Pico doet duizend en één dingen. Hij maakt kinderboeken, tentoonstellingen, stripverhalen en tijdschriften en geeft les op de universiteiten en academies. Maar vooral is hij beeldend kunstenaar. Zijn werk is in de laatste jaren getoond in meer dan honderd tentoonstellingen in Zuid-Amerika en Europa. Zijn passie voor beeld en zijn manier van kijken deelt hij graag met kinderen. Daar getuigen zijn prentenboeken van.

De kracht van zijn wonderlijk mooie prentenboek Spookjes ligt in de eenvoud. Witte spookjes komen tot leven in de donkere nacht en dansen in het licht van de maan. Als je goed oplet zie je hun geheim. Maar pas als ze uitgezwierd en -gezwaaid zijn, want dan komen ze tot rust in de maan. Je ziet pas echt wat er tevoorschijn komt als ze eindelijk slapen...!

Elenio Pico speelt in Spookjes op een beeldschone manier met donker en licht en met lijnen en vormen. Hij leert je de wereld om je heen zien zoals je dat nog nooit gedaan hebt, hij leert je denken over de nacht zoals je die nooit eerder zag. Spookjes is een adembenemend prentenboek dat de fantasie van kinderen op een grappige manier prikkelt. Pico's manier van kijken ligt heel dicht bij kinderen. Ze zullen dan ook vaak naar Spookjes vragen.
Info van de uitgever
(Nieuw Amsterdam, 2007)

Het is een nacht zoals alle nachten en met de wind komen de spookjes, vliegende witte lakentjes, aangewaaid. Ze fladderen rond, zingen een lied en als ze moe zijn gaan ze slapen in de maan. Maar dan blijkt dit de mond te zijn van het blauwe spookje en blijken er meer blauwe spookjes te zijn. Ook zij dansen en zingen; hun glimlach heeft de vorm van een maan.
Zeer bijzonder prentenboek waarin op fantasierijke wijze gespeeld wordt met licht en donker. In dit boek van de Argentijnse (beeldend) kunstenaar stimuleert hij het kijkgedrag van de jonge kinderen, waarbij wat werkelijk lijkt dat niet altijd is. Vormen veranderen van betekenis. Ook speelt de illustrator verrassend met verschillende vormen van perspectief. De begeleidende tekst bij de illustraties is weloverwogen; met weinig woorden wordt veel gezegd. De opbouw van het verhaal is goed gestructureerd, waarbij begin en eind samenvallen. Een prentenboek om samen met jonge kinderen meermalen te bekijken en steeds nieuwe dingen te ontdekken. Aantrekkelijke omslag met uitgestanst een wit spookje tegen een volledig donkere achtergrond. Vanaf ca. 5 jaar

Spookjes

Elenio Pico · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789046802458