menu
 winkelmandje 

Honderd uur nacht

Anna Woltz

Honderdduizend steden bestaan er op de wereld. En ik ben gevlucht naar de stad die over twee dagen wordt getroffen door een orkaan.

De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.
info van de uitgever
[Querido, 7e druk 2016]

NBD Biblion bespreking
Anna Woltz schrijft al van jongs af aan en ze is de connectie met haar jongere ik nooit verloren. Ze schrijft vanuit het hart van jongeren met een rauwe eerlijkheid die imponeert. In dit boek verwerkte ze bovendien haar ervaringen in New York ten tijde van orkaan Sandy en dat is te merken. De stad komt tot leven in de kleinste details en het realisme van de stroomuitval is scherp neergezet.
Emilia (14, ik-figuur) vliegt stiekem in haar eentje naar New York. Ze wil vluchten nadat uitkomt dat haar vader, een schooldirecteur, flirt met haar klasgenootje. Sociale media ontploffen met roddels, bedreigingen en beledigingen. Als ze in New York aankomt, blijkt het gehuurde appartement niet te bestaan. Ze ontmoet een jongen en zijn zusje die alleen thuis zijn.
Als orkaan Sandy eraankomt, trekt ze bij hen in, samen met een stoere jongen die ze eerder ontmoette. Na de orkaan is er geen elektriciteit, geen mobiel netwerk en geen water. Vier kinderen moeten overleven in de grote stad. Woltz brengt thema's als vriendschap, liefde en opgroeien in New York na een orkaan op een prachtige en meeslepende wijze. Vanaf ca. 12 jaar.

Honderd uur nacht

Anna Woltz · alles van deze auteur 

€ 13.99

ISBN 9789045116396