menu
 winkelmandje 

Jongens - het zijn net huisdieren

Diane Messioord

Alles wat je altijd al wilde weten over daten. Want wat blijkt? Een leuke jongen houd je net zo makkelijk aan het lijntje als een hond. Of is het niet zo eenvoudig?
Circe heeft een missie. Ze wil een succesvolle journaliste worden én een vriendje scoren. Met spoed graag. Allebei. Ze start een blog waarin ze haar twee doelen combineert en krijgt van een van haar volgers een gouden tip: Als je een jongen aan de haak wilt slaan, behandel hem dan als een huisdier. Succes verzekerd!
Maar dat geldt niet voor Circe, helaas. Want met je hond kun je naar de hondenschool, maar met een jongen moet je het allemaal zelf uitvinden en dat levert voorlopig alleen maar liefdesverdriet op.
info van de uitgever
[Gottmer, 2012]

NBD Biblion bespreking
In dit vlot leesbare debuut van een Britse schrijfster zien we het leven door de ogen van Circe Shaw (16). Haar grootste probleem is een gebrek aan zelfvertrouwen, een euvel dat ze denkt te verhelpen door het vinden van een vriendje. Dat blijkt niet zo simpel te zijn. Ze wil een jongensmagneet worden, maar heeft geen idee hoe ze daaraan moet beginnen. Al haar overpeinzingen schrijft ze in haar blog. Plots blijkt ze een lezeres te hebben, een Amerikaanse, die haar te pas en te onpas jongensadvies geeft. De tip om jongens als een huisdier te behandelen, neemt ze wel érg letterlijk.
Er zit humor in het verhaal, dat duidelijk geschreven werd door iemand die zich nog herinnert wat het is om zestien te zijn. Hoofdpersoon Circe krijgt diepgang. Sommige andere personages, zoals haar moeder, zijn minder sterk uitgebouwd. De dialogen zijn soms warrig, maar door de blogcontext toch nog geloofwaardig. Halverwege het verhaal wordt het gezeur over vriendjes wat vermoeiend, gelukkig vindt de auteur daarna een nieuwe adem. Een fijn vakantieboek voor jongeren. Vanaf ca. 13 jaar.

Jongens - het zijn net huisdieren

Diane Messioord · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789025753092