menu
 winkelmandje 

Mag ik ook?

Hennie de Gans-Wiggermans

Huishoudelijk en ambachtelijk werk doen in de omgeving van jonge kinderen is belangrijk. Immers de omgeving waarin kinderen opgroeien is medebepalend voor hun ontwikkeling.

Huishoudelijk en ambachtelijk werk en de daaruit voortvloeiende bewegingen zullen kinderen stimuleren deze na te spelen. De gebaren die de werkzaamheden begeleiden, geven de kinderen mogelijkheden om hun eigen manier te vinden om dat te doen wat ze het beste kunnen: nadoen van wat ze zien in hun omgeving. Wij mogen, kunnen en moeten zorg dragen voor die omgeving.
Dat geldt niet alleen voor leidsters die beroepshalve met kinderen werken, maar vooral óók voor ouders en grootouders. Zij zijn immers degenen, die kinderen het meeste zien en hun voorbeeld willen ze graag allemaal navolgen.

Aan ieder hoofdstuk gaat een terugblik vooraf. Hoe werd huishoudelijk en ambachtelijk werk in de kleutertijd van de schrijfster gedaan? Verder geeft het boek veel achtergronden en suggesties om een en ander te doen. Achtenveertig liedjes met muzieknotatie, zevenenzestig versjes, verhaaltjes en een broodbakrecept werken daarbij ondersteunend.
Info van de uitgever
DGNP, 2012

Mag ik ook?

Hennie de Gans-Wiggermans · alles van deze auteur 

€ 23.00