menu
 winkelmandje 

Niet zoenen op de trampoline

Bette Westera

Kalle en Kimberley vieren dit jaar weer samen zomervakantie. Nu in Zwitserland, waar de vader van Kimberley als invalkok in een hotel werkt. Ze beleven samen met de andere kinderen in het hotel veel leuke én spannende avonturen. Kalle en Kimberley komen op het idee hun ouders aan elkaar te koppelen, zodat zij stiefbroer en -zus zullen worden. Net als het lijkt te gaan lukken, vragen ze zich af of ze toch niet beter af zijn als vakantievrienden. Maar is hun actie nog wel te stoppen?
Info van de uitgever
[Uitgeverij De Fontein, 2013]

Recensie
De 8-jarige Kalle mag alleen met de bus naar Zwitserland. Hij gaat logeren bij zijn vriendinnetje Kimberley, in het hotel waar haar vader Kas werkt als kok. Kalle mist zijn moeder wel, maar geniet enorm van de vrijheid die Kas de kinderen geeft. Ze beleven daardoor spannende avonturen. Als Kalles moeder onverwacht toch komt, vreest hij dat zij zich te veel met hem zal bemoeien. Samen vinden zij daarvoor een leuke oplossing.
Een gezellig boek over twee kinderen, die ondanks wat strubbelingen, de vakantie van hun leven heeft. Kalle ervaart dat een zorgzame moeder voor- en nadelen heeft. De vele gebeurtenissen houden het verhaal spannend en fris. De tekst is heel geschikt voor de leeftijdsgroep. Niet te moeilijk, maar zeker niet kinderachtig. De gekleurde illustraties pakken goed het verhaal en zijn zeer expressief. Achter in het boek staan een aantal moppen en het liedje dat een van de kinderen zingt. Alles heeft betrekking op het verblijf in Zwitserland. Over Kalle en Kimberley verscheen eerder 'Krullen en blubbershampoo'*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Conny Meijer

Niet zoenen op de trampoline

Bette Westera · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789026132834