menu
 winkelmandje 

Sint-Maarten en het beertje

Maja Dusíková

Op 11 november wordt in de stad het Sint-Maartensspel opgevoerd. Marieke en haar teddybeer staan er met hun prachtige lantarens bij, en zingen: 'Ik loop hier al met mijn lantaren...' Ze zien hoe de goede Sint-Maarten zijn mantel deelt met een half bevroren arme man. Plotseling begint een jongen te huilen. Hij is zijn lantaren kwijtgeraakt. Dan kijkt de ridder het beertje veelzeggend aan. En zo komt het dat op deze mooie avond ook de lantarens worden gedeeld. De boodschap van Sint-Maarten is overgekomen!
Info van de uitgever
[De Vier Windstreken, 2000]


NBD|Biblion recensie
Als op 11 november het Sint-Maartensspel wordt opgevoerd, lopen Marieke en haar beertje met een lantaarn zingend door de stad. Opeens zien ze in de sneeuw een arme man met blote armen zitten. Sint-Maarten geeft de man de helft van zijn mantel.
Onderweg komen ze een jongetje tegen dat huilt omdat hij zijn lantaarn kwijt is. Veelbetekenend kijkt Sint-Maarten het beertje aan tot deze begrijpt dat hij zijn lantaarn zou kunnen geven. Als hij dat doet is het jongetje gelukkig en Marieke heel tevreden over het beertje en zingend lopen ze naar huis.
In eenvoudige bewoordingen wordt dit verhaal verteld. De teddybeer van het meisje ziet er uit als een speelgoedbeer, maar denkt en spreekt als een kind. De sfeervolle illustraties in warme tinten zijn paginagroot, meestal over twee bladzijden. Gedrukt in duidelijke letter.
Achterin het boek de tekst van het liedje met muziekschrift. Dit prentenboek leent zich goed om samen te lezen, vooral in die streken waar dit feest gevierd wordt. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar

Sint-Maarten en het beertje

Maja Dusíková · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789055794751