menu
 winkelmandje 

Lotta uit de Kabaalstraat

Astrid Lindgren

In de Kanaalstraat is het soms zo'n lawaai, dat Lotta's vader vindt dat ze het beter de 'Kabaalstraat' kunnen noemen. Waar al dat kabaal dan vandaan komt? Nou, van Lotta bijvoorbeeld. Het liefst wou ze dat ze alles kon wat haar grote broer en zus ook kunnen. En als iets haar niet lukt, zegt ze heel eigenwijs: 'Natuurlijk kan ik het wel, in het geheim.'
Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel!
info van de uitgever
[Ploegsma, 11e herziene druk, 2015]

NBD Biblion bespreking
Bundeling van twee boeken ('De kinderen uit de kabaalstraat' en 'Lotta uit de kabaalstraat') over Lotta (3), haar zusje Maria (5) en haar broer Jonas (6). Samen beleven zij in en rond hun huis op het platteland allerlei alledaagse avonturen. Lotta probeert steeds met haar broer en zus mee te doen, maar is daar vaak nog te jong voor. Lotta is een lekker eigenwijs kind, dat zich niet in een hoek laat drukken. Het boek bestaat uit vijftien verhaaltjes, die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden.
De bladspiegel doet plezierig aan door de ruime witmarges. Bevat vele vrolijke, eigentijdse zwart-witte pentekeningen die met grijstinten ingekleurd zijn. De kleurige, aantrekkelijke omslagillustratie toont een fragment uit het boek. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Lotta uit de Kabaalstraat

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789021675008