menu
 winkelmandje 

Kleine ezel en jarige jakkie

Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen

Kleine Ezels vriend Jakkie is jarig en Kleine Ezel gaat een cadeautje voor hem kopen. Hij kiest een vlieger uit, een prachtige rode vlieger met een staart eraan. Wat een mooie vlieger! vindt kleine Ezel. Eigenlijk zonde om hem aan Jakkie te geven...
Info van de uitgever
[Leopold, 8e druk 2011]

NBD | Biblion bespreking
Kleine Ezel gaat met zijn mama een cadeau kopen voor zijn jarige vriendje Jakkie (een jak): hij kiest een grote, rode vlieger. Weer thuis wil hij de vlieger liever zelf houden, hij verstopt hem en wendt zelfs ziekte voor om hem niet weg te hoeven geven. Maar dat moet van mama Ezel. Jakkie is er heel blij mee en vraagt Kleine Ezel hem te helpen de vlieger op te laten. Later wil Kleine Ezel weten wanneer hij jarig is: dat is al gauw; op de achtergrond staat reeds een ingepakte vlieger op hem te wachten.

Prentenboek met vlot neergezette tekeningen in Oost-Indische inkt, slordig ingekleurd met verf en telkens over een dubbele pagina. Kleine Ezel ziet er schattig uit in zijn lichtblauwe hansop en iets donkerder muts, waarvan de stand van de oren zijn emoties goed uitbeeldt. Er zijn weinig details die kunnen afleiden van de kern van de platen. Een prentenboek dat een warm gevoel genereert omdat mama Ezel zich zo rustig en begrijpend opstelt, maar tegelijkertijd geen tegenspraak duldt. De kleine tekstblokken in een schreefloze letter zijn goed voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Kleine ezel en jarige jakkie

Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen · alles van deze auteur 

€ 13.95

ISBN 9789025830670