menu
 winkelmandje 

Konijnentango

Daan Remmerts de Vries

Twee konijnen – een jongen en een meisje – vinden elkaar aan de oever van een meer.
Maar waar twee personages elkaar ontmoeten zijn er ook twee verschillende verhalen te vertellen. En dat is precies wat er op uiterst verrassende wijze in het spiegelende water van dit prachtige, hartverwarmende, woordloze omkeerboek gebeurt.
Een betoverende beeldfabel waarin twee dieren spelen, zoenen en zweven. Waarin het ene konijn danst naar het maanlicht, het ander naar de zon ...
info van de uitgever
[Hoogland & Van Klaveren, 2017]

NBD Biblion bespreking
Aan de stille waterkant wacht een meisjeskonijn op haar vriendje. In de verte ziet zij hem aankomen. Zij omhelzen en kussen elkaar, springen, dansen en vliegen samen het zonlicht tegemoet.
Prentenboek met een verhaal zonder woorden over twee konijnen die elkaar ontmoeten aan de oever van een meer. Het gladde wateroppervlak weerspiegelt hun bewegingen. Zo lijkt het tenminste. Maar als je goed kijkt, zie je dat de spiegelingen niet hetzelfde zijn. Het spiegelende wateroppervlak vertelt het verhaal, gezien door de ogen van het jongenskonijn.
Een verrassend idee dat mooi is vormgegeven in een omkeerboek. De paginagrote, kleurrijke illustraties in aquarel, kleurpotlood en pastel zijn verfijnd en sfeervol, met de twee konijnen helder afgetekend tegen de wisselende kleurschakeringen van het zon- en maanlicht. De dieren gaan volledig in elkaar op: ze plagen en spelen, dansen en zweven; overmoedig en liefdevol. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Konijnentango

Daan Remmerts de Vries · alles van deze auteur 

€ 14.90

ISBN 9789089672216